Anketa - Používáte Clamp na vinyl?

Různé průzkumy apod.

Používáte clamp (těžítko) při přehrávání vinylů?

1. Ano, vždy používám.
37
71%
2. Ne, nikdy nepoužívám.
8
15%
3. Někdy ano a někdy ne.
7
13%
 
Celkem hlasů: 52

Pitbull
Příspěvky: 192
Registrován: 17 říj 2021 10:59

Re: Anketa - Používáte Clamp na vinyl?

Příspěvek od Pitbull »

To aretax:
To nebude o měření, nebo poslouchání hudby. To bude o tom, že jakmile se tady někdo odváží argumentovat rovnicema, technicky, tak někteří kolem sebe začnou kopat jako zběsilí. Jak už tady někdo psal: Na to, abych uznal, že gravitace země je 9,807 m/s² nemusím skákat z třetího patra, abych to ověřil. Na měsíci je gravitace 1,62 m/s² . Tam to asi půjde.
ABX testy, měření frekvenčních charakteristik......, to běsníte jak nepříčetní. Ale dochází vám, že bez toho by vůbec nevznikly ty komponenty na kterých hudbu posloucháme.
Dám ti jednoduchý příklad z "praxe", protože na to kladeš důraz před těmi měřeními.
Nahrávám na mgf který umožňuje nastavit záznamovou úroveň, bias ...... Má se to nastavit tak, aby nebyl rozdíl mezi zdrojovou nahrávkou a páskem (s tím doufám budeš souhlasit). Protože si myslím, že za těch xx roků mám značnou poslechovou zkušennost, dokážu do pěti minut nastavit tu předmagnetizaci a ostatní parametry tak, abych si řekl, že tape je stejný jako source. Protože jsem ale soudný, pozvu syna, který má velmi dobrý sluch a hlavně je mu 17 roků, aby to případně upravil. Když to doladí, začne přepínat tape/source a zeptá se: "Slyšíš rozdíl ?"
tak má odpověď je NE. Ani to nemůže být jinak.
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Anketa - Používáte Clamp na vinyl?

Příspěvek od aretax »

Už som Ti písal, že sa o tom s Tebou nemá zmysel baviť. Ja o "voze", Ty o "koze". Prečo mám volať syna, alebo kohokoľvek iného a pýtať sa ho, či niečo počuje, keď počúvam ja? Ak neveríš sám sebe a svojim ušiam, tak čomu a komu vlastne veríš? Keď obeduješ, tiež sa niekoho pýtaš, aby Ti povedal, ako mu chutí, aby chutilo aj Tebe?
P.S. Magnetofón nepoužíva clamp, alebo Tvoj áno? O tom je totiž toto vlákno. A ešte niečo: píšeš čosi o rovniciach...Ty počúvaš rovnice a grafy? Ja nie.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Pitbull
Příspěvky: 192
Registrován: 17 říj 2021 10:59

Re: Anketa - Používáte Clamp na vinyl?

Příspěvek od Pitbull »

aretax píše: 09 lis 2021 05:40 Už som Ti písal, že sa o tom s Tebou nemá zmysel baviť.....
Potom tedy nechápu, proč na mě reaguješ.
Vienna
Příspěvky: 263
Registrován: 04 led 2020 12:51

Re: Anketa - Používáte Clamp na vinyl?

Příspěvek od Vienna »

Tohle je zajimavy proces:
Pitbull píše: 08 lis 2021 20:30 Protože si myslím, že za těch xx roků mám značnou poslechovou zkušennost, dokážu do pěti minut nastavit tu předmagnetizaci a ostatní parametry tak, abych si řekl, že tape je stejný jako source. Protože jsem ale soudný, pozvu syna, který má velmi dobrý sluch a hlavně je mu 17 roků, aby to případně upravil. Když to doladí, začne přepínat tape/source a zeptá se: "Slyšíš rozdíl ?" tak má odpověď je NE. Ani to nemůže být jinak.
Takze Ty si to nastavis sam, az neslysis zadny rozdil. Pak pozves syna, ktery to "doladi", a zase neslysis rozdil. Chapu to tak, ze syn to doladuje proto, aby neslyseli rozdil jini lide nez Ty, protoze Ty ho neslysis ani pred tim doladenim?
Pitbull
Příspěvky: 192
Registrován: 17 říj 2021 10:59

Re: Anketa - Používáte Clamp na vinyl?

Příspěvek od Pitbull »

Já to nastavím na hranici toho, kdy ještě rozeznám změnu. Protože se jedná o záznam na pásek, tak to donastaví ten, kdo má sluch v lepším stavu.
Výsledek je ten, že to nemá "krásně měkčí výšky, jemnějsí hloubky, .......", ale je to co nejblíže tomu masteru.
Odpovědět