Tidal

Obecná diskuze o kvalitě zvuku a možnostech techniky.
PSC

Re: Tidal

Příspěvek od PSC »

..oni jsou prodejce/dovozce/dodavatel
Hmm, to prostě není pravda. Oni jsou poskytovatelé služby "streamování". Něco k tématu je třeba zde.
Hmm, to prostě je pravda. Streamovací služby jen prodejci/dovozci/dodavatelé/distributoři/"překupníci"/prostředníci, oni jen dodávají/poskytují mediální obsah, nedoručujou ti ho domů, ten kdo ti ten mediální obsah doručí až domů, je internet, to je ta zásilková služba. služba. Prostá elementární logika.
Jak za Tidal, tak i za Qobuz se normálně platí.
Jo, těch pár směšnejch drobáků měsíčně za takový množství obsahu? To je zadarmo.
Vybral sis poslouchat remaster, pak to porovnáváš s poslechem původního vydání - takže porovnáváš jablka s hruškama - a máš z toho jasný závěr o ne-kvalitě streamu jako takového. To je taky prosté sdělení faktů.
Ne, nevybral jsem si poslouchat remaster, přesně naopak, Já si právě vybral poslouchat nezmršenej "ne-remaster." Ale ouha, ten mi streamovací služby neposkytnou, není tam, takže nemám co porovnávat s poslechem toho původního vydání. Rád bych ale nelze, streamovací služby mi to neumožňujou. Ano při srovnání stejných vydání/masterů je možná rozdíl v dnešní době a za jistých podmínek už jen malej až možná zanedbatelnej, jenže problém je, že takhle srovnávat lze mohdy právě jen ta mizerná vydání na streamovacích službách s mizernými vydáními na nosičích (neboli ta vydání, který poslouchat nechci a který mě vůbec nezajímají), protože ta kvalitní vydání alb na těch streamovacích službách nejsou, takže když chci to kvalitní vydání, který mám doma na CD, SACD atd. porovnat s tím stejným vydáním/masterem na streamovacích službách, tak není jak, není s čím, páč tam to stejný daný vydání/master není. To ale znamená, že streamovací služby mi nedokážou poskytnou tak kvalitní poslech jako ten fyzickej nosič. Ergo kladivo z toho vyplývá jasný závěr o ne-kvalitě streamovacích služeb jako takových. Opět jen prostá elementární logika a prosté sdělení faktů, nic víc :cool:.
Uživatelský avatar
winelover
Moderátor
Příspěvky: 446
Registrován: 28 pro 2010 12:05
Bydliště: Teplice

Re: Tidal

Příspěvek od winelover »

A proč to pořád porovnáváte?
Já si platím obojí. Baví mě na tom možnost poslechnout si novinky, objevit věci, který jsem před tím neznal, a koneckonců někdy Tidal využít i jako náhradu rádia, jako kulisu, a klidně si to pustím i přes bluetooth reprák Dali Katch. Nikdy mě nenapadlo o tom uvažovat jako o alternativě k poslechu svýho materiálu. Když chci kvalitu k referenčnímu a kritickému poslechu, sáhnu po svých věcech v NAS.
Vzhledem k tomu, že blbej smažák s hranolkama dneska stojí 200k, mi cena za měsíc připadá celkem příznivá.
Jinak ty bláboly o kvalitě MQA atd. jsou samozřejmě už z principu nesmysl. win
NAS QNAP TS-439 ProII+->Meitner MA3->Electrocompaniet AW250R->Dynaudio Confidence 20, Zappiti Reference, IsoTek Sigmas GII, Nordost Valhalla, XLO 10b AC...
Fous
Příspěvky: 120
Registrován: 29 pro 2010 08:09

Re: Tidal

Příspěvek od Fous »

Win. Přesněěě :thumbup: mám to úplně stejně.
Yiakubou
Příspěvky: 109
Registrován: 12 črc 2020 22:17

Re: Tidal

Příspěvek od Yiakubou »

Neni pravda, ze by na streaming sluzbach bylo vsechno spatne. Jsou tam i ta dobra, skvela, ci primo nejlepsi vydani. Jako konkretni priklad casto zminuju Stevie Wonder - Innervisions. Je tam k dispozici stejna hi-res verze jako na HDtracks (aspon tedy na Qobuzu), coz je nejlepsi digitalni vydani, alespon pro me, hned za vydanim od Audio Fidelity na CD. To treba na fyzickem mediu neexistuje.

Jasne, nikdy nevis, kdy to stahnou a nahradi nejakym opravdu spatnym remasterem, ale tvrdit, ze na streaming sluzbach jsou jen ty spatna vydani proste neni pravda. Je to proste medium jako kazde jine, ktere ma svoje specifika a kde jsou jak spatna, tak dobra vydani, stejne jako vsude jinde.
PSC

Re: Tidal

Příspěvek od PSC »

Ano, je to "médium" jako každý jiný, jenže je to jediný "médium," kde nemáš možnost výběru.
A nikdo netvrdí, že tam mají jen to špatný, ale že je tam někdy něco kvalitní nebo dokonce nejlepší z toho ještě nedělá bůví co. Ne když v mnoha dalších případech je tam jen to špatný nebo rovnou přímo to nejhorší a to kvalitní tam prostě není. Nemožnost vybrat si vždy a ve všech případech to nejlepší, to je ten problém. A to přitom "to nejlepší" nemusí být vždy jen jedno. Mám spousty s spousty alb v něklolika špičkových vydáních, např. dvakrát na dvou různých CD z různých let, jednou na SACD, jednou na LP nebo v Hi-res atp. a všechna tahle vydání jsou třeba na stejnej nejvyšší kvalitativní úrovni, jen každý trochu jinak, každý třeba vyniká a má svoje přednosti v něčem trochu jiným. Na streamovacích službách ale nenajdu ani jedno z nich (LP a SACD samozřejmě už vůbec, že jo).
A jak říkáš, to že nikdy nevíš kdy a co nahradí nějakým novým (a většinou hořším) remasterem, je další z velkých mínusů a nevýhod streamovacích služeb.
Yiakubou
Příspěvky: 109
Registrován: 12 črc 2020 22:17

Re: Tidal

Příspěvek od Yiakubou »

PSC píše: 23 srp 2022 22:00 A nikdo netvrdí, že tam mají jen to špatný
No mne prislo, ze to tak trochu tvrdis:
PSC píše: 21 srp 2022 23:40 protože ta kvalitní vydání alb na těch streamovacích službách nejsou, takže když chci to kvalitní vydání, který mám doma na CD, SACD atd. porovnat s tím stejným vydáním/masterem na streamovacích službách, tak není jak, není s čím, páč tam to stejný daný vydání/master není. To ale znamená, že streamovací služby mi nedokážou poskytnou tak kvalitní poslech jako ten fyzickej nosič.
To samy muzes napsat, pokud se takhle zameris na jakykoliv jiny medium, byt u jinyho media treba ten pomer dobrych a spatnych vydani muze byt jinak, coz je ale taky dany tim, ze na streamingu je proste temer vsechno, takze i hodne balastu. Kdyz vezmu treba SACD, tak taky muzu psat, ze nemam moc na vyber, protoze tohle album je na SACD jenom v jednom a blbym vydani, jiny je zase dobry a dalsi treba neni na SACD vubec. Uplne to samy a urcite kvuli tomu nebudu odsuzovat SACD format, nebo medium jako celek. Proste kdyz chces mit pristup k tomu nejlepsimu, moc mi nedava smysl se takhle omezovat jen na urcity formaty. O to vic u novejsich veci, kde mas stejne jedno vydani a hotovo. Ja se taky k streaming sluzbam nijak zvlast neupinam. Pocitam s tim, ze to muzou kdykoliv vypnout, nebo neco zmenit, takze ty veci, o ktery nechci prijit, si poridim jinde a jinak. Je to ale pohodlny pristup ke spouste nekvalitniho, ale i kvalitniho obsahu, jak pises skoro zadarmo. Proc ne, vzdyt to je fajn a dobrej doplnek k tomu ostatnimu.
PSC

Re: Tidal

Příspěvek od PSC »

A nikdo netvrdí, že tam mají jen to špatný
No mne prislo, ze to tak trochu tvrdis.........
Kdybys neodcitoval jen určitej kousek z toho co jsem napsal, jasně bys v mým textu viděl, že nic takovýho netvrdím, naopak:
PSC píše: 21 srp 2022 23:40 nemám co porovnávat s poslechem toho původního vydání. Rád bych ale nelze, streamovací služby mi to neumožňujou. Ano při srovnání stejných vydání/masterů je možná rozdíl v dnešní době a za jistých podmínek už jen malej až možná zanedbatelnej, jenže problém je, že takhle srovnávat lze mohdy právě jen ta mizerná vydání na streamovacích službách s mizernými vydáními na nosičích (neboli ta vydání, který poslouchat nechci a který mě vůbec nezajímají), protože............
-------------------------------------------------------------------------------------
To samy muzes napsat, pokud se takhle zameris na jakykoliv jiny medium, byt u jinyho media treba ten pomer dobrych a spatnych vydani muze byt jinak, coz je ale taky dany tim, ze na streamingu je proste temer vsechno, takze i hodne balastu. Kdyz vezmu treba SACD, tak taky muzu psat, ze nemam moc na vyber, protoze tohle album je na SACD jenom v jednom a blbym vydani, jiny je zase dobry a dalsi treba neni na SACD vubec. Uplne to samy a urcite kvuli tomu nebudu odsuzovat SACD format, nebo medium jako celek. Proste kdyz chces mit pristup k tomu nejlepsimu, moc mi nedava smysl se takhle omezovat jen na urcity formaty.
Zaprvé, Streamovací služby jsou prostě nšco jinýho než nosiče, všechno to co najdeš na streamovacích službách seženeš i jinak (ať už na nosičích nebo v Hi-res či "neHi-res" souborech bez fyzickejch nosičů), ale všechno to co seženeš na nosičích nenajdeš na streamovacích službách.
Zadruhé, na nosičích toho máš ještě mnohonásobně víc než na streamovacích službách, jak "balastu," tak kvality. A o to právě jde, s nosičema si vybereš co chceš, mnohdy i z mnoha a mnoha (desítek až stovek) verzí, ale na streamovacích službách když máš na výběr ze tří, čtyř, tak už je to úspěch a to je ještě ke všemu mnohdy jen jedna horší než druhá, ale kvalitní není ani jedna.
Zatřetí, Já neodsuzuju "formát," Já odsuzuju formu. Mně by streamovací služby jako takový principiálně vůbec nevadili, kdyby mi byly schopný poskytovat kvalitní poslech hudby (jak mnohý ostatně svým zákazníkům slibují), a to u všech alb. Kdyby někdy v budoucnu taková streamovací služba přišla (jakože samozřejmě nepřijde), tak věř, že bych byl mezi prvníma kdo by si jí začali platit.
A začtvrté, jak jsi přišel na to, že se Já omezuju jen na určitý média? Já jedu všechno možný, CD, SACD, LP, HDCD, Hi-res (i DSD), DVD-A, Blu-ray Audio.... já se ničím neomezuju. Jen v tom co cituješ jsem jasně napsal: "....který mám doma na CD, SACD atd." Celou dobu mluvím o fyzických nosičích jako celku, nikdy jsem nemluvil jen o jednom druhu nosiče, ani o jednotlivých druzích nosičů názávisle jeden na druhým, naopak, viz:
PSC píše: 23 srp 2022 22:00 Mám spousty a spousty alb v několika špičkových vydáních, např. dvakrát na dvou různých CD z různých let, jednou na SACD, jednou na LP nebo v Hi-res atp......
-------------------------------------------------------------------------------------
O to vic u novejsich veci, kde mas stejne jedno vydani a hotovo.
Když se právě neomezuješ a přehráváš všechno, tak máš taky možnost přehrávat LP a na LP mnohdy i u těch "novějších věcí" najdeme zvukově/kvalitativně alespoň o trochu lepší vydání.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4224
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Tidal

Příspěvek od Mark Levinson »

Nedávno jsem se dozvěděl, že Tidal bude opouštět MQA a nahrávky bude streamovat Hi-Res stejně jako Qobuz.
Mark Levinson
parnass
Příspěvky: 201
Registrován: 09 čer 2012 14:26

Re: Tidal

Příspěvek od parnass »

A: estelon xd - electrocompaniet 800 - emm dv2 - emm ns1 - gmg hammer
B: gauder acona 60 - pass int 250 - meitner ma3 + Sluch: meze emp elite - feliks envy
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4224
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Tidal

Příspěvek od Mark Levinson »

Mark Levinson
Uživatelský avatar
phenom
Příspěvky: 139
Registrován: 10 srp 2020 01:29

Re: Tidal

Příspěvek od phenom »

Som zvedavý na kvalitu, už sa teším na porovnanie. Keďže Tidal je u nás dostupný legálne a Qobuz akosi nie, bola by to konečne snáď vhodná alternatíva. August sa blíži. Uvidíme 😏. Pretože keď dvaja robia to isté, výsledok nemusí byť rovnaký.
Electrocompaniet ECI 6DX , F&F SN-270 AMT , Cardas Clear Reflection speaker , AQ - USB /Toslink , NA Galaxys, 2x Zephyr N , SOtM SNH-10G, SOtM sPS-500 Full Upgrade, AAI Maestoso 2 Ethernet, Qobuz/Tidal
Booker

Re: Tidal

Příspěvek od Booker »

A není to jako porovnávat Nutellu koupenou v Albertu a Nutellu koupenou v Globusu?
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1695
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: Tidal

Příspěvek od fox »

Mi mnohem víc vyhovuje Qobuz. Co se děje u jiných poskytovatelů hudby je mi celkem jedno.
Nutella z Qobuzu je určitě plnotučnější. :thumbup:
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4224
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Tidal

Příspěvek od Mark Levinson »

Pokud bude od obou poskytovatelů stejně kvalitní HiRes, tak bude pro mnoho fandů po starosti jak se dostat ke Qobuzu. Tidal bude umět jak HiRes, tak i MQA a každý si bude moci vybrat co je pro jeho uši i aparát to správné.
Mark Levinson
Uživatelský avatar
phenom
Příspěvky: 139
Registrován: 10 srp 2020 01:29

Re: Tidal

Příspěvek od phenom »

Upgrade na vyššiu kvalitu je už k dispozícii. Kto má možnosť, vyskúšajte.
Zaujíma ma rozdiel medzi oboma službami,možno otestujem aspoň na mesiac aj ja.
Screenshot_20230805_004019.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Electrocompaniet ECI 6DX , F&F SN-270 AMT , Cardas Clear Reflection speaker , AQ - USB /Toslink , NA Galaxys, 2x Zephyr N , SOtM SNH-10G, SOtM sPS-500 Full Upgrade, AAI Maestoso 2 Ethernet, Qobuz/Tidal
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4224
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Tidal

Příspěvek od Mark Levinson »

Má už někdo zkušenosti z poslechem Tidal HiRes?
Mark Levinson
zdeken
Příspěvky: 16
Registrován: 09 srp 2016 11:58
Bydliště: Praha 4

Re: Tidal

Příspěvek od zdeken »

Hi there,

Thanks for getting in touch with TIDAL Support.

We know how important it is to play music at 24 bit / 192 kHz on your Aurender device. The TIDAL audio setting Max is not integrated with third-party apps or devices, so this specific label will not be displayed on your Aurender device. We do not yet have a time frame on when this will be released, so we recommend checking your TIDAL emails and our social media pages for updates throughout the year.

The hierarchy of source file selection is HiRes FLAC > MQA > FLAC. If your audio setting is set to Max, the sample rate shown will depend on your specific device.

We hope this helps, please let us know if you have any questions.

Thank you,
Aldo
TIDAL Support


(Edit by ML)
Překlad Google:

Ahoj,

Děkujeme, že jste se obrátili na podporu TIDAL.

Víme, jak důležité je na vašem zařízení Aurender přehrávat hudbu s frekvencí 24 bitů / 192 kHz. Nastavení zvuku TIDAL Max není integrováno s aplikacemi nebo zařízeními třetích stran, takže tento konkrétní štítek se na vašem zařízení Aurender nezobrazí. Zatím nemáme časový rámec, kdy bude tato verze vydána, takže doporučujeme kontrolovat vaše e-maily TIDAL a naše stránky na sociálních sítích pro aktualizace v průběhu roku.

HiRes výběru zdrojového souboru je HiRes FLAC > MQA > FLAC. Pokud je vaše nastavení zvuku nastaveno na Max, bude zobrazená vzorkovací frekvence záviset na vašem konkrétním zařízení.

Doufáme, že vám to pomůže. Pokud máte nějaké dotazy, dejte nám vědět.

Děkuji
Aldo
Podpora TIDAL
DAC Sroll Mk3, zesilovač Sroll Casiopeia Mk3, repro Sroll (11/2023)+nožicky Townshend, Streamer Aurender N100H, switch SOtM+CLK + Nordost QSourse, kabeláž KrautWire, filtr SR Powercell 8 SE, Nordost QPoint.
Uživatelský avatar
phenom
Příspěvky: 139
Registrován: 10 srp 2020 01:29

Re: Tidal

Příspěvek od phenom »

Mal som Tidal "Max" mesiac..
Electrocompaniet mi stále nedokáže otvoriť kvalitu na plno, pretože MQA... Jedine cez USB priamo do PC sa zmenil nápis na MAX, ale to je asi tak všetko.
Pri priamom porovnaní s Qobuz bolo jasné hneď po pár tónoch že MAX je len slovo...Počúval som desiatky, mne známych a napočúvaných skladieb, vždy bol výsledok rovnaký. Dynamika žiadna, akoby stále niečo v hudbe chýbalo. Pripadal som si, ako na začiatku cesty k počúvaniu. Áno, ono to hralo, ale žiaden zázrak sa nekonal. Čakal som aspoň podobnú úroveň ako Qobuz, ale nie. Možno to bolo tým, že to "ešte len" spustili a nehral primárne Flac, ale moja skúsenosť, je bohužiaľ, takáto. Takže ostávam spokojný s maximálnou u mňa možnou kvalitou, bez MAX 😉.
Electrocompaniet ECI 6DX , F&F SN-270 AMT , Cardas Clear Reflection speaker , AQ - USB /Toslink , NA Galaxys, 2x Zephyr N , SOtM SNH-10G, SOtM sPS-500 Full Upgrade, AAI Maestoso 2 Ethernet, Qobuz/Tidal
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4224
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Tidal

Příspěvek od Mark Levinson »

Po nedávné aktualizaci aplikace Lightning DS na mém Auralicu je konečně možné využít Tidal na plno a pouštět HiRes jako z konkurenčních streamovacích služeb. Konečně!
Za mne tento pokrok kvituji a snad už nebude nutné se pracně domáhat Qobuzu.
.
2023-11-05 14.15.21.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mark Levinson
zdeken
Příspěvky: 16
Registrován: 09 srp 2016 11:58
Bydliště: Praha 4

Re: Tidal

Příspěvek od zdeken »

Zdravím a děkuji za zprávu. Tak snad se “pochlapí” v nejbližší době i aurender.
lada5
Příspěvky: 26
Registrován: 04 kvě 2020 20:13

Re: Tidal

Příspěvek od lada5 »

Kdo chce tak Qobuz si lehce zařídí a hraje lépe než Tidal mám oboje.
zdeken
Příspěvky: 16
Registrován: 09 srp 2016 11:58
Bydliště: Praha 4

Re: Tidal

Příspěvek od zdeken »

Mark Levinson píše: 05 lis 2023 14:19 Po nedávné aktualizaci aplikace Lightning DS na mém Auralicu je konečně možné využít Tidal na plno a pouštět HiRes jako z konkurenčních streamovacích služeb. Konečně!
Za mne tento pokrok kvituji a snad už nebude nutné se pracně domáhat Qobuzu.
.
2023-11-05 14.15.21.png
A jak to hraje ? 🙂
DAC Sroll Mk3, zesilovač Sroll Casiopeia Mk3, repro Sroll (11/2023)+nožicky Townshend, Streamer Aurender N100H, switch SOtM+CLK + Nordost QSourse, kabeláž KrautWire, filtr SR Powercell 8 SE, Nordost QPoint.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4224
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Tidal

Příspěvek od Mark Levinson »

To Zdeken:
Za sebe mohu říct, že již není důvod pachtit se po Qobuzu, obě služby hrají výborně. Byl jsem účastníkem testu ne referenčním streameru Lumin X1 kde jsme porovnávali Qobuz s Tidal, posloucali jsme tak, že jsme nevěděli která streamovací služba hraje a test dopadl tak, že něco se zdálo lepší z Tidal a něco zase z Qobuz. Takže je spíše rozhodující jaký master používá ta konkrétní streamovací služba než kvalita samotné streamovací služby (kdy jsou obě HiRes) a také jaký je tam výběr hudby. Ideální je mít obě služby a neřešit odkud hudbu sosáte, ale jelikož služba Qobuz nestojí o středoevropské zákazníky, tak...........
Mark Levinson
Agilent
Příspěvky: 46
Registrován: 12 črc 2023 08:10

Re: Tidal

Příspěvek od Agilent »

zdeken píše: 11 lis 2023 19:10
Mark Levinson píše: 05 lis 2023 14:19 Po nedávné aktualizaci aplikace Lightning DS na mém Auralicu je konečně možné využít Tidal na plno a pouštět HiRes jako z konkurenčních streamovacích služeb. Konečně!
Za mne tento pokrok kvituji a snad už nebude nutné se pracně domáhat Qobuzu.
.
2023-11-05 14.15.21.png
A jak to hraje ? 🙂
Stejně jako dřív, naprosto závisle na zvukovej kvalitě jednotlivých vydání alb. Když je zmršenej mastering/remastering, hraje to blbě, když je dobrej mastering/remastering hraje to dobře.
zdeken
Příspěvky: 16
Registrován: 09 srp 2016 11:58
Bydliště: Praha 4

Re: Tidal

Příspěvek od zdeken »

To Mark Levinson, Agilent :

děkuji za komentáře, Aurender již napsal, ze na “tom” dělá. Tedy jsem zatím odkázán na TIDAL MQA s max. 96 kHz/24 bit pokud nemám DAC s MQA, což nemám. FLAC s “dobrým” masteringem by měl umět u mě vice a lépe 🙂.
DAC Sroll Mk3, zesilovač Sroll Casiopeia Mk3, repro Sroll (11/2023)+nožicky Townshend, Streamer Aurender N100H, switch SOtM+CLK + Nordost QSourse, kabeláž KrautWire, filtr SR Powercell 8 SE, Nordost QPoint.
Pytell
Příspěvky: 833
Registrován: 02 led 2011 09:18
Bydliště: Praha

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Pytell »

Sice to není k poslechu, ale kdo má Tidal tak si najdete toto :
20231114_151806.jpg
Nechte puštěný track Loudspeaker Burn -- a poté poslechněte své naposlouchané věci z Tidalu nebo Qobus.

(Edit by ML)
Přesunul jsem to z vlákna "Co právě poslouchám", aby to nezapadlo.
Mirku, doufám, že nevadí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 571
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od PMA »

Podle mě je dobře, že TIDAL přešel na flac. MQA je z mého pohledu tak trochu podvodný formát, i když se někomu může líbit. Kvalita flac dat v Hi-Fi i Master je na TIDAL velmi dobrá.
Agilent
Příspěvky: 46
Registrován: 12 črc 2023 08:10

Re: Tidal

Příspěvek od Agilent »

To sice jo, ale o "kvalitě dat" to není, záleží na tom jak kvalitní zvuk se v těch datech ukrývá.
A MQA je prostě podvod a nic jinýho, to se ví už dávno.
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 571
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od PMA »

Streamuju převážně klasickou hudbu, většinou DGG, kvalita nahrávek je za mne dobrá. U “popu” mi přijde dynamická komprese menší, než třeba na Apple Music.
Agilent
Příspěvky: 46
Registrován: 12 črc 2023 08:10

Re: Tidal

Příspěvek od Agilent »

Klasiku Loudness War prakticky nezasáhla, ta se nahrává a vydává kvalitně pořád, takže tu lze poslouchat kvalitně prakticky jakkoli odkudkoli, stačí když jde o bezztrátovej přenos. Naproti tomu v případě mainstreamovejch žánrů (rock, metal, pop, alektronika....) je situace mnohonásobně horší, tam je dynamická komprese obrovskej problém. A pokud vezmeme stejná vydání alba, tak je dynamická komprese všude stejná, na tidalu, na apple music na nosičích...... to nezávisí na streamovací službě nebo médiu, ale na masteringu/remasteringu. Takže jak jsem říkal, o "kvalitě dat" to není, záleží na tom jak kvalitní zvuk se v těch datech ukrývá.
Uživatelský avatar
phenom
Příspěvky: 139
Registrován: 10 srp 2020 01:29

Re: Tidal

Příspěvek od phenom »

Včera som po dlhom čase porovnával kvalitu a človeče bol som príjemne prekvapený. Na 90-95% hrala moja obľúbená Chantal rovnako. Aj iná hudba, samozrejme. Netuším ako je to v Master kvalite, resp v Max po novom, ale konečne sa to dá počúvať 🙏.
Screenshot_20231210_113005_com.aspiro.tidal_edit_775235120504895.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Electrocompaniet ECI 6DX , F&F SN-270 AMT , Cardas Clear Reflection speaker , AQ - USB /Toslink , NA Galaxys, 2x Zephyr N , SOtM SNH-10G, SOtM sPS-500 Full Upgrade, AAI Maestoso 2 Ethernet, Qobuz/Tidal
Ramones
Příspěvky: 583
Registrován: 11 úno 2013 08:48

Re: Tidal

Příspěvek od Ramones »

Agilent píše: 17 lis 2023 15:28 Klasiku Loudness War prakticky nezasáhla, ta se nahrává a vydává kvalitně pořád, takže tu lze poslouchat kvalitně prakticky jakkoli odkudkoli, stačí když jde o bezztrátovej přenos. Naproti tomu v případě mainstreamovejch žánrů (rock, metal, pop, alektronika....) je situace mnohonásobně horší, tam je dynamická komprese obrovskej problém. A pokud vezmeme stejná vydání alba, tak je dynamická komprese všude stejná, na tidalu, na apple music na nosičích...... to nezávisí na streamovací službě nebo médiu, ale na masteringu/remasteringu. Takže jak jsem říkal, o "kvalitě dat" to není, záleží na tom jak kvalitní zvuk se v těch datech ukrývá.
Tak nějak, ale ještě bych dodal, že ani nahrávky s nižším DR nemusí znít (u některých typů hudby) špatně, případně neposlouchatelně, pokud je to "DR" děláno rozumně. Nejhorší je necitlivé ořezání špiček signálu.
Agilent
Příspěvky: 46
Registrován: 12 črc 2023 08:10

Re: Tidal

Příspěvek od Agilent »

To jo, do jistý míry se to dá, ale všechno má právě svoje meze a hranice. Nižší DR se dá brát, ale ono je právě nižší a nízký. DR9, DR8 ještě může být OK, ale DR8 už není nic extra a DR7, DR6 atd. to už je čím dál tím větší bída čím nižší to DR je. A ořezání špiček signálu je právě velmi často následek dynamický komprese, často jdou tyhle dvě věci ruku v ruce.
Odpovědět