Ortofon Cadenza Bronze

Gramofony a jiné analog. zdroje včetně příslušenství kromě phono předzesilovačů.
Odpovědět
tujatuja
Příspěvky: 459
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Ortofon Cadenza Bronze

Příspěvek od tujatuja »

Po několika experimentech s USB mikroskopem jsem nedávno nabyl přesvědčení, že s omezeným zvětšením 220x je měření SRA podle instrukcí M. Fremera (Analogueplanet.com) nepřesná a tudíž zbytečná práce, pokud nejde o jednoduché tvary hrotů. Nyní jsem se však přesvědčil, že ne tak docela:

Před několika lety jsem zakoupil přenosku Ortofon Cadenza Bronze a nastavil SRA/VTA obvyklým způsobem tak, aby raménko resp. držák přenosky bylo paralelní s povrchem desky. Zvuk byl mizerný a tak jsem přenosku uložil do šuplíku a pomyslel si cosi nelichotivého o výrobci.

Nyní jsem čirou náhodou narazil na webu Ortofonu na níže uvedený obrázek (podotýkám, že v návodu o zvláštním tvaru hrotu Replicant není ani zmínka):
SRA_1.JPG
Tak jsem opět vytáhl USB mikroskop a zjistil, že pro přiblížení se úhlu 92° potřebuji základnu raménka opravdu hodně vyšroubovat nahoru, takže raménko od základny směrem k držáku přenosky svažuje dolů. A stal se malý zázrak - přenoska hraje skvěle!
SRA_2.jpg
A tak si říkám, co by udělalo výrobcům přenosek, kdyby ke každé přenosce s komplikovanějším hrotem připojili takový obrázek?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Ortofon Cadenza Bronze

Příspěvek od valderon »

:clap:
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: Ortofon Cadenza Bronze

Příspěvek od Dieter Burmester »

On je i ten Replicant vlastne docela obycejny tvar, minimalne v porovnani se SAS a.k.a. MicroRidge a.k.a. spousta dalsich nazvu. Kazdopadne se jedna o krasny priklad toho, jak lze jednoduse prenosku prohlasit za nepekne hrajici a jak v tom jeden mikroskop muze udelat jasno :thumbup:
Dieter Burmester
Odpovědět