Gramofon Elac Miracord 50

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
Odpovědět
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Dobrý den, zdravím Vás všechny na tomto foru.
Jmenuji se Petr, nejsem už žádný mladík, je mi 57 let.
Měl jsem dříve gramofon Tesla NC 470, moc jsem ho nepouštěl i když mám cca 100 desek...to víte, kazety, CD atd...
Mám sestavu CD a zesilovač Cambridge Audio, tape deck Technics AZ 7 a repro Estonia, vše tak kolem roku 2000 až na ty bedny, ty jsem koupil ještě za komunistů a jen mi je trochu upravili v jednom hi-fi studiu v Praze na Žižkově, kde jsem kupoval zesilovač Cambridge a bedny jsem měl sebou. Chtěl jsem jiné, ale bylo mi řečeno, že si pomůžu, když koupím nové tak od 20 tis.a to se mi tedy nechtělo.
Ale k věci...gramec NC jsem daroval synovi, ten mi přivezl z USA desku mé oblíbené kapely Bad Brains a proto jsem se rozhodl koupit nové gramo. Nejdřív jsem se bavil s jedním pánem, který vede Hi-fi klub v Brně a renovuje gramofony. Chtěl jsem původně něco nového kolem 6 tis. Kč což mi rozmluvil. Já jsem z Tábora a nějak se mi tedy jet do Brna nechtělo. Pak jsem našel na internetu inzerát v Praze na prodej toho gramofonu Elac. Tam bydlí dcera, tak když jsem ji tam vezl, tak jsem se na něj byl podívat a přivezl si ho. On ho pán vyhrál před dvěmi lety v tombole, vyzkoušel a zase zabalil do krabice.
Našel jsem si i na internetu test, celkem ho chválili a navíc má předzesilovač, který já v Cambridgi nemám. No beru to koukám obsáhle...
Tak radost, gramo jsem přivezl již sestavené a tak jsem ho pozapojoval a začal seřizovat. Návod žádný...
Našel jsem na youtube toto:https://www.youtube.com/watch?v=SC2EIhViRQw
Dle toho jsem to seřídil. Přenoska má mít tedy co jsem vygůůůglil sílu 2,0, antiskating jsem také dal na 2.
Problém při seřízení: nedokázal jsem pořádně nastavit váhu raménka tak, aby mi levitovalo ve vodorovné poloze, pořád mi utíkalo směrem doprava k držáku. Gramo není ve vodováze?
Pak jsem doma našel od NC 470 tu nastavovací desku, jak tam pouští ty Hz nebo kHz? Zjistil jsem, že od 7 do 10 Hz na začátku desky mám problém a raménko se chvěje div nevylétne z desky. Tak jsem se to pokoušel seřídit vahou raménka na desku. To to vyřešilo, ale v mezeře kde je ticho jsem najednou slyšel, jako by to do repráků přenášelo zesílený mechanický zvuk, asi talíře?
Takže jsem to vlastně celé rozšteloval a teď jsem z toho pako...
Není tu někdo z Vás z Tábora nebo okolí, kdo by mi pomohl a poradil? Bojím se o jehlu, o desky....
Omlouvám se za velmi dlouhý dotaz začínajícího....audiofila?...a děkuji za odpovědi a případné rady.
S pozdravem, Petr.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Nebo prosím o radu asi takto.
Jeden problém je, že nemohu vyvážit raménko, tak aby zůstalo ve vodorovné poloze, pořád ujíždí a pak teprve nastavit váhu na raménko.
Trochu jsem to nějak myslím trefil...pak nastavím 2,0 a mělo by dle přenosky být nastaveno.
Když ale vyzkouším podle té zvukové desky, tak při 7,8,9 Hz mi to na kraji desky blbne. Pokud jsem dobře pochopil, tak pak tyto frekvence jsou pouštěny i ke konci desky a tam to je OK. Čím to je? Když to upravím tak, že to nedělá a je to OK na těch frekvencích, tak pak mi to přenáší zase asi zvuk otáčejícího se talíře nebo čeho do repro...
Nebo si mám gramo prostě nastavit způsobem pokus - omyl dle poslechu, zda to někde při pouštění mé oblíbené a mě dobře známé hudby nezkresluje...zda to hraje stejně kvalitně jak na začátku tak na konci desky atd...a vykašlat se na nějaké měření apod.
Nevím, jsem v tomto absolutní amatér...
Quentin

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Quentin »

Nejdříve si pořádně přečti tohle a hlavně podle toho i postupuj!
Od samého začátku!
A pak se ptej... :thumbup:
Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 2132
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od terahera »

Určitě bych pořádně přečetl odkaz,který poslal Quentin,to je základ pro nastavení gramofonu.Problémy,které popisuješ se mi jeví jako že není gramofon ve váze,nebo problém s antiskantingem(rameno utíká pořád doprava),další problém,který popisuješ(chvění ramene od 7-10hz) je asi způsoben výběrem nevhodné přenosky vůči ramenu.Lze dohledat různé kalkulačky,pomocí nichž vypočítáš na základě efektivní hmotnosti ramene,hmotnosti přenosky včetně šroubků a její poddajnosti kompatibilitu přenosky s ramenem.Ale píši jen od klávesnice na základě tebou popsaných problémů,takže to může být i jinak.
P.S.Na přítlak přenosky si pořiď digitální váhu,stojí kolem 500czk a nespoléhej na stupnici u závažíčka
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Pioneer PL12D,Canor TP 206+,Canor PH2,EAT Jo No 8,SPU,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5
efičák
Příspěvky: 660
Registrován: 15 říj 2012 16:32
Bydliště: Ostrava Jih

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od efičák »

Vítej zpět k plně analogovému hifi Furrow. (brázda?) :razz:
Náš poradní klub se pokusí napovědět, taky mi kamarád nastavoval přítlak na přenosku a po studiu Rowingova návodu mi autistovi došlo o co jde.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... iracord-50

Když budeme předpokládat, že rameno je správně upevněno a Ty máš gramofon vyvážený, vynuluj antiskating. Kdyby i nadále tahal ven, nastav rameno mimo talíř. Váha je základ, kolíbková je přes 200 Kč, elektronická se vyplatí.
Nesoulad přenosky s ramenem je podivný, AT91 je velmi tolerantní. Potíž bývá s podložkou, když vibruje spolu s repro načte se zpětná vazba do ramínka. Gramo nemá subsonický filtr.
Měřící deska je schválně velmi náročná a většinou se nesoulad přenosky s ramenem tak silně neprojevuje.

Zkontroluj hrot, vodorovnost, zaviklej ložisky ramene, případně je dotáhni a co nejpevnější podklad gramofonu. Otestuj měřící desku na podlaze. Přítlakem se neřeší vibrace.

Bonus Elacu je phono, myslím že Audiotechnica AT95 díky nejnižší kapacitě krátkých drátů do zabudovaného phona může excelovat.
Furrow vydrž s námi, pomalu se dostaneš k kvalitnímu poslechu jen to není snadné.

Obrázek
Zvuk dobrý - všechno dobré
Dasta
Příspěvky: 1449
Registrován: 25 zář 2016 15:08

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Dasta »

Ze všeho nejdříve bych doplnil olej do ložiska talíře, protože píšeš, že gramofon byl už dříve v provozu, že nehrál,ale byl pouze odstavený nehraje roli.Možnà,že po doplnění oleje přestaneš slyšet hluky, které popisuješ.
Ohledně rezonancí bych si zjistil efektivní hmotnost ramene,zda je dodávaná přenoska vhodná.Že ji osazuje výrobce gramofonu ještě neznamená, že je vhodná. Po zjištění stavu se nechá laborovat s menší nebo větší hmotností šroubků v headshellu, různé podložky a tak.
Myslím,ze další nastavení u tohoto gramofonu rameno neumožňuje.
Přeji trpělivost při seřizování a hezké chvíle pri poslechu.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Tak jsem změřil usazení gramofonu vodováhou a samozřejmě blbě. Předek moc dole a levá strana musí také nahoru. I když mi nejde do hlavy, že to ramínko ujíždí doprava a ne doleva.
Jaký olej bych měl dát do toho ložiska talíře?
Jinak Vám mockrát všem děkuji za rady a komentáře, celkem mi jde z toho ale hlava kolem a některým věcem tedy moc nerozumím.
Ale to se snad poddá časem.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Ještě mě napadl jeden dotaz.
Vzadu na gramofonu je zemnící šroub. Viděl jsem na internetu kabely cinch, které měly ještě jeden třetí drát, jehož konec se podstrčil pod ten šrouba přitáhl. Kam vede ten druhý konec? Nejsem vůbec sběhlý v elektronice...takže proč zemnící drát? Co to jako eliminuje?
Na fotce z toho testu mého gramofonu také nemají nic připojené k tomu zemění.
Taky jestli dobře koukám na fotku z toho testu, tak mají přítlak nastavený na 0,5
Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 2132
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od terahera »

Zemnící drát se připojuje mezi gramofonový předzesilovač a integráč(případně preamp v případě dělence).Ty máš phono integrované,takže pokud ti nejde při provozu brum do beden,neřešil bych to.Přítlak 0,5 z fotek neber vážně,tak jako testy u některých.Dost často se testuje stylem,že komponent není ani zapnut(čemuž právě nasvědčují ony fotografie s nesmyslnými nastaveními),jsou to většinou komerční rádoby testy,tedy vlastně placená reklama.Jinak co se ještě toho třetího zemnícího drátu týče,tak bývá součástí phonokabelů,které jsou přizpůsobeny právě pro provoz gramofonu,maji např menší kapacitu atd.
Nechci se tě nijak dotktnout,ale provoz gramofonu potřebuje určité znalosti a dovednosti,jinak to nemá cenu a dost často pak kvůli neznalosti majitele a tím pádem špatné nastavení vede k oněm příspěvkům,kdy se gramofon soudí jako špatný zdroj zvuku.Přeji ti tedy mnoho trpělivosti a zdaru,ať se vše podaří a rozšíříš zde řady spokojených kolotočářů
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Pioneer PL12D,Canor TP 206+,Canor PH2,EAT Jo No 8,SPU,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Díky moc...brum do beden mi žádný nejde, tak nebudu to uzemění řešit.
Všem Vám moc díky, krok jedna je tedy změřit vodováhou tu rovnost a to jsem zjistil, že mám blbě.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Tedy chlapci....díky moc Vám všem co jste reagovali. To je radost...
Levou stranu podložky pod gramofon / mám to jako v takové polici, věži nebo jak to nazvat na skle / jsem musel vypodložit tak o půl cm a předek taky zvýšit...vodováha seděla...pak jsem seřídil raménko - no levitovalo ve vodorovné poloze nad talířem, ani se nehlo...ta radost, pak jsem nastavil váhu na 2g dle přenosky a antiskating...
Vyzkoušel jsem na té seřizovací desce - na 7 a 8 hz se chvěla jak na začátku tak na konci, ale ne už tolik..už s tím asi nic neudělám.
Poslouchal jsem Scorpions - Still Lovin You...no paráda krása...
Teď tam mám TOTO...no hraje to...nedokážu to vysvětlit..všechny ty desky znám z CD, ale tohle je prostě jiné...asi dynamika a jako by tam mezi těmi nástroji a v té hudbě fungoval " vzduch " nebo jak to nazvat...to na CD prostě není.
Já jsem za život naposlouchal dost hudby a taky jsem od 16 let hrál s různými táborskými kapelami.
Hudbu miluju.
Díky moc za rady..
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Dobrý den.
A už mám jen dva dotazy a snad už nebudu moc otravovat a poslouchat a poslouchat...
1. Jaký olejíček do toho ložiska talíře?
2. Zvuk přehrávané hudby mám teď opravdu pěkný, jsem spokojený, žádné slyšitelné zkreslení...
Jen bych řekl, že v mezerách je teď víc slyšet lupání, praskání. Desky jsem omyl, před přehráním je otírám tím karbonovým kartáčkem...
Co má na toto největší vliv?

Děkuji.
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Dieter Burmester »

1. Nejlepší je koupit olejíček určený přímo pro gramofony - třeba Clearaudio to vyrábí, ale jistě i další.
2. Lupání desek je dáno lisovacími vadami a nic s tím neuděláš. Trochu to lze eliminovat jiným tvarem hrotu, popř. ultrazvuková pračka taky dokáže nějaký ten lupanec odstranit, ale nelze čekat zázraky.
Dieter Burmester
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Díky za odpovědi.
Olejíček zkusím vygůglit.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Takže na lupance, pokud jsem dobře pochopil, váha raménka na desku ani antiskating vliv nemá.
efičák
Příspěvky: 660
Registrován: 15 říj 2012 16:32
Bydliště: Ostrava Jih

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od efičák »

Furrow píše: 31 srp 2022 10:16 Dobrý den.
A už mám jen dva dotazy a snad už nebudu moc otravovat a poslouchat a poslouchat...
1. Jaký olejíček do toho ložiska talíře?
2. Zvuk přehrávané hudby mám teď opravdu pěkný, jsem spokojený, žádné slyšitelné zkreslení...
Jen bych řekl, že v mezerách je teď víc slyšet lupání, praskání. Desky jsem omyl, před přehráním je otírám tím karbonovým kartáčkem...
Co má na toto největší vliv?

Děkuji.
Zdravím Petře, nejsu strojař jen sem se dočetl na venkovních fórech že záleží na materiálu ložisek jaké potřebují mazání. Doptej se u zastoupení, nebo přímo výrobce. Řídký olej může zvýšit hluk ložiska nebo tak nějak. Mého japonce mazal kámoš přesným typem vazelíny doporučeným japonskými fóry.
S olejem by mohlo ložisko kvedlat neb má toho za sebou dost.

Nejdříve se s gramcem potěš a nastuduj si z netu co funguje.
Hluk ze starých desek poškozených prachem zatlačeným velkým přítlakem krystalových přenosek s poškozeným hrotem odstranit nejde.
Trochu pomůže hluboké čištění levnou DJ pračkou Knosti, neb samotné čištění běžnou pračkou s vysavačem nestačí.
A poslední možnost napsal Dieter, hrot který dosáhne do nepoškozené části u dna drážky. Audiotechnika nabízí AT95 s různými hroty a Micro line by mohl být nejtišší. Nemám to vyzkoušené. Jen MC přenoska Hana Shibata High je tišší v drážce než elipťák Fine Line Ortofonu Quintet Bronze.

Základ je, že se ti zvuk desek líbí. Vítej mezi nás. :smile:

https://www.empetria.cz/Domaci-audio-84 ... -AT-VM95ML

Obrázek
Zvuk dobrý - všechno dobré
pepO77
Příspěvky: 376
Registrován: 12 srp 2020 09:17

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od pepO77 »

Bohuzial nie. Bude treba nejaky antistaticky stetec (tych je velky vyber). Alternativnce k tomu ZeroStat3 Miltu antistaticku pistol. Ale hlavne, kvalitne vnutorne obaly na platne, a nejake riesenie na cistenie/pranie desiek, malicky stetec na hrot prenosky. Toto pomoze zmensit, nie vsak totalne eliminovat lupance. Niekedy su proste v stope "nerovnosti" z vyroby ... (zrnko prachu, ktore si prilepilo na matricu).
Analog Oracle SME Hana SimAudio Digi SOtM Lumin MolaMola Amp T+A Repro VSA Drat Nordost,CrystalConnect,Haabst,SOtM
Ine GMG Nordost,Townshend,StillPoints,IsoAcoustics,NeoHigh Akustika ArtNovition,SynergisticResearch Praca Kef iFi,Meze IsoTek
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Díky opravdu všem za rady.
Tak si to už teď užívám, každý večer poslouchám.
Většinu desek jsem už hrál dříve na tom NC 470 a asi před tím hrály i na gramu, které mělo přenosku MC. Ale zdá se mi, že jak ty desky víckrát přehraji a i vyčistím / osvědčil se mi polyprophylalcohol - snad to píšu správně / a jemný malířský štětec. Tak po dvou prvních přehráních je vždy na jehle nějaký bordel a pak už tak od třetího tam není a zdá se že ten zvuk desek se i lepší. Je to možné?
Poslouchám teď hodně Jana Spáleného - Asi v tom bude nějaký háček, Stromboli to dvojalbum - skladba Košilela, to je na tom gramci ňamka...
Koupil jsem Z kopce a Queen - Jazz. Ze zvuku Queen jsem docela zklamaný...ale, přehrál jsem si tu desku i na CD a ono to nakonec z té desky není tak špatné. Jsou tam větší rozdíly pasáží potichu versus nahlas oproti CD, se mi zdá. Je to možné?
No a čekám až mi přijdou 3 desky Luboše Pospíšila a BTO - Not Fragile.
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od aretax »

Furrow píše: 31 srp 2022 10:49 Díky za odpovědi.
Olejíček zkusím vygůglit.
Zbytočne budeš platiť za "špeciálne" oleje. Doporučujem Ti obyčajný olej na šijacie stroje, prípadne na bicykle. Je to presne ten istý olej, ako sa predáva pod značkami rôznych hifi výrobcov. Ani Clearaudio nemá vlastnú rafinériu, aby vyrábali olej. Ak si vytlačíš značku Clearaudio, napíšeš Made in Germany, nalepíš na fľašku, budeš mať "originálny" olaj Clearaudio. Aj oni si ho tak "vyrábajú".
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Díky. taky mě to napadlo, že by to mohl být na šicí stroje olejíček.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Tak mám ještě jeden dotaz.
V testu toho mého gramofonu píší, že by i snesl lepší přenosku.
Já mám pocit, že bych potřeboval trochu, aby byly více zvýrazněny výšky a možná takové vyšší středy.
Co byste mi doporučili za přenosku?
Díky
Ramones
Příspěvky: 565
Registrován: 11 úno 2013 08:48

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Ramones »

Kolik mas roku?
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Je mi 57.
Ramones
Příspěvky: 565
Registrován: 11 úno 2013 08:48

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Ramones »

Z jinych zdroju ti vyssi středy nechybi? Jestli take, pak by to bylo prirozenou degeneraci sluchu.
efičák
Příspěvky: 660
Registrován: 15 říj 2012 16:32
Bydliště: Ostrava Jih

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od efičák »

Gramofon z tomboly mi pripomina film. Byl to hasicsky bal.

https://www.filmovamista.cz/img/1533-Ho ... 1-57-0.jpg

Nedelas si legraci Petre?
Uznavam, ze zvenku pusobime bizardne. Navstiv nekoho kdo zvladl umeni temperovaneho hudebniho nastroje jimz gramofon je. Ja mel upravenou Teslu 440 s prenoskama od Tesly po Ortofony a hralo to pekne. Z Elacu je mene hluku pohonu, mensi uhlove zkresleni, o moc mensi rezonance raminka. To muze klamat zdanlive tlumenym zvukem.
Repro Estonia neznam, Ramones to asi trefil, muze za tim byt pokles frekvenci z menicu nebo vyhybek.
Kdyz jsi muzikant, slysis to spravne.

Vice stredu a vysek maji prenosky Audiotechnica ATWM95ML, AT 750, AT 760.
Zvuk dobrý - všechno dobré
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Moc děkuji za info a rady.
Z CD mi ty středy a výšky nechybí.
Já teď poslouchám, co přijdu z práce až do deseti hodin večer a pořád laboruji...baví mě to.
Sednu na gauč, zatemním a zhasnu...a poslouchám teď asi tři dny na vyšší hlasitost...což nevím kolikrát jak už to mám na hlas, tak jako na někoho promluvím a sotva se slyším, takže asi dost nahlas...
K těm mojim deskám jsem se snažil chovat tak nějak slušně, ale moc jsem nějaké čištění a prach neřešil.
Některou desku jsem teď slyšel už víckrát a tak jsem zkusil dát větší přítlak na přenosku - uvádějí až 2,5. Když to dám, tak na konci strany desky když dohraje, tak je na jehle takový bílý až nažloutlý jakoby šlem, i když jsem před tím desku čistil. Pak pustím znovu a zdá se, že deska hraje líp. Je to tak možné nebo se mi to jen zdá.
Desky jsem čistil dle různých návodů z internetu, pračku nemám. Dnes jsem mlluvil s jedním pánem co na bazoši prodává desky, je z Ostravy a ten mi říkal, že všechny desky má vyčištěné ultrazvukem a že jinak čistit desky nemá cenu.
Jak vlastně ta jehla funguje? Špička snímá výšky a postupně nahoru v drážce pak středy a basy?
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Ještě se zeptám:
1. Napíši sem příspěvek, pak ho chci doplnit a mám na to jen nějaký čas a pak ho upravovat nemůžu?
2. Někdo z Vás mi odpoví a jak odpovím přímo na jeho odpověď?

Mým dalším celoživotním koníčkem jsou kromě hudby auta, takže jsem také tam na foru a tam mi to jde a upravovat přispěvky můžu.
Pozn: Jinak opravdu ho vyhrál v tombole, když jsem ho kupoval a u jeho kamaráda zkoušel, tak tomu podle jejich hovoru věřím, že to tak bylo. Ten jeho kamarád měl asi dobré vybavení, alespoň repro jsem takové ještě neviděl, byly to sloupy, ale jakoby placaté a prohnuté a průhledné, jen spodek byl basák jakoby normální.
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Tak jsem si pořídil pračku a už bych tedy nevypranou desku neposlouchal. Fakt to funguje. A to mám tu ruční německou levnou s tím roztokem.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Mark Levinson »

Furrow píše: 06 zář 2022 22:22 Ještě se zeptám:
1. Napíši sem příspěvek, pak ho chci doplnit a mám na to jen nějaký čas a pak ho upravovat nemůžu?
2. Někdo z Vás mi odpoví a jak odpovím přímo na jeho odpověď?

Mým dalším celoživotním koníčkem jsou kromě hudby auta, takže jsem také tam na foru a tam mi to jde a upravovat přispěvky můžu.
Ahoj Furrow,
co se týče fungování HEF, tak zkusím odpovědět:
1. Příspěvky se dají editovat jen 5 minut, máme to tak nastaveno v parametrech fóra.
2. Odpovědět na něčí příspěvek se dá tak, že v tom příspěvku klikneš na tlačítko uvozovek, které se nachází vpravo nahoře v tom příspěvku (je tam těch tlačítek vícero).
Snad jsem pomohl.
ML
Mark Levinson
Furrow
Příspěvky: 17
Registrován: 29 srp 2022 17:43

Re: Gramofon Elac Miracord 50

Příspěvek od Furrow »

Díky...už vím, tak uvozovky a pět minut na doplnění apod...
Odpovědět