Značky, výrobci, elektronika

Ostatní diskuze, nesouvisející s Hifi.
Odpovědět
monte

Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od monte »

Jak poznám kvalitní součástku, výrobek. 90% výrobků je dnes vyrobeno v Číně a Korei, zbylých 10% v Evropě. Proč, levná pracovní síla a clo hraje roli. Příklad kamery Panasonic a optika Zeiss. Mohli si vybrat i padlý Přerov, který měl lepší optiku než Zeiss, ale nebyli jsme ještě v EU. Takže proč se tak děje, postačí jedna součástka a neplatí se clo při dovozu do EU (firmy). I můj MARATZ byl vyrobený v Číně a komponenty pro počítače, už více jak 90%. Otázka pro odborníky, někde nakoupí kondenzátor Panasonic, jak pozná, kde byl vyroben. Chci jen říct, mám výrobek z USA hurá a ta kvalita a ta cena, jsem spokojený. Nebyli jsme ještě v EU a k výrobkům export-inport byl potřebný certifikát tzv. země původu a tak se děje i dnes mimo EU, důvod clo. V dnešním kšeftu, jde jen hlavně o co nejlepší zisk, zákazník je až na druhém místě. :thumbdown: Nakonec firmy, které se dnes snaží o kvalitu, jen živoří na pokraji útesu.
anawak
Příspěvky: 497
Registrován: 29 pro 2010 00:29
Bydliště: Bratislava

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od anawak »

Na toto mi nedá nereagovať.

Môj dojem a skúsenosť (týkajúce sa výrobkov spotreby všeobecne, nie len HI-FI) hovoria, že je jedno či je to EU alebo to nie je EU. Je to totiž v nás - zákazníkoch. Situácia s čínskym SHITOM sa vyvíja už dlho a skončí sa veľmi zle pre zákazníka požadujúceho výbornú kvalitu, životnosť a nejakú dlhodobú hodnotu.

V konkurenčnom boji firiem sa stalo to, že začali vyrábať svoje produkty v číne, kde neexistuje sociálny systém - čo je lacné, kde neexistujú dovolenky - čo je lacné, kde ak sa vam nepači v práci, vonku čakajú stovky ďalších - čo je lacné, kde pracovník pri páse zarobí za rok to, čo európan zarobí za necelý mesiac, ak vôbec dostane peniaze a nie len dve hrste ryže. Tým sa výrobná cena produktu zníži na najmenšiu možnú úrveň. Ale druhá strana mince je odbornosť, kvalita spracovania, kvalita výsledného efektu, ktorú má daný produkt zabezpečovať a podobne, ktorá je veľmi nízka. To je zapríčinené tým, že v tej výrobe robia , vzhľadom k nekonečnej fluktuácii, nekvalifikovaný pracovníci, roľníci, pestovatelia ryže, a podobní "experti". Ale kvalita nikoho z výrobcov nezaujíma.

Človek HOMO SAPIENS - TVOR ŠETRIACI si kupuje lacné shity lebo je to krátkodobo výhodnejšie ako si kupovať kvalitné eu produkty. Tým dostáva do problému Europskeho výrobcu lebo keď sa jeho produkty nepredávajú, musí znižovať platy a prepúšťat zamestnancov, čím sa zase vytvára priestor pre lacne shity s číny lebo málo zarábajúci alebo nezamesnaný si nemôže dovoliť kúpiť niečo drahšie ako je shit s číny.
Takže je to jeden kolotoč z ktorého nemôže nikto von a točí sa čím ďalej rýchlejšie.
Mám mnoho skúseností s čínskymi výrobkami a čínksym trhom.
A aj renomované firmy ako NOKIA, ERICSSON, SONY NIKE, PANASONIC, AKAI a mnohé ďalšie išli s kvalitou výrazne dole tým, že začali vyrábať v číne. Len pre tú srandu spomen si na svoj prvý mobil od nokie z pred 10 rokov (made in finland) - kolko vydrzal, ako bol spolahlivý a akú mal kvalitu spracovania. A zober si telefon NOKIA (made in china, taiwan. korea) dnes. Mylsím, že viac komentárov tomu netreba.

A pokiaľ ideme k HIFI tak som znechutený značkami Audioquest,Velodyne, ELAC, FOCAL a podobne , ktoré svoje produkty vyrábajú pod tajnými menami v číne a predávajú ich ako MADE IN EU alebo USA. AQ je tomu hlavným dôkazom. Preto mi je aj divné, že sa mnohokrát skloňuje pojem POZOR NA ČÍNSKE FEJKY AQ. Ale faktom je, že celý AQ, či fejk či nefejk je so zasratej číny.

Čím devastujeme nie len nášho koníčka ale aj našu ekonomiku a krajinu, našu prosperitu a akú takú šancu na život pre naše deti.

A ešte jeden postreh na záver. Čína kupuje 60% produkcie technických kvalitných a drahých výrobkov európy. Je až smiešne a zarážajúce ako mi sa tu naháňame za čínksymi teniskami ale oni sami si sich nekúpia (Obrazne povedané). A všetky tie super stroje a HI-TEC technologie používajú na to aby vyrábali ešte viac a ešte lacnejších svinstiev pre nás - EU.

Takže ak chceme niečo zmeniť NEKUPUJTE ČÍNSKE VÝROBKY - akékoľvek. Len tak sa dá dosiahnuť, že sa vrátime ku kvalite a hodnote toho čo kupujeme. Možno si povieš - ja sám to nezmením. ale ak si to povie 100 ludí, a potom 10000 a potom 1000 000 , tak sa už niečo zmeniť dá. A keď nič iné, tak aspoň podporiť výrobcov v EU, ktorých stále rýchlejšie bohužiaľ ubúda.

A za chvíľu tu máme s číny AUTÁ. verte mi. Cenou budete nadšený. BMW X5, ktorá stojí cca 50 000 €, bude v čínskom prevedení stáť cca 20 000 €. NO NEKUP TO KDYŽ JE TO TAK LEVNÝ - povedia si mnohý z nás. Že sa mu na tom zmrzačí alebo zabije rodina pri najmenšej nehode, si už nikto všímať nebude. A tak je to zo všetkým s číny.

A pravdupovediac za to nemôžu samotný číňania. Oni len využívajú príležitosť mať sa lepšie. Môžu za to taký šmejdi a "autocenzura" ako William E. Low - majiteľ Audioquestu.
paul
Příspěvky: 318
Registrován: 26 pro 2010 20:10
Bydliště: Šumperk

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od paul »

anawak - k tomu,co jsi napsal já nemám co dodat a téměř se vším souhlasím. :clap: -zrovna minulý týden byl u mě kámoš,který do Číny velmi často jezdí,protože nakupuje pro firmu co ho zaměstnává součástky.Když mě říkal,jak to tam vypadá,továrny, některé oplocené jako gulagy,lidé nedostávali do letošního roku prachy ale jen ubytování a stravu,rok nesmí opustit areál,haly bez oken,stroje žádné a nebo 50 let staré, atd.Říkal,že kdyby to neviděl a někdo mu to vykládal,tak by tomu nevěřil.Přesně,jak jsi napsal.
-bohužel dnes už ani nemáme tušení kde jsou a v čem nejsou čínské součástky,takže je to složité.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4233
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od Mark Levinson »

Anawak to napsal moc dobře, je to přesně tak. Kdysi se říkalo "Kupujte České výrobky" dnes by mělo spíše platit "Kupujte výrobky EU". Počkejme až se Afrika naučí dělat jak to teď dělá Čína, to je další miliarda lidí! Čína v současné době silně investuje v Africe, šmejdy nás zaplaví a kvalitní výrobky přestanou existovat.
Jen uvedu na pravou míru několik nepřesností, které by mohly ukázat některé firmy ve špatném světle.
Panasonic nikdy nepoužíval optiku Carl Zeiss, ale Leica. Jestli byla Meopta Přerov lepší si netroufám soudit.
JM-Lab Focal je jedna z firem, která se pyšní, že jejich výrobky jsou Handmade in France.
Nokia stále vyrábí své modely kvalitně v továrnách v Maďarsku a Německu.
O Audioquestu jsou tyto fakta známé a přiznám se, že bych měl obavy si tuto značku koupit.
Mark Levinson
monte

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od monte »

No, trochu tvrdý názor,ale spíše zastaralý ?. Osobně si myslím, třeba my jako Česká a Slovenská republika už nikdy Čínu nedoběhnem, jen hubou. Taky jsme byli pasováni na levnou pracovní sílu a to i jako podnikatelé. Koupil jsem zesilovač Yagina i zvědavost, jen sesterská společnost, myslím koncernu Trumen jako levný výrobek k vintage NC440. Nechci vyzdvihovat, ale hraje jako vzteklý. Kvalita výrobků je rozdílná, jenže oni dokáží vyrábět pro všechny trhy a pak nastupuje výběr surovin pro každý trh. Krásný příklad dovoz pomerančů ze Španělska, řidiči mi vždy hlásili čekáme než naloží šest německých kamionů a náš nakládá večer přetříděný zelený odpad. Konečná cena u nás v obchodě je nakonec vyšší než v Rakousku. Bydlím v rodinném domě a na práci kupuji levné oblečení, tenisky atd. z Činy, přeci nebudu používat Nike v kterých jezdím nanejvýš v autě. Myslím Čína jen poroste, politiku vynechávám a osobně Číně fandím a taky se tam chystám podívat (gastronomický zájezd) :lol: :lol: :lol: Nakonec životní úroveň si popsal velmi dobře a proto kupují BMW ???. Někdy je potřeba se dívat i kolem sebe, kolik žije lidí v bídě tady, kdy je pro ně rozhodující rozdíl v ceně i tři koruny. Taky lidé ve městech mají několikrát vyšší životní než na dědinách.

Obrázek

Nakonec naše firmy, určitě jste jich mnoho neviděli uvnitř a finálních výrobků ještě méně, neboť jsme jen výrobci polotovarů.

To Mark
Byl jsem osobně v Turku v Nokia, byly tam stovky kontejnerů CHINA, ten Panasonic, jsem popletl je to Sony, nejde o jen jsem dával příklad.

Obrázek
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1695
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od fox »

Spotřební zboží nakupujeme s životností několik měsíců maximálně jednoho až dvou let. Co budeme ale dělat s tímto odpadem ?
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 268
Registrován: 23 pro 2010 12:31

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od pasul »

Nevím čím to je, ale monte mě připomíná Dadafta. Prostě těžko luštitelné příspěvky myšlenkových pochodů, které přeskakují sem a tam. Navíc s gramatickými chybami jako bonus k tomu.

Není přístroj, kde by něco nebylo z Číny. O tom jsem jednoznačně přesvědčen. A stejně s tím nikdo nic neudělá. Od první myšlenky něco vyrábět zajímají výrobce jen prachy. Vše jde spočítat. Výroba jednotlivých dílů v číně je další snížení nákladů. Což se dostáváme zpět k tomu, co výrobce nejvíc zajímá. Prachy. Jednoduché.
monte

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od monte »

Největší miliardář v Číně je žena, která zpracovává odpad. Má vstoupit i na náš trh :lol: :lol:, jinak Foxi vykupuj odpad (oblečení) semel ho, namoč,vylisuj trochu (eko) klihu a používej pod plovoucí podlahu. :lol:
monte

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od monte »

Pasule, Ty zas ze sebe děláš velkého inteligenta s prstem v nose. :lol: :lol: jinak v Číně se píše velké :lol:
Uživatelský avatar
bigjoe
Příspěvky: 616
Registrován: 28 pro 2010 19:36

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od bigjoe »

To anawak:
Ano, v hodně věcech máš pravdu, ale jinak se mi tvoje názory jeví dost černobílé a ten konec (W.E.Low) je jak vystřižený od Fidela Castra. Každá věc má rub a líc. Není to vždy jen touha po mamonu co žene výrobce do náruče Číny. Čím "vyspělejší" společnost, tím větší nároky a tím větší rozmazlenost zaměstnanců - o odborech nemluvě (co předvedly odbory nám tady se somráky z "uctívaného" lékařského stavu - učebnicový příklad). Spousta věcí se jeví jako jasná, ale když jí poznáš trochu hlouběji, tak je to o něčem jiném. Nic nehájím, jenom mám málo informací, abych mohl sekat hlavy. Souhlasím s tím, že vize do budoucnosti s tím co vím, se mi také nejeví růžově.
Linn Majik CD, Electrocompaniet ECI 5, Dynaudio Heritage Special, IsoTek Sigmas GII, Magnat MMS 730, Nordost Tyr 2, Nordost Frey 2, AQ Columbia, Furutech Evolution II, Furutech Alpha 3, Furutech Absolute Power 18, Audioquest NRQ Z2, Soundcare
Uživatelský avatar
gabik
Příspěvky: 146
Registrován: 06 úno 2011 20:57
Bydliště: Ustí nad Labem/Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od gabik »

Zli vyrobci.... zisk je samozrejme dulezitej, ale vyrobci se pouze prizpusobili poptavce z nasi strany. Lidi to rozhodli. Vetsina firem je nebo by chtela bejt zamerena na masovej trh, tam je poptavka po co nejlevnejsim zbozi, je vysoce konkurencni prostredi, takze kdyz jedna firma zacne prodavat to samy zbozi o tretinu min, ostatni firmy se musej prizpusobit. A jak pise Monte, oni vyrabej v takovy kvalite, za jakou si platime. Kdyz vetsina lidi chce kupovat levny smejdy, proc by to neprodavali... Nicmene, i Cina se uz pomalu stava pro montovny drahou zemi, s rostouci zivotni urovni roste tlak na zvyseni mezd.
ProAc Studio 140; Marantz 7001; draty Cable4you
paul
Příspěvky: 318
Registrován: 26 pro 2010 20:10
Bydliště: Šumperk

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od paul »

gabik - jj-stává se dražší zemí.Vláda nařídila jednotné zvýšení platů o 16 procent,museli začít chtě-nechtě kupovat stroje,protože součástka prošlo rukama 20 lidí apod.Dlouho jsme to s tím kámošem řešili u dobrého vínečka,co mě vykládal je neskutečné.Opravdu tam jezdí pomalu každý druhý měsíc již léta.
-a srovnávat chudobu tady ve městě a na vesnici s chudobou v Číně je myslím hodně "silné" přirovnání.To už nechci mluvit o tom,jak naprosto okatě okopčí jakýkoliv výtobek a prodávají ho s úsměvem.Jak by to dopadlo,kdyby se tak chovali všichni-atd-atd.Nemá cenu to moc rozepisovat.Stejně s tím nic neuděláme a nestojí to o nějaký počátek "flame" tady. ;)
-holt lidi koupí většinou co je nejlevnější,aniž by řešili kvalitu a další věci.
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 598
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od PMA »

Je to důsledek tlaku na masovou dostupnost všeho pro všechny za směšné a nesmyslné ceny, takže se nemůžeme divit.
monte

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od monte »

Díky tube, sleduji různé dokumenty hlavně turistů, nebo na ČT bylo zpravodajství ze světové výstavy. Vůbec mi nepřipadá na lidech v Číně, že by trpěli bídou a nouzí. Najednou je v naši televizi zpráva a to je rok 2011, mnoho obcí u nás nemá ani kanalizaci. Je jasné v každé zemi jsou problémová místa, ale ?. Kdybych mohl nafotit u mnoha firem , jak pracují lidé v našich podmínkách. Stroje u nás, ještě z doby Rakousko- Uherska. Hodně je tady lidí z Ostravy, máte se čím pochlubit, výrobou na úrovni EU, spíše jen zastaralé výroby. Z Ostravy, jen plech, dráty a Třinec kolejnice. Zlín, kolikrát nechápu z čeho lidé vlastně žijí. Všichni se do Conti nevlezou, aby přehazovali pneu u lisů. Pak mnoho malých dílniček, po kterých ani pes neštěkne. ZPS a pak Taimak, viděl jsem mateřskou firmu :lol: , areál Baťa jen rujny a hlavně čičmoníci :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=ytYkEtx_v1E
anawak
Příspěvky: 497
Registrován: 29 pro 2010 00:29
Bydliště: Bratislava

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od anawak »

To bigjoe:

Ja som tým celým chcel len povedať, že podporou a kupovaním čínskych produktov sami seba kopeme do "autocenzura".
Kauza W.E.Low je asi nevhodná pre toto vlákno, no je to človek, ktorý už nemá nič s HI-FI a zaujma ho len zisk. A AQ si ja osobne viac nekúpim. Tvoj názor Ti ja neberiem a môj mi vyvrátiš len vešmi ťažko.

To Monte:
Prepáč ale ja Tvojim práspevkom pramálo rozumiem. Ty píšeš o všetkom a o ničom. Tak už tomu daj nejakú formu. A keď ťa čína láka, choď tam. Je to veľmi zaujímavá skúsenosť. Len pozor na stravovanie na ulici a bufetoch.....Tiež majú radi psy, ale inak ako to chápemem my.
Uživatelský avatar
lubin
Příspěvky: 715
Registrován: 26 pro 2010 19:54

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od lubin »

PMA to vystihl přesně a krátce. Jen nechci vědět, kdo vytváří ten "tlak". Jsme to MY. Bohužel. :shock:
Kvalitu čínských výrobků posuzovat nechci. Někdy je vynikající, někdy špatná. Podobně jako v Evropě. Největší problém shledávám v tom, že Čína chce a umí vyrábět levněji a průměrný spotřebitel neumí, nechce, neví jak kvalitu ocenit. Proto má Čína tak velký trh.
Kdo má peníze , ten má moc a naopak. Platí to ve všem. Takhle jsme si to zařídili. I já podlehnu a to i ve chvílích, kdy to netuším. Štve mě to.
Alespoň peníze za můj analog zůstaly u nás (tedy za práci). Největším problémem jsou pak "fejky". Určitě u věcí, na kterých záleží.
Hudba je ticho mezi notami...hraje mě to k pláči, ale i tak mám často husí kůži :lol:
PJ Classic,Vincent phono,Vincent SAT8,PS Audio BHK 300, Holo May DAC,Magnepan 3.7i,DIY filtrace,Nordost Frey,N.A. Zephyr....
Tubes: Philips,GE,EH,JJ, Valvo...
monte

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od monte »

Taky pojedu a dám si uzenou kačenu a pravé nudle, ne okopírované z Itálie. Prostě nevím, co je k nepochopení při porovnání s našimi podmínkami. Návody, jako pro naše policajty psát nebudu. Ohledně, jak se chovat, když v přírodě potkají hada. :lol: Jinak jste prostě jen zarytí odpůrci, to je vše a kovbojka nebude. Osobně komu dám peníze za výrobek je má volba, jinak preferuji naše firmy, ale mnoho jich už není. Snad jen Narex.

Jinak co je z Číny je špatné a já to nikomu neberu, píši jen svůj názor.
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1796
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od pajuna »

Nedival bych se na to jako na Black-white tema. Nekupovat cinske vyrobky? To je nesmysl a vsichni to vime, je to podobne jako "Nechodte obleceni", samozrejme trochu nadnesene.
Globalizaci nezastavime a je potreba se zamyslet jestli mluvime o spotrebni elektronice, obleceni, hrackach, ci treba automobilovem prumyslu.
Znamena to, ze si nekoupite Mazdu, protoze jsou tam dverni zamky montovane v Cine, prestoze je na ne kladen daleko vetsi pozadavek nez na naprosto stejny vyrobek montovany ve Francii pro Volvo a Ford? Asi tezko. Mam zkusenost v tomto sektoru jsou zde stejne technologie jako v Evrope, poka-yoke systemy, kde lidske ruce hraji mensi roli a myslim, ze budeme casem koukat na progres... Jina situace je samozrejme v tech shit oborech kde na tom mene zalezi.
Nicmene platy v Cine, Indii a podobnych zemi rostou a spousta firem odchazi pryc ci jiz nakupuji jinde i z duvodu kvality, komunikace a slabeho problem solving (Indie je mnohdy horsi). Rozdily v nekterych oborech se smazavaji.
A hifi? Myslim, ze kdyz si renomovane firmy budou drzet puvodni Engineering, kvalitu soucastek a schopnost procesu, muzou udrzet kvalitu i za cenu montaze v Cine ...
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 268
Registrován: 23 pro 2010 12:31

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od pasul »

Jak jsem psal. Pochopit myšlenkové pochody Monteho je opravdu těžké. A evidentně s tím nemám problém jen já. Asi s tím nepůjde nic dělat. Jedna věc mě ale napadá.

Já to vidím tak, že Monte založil tento tread jen proto, aby si v duchu obhájil své výrobky pocházející z ČÍNY. Nic jiného bych za tím nehledal. Je třeba mu je pochválit a bude zase klid. A ještě si myslím, že tady v této sekci to nemá co dělat.
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4233
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od Mark Levinson »

pasul píše: A ještě si myslím, že tady v této sekci to nemá co dělat.
(Edit by ML)
Vzhledem k tomu, že se nejedná o žádnou konkrétní značku, ale o obecnou diskuzi o problému zvaném "Čína", tak jsem vlákno přesunul do sekce "Ostatní diskuze".
Mark Levinson
Uživatelský avatar
noaid
Příspěvky: 305
Registrován: 27 pro 2010 12:38
Bydliště: Ostrava

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od noaid »

Čína investuje obrovské částky do vzdělání.
Další obrovské částky do nejmodernějších technologií.
Čínští partajníci mají taky svůj VÚML, ale srovnávat ho s tím co známe od nás, je nesmysl. Přednášejí tam přední světoví odborníci a nositelé Nobelových cen.
Čína nevyrábí jen samé šmejdy, ale taky špičkové výrobky.
Číňané jsou často hodně šikovní, mají nápady, jak zaplnit mezeru na trhu. Vyrábějí věci, které nedělá nikdo jiný, sám jich několik používám, a jejich kvalita je vynikající.
Lidé na západě vidí Čínu (a nejen ji) především na základě předsudků, které už dávno nejsou pravdivé.

Srovnejte to se situací u nás i jinde na západě, s neschopností mnohých manažerů, klesajícími investicemi do vzdělání, technologií často z dob Rakouska-Uherska či dob socialismu, země plná korupce a jánabráchismu, která se postupně stává jen montovnou, kde prosazení jakéhokoliv nápadu se kladou jen samé překážky, často jen díky závisti.

A kdybyste mne z čehokoliv podezírali, tak vězte, že jde o slova české ekonomky z Karviné, jméno si už nevzpomenu, zaměstnané ve Světové bance asi něco jako ředitelka pro oblast Asie. Ta by něco o tom mohla vědět. Pronesla je ve speciálním diskusním pořadu o Číně ČT.

Jinak snažit se pochopit monteho příspěvky opravdu vyžaduje velké duševní vypětí. Připadá mi to, že půlka slov z věty nějak vypadne. Jako by člověk četl napůl spálené noviny.
Zábava je pokračování nudy jinými prostředky.
Uživatelský avatar
NA-Noble Audio
Příspěvky: 893
Registrován: 23 pro 2010 22:19
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Problematiku vidím jako ne zcela jednoduchou a výrobky z Číny jsou i velmi kvalitní, nejde dát rovnítko mezi Čínský výrobek a šmejd! Na druhou stranu Číňani v Hong Kongu a u nás třeba Vietnamci mají rádi kvalitu a kupují drahé Německé či Americké hifi a kvalitní Německá auta, v KIA nebo Hyundai je neuvidíte.
Nedávno jsem komunikoval s Raimund Mundorfem a zmiňoval jejich obchodování v Číně a jak si tamní zákazníci cení jejich kvality a toho, že vyrábějí stále výhradně v Německu.

Montemu také často ale vůbec nerozumím a už jsem to vzdal.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
davidsound

Re: Značky, výrobci, elektronika

Příspěvek od davidsound »

noaid píše:Jinak snažit se pochopit monteho příspěvky opravdu vyžaduje velké duševní vypětí. Připadá mi to, že půlka slov z věty nějak vypadne. Jako by člověk četl napůl spálené noviny.
:ymparty: , ja se z toho poprdim asi.
Odpovědět