Mike Oldfield
Re: Mike Oldfield
Dnes jsem pře desátou na ČRo 2 slyšel tutově Oldfieldovu kladbu s českým textem. Zdá semi, že je to záležitost poslední doby
(tím nemyslím samotnou skladbu). Bohužel se mi nepodařilo vypátrat zpěváka.
Neví někdo kdo tuhle cover verzi zpívá?
(tím nemyslím samotnou skladbu). Bohužel se mi nepodařilo vypátrat zpěváka.
Neví někdo kdo tuhle cover verzi zpívá?
Ja vim akorat o Karlu Plihalovi, cover z alba Ommadawn.
Český písničkář Karel Plíhal vydal na albu Takhle nějak to bylo... pod názvem „Pohádka“ coververzi písně „On Horseback“.
Český písničkář Karel Plíhal vydal na albu Takhle nějak to bylo... pod názvem „Pohádka“ coververzi písně „On Horseback“.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
- PavelDosko
Alespoň máš představu jak často poslouchám rádio
Tak nějak náhodou jsem zjistil, že loni vyšla limitovaná edice Tubular Bells s D. Atmos a také dvěma podobami HiRes stereo.
Bohužel vyprodáno.
K mání na Discogs za 3000 Kč
Nemohu pochopit vydávání limitovaných edic u formátu BD. Je to poslední šance pro tyhle média, a oni nechtějí vydělat na vyšším nákladu?!??!!
Raději dají vydělat spekulantům
Bohužel vyprodáno.
Nemohu pochopit vydávání limitovaných edic u formátu BD. Je to poslední šance pro tyhle média, a oni nechtějí vydělat na vyšším nákladu?!??!!
Mám to doma, je to super. Je dobré sledovat tuto stránku. Chodí mi newsletter a objednávám jako preorder za 25 liber. Nic neunikne, je dost času si poslechnout i věci, které třeba neznám, poslechnu na Spotify a v Atmosu si je pak třeba koupím.
https://www.thesdeshop.com/collections/spatial-audio
Myslím, že by to spekulanti skoupili, i kdyby vylisovali dvakrát tolik. Ale třeba Tears for Fears se dolisovávali, možná, že ještě lisnou i Oldfielda...
https://www.thesdeshop.com/collections/spatial-audio
Myslím, že by to spekulanti skoupili, i kdyby vylisovali dvakrát tolik. Ale třeba Tears for Fears se dolisovávali, možná, že ještě lisnou i Oldfielda...
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Ked si fanusik - aj za tych 120 euro to je stale dobra kupa.
Mam to doma, Atmos mix jes este vylepsenie povodneho Quad mixu, uplne iny level oproti stereu. Referencna kvalita, uplne to otvorilo novu dimenziu vhladu do hudby.
Inac oni zvyknu lisovat 5.000 ks, v limitkach a dost sa toho vyoreda uz v predpredaji.
Mam to doma, Atmos mix jes este vylepsenie povodneho Quad mixu, uplne iny level oproti stereu. Referencna kvalita, uplne to otvorilo novu dimenziu vhladu do hudby.
Inac oni zvyknu lisovat 5.000 ks, v limitkach a dost sa toho vyoreda uz v predpredaji.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
GIK, Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Mě zase uteklo když vyšlo SACD GENESIS soubor nahrávek s P. Gabrielem a překupníci za to chtějí nehorázné prachy. Ještě že jsem počkal a náhodou na to natrefil v jednom bazaru za 1500 ještě zabalené. Počkal bych a třeba se to někde budejirie píše: ↑05 zář 2024 09:32 Tak nějak náhodou jsem zjistil, že loni vyšla limitovaná edice Tubular Bells s D. Atmos a také dvěma podobami HiRes stereo.
Bohužel vyprodáno.
Mrzí mě to, ale hroutit se z toho nebudu. Mám verzi z roku 2003 na DVD-A.
Zajímal mě hlavně ten originál stereo.
Na atmos nemám aparát.
Máš pravdu.
Počkám a uvidíme.
Zajímal mě hlavně ten originál stereo.
Na atmos nemám aparát.
Máš pravdu.
Počkám a uvidíme.
Tubular Bells na DVD-A nikdy nevyšlo, to si pleteš s Tubular Bells 2003, to je úplně jiný album.
A pokud nemáš atmos aparaturu, tak zaprvé i stereo downmix toho Atmosu zní pořád dobře a zadruhé je na tom blu-rayi i stereo verze mixu Davida Kostena. Není o čem přemýšlet, tenhle blu-ray je jedno z nejvýhodnějších a nejlepších vydání tohohle alba.
A pokud nemáš atmos aparaturu, tak zaprvé i stereo downmix toho Atmosu zní pořád dobře a zadruhé je na tom blu-rayi i stereo verze mixu Davida Kostena. Není o čem přemýšlet, tenhle blu-ray je jedno z nejvýhodnějších a nejlepších vydání tohohle alba.
První TB vyšlo na SACD, ale na DVD-A jen ta 2003 verze. Ta mě na první dobrou nechytla, ale postupem času jsem jí ocenil… Je to zajímavý pokus přetočit TB do modernějšího hávu.
Omlouvám se za způsobené zmatky. Samozřejmě DVD-A není původní verze. Děkuji za obě reakce.
Mám několik BD s D. Atmos, ale s tím downmixem nevím jestli to funguje automaticky. Musím se podívat do nastavení BD playeru.
Mám několik BD s D. Atmos, ale s tím downmixem nevím jestli to funguje automaticky. Musím se podívat do nastavení BD playeru.
Nemusíš se na nic dívat, dnešní systémy si s tím poradí a downmixujou to automaticky. Multikanálový audioformáty a jejich dekodéry jsou dělaný chytře a tak, že s tímhle počítají. Například v případě Atmosu, když nemáš aparaturu pro Atmos, ale třeba jen klasický 5.1, tak AVR z toho Atmosu vypustí ty Atmos metadata a přehraje jen ten základní TrueHD co se v tom Atmosu ukrývá. A protože ten je nejběžněji v 7.1, tak to před přehráváním ještě automaticky downmixuje do 5.1. A pokud máš jen stereo, tak to na závěr downmixuje do sterea. Samozřejmě že to není stejný, jako když to přehraješ na Atmos aparatuře, je jasný, že na tej to bez downmixu zní líp, ale i ten downmix je pořád přinejmenším v pohodě poslouchatelnej a v případě nejednoho alba je to dokonce mnohem poslouchatelnější, než stereo verze (například poslední album Rolling Stones, Petera Gabriela atd.)
Díky musím to vyzkoušet
Inac - to je celkom zaujimave cvicenie. Jedna vec ked je stereo uplne zprasene [ten spominany ROlling Stones, alebo aj Gabriel, Alphaville ale v podstate vacsina] tam nie je o com.Agilent píše: ↑06 zář 2024 09:30 Nemusíš se na nic dívat, dnešní systémy si s tím poradí a downmixujou to automaticky. Multikanálový audioformáty a jejich dekodéry jsou dělaný chytře a tak, že s tímhle počítají. Například v případě Atmosu, když nemáš aparaturu pro Atmos, ale třeba jen klasický 5.1, tak AVR z toho Atmosu vypustí ty Atmos metadata a přehraje jen ten základní TrueHD co se v tom Atmosu ukrývá. A protože ten je nejběžněji v 7.1, tak to před přehráváním ještě automaticky downmixuje do 5.1. A pokud máš jen stereo, tak to na závěr downmixuje do sterea. Samozřejmě že to není stejný, jako když to přehraješ na Atmos aparatuře, je jasný, že na tej to bez downmixu zní líp, ale i ten downmix je pořád přinejmenším v pohodě poslouchatelnej a v případě nejednoho alba je to dokonce mnohem poslouchatelnější, než stereo verze (například poslední album Rolling Stones, Petera Gabriela atd.)
Zaujimave je sa v tom zvuku popitvat, ked je aj stereo mix v principe uplne v poriadku - ci uz Oldfield, Pink Floyd a pod - a tam si porovnat ako zneje stereo voci downmixu - mal som napriklad pri DSOTM pocit, ze Atmos mix v downmixe bol trochu nevyvazeny, v zmysle, akoby niektore zvukove stopy boli prezentnejsie alebo naopak trochu pritlmene, proste ina vaha nastrojov.
Aspon z mojej skusenosti - tie najlepsie Atmos mixy su take "lepsie stereo" - trochu roztiahnuta scena do sirku, center prida predozadny priestor a lokalizaciu, je tam ambient. Take tie "gitara za chrbtom lieta zlava do prava" ma trochu vyrusuju.
Martin Logan Renaissance 15A, Illusion C34+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore