BD přehrávače

Diskuze o CD přehrávačích, transportech, DAC, room corrector apod..
Odpovědět
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Tak jsem včera absolvoval prvé dvě projekce UHD 4K. Gladiator a Robin Hood. Pročetl jsem předtím spoustu zahraničních fór o nastavení jak TV tak i přehrávače. Přečetl jsem také spoustu naprosto nadšených názorů opěvujících projekci ve 4K. Ve většině případů se z toho vyklubali majitelé OLED sice vyšší třídy, ale provozující Netflix a navíc se soundbarem. Nechci to nijak zlehčovat, ale spousta těch hodnotitelů v životě neviděla vyladěný obraz Full HD, o zvuku nemluvě, a když viděli přesvícený HDR či Dolby Vision, tak jim zkrátka spadla čelist. Je třeba ty nadšené recenze hodně filtrovat. Najít ty lidi, kteří mají doma skutečné kino. Ti jsou pak střízlivější v hodnocení, jsou si vědomi toho, že OLED nemá dořešené rychlé pohyby a sledovat na něm rychlé scény je v porovnání s plazmou prohra. Plazmy ale už nejsou, je to mrtvé téma. Osobně musím poznamenat, že budu muset ještě dlouho ladit, zvykat si a hledat kompromisy v nastavení plynulosti pohybu kontra obraz "mýdlová opera". Spoléhal jsem trochu na nový UHD player, že situaci zlepší. Posun je tak o 10 procent k lepšímu v pohybu. Player zvládá upscale z 1080 na 4K dobře.
HDR je báječné ve světlé místnosti, ale v zatemněném kině je originální default nastavení vypalovák očí a bolí z něj hlava. Režim Cinema (Filmmaker) ty odrazy světlých předmětů (helmice, drátěné košile, slunce atd.) zbrzdí. Chce to nějaký kompromis. TV se umí nastavit podle okolního osvětlení, ale výsledek je nedostačující. Bude třeba ještě hledat. Rozhodně rozpačitý dojem.
Překvapením největším je nedostatek 4K filmů na evropském trhu. V Německu vyšlo dle bluray.com 985 vydání, ale je to ve skutečnosti sotva polovina, jelikož jsou to různé verze stejných filmů. Koupit tak 10-15 filmů na testování mi dalo docela zabrat. Bude to ještě boj...
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
bali858

Re: BD přehrávače

Příspěvek od bali858 »

Když 4k, tak na velkém plátně, když vadi HDR na tv, na projekci je tomu úplně jinak, tam to může být přínosem. Přesto dobře natočených filmů s ostrým obrazem je méně nez kvalitně nahrané hudby. Na malé tv si člověk špatně doostřených záběru ani nevšimne.
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Dieter Burmester »

Udelat ostry zaber je celkem problem, protoze ostric vetsinou zaber nevidi. A pokud ma moznost odkuku, tak na tom 8 - 10” monitorku (co se ostrosti tyce) vidi tak akorat 💩
Dieter Burmester
bali858

Re: BD přehrávače

Příspěvek od bali858 »

Jasně, ale jsou filmy, kde co záběr to špičkově zaostřeno, a to celou stopáž. Ale jsou i nové drahé filmy, kde záběr na obličej co je přes cca 70% celého obrazu, a záběr je nedoostren. Na TV tyhle věci nevnímám, ale na projekci je to často utrpení, a pak může mit člověk jak chce dobrý Blu-ray a Projektor, a stejně kouká na mazanici.
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Dieter Burmester »

To je doostreno v postprodukci. A pak zalezi, jestli je cas se tim zabyvat, jestli jsou na to penize (u USA filmu jsou) atd. 🤷🏼‍♂️
Dieter Burmester
macher
Příspěvky: 118
Registrován: 05 črc 2014 10:29

Re: BD přehrávače

Příspěvek od macher »

valderon píše: 19 kvě 2021 19:48 Měření u Vrány problém není. Dělal ho přímo přede mnou. Kdybych to chtěl, dostal bych ho. Co se ti na návrhu nelíbilo? Já tomu prostě nerozumím. Když jsem s Vranou řešil už několik přístrojů, vždy komunikoval od začátku profesionálně. Tedy co chci, za kolik atd. Vždy řekl plus a minus každé úpravy, navrhl možnosti. Nejde jen o to jakou úpravu, ale i za kolik. Nacpat 50t do tuningu přístroje za 20t fakt postrádá smysl. (příklad) Tedy řekni konkrétně co jsi chtěl, jaký byl cenový strop a co přesně se ti nelíbilo. Takto to vyvolává zbytečné otázky a nepochopení. A to docela pochopitelně. Navíc tvá nespokojenost byla na úrovni čeho, pocitu, návrhu? Jak můžeš vědět, že by to nehrálo dobře, když jsi to nakonec ani neslyšel. Ale možná seš technik a rozumíš tomu, nevím.
Každopádně, pokud je v ČR další konkurence, bylo by fajn vědět víc, nejen slyšet o domu z písku a mlhy
valdorene, odpovim nejdriv na druhou cast Tveho textu, a to konkretne "Navíc tvá nespokojenost byla na úrovni čeho, pocitu, návrhu? Jak můžeš vědět, že by to nehrálo dobře, když jsi to nakonec ani neslyšel.". Nejake prakticke zkusenosti, a to jak s operakmi, tak i soucastkama mam, ale v tomhle smeru jsem v case reseni (rok zpet) uz dlouho rukami nic nedelal. Delam jine veci a v danem case bylo pro me vyhodnejsi nechat to nekoho udelat. Prave proto vim, ze dane reseni by nehralo tak dobre, jak by mohlo. Je pravda, ze jsem konkretne navrhovane reseni neslysel (stejne jako DV), ale nelze vyzkouset vsechny mozne varianty, a clovek se vzdy musi rozhodnout na zaklade vstupu a znalosti ktere v dany moment ma... Obdobne to mas i hned v "pribuznem" oboru u repro vyhybek. Taky nepotrebuji zkouset veskere teoreticky pouzitelne soucastky (kondiky, rezistory, ...) kdyz vim, ze vysledek nebude dobry. Nektere soucastky uz pak proste nema smysl ani zkouset.

Muj vstup na upgrade byl nasledovny - chtel jsem masinu vylepsit do nejakeho teoretickeho maxima. Finanacne rozpocet neomezen, nicmene v prvotni uvaze jsem si rikal, ze do 100% hodnoty stroje. Penize me nejak nezajimali, chtel jsem vedet, co se z toho da vymacknout. Nize uvedu jak jsem postupoval:

1, Uz kdyz jsem resil vyber prehravace, tak jsem pocital, ze budu resit upgrade (viz. rok stare prispevky). Hned po porizeni a hlavne dodani LX800 jsem kontaktoval DV. Komunikace naprosto spickova - skoda, ze tak nefunguji i jini. Navrzene reseni mi vsak uplne nedavalo technicky smysl a nepotkalo se to s mou predstavou. Mel jsem jinou vizi, jak s kondikami, tak operakmi i o celkovem konceptu. Zacal jsem patrat dal.

2, Na jednem fore jsem nasel info, ze nekdo delal upgrade u Clones Audio (https://www.clonesaudio.com/product-page/psplx). Nebyl to sice upragde, jak jsem planoval, ale zaujalo me to. Relativne za $800 (Deluxe verze) rychle ciste reseni, snadno vratitelne zpet a hlavne bez prace. Byl jsem docela nalomen (hlavne kombinace levne a bez prace). Pak jsem o to premyslel a dospel k zaveru, ze davat pryc shield + pridavat dalsi zdroj tepla neni uplne to nejlepsi reseni. Hledal jsem dal.

3, Dalsi zastavka byla u Authentic Cinema (https://www.authentic-cinema.de/modifik ... udp-lx500/). Dela i LX800, cena tusim 800-900 euro. Na nektere veci z technickeho reseni jsem mel jinej nazor, vadilo mi vsak pouziti vyslovene spatnych kondiku. Komunikace ok.

4, Presunul jsem se pak k cinemike (https://www.cinemike.de/de-de/Tuning/Tuning-Info). Pan je Profik s velkym P. Doporucuji se podivat na Youtube videa. Horsi je to s cenou, nicmene nikdo neudela profi pracu zadarmo (pro predstavu Oppo Final Edition https://www.cinemike.de/en-gb/Tuning/Tu ... DP-203-205 7500 euro). To jsem si uvedomil, ze tolik do toho nechci investovat. Presne jak pise valderon - nema smysl dat na upgrade X, kdyz stroj stoji 2X/5.

5, Upgrade od Audioconu (https://audiocomav.com/pioneer-udp-lx80 ... ation.html) vypadal dle popisu rozumne, cena v limitu. Trochu mi vadila absence podrobnejsich info (na pojem "premium grade" zacinam byt alergickej). Problem se vsak nakonec ukazal cas a Brexit. Nechtel jsem to uplne riskovat.

Snad jsem zadnou zajimavou moznost nevynechal. Sice uvadim konkretne LX800, ale vetsina odkazu dela upgrady vseobecne, takze v pripade zajmu urcite se domluvite i na jinych.

Jenom pro zajimavost - ma nekdo upgrade mimo CR? Pokud ano, zkusenosti, komunikace, vysledek..?
macher
Příspěvky: 118
Registrován: 05 črc 2014 10:29

Re: BD přehrávače

Příspěvek od macher »

Jeste dva zdroje jsem zapomnel:

ModWright (http://modwright.com/modifications/pion ... cation.php). Na webu pusobi vse ok, spis pro fandy lamp. Hicmene na nekolika forech a FB jsem nasel velice negativne pribehy. Tezko rict, kde je pravda, ale neverim, ze by to byla "konkurencni spina" jak se nekde Dan vyjadril, protoze se to vyskutuje ruzne v case. Zkouset na vlastni riziko :-)

UpgradeCompany (https://upgradecompany.com) - z tohoto jsem mel jeste vic divne pocity. Web je takovy, jaky je. Nepusobi na mne uplne ok jak vlastnik prezentoval negativne zkusenosti zakazniku na jine firmy na svem webu.

Zajimave je pak tohle cteni k upgrade LX800 https://drive.google.com/open?id=1wjkbz ... xZI5IwHBpV Obe vyse uvedene firmy tam maji svoji verzi.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Skvěle popsáno. Díky. Ten Audiocom jsem taky chvíli zvažoval. Koupit hotovou LX800 od nich. Nakonec to Brexit taky zrušil.
Já mám v Oppu 105D Stereo upgrade 1 od Dr. Gert Volk. Jeho stránky jsem ale nikde nenašel. V každém, případě hybrid, který vznikl dodatečnou úpravou Dana Vrány spolu s G-Oppo z Německa hraje dost jinak než Oppo čistě od Vrány. To tu má na fóru více lidí. Mně ale tahle hybridizace vyhovuje velmi, jako protiváha Primare BD32. Pouštím dle nálady...
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Vinco
Příspěvky: 1144
Registrován: 03 úno 2019 18:15

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Vinco »

Gert Volk je typek.....upravuje s uspechom kadeco, aj router, switch, ci NAS... :
http://www.aktivgeregelt.de/Impressum.html
macher
Příspěvky: 118
Registrován: 05 črc 2014 10:29

Re: BD přehrávače

Příspěvek od macher »

Tak o Volkovi mohu neco rict. Zaregistroval jsem ho cca 10 let zpet, kdyz se hodne v Nemecku resili jeho reprosoustavy (tehdy byl tesne nebo uz v duchodu). Velice zajimave. K tomu pak zacal delat (anebo to bylo naopak?) i upgrady. Velice vychvalovan mod 105, pak i 205. V ramci technicke stranky se hodne zameruje na vyreseni hodin v ramci modu. Web je tady http://www.aktivgeregelt.de/Service/Upd ... COppo.html , ale spis ho naleznete tady na fore https://www.aktives-hoeren.de/viewtopic ... 1&start=45 (nick Fortepianus). Kdysi jsem se ho na neco ptal, super komunikace. Jedine minus, ze jazyk DE. To musim cist 3x dele nez EN...

Skoda, ze jsem se ho na tu LX800 nezeptal, mohl byt z toho zajimavy vysledek. Kdyz jsem to resil, tak uz jsem si myslel, ze je davno v duchodu, protoze cca 3 roky zpet jsem nekde zaregistroval, ze ho nekdo nemohl sehnat.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

No tak právě ty upravené hodiny jsou v tom mém Oppu jediné, co tam po Volkovi zbylo. Jinak už je tam Vrána...
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
macher
Příspěvky: 118
Registrován: 05 črc 2014 10:29

Re: BD přehrávače

Příspěvek od macher »

Na nekterych zahranicnich forech uzivatele chvalili Xbox X jako multimedialni centrum a BD prehravac. Jsem k takovym odam uz ponekud odolny, protoze predstava uzivatele levne sestavy je vetsinou jinde... Cervika mi to vsak do hlavy dalo a vzhledem k cene kolem 500 euro / 12 tisic jsem se rozhodl to vyzkouset prakticky. Taky tomu dopomohlo, ze moc rozumnych BD playeru k porizeni ted neni. Na zacatku tydne objednano, na konci jsem to uz mel v rukach.

Prvotne zkusenosti - je to vetsi nez jsem si myslel a docela tezke. Tvar je designovka, ale uvital bych spis obvykle rozmery, protoze to pak neni rozumne kam dat. Instalace je brnkacka, primo z menu jsi clovek doklikne BD player, Netflix, Kodi. Appka HBO jeste neni. V prosinci 2020 bylo info "jiz brzy". Umi to Atmos, jinak bych se na to ani nepodival. SACD bohuzel ne.

Ma to velky, tusim 12 vetrak. Kdyz je to ticho a soustredim se, je to slyset jako drobny sum na pozadi. V pripade hudby nebo proste neceho z repro to vsak neslysim. Microsoft si dal hodne zalezet na optimalizaci a rizeni. Palec nahoru :-) Naopak, samotna BD mechanika je tragedie :-( Hlucnost velice neprijemna. U filmu mi to vadilo. Mozno, kdyz se to nekam zavre, tak hlucnost ok, ale zas problem teplo. Aby to vsak nevyznelo, ze je to nejaka turbyna - to ne, plus/minus hlucnost mechanik stroju v cenovce 5-15 tisic.

Obraz neurazi, ale ani jsem se z neho neposadil na zadek, jak nekde nekdo psal. Proste normal prumer. Na LX800 to nema ani zdaleka.

Kodi, Netflix ok, naprosto bez nejake pripominky/komplikace. Zkousel jsem i testovaci videa s vetsim datovym tokem a ok. Vykon konzole je tady citit.

Zaver - za tu cenu nemam problem. Muze z toho byt multimedialni centrum, obcasny BD player a soubezne hracicka pro deti. A jeste zjistim jake jsou popularne hry a mozna neco testnu :)
xboxX.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

dr.fish píše: 25 kvě 2021 10:03 Objevil jsem novinku na trhu. Reavon UBR-X200
https://www.reavon.com/reavon-ubr-x200
Obrázek
První stroje se pomalu objevují na evropském trhu.
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: BD přehrávače

Příspěvek od valderon »

Super, těším se na porovnání a postřehy. Přeji, ať jsi spokojený :thumbup:
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

V pořadí již čtvrtý UHD přehrávač v mých rukou je Reavon UBR-X200. Mám ho postavený hned vedle Panasonicu UB9000. Na stejných kabelech a sestavě. Poměrně dlouho jsem si na něj musel počkat, dodávky váznou.
Má 6,5 kg a na první pohled je lehkej a malej, na to co má umět. A na 45 tisíc je to zvlášť lehká věc. Multichannel RCA výstup má, nepoužiji. XLR a HDMI ovšem ano. Odšroubování víka mne stálo mnoho iluzí. Ve srovnání s přehrávači co jsem tu měl, je to krabice plná vzduchu, jsem zklamaný. Zapojení a spuštění je dílem několika minut. Je to ve verzi 1,09, aktuální firmware. Display svítí modrozeleně, to tu ještě nebylo. Nezobrazuje nic kromě času. Ani kapitolu, ani číslo skladby. Dálka je humpolácká, špatně se to mačká, hned si to přeprogramuju na svůj univerzál a jde to zpátky do krabice.
Nejdřív tedy UHD BD Gladiátor, jen úvodní scéna. Obraz špíny, mlha a humus války je dobrý, spokojenost. HDR je ON, Dolby Vision to automaticky nedetekovalo. To bude běh na dlouhou trať, nechávám na později.
Sahám po BD Tron Legacy, LOTR Two Towers. Takové ty zkušební snímky. Obraz i tady velmi slušný. Hodně dobrý upscaling, řekl bych.
Jsou to jen první dojmy, ale mám pocit, že Panasonic v tomto tahá za kratší konec.
Velmi zvědavý jsem byl na menu a setup menu, tady mne Panasonic velmi nebaví. Veliká radost nastala, systém menu je stejný jako u Oppo přehrávačů. Titulkové i menu zvuku se rozroluje dolů na seznam stop, možno nalistovat a zvolit. Jednoduché a geniální. Ne každý player to dnes má.Vlastně jen tento. Setup menu je jednoduché a za chviličku hotové k promítání. Chybí A/V sync, prý se to řeší, psali mi z Reavonu.
USB přehrávání bude asi předmětem dalších firmwarů, jelikož jsou tu značné potíže. Tady stále vítězí (a už to bude asi definitivum) Oppo 105D a CXU. Přehrají vše a se všemi titulky. UHD přehrávače nepřehrají spoustu videosouborů typu AVI,MP4, nevidí titulky nebo je prostě nezapnou. To samé je s Reavonem. Když máte seriálové díly v jedné složce, zobrazí se v nabídce titulky pro všecky epizody najednou a těžko vybírat, když řádek menu je příliš krátký na celý název. Je to diskový přehrávač a je třeba to tak brát.
Asi největším překvapením je analog XLR výstup. Jsem zvyklý, že přes všecky marketinkové kecy nikomu jejich přehrávač pořádně nehraje. Nehrají Oppa, nehrají Cambridge, nehrají Pioneery. Všecky tyhle průsery vyřešili ti, kteří tunili u Casea nebo jinde. Ovšem pozor přátelé, tento přehrávač hraje rovnou z fabriky. Netvrdím, že není co vylepšovat, ale pro mne je to BD player s nejlepším zvukem do 100 tisíc. Alespoň z těch co jsem slyšel. Na své sestavě, samozřejmě. Poslouchám Reavon už dva dny a nevadí mi, je to čisté, má to prostor a koule. Lepší než Panasonic UB9000, ale překvapivě i než Pioneer LX800.
Shrnuto a podtrženo:
velmi dobrý stereo přehrávač
špatný USB přehrávač
dizajn a konstrukce na úrovni Trabantu
pro domácí kino zřejmě slušná náhrada Oppo 205

Projekci filmů budu ještě mapovat, takže konečné soudy by byly velmi uspěchané. Bude asi problém s DVD, vytáhnout je na 4K rozlišení bude asi pro přehrávač problém. Blu ray naopak vypadá velice dobře.
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
macher
Příspěvky: 118
Registrován: 05 črc 2014 10:29

Re: BD přehrávače

Příspěvek od macher »

Velice dobre shrnuto. Mam par postrehu navic:

- Kus, co jsem mel v rukach, mel primo z vyroby spatne zapojene uzemneni. Tohle mi prijde jako docela velky fail (nedostatecna vystupni kontrola?).
- V dane cenove relaci naprosta TRAGICKA mechanika. Tfuj.
- Da se par veci vylepsit, ale nejak mi v celkovem konceptu a s danou mechanikou, tento krok nedava smysl. Skoda penez.

Ohledne vystupu XLR - neni spatny, tohle prijemne prekvapilo. Osobne si vsak nemyslim, ze to hra lip nez neupravena LX800. Za mne tak nejak plus minus rovnako (kazdy ma trochu jiny zvuk), nicmene berte s rezervou, protoze v uchu mam vytunenou LX800 a pak veci z vyssi cenove relace.

Zaver - jsem rad, ze tu mame po dlouhem case jiny nez low cost uhd player. Novinka vsak nijak nenadchla. Vyrobce vyuziva diru na trhu, ze nic jineho neni. Realna cena odpovidajici kvalite je dle meho nazoru kolem 25-30 tisic a nikoliv 45.


dr.fish - jestli mas nejake uhd s vetsim datovym tokem, tak zkus si dat nejakou narocnejsi scenu, jestli ti to "netrhne". Jsem si asi u dvou nebo tri disku vsim, ze pri velkem toku se snizilo tak na 2-3 vteriny fps. Tohle vsak lze resit na urovni firmware.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

S tou cenou naprosto souhlasím. Myslím že stejná cena jako u Panasonic UB9000 by byla adekvátní a byl by to trhák. LX800 mne hodně zklamala a nemám ji už doma, takže je možné, že byla lepší než si pamatuju. Nicméně Reavon mne ve stereu alespoň baví. Nemám stejně v plánu ho na stereo používat. Jen, že zatím nejsou žádné recenze, tak jsem to zkusil.Pokud se jim podaří postavit nový model na příští, přespříští rok, mohlo by to být už super.
Je tu už na světě i jiný kousek. Ten vypadá mnohem líp.
https://actsessory.com/2021/07/03/ipuk- ... al-player/
Obrázek
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Fidji99
Příspěvky: 830
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Fidji99 »

Ja uz som to tu mozno pisal - [mam Panasonic 9000, testoval som aj tie Sony co teraz vysli "na chatu" + PS5] Od urcitej kategorie uz nevidim ziadny vyznamny [inymi slovam takmer ziadny] rozdiel v spracovani obrazu - ten Panasonic mi dava vsetko co potrebujem. CI uz BD alebo 4k, zvuk riesim cez solidny procesor. Ked niekto pouziva ako zobrazovac TV tak to je asi uplne jedno - kino to nikdy nebude a ani ten vizualny zazitok nebude nijako porovnatelny s kinom. To je ako vymazlit si gramec a potom si to pustat cez nejaky soundbar od Bose.

Myslim, ze kto mysli kino vazne, tak sa projektoru nevyhne. A uz su to dobre casy - 4k, laser, dokonca velmi dobre UST, pre tych co nemozu ist do klasiky, siroky vyber platien - tam by som asi smeroval celu energiu, ked by som sa chcel posunut. Uz len rozdiel medzi dobrym a priemernym platnom je tak cca 10x vacsi ako rozdiel medzi 2 BD playermi.

P.S> PS5 ako BD 4k player - kompromis, hlavne co sa tyka pouzivatelskeho komfortu, tam to bude podobne asi ako s tym Xboxom.
Martin Logan Renaissance 15A, Focus C18+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Akustika GIK Snake Oil - Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

S tím projektorem naprosto souhlasím, mám ho taky v plánu. Teď na ten projektor stavím dům. :mrgreen:
Ohledně toho UB9000. Panasonic (to už je tak nějak firemní strategie) spíš líp vypadá než hraje. Je skvěle postavený a je spíš průměrný svým výkonem. Průměrným pro mou sestavu podotýkám. Vím, že mne bude mít většina jeho majitelů za kacíře, ale já ho mám doma taky a vím co říkám. Možná by ses divil, co ten Reavon umí třeba s blurayi.
Chápu, že v hledáčku má dneska většina lidí 4K, ale kolik filmů na UHDBD je v poměru k těm ostatním? Mám doma 1000 filmů na nosičích, z toho je polovina BD a patnáct UHD. Zbytek DVD. Časem to bude samozřejmě ve 4k přibývat, ale stejně 4K filmy zůstanou v menšině. DVD umíme skvěle přehrát na 105D. Bluray umí 105DCasea líp než Panasonic UB9000. Ale Reavon je zdá se trhne oba. Kdyby ho dotáhli úměrně ceně, bylo by to ještě lepší. Odflákli ho a stejně je to dobré. Na mojí televizi (HZ2000) je to tedy hodně vidět. Každý rozdíl, každý přehrávač, momentálně mám čtyři. Předpokládám, že na plátně to bude ještě výraznější. Mám radost, že Panasonic není konečná, protože mne zklamal svým uspořádáním menu a hlavně obrazem. Po těch recenzích jsem čekal víc a sedl na lep. Hodně by mne zajímal ten malajský IPUK. Vypadá to, že je opravdu ještě kam jít...
Tak to jen tak na okraj, aby řeč nestála. Samozřejmě každému co jeho jest, peace, peace, peace... ^:)^
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
djrix
Příspěvky: 112
Registrován: 14 dub 2020 13:42

Re: BD přehrávače

Příspěvek od djrix »

S tím hodnocením nad kvalitou zvuku u Reavon UBR-X200 od dr.fish je to zajímavé a děkuji za takové sdílení zkušeností !
Ta mašina používá PCM1795 v dual mono konfiguraci pro XLR/RCA (většina recenzentů tento fakt jaxi ponechává bez povšimnutí a papouškují pouze použitý PCM1690 na multichannel výstup), zatím co většina konkurentů zde zmíněných (včetně LX800) sází na modernější technologie v podobě čipů od ESS. Už delší dobu vidím že se formují dva tábory - jedni ESS čipy zvedají do nebes, druzí je zatracují jako "protivně hrající a uječené".
Bylo by zajímavé, udělat z toho transport do jednoho dacu a třeba tyto dvě mašiny porovnat, zda ten rozdíl opravdu vzniká v DA převodu.
Uživatelský avatar
jirie
Příspěvky: 1516
Registrován: 30 pro 2010 14:49

Re: BD přehrávače

Příspěvek od jirie »

Tak ten IPUK vypadá skvěle a docela dost toho podle popisu i umí.
Zádrhel bych viděl v zastoupení prodejce pro evropský trh.
Jak jinak to pořídit :crazy:
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Ani na zahraničních forech to zatím nevědí jak to z té Malajsie dostat. Já ani nevěděl, že něco takového existuje, ale Asiati už mají spoustu modelů, možná i zjedné fabriky, kdo ví.
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Fidji99
Příspěvky: 830
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Fidji99 »

dr.fish píše: 23 srp 2021 15:47 S tím projektorem naprosto souhlasím, mám ho taky v plánu. Teď na ten projektor stavím dům. :mrgreen:
Ohledně toho UB9000. Panasonic (to už je tak nějak firemní strategie) spíš líp vypadá než hraje. Je skvěle postavený a je spíš průměrný svým výkonem. Průměrným pro mou sestavu podotýkám. Vím, že mne bude mít většina jeho majitelů za kacíře, ale já ho mám doma taky a vím co říkám. Možná by ses divil, co ten Reavon umí třeba s blurayi.
Chápu, že v hledáčku má dneska většina lidí 4K, ale kolik filmů na UHDBD je v poměru k těm ostatním? Mám doma 1000 filmů na nosičích, z toho je polovina BD a patnáct UHD. Zbytek DVD. Časem to bude samozřejmě ve 4k přibývat, ale stejně 4K filmy zůstanou v menšině. DVD umíme skvěle přehrát na 105D. Bluray umí 105DCasea líp než Panasonic UB9000. Ale Reavon je zdá se trhne oba.
@Dr. Fish - mas mail s viac detailami.

Ja som to nemyslel nejako konfrontacne - sam som velky kino fanusik [a ze sa mi to kino zislo za posledny rok a pol - dokonca sestra posielala deti za odmenu raz do tyzdna pozerat kino ;-) ] a v poslednej dobe som sa pristihol, ze film vs hudba je tak 80/20 [aj ked neviem kde sa pocita pozeranie koncertov, co je u mna podstatna cast]. Proste moja skusenost je, ze konecny zobrazovac je vyrazne dolezitejsi ako zdroj, co sa tyka vyznamu zlepseni. Mozno budem za blbca v tejto vybranej spolocnosti - aj ten Netflix cez Apple TV je proste ZABAVNY, tak ze nemam potrebu skumat nejake rozdiely medzi 2 prehravacmi [pridaj k tomu aky taky zvuk] , proste aj cez ten Panasonic to je dost dobre na to, aby som uz zvysok neriesil. Teraz skor riesim zlepsenia okolo miestnosti ["specialna" kino farba na stenu namatchovana na farbu/gain platna je velmi vyrazny posun, vyrazne viac ako rozdiel medzi PS5 a Panasonicom, napriklad]. Ja osobne smerujem k digitalizacii - Zapitti 4k HDR + NAS je presne to co potrebujem [az teda na ten strasny proces digitalizacie].

DVD - pre mna mrtve, na platne nepozeratelne, BD/HD - akurat, 4K UHD - nech sa paci

Pre mne je TV ekvivalent 2 pasma s 7palcovym wooferom - moze to byt hocijako dobre, uricte bude pocut rozdiel medzi DAC za 100 euro a 10.000 euro ale, ten dojem bude definovany prave tym TV/repro. MOze to byt 85 palcovy 8k TV, ale stale je to uplne inde ako projektor so 130 palcovym platnom. A tie projektory uz su tak dostupne a vyvinute, ze aj v relativne tazkych podmienkach dokazu plnohodnotne nahradit TV. Laser, ktory ma 20.000 hodin vydrz je mozne pozerat cele dni [ked to niekto potrebuje]
Martin Logan Renaissance 15A, Focus C18+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Akustika GIK Snake Oil - Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Já bych taky nezkoumal rozdíly mezi přehrávači. Navštívil jsem ale jednou Lachima, pustil mi Phila Collinse koncert a už jsem se vezl. Spirála se roztočila. :mrgreen: Díky Bohu jsem sehnal BD32, tak mám vystaráno na muziku. Obraz stále ještě řeším, jelikož mám velikou sbírku starých českých filmů na DVD a navíc i AVI a MKV. Tam je samozřejmě kvalita podružnější, ale zase málokterý přehrávač přehraje všecky soubory AVI, MP4. Jinak se to bohuižel sehnat nedá, existuje třeba jen jedna verze, jsou to raritky. Jelikož těžiště mých filmů jev SD, mám Oppo 105D a CXU, to jsou asi nejuniverzálnější přehrávače vůbec. Těch 500 BD 1080p u mne ve sbírce zůstane a UHD disky budou přibývat velice pomalu, jelikož dnes se už ani pořádné filmy netočí. Dva až pět ročně. Mohu vyměnit cca 30% BD za UHD, když to vydají, ale pořád pro mne bude 4K minoritou. Plátno bude dobré jako filmový svátek, ale jak píšeš- DVD na plátno je nesmysl. Tyhle filmy co mám ve sbírce nikdo už nikdy nevydá na žádném nosiči. Leda by ČT otevřela svůj archiv na streamu ve 4K. A to pochybuju, není to BBC. Takže 4K super, ale přece nebudu točit 15 filmů dokola, že? S Reavonem musím říct, že BD vypadají opravdu dobře. Snad ta mechanika vydrží...
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Fidji99
Příspěvky: 830
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Fidji99 »

No a este trochu off-topic, ale ked uz sme pri tom kine - SMSky od manzelky [nie celkom ta sorta co pocuje vymenu poistky zo zahrady], ale ocenenie 3dnoveho laborovania zo Submi ;-) [a ano v 400m2 mezonete si SMSkujeme niekedy]
Capture.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Martin Logan Renaissance 15A, Focus C18+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Akustika GIK Snake Oil - Isoacoustics, Mogami, Kimber.
vitek
Příspěvky: 627
Registrován: 26 pro 2010 15:19
Bydliště: Ostrava

Re: BD přehrávače

Příspěvek od vitek »

Mi to moje taky říká v 2+1++, že už to hraje líp... asi chtějí mít holky od nás klid...
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Jó holky a hudba. Hudba =rytmus a rytmus= tanec. To je jejich. Kdo by nad tím přemýšlel, navíc ještě o kvalitě zvuku, ne? Ti co přemýšlí málo tančí a s těmi je prd zábava... :mrgreen:
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
HonzaE
Příspěvky: 405
Registrován: 21 úno 2019 22:33

Re: BD přehrávače

Příspěvek od HonzaE »

dr.fish píše: 24 srp 2021 17:32 Ti co přemýšlí málo tančí a s těmi je prd zábava... :mrgreen:
:thumbup: krasne receno
Muj cely zivot v jedne vete =))
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Jinak jsem dotestoval i 4K disky. Rozdíly ve prospěch Reavonu tu jsou taky a jsou vidět na prvních minutách sledování. Nejsou ale už tolik velké jako u 2K. Je tu spíš celkový rozdíl v podání obrazu. Reavon se prostě chová jako Oppo. Sází na přirozenost a realističnost, hloubku obrazu. Kdo chce efekt, barvy, být ohromen, kupuje Panasonic. Kdo chce střízlivou realitu, ale přesnou a detailně plastickou, třeba měl Oppo nebo CXUHD, bere Reavon. Po zhruba 120 nahraných hodinách filmů mohu říct, že ve 2K přehrává Reavon i mé Oppo Casea. Zbývají tedy jen ripy a DVD, které UHD přehrávače dobře neumí. Ty bude muset dál hrát Oppo.
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... n-ubr-x200
Velmi marketinková verze recenze na Reavon X200 vyšla v hifivoice.
Je to v podstatě jen vyjmenování toho co přehrávač umí. Nepíší, že pokud necháte otevřený šuplík a vypnete přehrávač, šuplík se nezavře. Je zde uvedeno, že skvělá formátová podpora. Rozhodně ale ne dost v případě USB, titulky tak 50%. A že z výšky není vrchní polovina displeje vidět, zobrazuje navíc jen čas a ne kapitoly. Kvalita skříně a jeho obsah též není tak super jak to vypadá zvenku. Mechanika? Haha. Na Oppo 205 tedy přístroj nedosáhne ve velmi mnoha aspektech. ALE- Obraz z FullHD bluray disků je naprostou lahůdkou. Vypadá to prostě jako by si člověk pustil 4K disk a jen vypnul HDR. Už jen záleží na tom, jakou kvalitu má zdrojový disk. Z tohoto jsem fakt nadšený. Přechod na 4K mi dosud přinášel vlastně jen starosti (upscale DVD, management pohybu u OLED TV atd.). Konečně jsem to tedy tak nějak dohnal tam kam jsem myslel, že by to mělo být. V této fázi tak úplně málo chápu humbuk kolem HDR, zdá se mi, že pak už to nevypadá moc jako kino. Obraz není sice tak moc přesvícený jako u jiných přehrávačů, ale přirozenost mi v HDR prostě chybí. Je možné, že to je tím zatemnělým sálem.
Produkce ve stereu z XLR je na úrovni přehrávače 60-100 tisíc, tak asi, to je velice dobrý výsledek na tu bídu co v krabici je. Používal jsem ho týden několik hodin denně místo BD32 a vůbec mi to nevadilo, moc toho tam nechybělo. To bych řekl je velké překvapení. Tady je myslím Oppo205 určitě v táboře poražených. Jinak ale "Král je mrtev a nový zase tak úplně nepřišel..."
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 2132
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: BD přehrávače

Příspěvek od terahera »

Super jsou ty tvoje reporty :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Pioneer PL12D,Canor TP 206+,Canor PH2,EAT Jo No 8,SPU,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Mark Levinson »

terahera píše: 12 zář 2021 12:13 Super jsou ty tvoje reporty :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naprosto souhlasím a taky tři palce nahoru :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mark Levinson
Fidji99
Příspěvky: 830
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Fidji99 »

dr.fish píše: 12 zář 2021 11:12 https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... n-ubr-x200
Velmi marketinková verze recenze na Reavon X200 vyšla v hifivoice.
Mozno trochu OT - ale toho Brezinu berie vobec niekto vazne? Ako s tou jeho aparaturou [nic v zlom] hodnotit kvalitu podania filmoveho zvuku to uz chce fakt velku davku fantazie a literarnej licencie.

"Zvukově se pak Reavon UDP-205 prakticky vyrovnává, má i podobný charakter, třeba výbuch a následný pád budovy bublá pěkně od podlahy, je to zvuk bohatý a mohutný, přitom dobře kontrolovaný."

Este jedna otazka - ten 7.1 analoogovy vystup to vobec niekto niekedy realne pouzil? Mne to pripad asi rovnaky nezmysel ako davat SCART na AV procesor.
Martin Logan Renaissance 15A, Focus C18+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Akustika GIK Snake Oil - Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

No pokud budeš mít starý highendový receiver nebo preamp, který neumí HD formáty, budeš rád, že tam ten výstup je. Měl jsem před časem Onkyo TX-NR5000 o váze tuším 39kg, originál cena 5000 eur. Tank jak prase, hrál moc pěkně, ale Bowersy neutáhl. Tam se analogový multikanál hodil.
To samé by byly nějaké staré vlajkové Yamahy nebo Denony dělané kolem roku 2000. Ve své době špičkové stroje, které dnes už nikdo nevyrábí. Doba se změnila. Tento Denon nemá HDMI a přeci bude asi dobrý... :clap:
Obrázek
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Fidji99
Příspěvky: 830
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: BD přehrávače

Příspěvek od Fidji99 »

dr.Fish :thumbup: , tie casy sa uz nikdy nevratia

ked clovek donastavoval nieco taketo, tak si sa fakt citil ako chlap a pan tvorstva :mad: , dodnes mam plnu tasku kablov z tej doby, asi tak 30 kilo.
Capture.jpg
oproti niecomu takemuto, kde funguje len tablet a hotovo
Capture.jpg

Celkovo s tymito AV a kino vecami - az sa mam priznat, mam k tomu uplne iny vztah ako k stereu - pre mna to je v urcitom zmysle spotrebka, asi ako ladnicka - dosluzi, vymenim. Bohuzial, ten trh zabil sam seba [detto ako napr. TV] kedy uz ked odchadzas z obchodu s novym receiverom alebo TV tak uz niekde vnutri vies, ze sa za par mesiacov docitas o novej "nevyhnutnej" funkcii a ze si vlastne uz out.

Za mna - vsetky tie "krasne stare veci" typu Onkyo z 2005 alebo aj ten Denon z 2008 [ale aj stare DAC, alebo BD playery - uz nemozu konkurovar dnesnym modernym pristrojom co i len nizsej strednej triedy - urcite by som zobral radsej nejaky lacny Denon typu 6700, kde treba dohodil externu amplifikaciu ako sa trapil z nejakym 10 rocnym highendovym AV preampom od Meridianu alebo Thety [napriklad].

Moj pristup celkovo [preto ani az tak neprezivam tie BD playery atd] - je "kino nie je hifi" a "dobre je dost dobre" , nemam problem mat surroundy a atmosy nasekane cez Hypexovy multikanal [hlavne nech to nehreje] za par supov atd. Ja VIEM, ze to nehra ako highend, napr ten TRINNOV je ako analogovy pre-amp niekde v kategorii pristroja za 3-4k eur zvukovo, ked to porovnam s Linnom Akurate Kontrol, tak to je o triedu nizsie, ale pre mna je podstatne ako dokaze pracovat so zvukom v ramci DRC a akustiky miestnosti, lebo to je to co robi kino kinom.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Martin Logan Renaissance 15A, Focus C18+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Akustika GIK Snake Oil - Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
dr.fish
Příspěvky: 329
Registrován: 05 lis 2018 17:56

Re: BD přehrávače

Příspěvek od dr.fish »

To je pár fotek menu a onscreen menu z Reavonu. To je jedna věc, která mne potěšila ze všeho nejvíc. To meníčko je prostě stejné jako Oppo nebo CA. U Pioneera a Panasonicu je to jinak, nerozroluje se to směrem dolů, takže se musí překlapávat a člověk neví předem kam. Velmi nepraktické a nepřehledné. Tady má člověk jasně na talíři jaké titulky či audio je k dispozici.
OPPO 105DCaseaMkII., PRIMARE BD32Casea, CXU, Pannde PD-6 Elite, Cineultra V204
PRIMARE SP33Casea, 4xCAMBRIDGE 851WCasea, hlavní B&W 803D2, centr B&W HTM2D2, zadní B&W 804D2, sub 2xREL Britannia B1,TV Panasonic TX-65JZ2000E
Uživatelský avatar
jirie
Příspěvky: 1516
Registrován: 30 pro 2010 14:49

Re: BD přehrávače

Příspěvek od jirie »

Škoda že ten Reavon nebyl k dispozici už loni :evil:
Odpovědět