Tak nějak jsem si to myslel, díky za příspěvek.elfton píše: ↑09 bře 2024 11:14
Kdyz se v hifi nekdo chlubi diamantem, vetsinou jde o grafen, je vynikajici proti rf ruseni u kabelu a kontaktu ci zpevnuje povrch membran repro
https://nanografi.com/graphene/
Pojistka přístrojová
Re: Pojistka přístrojová
Casea Lynx DAC ► Accuphase P-450 biamp Sroll Epigram ► Troels Gravesen-The Loudpeaker TL1
kabeláž: Kimber KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
kabeláž: Kimber KS3038 ■ AAI-Assoluto ■ Ansuz D2
akustika: AVA ing.Daněk
el. sólo přívod ■ ExactPower EP15 ■ Sroll Purity Quantum ■ zemnění Diamond sound
- NA-Noble Audio
- Kontaktovat uživatele:
Diamant se v audiu používá díky svým mimořádným vlastnostem u kalot výškových reproduktorů.elfton píše: ↑09 bře 2024 11:14Kdyz se v hifi nekdo chlubi diamantem, vetsinou jde o grafen, je vynikajici proti rf ruseni u kabelu a kontaktu ci zpevnuje povrch membran reproNA-Noble Audio píše: ↑09 bře 2024 10:49Pravý diamant to jistě nebude, to by cena té pojistky byla jinde, takže to bude laciný krystal a jde jen o optickou parádičku v souvislosti s použitím slova diamant v názvu. Pokud by tam ten krystal umísťovali z důvodu nějakého příznivého ovlivnění chování té pojistky, tak by tam bylo kolem toho uvedeno v popisu té pojistky nějaké pěkné PR o tom, jak to je úžasné a revoluční řešení atd.Pytell píše: ↑06 bře 2024 08:51 Tak už i Hifi-Tuning používá diamant ala Jeliman pojistky : https://www.hifi-zubehoer.shop/hifi-tun ... -38981.htm
Takže osobně to vnímám jen jako snahu oslovit určitým způsobem smýšlející klientelu.
https://nanografi.com/graphene/
O jiných použitích nevím.
Diamant a grafen mají společné jen to, že jsou to oboje jisté druhy uhlíku, uniká my jak by to někdo mohl zaměňovat. Pokud by šlo v tomto případě – pojistky HIFI tuning o použití grafenu, tak by o tom ve svém PR psali. Jen na tělo pojistky nalepily kousek vybroušeného sklíčka a do názvu použili účelově slovo diamant, nic víc v tom není.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
zamenuje se to proto, ze kdyz nechcete prozradit know how vyroby, nepojmenujete to presne a neprozradite to hned v nazvu. A diamond zni lepe nez graphene, kteryzto pojem zatim neni tak znamy
K diamantom na poistke len toľko, nemá to u mňa žiadne pozitívne zlepšenie na zvuk. Tento smer sa mi zdá že to bude iba ťahanie peniazí od ľudí
Adam Vox Ashkelon
Hegel H390
Gustard R26+Gustard U18
Keces P8 + pasív Audio PC
Noble Audio Galaxys
Hegel H390
Gustard R26+Gustard U18
Keces P8 + pasív Audio PC
Noble Audio Galaxys
- Jano hifista
Poistky
Zdravím vsetkych hifistov. Na webe hifi tuning je moznost zohnat rozne druhy poistiek. Kazda s nich ma iny charakter. Skusali ste uz niekto ladit zostavu aj tymto sposobom ?
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
Re: Poistky
O poistkách sa tu už písalo veľa. Nájdi si tému: Pojistka přístrojová.
(Edit by ML)
Téma jsem sloučil. Jano, stačí jen více hledat jak píše Aretax.
(Edit by ML)
Téma jsem sloučil. Jano, stačí jen více hledat jak píše Aretax.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
- Jano hifista
Aha jasne OK uz som v obraze :-D
No takze po tom,co som uspesne zvladol zladenie subwooferov k hlavnym repro,som sa rozhodol este nieco poriesit ohladne vymeny poistiek,kedze uz vlastne som pomenil vsetko co sa dalo v kabloch celkove.Zo zvukom som v celku spokojny avsak ak by sa dalo este by som doladil zvuk tak,aby bol kusok viac teplejsí a na vyskach jemenjsí,ak mi rozumiete.
zacne takto : ma vyznam menit pojistky aj v aktívnych suboch ?
Celkove mam moznost okamzite zohnat furutech,lebo ich maju u nas v predajni v BB,konkretne tieto typy www.tophudba.sk/search?searchString=tf&x=21&y=7 len neviem aky maju charakter.
Dalsia otazka : vymenit poistky ma vecsi vyznam v zdrojovych komponentch,ako napr. DAC,alebo v zosilovaci ci predzosilovaci ?
No takze po tom,co som uspesne zvladol zladenie subwooferov k hlavnym repro,som sa rozhodol este nieco poriesit ohladne vymeny poistiek,kedze uz vlastne som pomenil vsetko co sa dalo v kabloch celkove.Zo zvukom som v celku spokojny avsak ak by sa dalo este by som doladil zvuk tak,aby bol kusok viac teplejsí a na vyskach jemenjsí,ak mi rozumiete.
zacne takto : ma vyznam menit pojistky aj v aktívnych suboch ?
Celkove mam moznost okamzite zohnat furutech,lebo ich maju u nas v predajni v BB,konkretne tieto typy www.tophudba.sk/search?searchString=tf&x=21&y=7 len neviem aky maju charakter.
Dalsia otazka : vymenit poistky ma vecsi vyznam v zdrojovych komponentch,ako napr. DAC,alebo v zosilovaci ci predzosilovaci ?
Qobuz, Tidal, BW 702s2 + komplet repas výhybky na Jantzen, 2xREL T/7i, Cambridge Edge A, Moon 280D, kabeláž wireworld, SOtM, ricable invictus.
- Jano hifista
Tak som menil poistky aj v streameri /vlastne v zdrojovych systemoch by sa malo vzdy zacínat/a je to tiez poznat,ovsem dobre to je hodnotit az po "zahorení".
Volil som HIFI TUNING SUPREME³ COPPER,ktore maju zakladny material,aky sa pouzíva v kabloch zn. cardas.To mi napoveda ze sa hodia pre chladnejsie,stihlejsie a ostrejsie komponenty co sa mi konkretne do zostavy hodí.Pristupujem vzdy metodou "protikladu". Takze ak mam bowersi ktore su znelejsie a ostrejsie v stredovyskovom pasme,nebudem k nim davat strieborne poistky,ake by to vsetko len zvyraznili.
Volil som HIFI TUNING SUPREME³ COPPER,ktore maju zakladny material,aky sa pouzíva v kabloch zn. cardas.To mi napoveda ze sa hodia pre chladnejsie,stihlejsie a ostrejsie komponenty co sa mi konkretne do zostavy hodí.Pristupujem vzdy metodou "protikladu". Takze ak mam bowersi ktore su znelejsie a ostrejsie v stredovyskovom pasme,nebudem k nim davat strieborne poistky,ake by to vsetko len zvyraznili.
Rád bych tu sdělil své zkušenosti s novou pojistkou Synergistic Research Pink.
Jak už jsem se zmínil v jiném vlákně,dopiloval jsem letos zvuk svého řetězce pomocí nových reproterminálů WBT 703 Plasma Protect,kdy došlo k ještě lepšímu rozvrstvení a spojitosti zvuku.V tomto rozpoložení jsem výměnu pojistky QSA Black hodnoty 5A v mém koncáku za stejnou hodnotu SR Pink považoval jen za jakousi třešničku na dortu.V dobrém smyslu slova jsem se hodně mýlil.
První co při poslechu okamžitě zaujme,je zlepšení znělosti a přirozenosti nástrojů a vokálů.Jako by bylo vše víc vybroušeno,ale přitom s větším objemem,což jsou naprosto protichůdné vlastnosti.Je zřetelněji slyšet náběh-začátek,průběh a doznívání každého tónu.Reprodukce basů-to je kapitola sama pro sebe-jsou preciznější,pružnější,hlubší.Zvukový obraz je otevřenější,více to dýchá,jemnosti v horních frekvencích jsou krásně zaostřené a to bez náznaku nějaké agrese či analytičnosti.Nechápu,jak to funguje,ale funguje to neuvěřitelně.
Jak už jsem se zmínil v jiném vlákně,dopiloval jsem letos zvuk svého řetězce pomocí nových reproterminálů WBT 703 Plasma Protect,kdy došlo k ještě lepšímu rozvrstvení a spojitosti zvuku.V tomto rozpoložení jsem výměnu pojistky QSA Black hodnoty 5A v mém koncáku za stejnou hodnotu SR Pink považoval jen za jakousi třešničku na dortu.V dobrém smyslu slova jsem se hodně mýlil.
První co při poslechu okamžitě zaujme,je zlepšení znělosti a přirozenosti nástrojů a vokálů.Jako by bylo vše víc vybroušeno,ale přitom s větším objemem,což jsou naprosto protichůdné vlastnosti.Je zřetelněji slyšet náběh-začátek,průběh a doznívání každého tónu.Reprodukce basů-to je kapitola sama pro sebe-jsou preciznější,pružnější,hlubší.Zvukový obraz je otevřenější,více to dýchá,jemnosti v horních frekvencích jsou krásně zaostřené a to bez náznaku nějaké agrese či analytičnosti.Nechápu,jak to funguje,ale funguje to neuvěřitelně.
P.S.úplně jsem zapomněl na mého kamaráda vinylistu(Michell Gyrodec,SME 4 Gold,Transfiguration Orpheus),který instaloval dvě pojistky SR Pink 800mA do klonu legendárního phono předku Pass X Ono místo starších SR Blue prakticky se stejnými výsledky jako já v mém koncáku.Několikrát mi nadšeně volal po přehrání téměř kompletní sbírky LP od Steely Dan a Singers Unlimited.Včera si pustil svou oblíbenou dvojku Focus z r.71 a to ho úplně dostalo až k slzám.