legenda DEEP PURPLE

Doporučte ostatním členům nahrávky, které se vám líbí.
Odpovědět
monte

legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od monte »

Na druhé místo po InRock řadím live Made In Japan, něco takového musí probudit i mrtvého. Taky ADD, toto vydání je plná nezkrácená verze. Dodnes si pamatuji první poslech z vinylu jak se mi Deep Purple live, dostávali pod kůži. Pamatuji, brácha desku z někama přitáhl.

Obrázek

Deep Purple - Stormbringer ihned v závěsu

Obrázek
monte

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od monte »

DEEP PURPLE - Machine Head, kromě parplovské hymny, už, ale na inRock nedosáhne.

Obrázek Obrázek

Určitě, taky néj \m/ \m/ \m/

Ještě bych se vrátil ke Stormbringer, vždy si vzpomenu na Jirku Schelingra a Šípkovou Růženku, bubmnicha, poslance Ringo Čecha.
Uživatelský avatar
pink
Příspěvky: 230
Registrován: 11 led 2011 23:10
Bydliště: Brno

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od pink »

Posloucháním jejich desek jsem v mládí prožíval nádherné okamžiky. Sehnat jejich desky byl v té době dost velký problém. O to víc jsme si je pak vážili. Nejvíc pro mě znamenala sestava Blackmore, Gillan, Glover, Lord a Paice. Skladby jako "Child In Time", Smoke On The Water", "Highway Star", Speed King", "Woman From Tokyo" jsou nadčasové a nepotřebují žádný komentář.
Audionet, Primare, Dynaudio, Kimber Kable, Crystal Cable, Isotek
monte

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od monte »

Bať, Bať a taky spoustu práce a zpěvu odvedl famózní zpěvák David Coverdale. Odkaz na koncert v USA, DVD mám a je to bomba.

http://www.youtube.com/watch?v=FNn-VECpagQ obraz i zvuk nic moc, ale historická cena. Prý existuje film koncertu na nějaké univerzitě, jenže autor nechce dát svolení.
Zdeny
Příspěvky: 472
Registrován: 29 pro 2010 07:53

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od Zdeny »

Tady není celkem moc co dodávat. Legenda z největších, mám od nich všechna CD a i nějaké na LP a klasika Fireball, In Rock, Machine head, Made in Japan - to je prostě zlatá éra pořádného rocku. Bohžel, odchodech RB pro mě DP už nesjou těmi pravými DP. Ač je S.Morse kytarista excelemntní, jeho způsob hry mi v kapele DP prostě vadí. Moc přetechnizovaný a bez emocí. Zkousnu i D.Airehy na klávesy místo JL, ale Blackomre tam prostě citelně chybí. Bez něj to není ta legenda, na které jsem vyrůstal z let 1970-1973.

Jiank dobrý tip na dnešní CD večer.
Sestava: Lindemann 820S,Teac Esoteric 50,Bryston BP25,Bryston 14B-SST, Sanyo TP1000, Trichord Diablo, repro projekt Stealth (bas Eton 12´´, středy, výšky Accuton keramika)

Povoz: Subaru Outback 2,5i CVT 129kW 2021, Honda Civic 1,8i
monte

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od monte »

V pátek mi došlo DVD Deep Purple - History 1968-76.

Nadupaný dvojdisk, skoro 300 min. záznamů a clipů. Spoustu jsem nikdy neviděl, hned u prvního clipu málem spadnu. Někde v Německu před panelovým domem hrají Help od Beatles. Blackmore málem u kytary usíná a zbytek se tváří jako kyselý citron. V nažehlených tesilkách, puky a zvony s účesem, ala Warhoul.


Obrázek Obrázek

Přiložena velmi pěkná knížečka se mnoha foto.
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1695
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od fox »

Večer se chystám na LIVE IN JAPAN - japonskou verzi MADE IN JAPAN.


Obrázek
Obrázek
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
monte

Re: legenda DEEP PURPLE

Příspěvek od monte »

Počátek všeho, nové vydání

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Pěkné info na wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/Deep_Purple
Odpovědět