Miles píše: ↑06 bře 2024 18:26
Dnes z JPC porce severského jazzu , všem doporučuji výborná záležitost C27014C6-425B-41FC-A039-1DAB719D1044.jpeg94A1F652-865D-46E3-A89D-204C81C57446.jpeg
Espen Eriksen Trio právě poslouchám na Tidal, je to parádní severský jazz, doporučuji k poslechu.
Pepo, díky za tip
Ahoj, dalo by se to shrnout jako návrat ke kořenům. Není to jako Elemental, ale jde to tím směrem. Je to živák, zvukově velmi dobrý a i vlastní výlisek je kvalitní. Celkově doporučuji.
Těším se na porovnání s běžnými edicemi
[/quote]
Dej vědět, jak to slyšíš.
V jazzu 50. a 60. let mám nová vydání rád. Ty 1.pressy ,z těch let, bývají po smrti.
samcus píše: ↑21 bře 2024 19:38
V jazzu 50. a 60. let mám nová vydání rád. Ty 1.pressy ,z těch let, bývají po smrti.
zalezi ake a nacom pocuvas.
mono vydania 1.press (50-60 roky) s prenoskou AT33Mono 45anniversary, Entre ET-100 su tieto vydania dokonca v kvalite Good + alebo Very Good tiche a dynamicke (hlavne tie, ktore robil RVG https://rvglegacy.org/mastering/ )... viac o tom pise aj Honza z SP Audio na inom fore mozem poslat link on to tam velmi pekne rozobral a tak to v skutocnosti aj je. Skromne poviem ze to je ina liga oproti RM...
samcus píše: ↑21 bře 2024 19:38
zalezi ake a nacom pocuvas.
mono vydania 1.press (50-60 roky) s prenoskou AT33Mono 45anniversary, Entre ET-100 su tieto vydania dokonca v kvalite Good + alebo Very Good tiche a dynamicke (hlavne tie, ktore robil RVG https://rvglegacy.org/mastering/ )... viac o tom pise aj Honza z SP Audio na inom fore mozem poslat link on to tam velmi pekne rozobral a tak to v skutocnosti aj je. Skromne poviem ze to je ina liga oproti RM...
S tímto příspěvkem Janíka naprosto souhlasím :smile: Také jsem měl možnost ochutnat tu magickou krásu prvních jazzových pressů, které dělal RVG. Honza z SPaudia o tom umí skvěle vyprávět, je to plné emocí. Ale pozor, je to nakažlivé
Člověk se v tom musí umět orientovat a mít určité zkušenosti, aby nešlápl s kvalitou vedle. Pokud se Vám však do ruky dostane první vydání od RVG v dobrém stavu, máte velikou radost a cítíte z toho něco výjimečného - alespoň tak to vnímám já :smile:
Osobně tyto zkušenosti s koupí prozatím nemám, ale začínám to sledovat - zajímá mě to :smile:
A pokud je to MONO vydání - UF ^:)^
SPaudio-P1(S)+A400(S)+D1(S), STRANKA GT2
ROON Nucleus,Parasound JC3+/ProJect RPM10 (own edition)
Ortofon SPU Royal N, Audio-Technica AT33MONO
PSaudio P20, solo přívod
STRANKA SILVER (power+RCA),Roth Orfeo,PSaudio AC-12
akustika M.Vitvar
STRANKA RBS
Ještě jsem to neposlouchal, ale vypadá pěkně, matrice 4111 A-2U TML-X, B-2U TML-M, A-3U TML-X, B-2U TML-M, 1.varianta??? Dnes na soustředěný poslech nemám čas, snad zítra.
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
Síce neprišlo ale na dovolenke v Turecku som zo zvyku navštívil jeden obchod, kde do teraz mali len LP domácej produkcie. Teraz som bol prijemne prekvapený, keď sa tituly rozšírili o jazz. A pomerne v hojnom zastúpení. Do teraz som žiadny TR press nemal tak som zobral tento na skúšku. Je to 180gram, operiem a uvidím. Dám spätnú väzbu.
Dnes jsem toto dostal k narozeninám od svého nejmladšího syna (28 let). Letos to vyšlo jako remaster od Marpa - hraje to celkem fajn, ale nejde o kvalitu nahrávky, ale o ten pocit a o to, že to je pocta tátovi (v mém i Oty případě)!
.