THE MUSICAL BOX - GENESIS

Diskuze o koncertech, festivalech a jiných hudebních akcích.
Odpovědět
HIGH END PARDUBICE

THE MUSICAL BOX - GENESIS

Příspěvek od HIGH END PARDUBICE »

THE MUSICAL BOX performs
GENESIS - SELLING ENGLAND BY THE POUND
4. 11. 2015 20:00
Forum Karlín, Praha 8
Vstupenky / Ticketportal

SELLING ENGLAND BY THE POUND
REKONSTRUKCE KONCERTNÍ SHOW z roku 1973
V létě 1973 přerušili Genesis šňůru svých vystoupení, aby měli více času na skládání a během třech měsíců dali dohromady nové album. V září 1973 skupina ho skupina vydala pod názvem Selling England by the Pound.

Do nové koncertní show pod stejným názvem investovali spoustu energie a času. Pro první část turné dominovaly na pozadí scény elegantní bílé figury připomínající obrovské přesýpací hodiny, které byly použity jako promítací plátna, na nichž promítané provokativní obrázky zvýrazňovaly náladu a charakter celé show. Divadelní stránku podívané Genesis ještě umocnily řadou nových kostýmů a dekorativními maskami.
Mezi zářím 1973 a únorem 1974 skupina s novou show koncertovala v Evropě a Severní Americe. Světla měl na starosti Leslie Ady. Jeho skvělé světelné nápady byly ještě v průběhu turné vylepšeny a původní jednoduchost designu byla postupně mnohem sofistikovanější i díky použití nových světelných tabulí.
Celá show se během turné neustále vylepšovala. Masky a kostýmy se stejně jako promítané diapozitivy často obměňovaly. Peter Gabriel se neustále zlepšoval. Přestože při vystoupení přitahoval nejvíc pozornosti, v instrumentálních částech programu mělo publikum příležitost ocenit umění všech zúčastněných hudebníků.
V některých prostorech byly použity i další vizuální efekty.
I když Genesis dávali přednost zakončení show písní Supper Ready, v některých případech ještě jako přídavek hráli skladbu The Knife.

V Evropě a Severní Americe odehráli Genesis víc než 100 představení během 8 měsíců a zanechali po sobě významnou hudební stopu.
Odpovědět