Výber streameru

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
Odpovědět
Ondrejst
Příspěvky: 5
Registrován: 16 črc 2012 21:03

Výber streameru

Příspěvek od Ondrejst »

Zdravím Vás.
Potreboval by som poradiť ohľadom streameru v cene cca 500-600 €, ktorý bude slúžiť iba ako transport do DAC PSAudio digital link 3 ešte s vylepšiným v Casea ( ktorý si myslím že predčí dac prevodníky v týchto streamroch okolo 1000€ aj vyššie).
Preto sa ho zbavovať nechcem a hľadám len player.
Teraz hrám na starom logitech squeezebox duet, ktorý je tiež len ako player zapojený v tom dac. Len problém je v tom že cd player na tom dac hrá lepšie ako ten streamer ( totožná skladba z pc a z CD) tak špekulujem či mi nový streamer pomôže.
Zbytok reťazca je zosík Primaluna dialogue Two a repro Elac BS403.
Čítal som dosť o Bluesound node že na kvalitnom DAC je to fajn. Budem rád za nejaké typy a rady.
Vďaka Ondrej.
Uživatelský avatar
dvader
Příspěvky: 923
Registrován: 26 dub 2020 20:19
Bydliště: Praha 18

Re: Výběr streameru

Příspěvek od dvader »

Co nějakou Yamahu?
pepO77
Příspěvky: 376
Registrován: 12 srp 2020 09:17

Re: Výber streameru

Příspěvek od pepO77 »

V tejto cene je toho na vyber naozaj vela. Najlepsie, vypozicat si favoritov a vypocut.

BlueSound Node2i (najnovsia 3. gen, ale aj 2. gen hraje velmi dobre. Je to aj DAC, co v tvojom pripade je zbytocne; pripojenim cez digital na lepsi DAC z toho dostanes este viac. Videl som Node vela krat pripojeny prave ako streamer k ovela drahsim DACom. Za mna by som uvazoval tuto platformu).

SoTM - streamer (casom lepsi zdroj, a mas o nieco lepsi zvuk).
https://www.sotmaudio.cz/hudebni-server ... e/sms-200/
Analog Oracle SME Hana SimAudio Digi SOtM Lumin MolaMola Amp T+A Repro VSA Drat Nordost,CrystalConnect,Haabst,SOtM
Ine GMG Nordost,Townshend,StillPoints,IsoAcoustics,NeoHigh Akustika ArtNovition,SynergisticResearch Praca Kef iFi,Meze IsoTek
F2014
Příspěvky: 528
Registrován: 05 zář 2014 14:02

Re: Výber streameru

Příspěvek od F2014 »

@Ondrejst: Neodpovím Ti na otázku, zda výměna streameru (přesněji spíše "network transport" či "endpoint") v ceně do 600 EUR ve Tvém systému přehraje CD transport. Ale mohu se podělit o vlastní zkušenost - mně se to nepovedlo v mém systému ani za násobně vyšší částku (můžeme to probrat osobně - kontakt v profilu).
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Naim Superuniti + KEF RDM One
Yiakubou
Příspěvky: 107
Registrován: 12 črc 2020 22:17

Re: Výber streameru

Příspěvek od Yiakubou »

Na prvni pohled se muze zdat, ze streaming je jednoducha zalezitost - staci koupit nejakou krabicku a jedu. Opak je ale bohuzel pravdou a u streamingu je tolik promennych (nadto je je to jeste relativna nova oblast v hifi, ktera se stale vyviji a bude dal vyvijet), ze to komplexitou dorovnava, nebo mozna i prevysuje gramofony.

V teto cenove kategorii urcite je mozne postavit si streaming setup tak, aby se to dorovnalo, nebo mozna i prevysilo kvalitu zvuku z CD prehravace/transportu stejne, nebo i vyssi cenove urovne. Dle meho ale ne tak, ze si koupis hotovou krabicku a la Bluesound Node, nebo ten Primare. Ve vyssich cenovych hladinach to ale muze byt jinak. Ale prave proto, ze se tato oblast hifi dost vyviji, asi by se mi nechtelo investovat do nejake hotove, neflexibilni krabicky, ktera bude rychle ztracet hodnotu

V teto cenove kategorii ale podle me zdaleka nejvic dostanes zvukove z reseni zalozenem na Raspberry Pi a nejakou pridavnou audio kartou. Doporucit muzu Allo Digione, ktere je galvanicky oddelene od zbytku Rpi a ma vlastni hodiny kvuli minimalizaci jitteru. Urcite k tomu doporucuji taktez dobry linearni zdroj. Cely takovy setup muze vyjit na 400-500 EUR a pochybuju, ze by to nejaka udelana krabicka zvukove prebila. Neni to reseni pro kazdeho, musis o tom trochu neco vedet, ale pokud mas alespon zakladni zkusenosti se stavenim PC, tak by nemel byt problem.

Dalsi oblasti je software, ktery u streamingu hraje obrovskou roli, nejen z pohledu user interface a ovladaci aplikace. Opet, reseni zalozene na Raspberry Pi v tomto nabizi flexibilitu, na SD kartu muzes nahrat jaky chces vhodny OS a to libovolne menit. Nebo z toho udelat treba jenom zmineny Roon endpoint a proste pouzivat Roon. To je asi nejlepsi (ale taky placene) reseni na trhu z pohledu user interface, neni to ale nejlepsi zvukove, aspon dle me zkusenosti. Je vhodne mit dedikovane audio PC jako server, s vhodnym operacnim systemem, nebo alespon provest nejake upravy ve Windows.

Kdyz srovnavam svuj streaming setup s CD prehravacem, ktery mam jako zalozni reseni. Tak CD prehravac je Denon DCD 1600NE, o kterem se navic dost pise, ze hraje nad svoji cenovku a je v kategorii cca 1200EUR. Abych to zvukove dorovnal, potreboval jsem Rpi + Allo Digione + linearni zdroj (cca 450 EUR), dedikovane audio PC (Intel NUC a pasivni skrin, cca 500-600 EUR), na kterem mi bezel Roon / ROCK (kde je teda potreba bud mesicni poplatek, nebo 700EUR za celozivotni licenci, ale urcite existuji reseni levnejsi, nebo zdarma). Kdyz jsem pak vymenil Roon / ROCK za Euphony OS / Stylus s upsamplovanim pres HQPlayer (cca 600 EUR za software licence), tak to zacalo hrat lip nez CD player a neni to jen nejaky kosmeticky rozdil, ale celkem vyrazny posun. Samotnyho by me zajimalo, jestli by to nejaky CD player/transport v podobne celkove cene okolo 1600 EUR prehral, ale myslim, ze by takovy streaming setup minimalne nijak nezaostaval.
Uživatelský avatar
dvader
Příspěvky: 923
Registrován: 26 dub 2020 20:19
Bydliště: Praha 18

Re: Výběr streameru

Příspěvek od dvader »

Druhá možnost pro toho, kdo nemá takové schopnosti, je pořídit streamer v kategorii přes 20 či 30k.
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1692
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: Výber streameru

Příspěvek od fox »

Už delší dobu streamuji pomocí přístrojů Pro- Ject :
- Stream Box S2 Ultra
- Dac Box RS
- pro každý přístroj zvlášť Power Box RS Uni.
Nad těmito přístroji se mnohému z Vás vykouzlí úsměv na tváři, ale já na ně nedám dopustit.
Po dobu jejich provozu v mé sestavě jsem postupně vylepšoval:
- Dac box jsem osadil NOS elektronkami Tesla E88CC se zlatými piny a zkříženými meči.
- Každý z Power Boxů napájím zvlášť kabeláži AR 8800 s konektory Furutech rhodium z filtrace Niagara 5000.
- Power Boxy se Stream Box a Dacanem jsem propojil signálovými kabely AR, osázených mini xlr konektory.
- Internetové připojení mám vzduchem 5G s LAN kabely CAT8 + 2 x switch Cicco.
- Napájení switchů a streameru samostatnými zdroji 12V, připojených kabely AR 8800 s koncovkami Oyaide z filtru Niagara. Zdroje jsou osazené IEC zásuvkami Furutech se stříbrnými pojistkami Hifi Tuning.
- Mezi zdroji switchů a streamerem jsem udělal propojení mikrofonními kabely Canare. Jejich stínění jsem uzemnil na kostru zdrojů.
Tyto úpravy jsem tvořil postupně. Vždy se zvuk posunul o kus dál. Chci tím jenom naznačit, že pro streamování je nutné co nejlepší připojení přístrojů nejen k síti, ale i mezi jejich součástmi. Potom lze i z levnějších vytáhnout maximum.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1692
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: Výber streameru

Příspěvek od fox »

Obrázek

Objednal jsem konektory Viborg DC pro ukončení propojovacích kabelů mezi zdroji 12V, switchem a routrem. Měly by bít lepší, než ty, které se dají běžně koupit u nás.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Uživatelský avatar
dvader
Příspěvky: 923
Registrován: 26 dub 2020 20:19
Bydliště: Praha 18

Re: Výber streameru

Příspěvek od dvader »

Devítiocasá kočka zakončená zlatým Viborgem? Tak to bude sado-maso… =))
Jbajci
Příspěvky: 12
Registrován: 18 pro 2019 00:02

Re: Výber streameru

Příspěvek od Jbajci »

aktuálně jsem viděl v inzerci na hifionline streamer Allo USBridge Signature + DigiOne + Shanti LPS. Za ty peníze těžko sehnat kvalitnější. Prodávající uvádí, že tímto nahradil Bluesound streamer. Přesně píše s přehledem přehraje Bluesound. Nevýhoda je, že origo apky Tidal a Qobuz streamer nenajdou( licence jsou drahé) a je třeba použít Mconnect player nebo Bubble UPNP. Nicméně všechny ty streamery se ovládají přes mobil/tablet, tak je celkem jedno kterou appku použiju, kdy obě výše uvedené jsou uživatelsky komfortní. Pro hraní z domácího uložiště či na internetová rádia tam žádné omezení nejsou.
tesarpa
Příspěvky: 44
Registrován: 07 led 2020 11:35

Re: Výber streameru

Příspěvek od tesarpa »

Yiakubou píše: 15 úno 2022 12:59 Kdyz jsem pak vymenil Roon / ROCK za Euphony OS / Stylus s upsamplovanim pres HQPlayer (cca 600 EUR za software licence), tak to zacalo hrat lip nez CD player a neni to jen nejaky kosmeticky rozdil, ale celkem vyrazny posun. Samotnyho by me zajimalo, jestli by to nejaky CD player/transport v podobne celkove cene okolo 1600 EUR prehral, ale myslim, ze by takovy streaming setup minimalne nijak nezaostaval.
Můžu se zeptat, zda proti CD porovnáváš streaming uložených FLAC souborů nebo přehrávání z Tidalu / Qobuzu? Mně se to zatím chová rozdílně, přičemž z lokálních souborů, resp. na domácím síťovém úložišti, to hraje srovnatelně s CD, ale ze streamovacích služeb hůře.
Uživatelský avatar
psyloelf
Příspěvky: 73
Registrován: 12 lis 2019 21:52

Re: Výber streameru

Příspěvek od psyloelf »

to fox....

měl jsem také streamer project s2 ultra-----za ty peníze výborný stroj.

Co jsem nepochopil jsou ty kabely CAT8

Na co CAT8 pro přenos dat pro zvuk ? Z druhého cisco switche do streameru jsem použil DIY ethernet kabel ze stříbrných vodičů solid core 6N 20AWG .Stačí do pohody 100 Mbps (tzn 4 vodiče) cat5. Strčil zvukově cat7 viablue do kapsy. Ale třeba mi něco uniká.
Passlabs INT 30ACassea, Matrix elementXCassea, NA Galaxys, 2 x meraki MS220 switch OCXO +LPSU, Rinjani textreme
Yiakubou
Příspěvky: 107
Registrován: 12 črc 2020 22:17

Re: Výber streameru

Příspěvek od Yiakubou »

Pri srovnavani streameru a CD prehravace srovnavam CD a svuj rip toho sameho CD, abych se vyvaroval jineho masteringu. Jinak kdyz srovnavam lokalni CD rip vs. to co si myslim, ze je stejna verze na Tidal nebo Qobuz, tak mi taky prijde, ze streaming z mych ripu je o kousicek lepsi, ale nikdy to nebylo nic zasadniho a nic, co by mi stalo za to nejak zvlast resit. Tidal / Qobuz mam stejne jen na objevovani a to co chci, si proste sezenu na CD/SACD a udelam rip. No ale takhle to bylo, kdyz jsem jeste pouzival Roon / ROCK a ted me napada, ze na Euphony/Stylus jsem tohle porovnani vlastne jeste nezkousel.
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1692
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: Výber streameru

Příspěvek od fox »

Asi stačí nižší cat kabel. Cenový rozdíl je minimální. Tak asi proto.
Při úpravách, které jsem popsal, se zvuk streameru blíží zvuku mého CD Esoteric DV 60.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Ondrejst
Příspěvky: 5
Registrován: 16 črc 2012 21:03

Re: Výber streameru

Příspěvek od Ondrejst »

https://hifipartner.cz/volumio-primo-hifi-edition/p70
Skúsenosti s touto vecičkou?
Vďaka
Uživatelský avatar
psyloelf
Příspěvky: 73
Registrován: 12 lis 2019 21:52

Re: Výber streameru

Příspěvek od psyloelf »

fox píše: 15 úno 2022 20:38 Asi stačí nižší cat kabel. Cenový rozdíl je minimální. Tak asi proto.
Při úpravách, které jsem popsal, se zvuk streameru blíží zvuku mého CD Esoteric DV 60.
Možná platí u průmyslových kabelů, ale je rozdíl, jestli použiji 4 nebo 8 žil v čistém stříbře u DIY. To se cena skoro zdvojnásobí. Můžu se zeptat na konkrétní cat8 kabel?

U sebe nemohu s CD porovnat, jedu čistý stream, ale souhlasím, v téhle disciplíně záleží na každém detailu. Ty switche máš mezi sebou propojeny jak? Jsou nějak upravené v napájecí části? A jsou upgradované hodinami? Přemýšlím o upgrade pojistek u zdrojů ke switchům. U zesilovače u mě zabodovala
pojistka QSA black. Tak je zkusím dát do těch zdrojů.

K tématu za 500 - 600 euro za streamer? to bych šel cestou asi nějakého mini pc , a postupně ladit (datový transport, napájení, pasivní chlazení). A nainstalovat třeba euphony nebo volumio(když je hluběji do kapsy).
Passlabs INT 30ACassea, Matrix elementXCassea, NA Galaxys, 2 x meraki MS220 switch OCXO +LPSU, Rinjani textreme
Maxpower
Příspěvky: 79
Registrován: 13 úno 2022 12:43

Re: Výber streameru

Příspěvek od Maxpower »

Mě se osobně líbí tento streamer - Mano ULTRA mkII. Dobrá konektivita (I2S), podle fotek slušný zdroj a založeno na RPi. Uživatelské zkušenosti jsou také dobré. K vyčištění signálu z PC USB používám Audio-GD DI-20HE - podle recenzenta GoldenSound nejlépe měřící DDC. V mém systému oproti Casea aquilla MKII velký rozdíl k lepšímu, cena je ovšem také o dost vyšší. Rozhodně nemám vše vyřešeno, ale rád bych jako další upgrade koupil jiný preamp a poté zase ladil streamingovou cestu.
PC->A-GD DI-20HE->A-GD HE-7->Hattor BIG->Bryston 4B SST->PK Audio SSWG7+woofer modul
Ondrejst
Příspěvky: 5
Registrován: 16 črc 2012 21:03

Re: Výber streameru

Příspěvek od Ondrejst »

Vyzerá to že to skúsim nejakým postaveným RPi.
Mohol by som keď tak poprosiť o nejaké typy konkrétnych dielov? Konkrétne RPi koľko Giga ramka, zvukovka( musí mať bnc ). Zdroj a taktiež nejaký ten soft? Hlavne na začiatok aby to malo Tidal a prístup k pc hudbe.
Ďakujem za ochotu.
Ondrejst
Příspěvky: 5
Registrován: 16 črc 2012 21:03

Re: Výber streameru

Příspěvek od Ondrejst »

Heej to som registroval ale nechápem prečo to dotyčný predáva keď kúpil teda horšie hrajúci node.
Vlastne teraz pozerám je to je to čo by som vyskladál? Diik
Jbajci
Příspěvky: 12
Registrován: 18 pro 2019 00:02

Re: Výber streameru

Příspěvek od Jbajci »

Já to chápu tak, že měl Bluesound node a tento vyměnil za Allo.
Ondrejst
Příspěvky: 5
Registrován: 16 črc 2012 21:03

Re: Výber streameru

Příspěvek od Ondrejst »

Jbajci. Vďaka za ten inzerát. Už ho mám zajednaný. Tak sa teším jak sa zoznámime :)) je tam moode audio tak netuším čo to je zač. Či tam rozbehám Tidal alebo budem musieť riešiť dáky iný soft. Ale to asi poriešim v inej diskusii ;)
Takže otázka streamu vyriešená už aspoň po hardware stránke.
Každopádne vďaka všetkým za cenné rady.
Odpovědět