SROLL

Obecná diskuze o jednotlivých Hifi značkách (Accuphase, dCS, ProAc apod.).
Odpovědět
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

SROLL

Příspěvek od zappa »

Sroll značka zde jěště nemá vlákno a tak si dovoluji ho zde prezentovat mými slovy,jak ho vidím já a tak mi mnozí prominou a neberou mne za většinový názor!!!! ^:)^
Obrázek
Sroll,zatím kultovní značka české výroby,ale do budoucna by mohla tato značka zahýbat hifi světem.Proč?No přeci pro jeho maximální highendové vlastnosti v minimalistickém provedení.Tato firma se vydala cestou jednoduchosti,méně krabic,ale zato více hudby měřeno objektivně ,čili technickými měřeními, tak i subjektivně, tedy poslechovými testy mnoha hifistů a hlavně milovníků hudby!!!Zesilovač Sroll Lyric byl vyvíjen mnoho let a pomáhali ho vyvíjet i milovníci hudby,tím že je pan Sroll navštěvoval a zjištoval co hifisté chtějí.Tento zesilovač obsahuje 32bit D/A převodník takže k němu připojíte cokoliv od čistého transportu až po PC!Má analogové vstupy cinchové a symetrické tak i digitální BNC,takže možnosti připojení jsou opravdu veliké.
Obrázek
K zesilovači byl vyvinut cd transport,který je na stejně vysoké úrovni jako Sroll Lyric.Pan konstruktér a majitel v jedné osobě pan Sroll tvrdí,že do vývoje transportu musel jít,protože zjistil že většina firem nesplnují ani základní technické principy podle kterých by měli konstruktéři postupovat.Dnes už vyvíjí druhou řadu zesiovače a cd transportu a to z důvodu jednoduchosti plánované sériové výroby v blízké budoucnosti.Objevily se totiž nové součástky na trhu,které umožní snadnější sériovou výrobu a zároven zachová minimálně stejnou úroven kvalitu zvuku jako u doposud známého Lyricu.A co zvuk?Na první poslech řeknete hraje jinak než co jste doposud slyšeli,mnoho lidí je zpočátku zaraženo,nejsou totiž zvyklý na čistotu a průzračnost zvuku,lehkost jakou prezentuje hudbu,přirozenost,správnou tonalitu nástrojů,dynamiku a prostor.Čím déle ho posloucháte tím více zjištujete,jak vás hudba oslovuje a je na úplně jiné úrovni než jste byli doposud zvyklí.Hudba se stává realitou,nahrávky,které byly doposud neposlouchatelné, jsou nyní vyčištěny od balastu způsobeném různým zkreseleními hifi přístrojů.Většina firem má svojí filosofii a pak se tou cestou ubírá,znáte to McIntosh zní teple,Accuphase zní teple,Audionet zní ostře,Krell zní velmi ostře atd.,ta firma přidává na basech,ta zase je posazena výše apod,a proto mnozí hledají repro,které by tyto vlastnosti negovaly,a to je taky špatně.Sroll takový problém nemá,je totiž neutrální,nemá zkreslení a tak může odhalit repro,které nejsou na tak vysoké úrovni, aby byly adekvátním partnerem Lyricu.Toto mnozí zazlívají Srollovi,který tvrdí,že jěště nenašel adekvátní repro k jeho zesilovači.Já osobně jsem je překvapivě našel v Tannoy Westminster Royal.Ač zvláštní kombinace,vždyt tyto vysoko citlivé repro prý mají být připojeny k lampovým zesilovačům a tak dochází k překvapivému a nečekanému zjištění,Sroll Lyric hraje jak nejlepší lampy a nejlepší tranzistory v jednom kabátu a blahodárně tak doplnuje Tannoy W.R. :eek: Jěště jsem nenašel žádnou chybičku v prezentaci hudby této kombinace,at hraje jakýkoliv žánr, zahraje to na top úrovni.Přál bych si,aby se tyto firmy daly dohromady a tak prezentovaly své výrobky na highendových výstavách(např. Tannoy prezentují svoje repro na neadekvátních strojích a to je pak sakra slyšet v tom negativním smyslu),alespon do té doby než pan Sroll vyvine své bedny na kterých pracuje již pěknou řádku let,a to mu ze srdce přeji.Jěště malé zamyšlení nad cenou.Sroll není levná záležitost,ale performance Srolla opravnuje tuto cenovku,těžko seženete v této cenové relaci něco lepšího od jiných firem,aspon já o jiné levnější alternativě nevím.

Co napsali jiní:

Miroslav Láb, magazín High End Report
„Extrémně nízké zkreslení v celém akustickém pásmu.“ (…) „Rychlá reakce
zesilovače s rychlou odezvou na pulzní signály exaktně definuje
prostor a rozlišení jednotlivých nástrojů v něm. Vysoký činitel tlumení
zaručuje nejen hluboké basy, ale také jejich pevné kontury.“

Miroslav Škop, dvorní zvukař Divadla 29
„Překvapuje dynamikou a vytříbeností zvuku. Oba parametry se navíc
absolutně nemění se změnou hlasitosti…“

Daniel Březina, server Hifi-voice.com
„Vylepšený model zesilovače Lyric s 32 bitovým D/A převodníkem je
bez nadsázky jedním z naprosto nejlepších zesilovačů současnosti,
který jen shodou okolností vzniká v Čechách. (…) Světový high-end
v českém balení je snem každého správného (českého) hifisty.“

Pavel Skřivan, milovník vintage audiotechniky, člen hudebního
dua Magnetik:

„Zesilovač Sroll hraje brilantně, lehounce. Zaujal mě i jeho design
připomínající kdysi vyráběný vařič ETA. Krásné řemeslné zpracování
vzbuzuje dojem čistoty.

Lubomír Vlk, server Hifi-voice.com
„Unikátní neutralita.“ (…) „Nepostřehnutelné zkreslení.“

Ing. Petr Cieslar, účastník poslechového dýchánku v Ostravě
„Na výstavě High End Praha mě Lyric fascinoval výjimečným zvukem.
Zjištění, že se jedná o domácího výrobce, mě přímo „knokautovalo”.
Samotný poslech: v pokoji se rozvinul tak hmatatelný hudební koncert,
že člověk měl pocit, že ho samotná hudba tahá za ruce do kola!
Hudba vás obklopila svou aurou, přestali jste vnímat čas a zatoužili
„projet” celou vaší sbírku CD. Závěr: pekelně návykové!”

Dan Slanina, účastník poslechového dýchánku v Ostravě
„Jak CD transport, tak integrovaný zesilovač s D/A převodníkem,
tvoří dohromady symbiózu, která se projevuje dokonalou neutralitou,
přesností a maximálním detailem. (…) Basové linky mají přesně
ohraničené kontury, nedochází k pocitu rozlitých tónů. Ohromující
prostorovost nahrávek! Zvuk nevychází „odněkud zezadu”, je všudypřítomný
v celé místnosti.”
http://www.sroll.com
86

Prezentace pana Srolla na internetu:http://www.sroll.com/cz/produkty-lyric.html

Hifi Voice recenze: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... lyric.html
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
Bína
Příspěvky: 200
Registrován: 01 úno 2011 22:54
Bydliště: Praha

Re: SROLL

Příspěvek od Bína »

Bohužel jsem měl možnost slyšet Srolla jen letos na High-endu, ale poté co jsem tam strávil přes 3 hodiny to byl naprosto jasný vítěz celé výstavy. Nedokážu si představit jak to musí hrát u tebe doma.


Chtěl jsem se zeptat k vestavěnému DACu, našel jsi nějaký CD přehrávač/ Dac co by hrál lépe?
Zaměstnanec firmy Shanling
Zdeny
Příspěvky: 472
Registrován: 29 pro 2010 07:53

Re: SROLL

Příspěvek od Zdeny »

Beru excelentní zvuk, ale i kdybych ho chtěl, tak dyzajn je pro mě neslučitelný. Je to samosebou věc vkusu, ale mít "normální" vzhled, bude to jistě světová bomba.
Sestava: Lindemann 820S,Teac Esoteric 50,Bryston BP25,Bryston 14B-SST, Sanyo TP1000, Trichord Diablo, repro projekt Stealth (bas Eton 12´´, středy, výšky Accuton keramika)

Povoz: Subaru Outback 2,5i CVT 129kW 2021, Honda Civic 1,8i
Uživatelský avatar
Maretti
Příspěvky: 290
Registrován: 21 pro 2011 14:59
Bydliště: Novojičínsko ...

Re: SROLL

Příspěvek od Maretti »

Přesto, že to není "my cup of tea" (zvukově nehodnotím, neslyšel jsem) tak moc fandím českému konstruktérovi a Zappovi, že konečně našel partnera ke svým nádherným bednám.
Electrocompaniet a NAIM komponenty *** propojené kabelem Nordost Heimdall2, Wilson Benesch A.C.T. C60 propojené kabelem Nordost Frey2, napájencí kabely Heimdall2/Frey2, síťová lišta Quantum QB4 s kabelem Nordost Valhalla
Uživatelský avatar
TOM
Příspěvky: 94
Registrován: 07 kvě 2011 22:35
Bydliště: Praha

Re: SROLL

Příspěvek od TOM »

Ještě by to chtělo USB vstup,ne? Spousta dnešních počítačů (notebooků) ma zvukovou kartu většinou integrovanou a má pouze analogové výstupy.
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Zdeny píše:Beru excelentní zvuk, ale i kdybych ho chtěl, tak dyzajn je pro mě neslučitelný. Je to samosebou věc vkusu, ale mít "normální" vzhled, bude to jistě světová bomba.
No to souhlasím,taky to není můj šálek kávy,ale co naděláš,zvuk je naprosto nejdůležitější při rozhodování,vždyt tu krásnou hudbu musíme mít v té nejlepší kvalitě.Hezký design mou duši nenakrmí. :roll: Moc se mi líbí třeba mMcIntosh,i Naim,jak krásně svítí a ten nádherný retro design :thumbup: ,a některé lampáče jsou taky kouzelné.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

TOM píše:Ještě by to chtělo USB vstup,ne? Spousta dnešních počítačů (notebooků) ma zvukovou kartu většinou integrovanou a má pouze analogové výstupy.
Stačí klíčenka Hiface za 2000kč a jedeš.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Odar

Re: SROLL

Příspěvek od Odar »

Toto je jedna z veci, ktoru by som chcel niekedy pocut (zatial som nemal moznost). Ten minimalisticky design sa mi paci. V jednoduchosti je sila :thumbup:
Mirek
Příspěvky: 340
Registrován: 11 led 2011 23:43
Bydliště: Brno

Re: SROLL

Příspěvek od Mirek »

Když jsem si přečetl Zappovu nadšenou informaci (podmalovanou reklamními informacemi ze stránek výrobce, nedalo mi to napsat o své osobní zkušenosti. Rád bych také předeslal, že fandím českým konstruktérům a to ve všech oblastech a když se něco opravdu povede, tak jsem na to jako hrdý a v žádném případě nejsem nekritický obdivovatel něčeho jenom kvůli tomu, že to pochází z ciziny. Ale zpět k mé konkrétní zjušenosti - jistou shodou náhod jsem měl možnost přede nějakým časem otestovat tento přístroj u sebe doma. První poslechové zkušenosti jsem získal na dvou výstavách v Praze, kde se mi zvuk vždy dost líbil (ale teprve až jsem měl tento zes. doma uvědomil jsem si jednu věc, že vždy, když jsem si to tam byl poslechnout byly uváděny ukázky pomalé hudby s málo nástroji). Takže jsem měl velmi pozitivní očekávání bez jakýchkoliv předsudků a pocitů, že co mám doma je lepší.
Průběh samotného zapůjčení na 2 dny byl docelá jiný než jsem očekával při podobné akci. Pan Šroll dovezl ke svému zesilovači také zvláštní drobný umělohmotný strojek značky Sencor coby CD-transport (jehož speciální vlastností bylo, že u skladby delší než 4 min. nějak chudinka ztratil dech a přestal úplně hrát) a nějaký reproduktorový pletený kabel s hnědou bužírkou. Když jsem jsem panu Š. nabídl pro srovnání krátný informativní poslech s mým zesilovačem a také poslech jeho zesilovače s mým přehrávačem velmi autoritativně tyto možnosti zamítl jako zcela zbytečné, což mi připadlo jako dost neortodoxní způsob jednání s potencionálním kupcem diametrálně se lišícím od přístupů, které jsem doposud zažil při nákupech svých přístrojů.
Pamětliv, jaký žánr jsem slyšel na výstavě, tak i když nejsem žádný velký rocker šupl jsem do milého Sencora CD Metallica – Vertigo a pustil jsem tu nejvíc „nabušenou“ rychlou skladbu…. výsledek byl tak trochu šok, ale bohužel ne takový jaký jsem očekával, zvuk k mému překvapení byl plochý s nedostatkem rozlišení a barev. Další skladbou byla 1. skladba z CD Rolling Stones – Bridges to Babylon, kterou pro její náročnost na správné přehrání rádi používají recenzenti, no a výsledek - zase slitý zvuk s nedostakem basů. Po těch dvou ukázkách jsem se dozvěděl, že mám špatné bedny a bylo pro tuto chvíli vymalováno. Zaujala mě suverenita páně Š., který na moje otázky : 1). zda-li mé bedny už někdy slyšel a 2). a zda si nechce přece jenom pro srovnání poslechnout jak s nimi hraje můj Accuphase, řekl, že bedny sice nikdy neslyšel a znovu mi zopakoval, že je to zbytečné. Umím ocenit sebevědomí lidí zapálených pro svoji věc, ale tohle mě přece jenom dost překvapilo. Takže až odjel, nechavše mi zesilovač do 2. dne, nenechal jsem se jeho postojem ovlivnit a začali jsme v klidu zkoušet se svými stejně hi-fi postiženými kolegy, které jsem si speciálně na tuto akci pozval různé varianty :

1). CD – smyčcový kvartet a klasický pomalý blues – už to bylo podstané lepší, ale ne tak dobré a přirozené, jak jsem zvyklý na své aparatuře
2). Sencor jsem zapojil zase jako mechaniku, ale s použitím Acc. DP400 jako převodníku, a zvuk se o něco zlepšil – což podle mého napovídá, že kvalita převodník mého CDP je
lepší.
3). Sroll + DP400 – zvuk se zase zlepšil, takže mi to potvrdilo že kvalitní mechanika není zbytečnost, jak mi tehdy pan Š. tvrdil
4). pro srovnání jeden z kolegů dovezl svůj integr.zes.Lyngdorf a k našemu překvapení to to hrálo ze zbytkem mé sestavy o něco lépe než Šroll (i když tento zvukový charakter
neprefaruji)
5). zapojení mé kompletní sestavy – a najednou nás všechny začala hudba zase bavit

Nevím, proč to tak bylo, ale vypadá to tak, že si Šroll s mými třiapůl pásmovými uzavřenými bednami nesedl, ale.....už 20 let čtu různé hi-fi časopisy a nejenom české a velmi často se tam u recenzí vskutku dobrých zesilovačů uvádí, že tyto umí rozehrát i problematické bedny, popř. zvukově slabší bedny dostanou třeba o několik tříd výš....tak nevím. A já ty své slyšel ke všemu hrát i s jinými kvalitními sestavami, když jsem je kupoval a vše bylo OK (jinak bych je ani nekoupil). Nevím kolik je v současné době přesná cena tohoto zesilovače, ale mám ten dojem, že kolem ½ mega, je třeba si uvědomit, co se dá koupit za cca 17-19 000,- EUR za techniku od vskutku renomovaných a celosvětově unávaných značek, kde přístroje vyvíjí celé týmy odborníků. Kromě této podle mého neadekvátní ceny by mě při koupi také odrazovalo, co by se za nějaký ten čas stalo ze servisem (člověk nikdy neví, co se stane s firmou o jednom člověku) a také případná prodejnost při potřebě změny (u nás se drahé věci těžko prodávají a v cizině tuto značku pokud vím nikdo nezná). Někdo možná namítne a co ty nadšené testy….ale, asi je nám všem jasné jakou mají u nás vypovídající hodnotu.

Na závěr znovu chci říci, že tyto výsledky mě velmi překvapily, očekával jsem totiž při domácím poslechu dobrý, ne-li exceletní zvuk. Když porovnám zvuk Srolla (se Š. reprokabely v kombinaci s dobrým CDP (protože ze Sencorem to byl opravdu průšvih) oproti Acc. E308 (nový byl za čtvrtinu ceny!) - prostor předozadní i do stran víceméně stejný u Srolla méně basů a ty co byly měly jistý stejnozvuk – bylo to takové ploché, dále chyběly barvy, mikrodynamika i makrodynamika na které jsem zvyklý a tím pádem hudba postrádala emoce. Tohle přirozeně platí s mým řetězcem a v mých poslechových podmínkách. U někoho to může být zcela jiné, ale v každém případě si myslím, že to asi nebude nejlepší zesilovač na světě, jak jsem již také slyšel společně s láskyplným pojmenování tohoto stroje Luďkofon, kdy jsem měl pocit, že se jedná o nějakou pohanskou modlu. Pravdou ale je, že se ale jedná o absolutní světovou špičku mezi integrovnými zesilovači v oblasti cen.

Možná tímto vyvolám nevoli mezi obdivovateli této značky, ale takto to kromě mne slyšeli další 2 zkušení posluchači. Proto si myslím si, že je vždy dobré se na věci podívat z různých aspektů.
Uživatelský avatar
Maretti
Příspěvky: 290
Registrován: 21 pro 2011 14:59
Bydliště: Novojičínsko ...

Re: SROLL

Příspěvek od Maretti »

Ať už to je jak to je, oceňuji MIRKU, že jsi našel odvahu napsat svůj názor, i když je absolutně odlišný od předešlých přízpěvků :thumbup:

Proto se mě i toto fórum líbí, že se tu nikdo nebojí napsat jak to ON slyší a vnímá. Proto věřím, že i rekace na tento názor budou umírněné \m/
Electrocompaniet a NAIM komponenty *** propojené kabelem Nordost Heimdall2, Wilson Benesch A.C.T. C60 propojené kabelem Nordost Frey2, napájencí kabely Heimdall2/Frey2, síťová lišta Quantum QB4 s kabelem Nordost Valhalla
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Tvůj očekávaný příspěvek přišel,a máš na něj plné právo.Jsi zatím jediný,který má velké výtky k tomuto zesilovači,jak říkáš vše se odehrálo na tvé aparatuře a v tvém prostředí a porovnávál jsi ho z Accphase,který ti sedí lépe a jsi na něj zvyklý.Už jsem řešili na vdedlejším foru chybu pana Srolla s tím Sencorem,kterou si uvědomil a přiznal!!!Mrzelo mne ,že si se snažil zdiskreditovat pana Srolla,který neměl možnost se na foru bránit,protože na veřejných forech on nevystupuje a ani je nečte!S tím Sencorem jsém měl stejné zkušenosti jako ty a také jsem mu to řekl,že by neměl svůj skvělý zesilovač prezentovat s dvd přehravačem,on si to nakonec taky uvědomil.

A také proto se rozhodl prezentovat svůj zesilovač se svým cd transportem,který je opět vyvíjen nekompromisně tak jak jeho zesilovač!!!Moje recenze popisuje jak to hraje v kombinaci s tímto cd transportem,který se bude prodávat někde kolem 200 000kč.Takže se zde bavíš o jiné zkušenosti,kterou jsem popisoval.Byl to právě jeho transport kdy jsem si uvědomil jak dobrá kombiace to je a zavrhl jsem možnost přehrávání hudby z PC a následně se rozhodl prodat Meridian 808.3 a zakoupit tento transport,a to už sakramentsky vypovídá o kvalitě tohoto transportu.Přál bych si Mirku,aby jsi slyšel právě tuto kombinaci s tímto transportem,možná by jsi změnil názor. ;) Ale je vidět,že jsi pěkně nabroušený na pana Srolla a tak nevím zda se ti povede změnit názor.S tvým kamarádem,který u té návštěvy u tebe byl jsem o tom mluvil a potvrdil mi tvoje slova,ovšem nejsem si jistý zda právě on je tím objektivním a hlavně tak zkušeným hifistou.Taky předpokládám,že jsi již na zvuk Accuphase zvyklý a mnohdy trvá nějakou dobu se odprostit od návyku a začít to poslouchat NOVÝMA UŠIMA.Je fakt,že nám už není 20 a tak nové uši už asi nebudeme mít,zázraky se nedějí. :lol: V každém případě nevěřím,že Sroll byl taková tragedie jak o ní mluvíš.Naopak jsem slyšel jsem jak jste byli ze začátku ohromeni tím zvukem,ale pak jste začali hledat chyby a začali se ve svých názorech opravovat.Většinou první reakce bývají nejdůležitější tak nevím,nebyl jsem u toho.
Co se týče reklamy,to nevím,já ho neprodávám a od Srolla nic nedostávám.Je to pouze nadšená recenze uživatele a založení vlákna Sroll,protože tu prostě tato uznávaná firma chyběla a je pochopitelné,že sem právem patří!Ale na druhé straně je nemyslitelné ,aby neměl své odpůrce,což se tady dnes potvrdilo a to je v pořádku,máš plné právo zde svůj názor vyřknout.Děkuji za tvůj dlohý příspěvek kde jsi vysvětlil proč.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Maretti píše:Ať už to je jak to je, oceňuji MIRKU, že jsi našel odvahu napsat svůj názor, i když je absolutně odlišný od předešlých přízpěvků :thumbup:

Proto se mě i toto fórum líbí, že se tu nikdo nebojí napsat jak to ON slyší a vnímá. Proto věřím, že i rekace na tento názor budou umírněné \m/
Bez odlišných názorů by forum byla nuda,jenom si poplacávat po rameni jak to každému dobře hraje a přitom si myslet něco jiného je strašné pokrytectví.Jenže právě Mirek byl pobouřen odlišným názorem v příspěvku od Petra5,kde si dovolil v jedné větě naznačit nějakou mírnou chybičku. :eek: Doufám,že ti moje reakce bude zdát umírněná. :thumbup:Mirku doufám,že se nebudeš zlobit,tak jsem to já i několik ´kolegů vnímali.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
Maretti
Příspěvky: 290
Registrován: 21 pro 2011 14:59
Bydliště: Novojičínsko ...

Re: SROLL

Příspěvek od Maretti »

zappo
Naprosto v pořádku. Ano o sporu Mirka s Petrem5 vím, a asi i já bych na zvuk Accuphase řekl svůj nazor, , v tom nemám problém.

Na Srolla jsem slyšel jak kladné tak záporné reakce. Já se nepřikláním k ničemu .... neslyšel jsem.
Electrocompaniet a NAIM komponenty *** propojené kabelem Nordost Heimdall2, Wilson Benesch A.C.T. C60 propojené kabelem Nordost Frey2, napájencí kabely Heimdall2/Frey2, síťová lišta Quantum QB4 s kabelem Nordost Valhalla
tujatuja
Příspěvky: 459
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: SROLL

Příspěvek od tujatuja »

Jakýkoli projekt, se sebevětším entuziasmem prováděný, nemá šanci , pokud není ekonomicky životaschopný. I kdyby diskutovaný zesilovač byl sebedokonalejší, nebude se dle mého názoru úspěšně prodávat.

Předně mám dojem, že pan Š. nemá jasno, pro kterou cílovou skupinu spotřebitelů je jeho zesilovač určen. Podle ceny to těžko bude obvyklý milovník hudby a kvalitního zvuku. Těchto tzv. hifistů, ochotných dát za integrovaný zesilovač 0,5 milionu je v naší zemi asi tolik, kolik se zde nachází kupř. reprosoustav Tannoy Westminster Royal. Takže zbývá kategorie spotřebitelů, kteří nejezdí ve škodovkách, ale v luxusních autech, bydlí v reprezentativních bytech vybavených designovým nábytkem, atd. (Kolik je mezi těmito lidmi skutečných milovníků hudby si jistě umíte představit.) Výrobek, jehož tvar připomíná plastovou stoličku do předsíně, však těžko může oslovit tento typ lidí, kteří kupují výrobky reprezentující svým vzhledem jejich majetkový status - zvláště pak, když tu je možnost si za stejné peníze koupit luxusně vyhlížející i kvalitně konstruované výrobky renomovaných značek.

Pokud jde o exportní možnosti superzesilovače z Česka? Ruku na srdce, kdo z nás by si koupil takovýto zesilovač řekněme z Bulharska?

Problémem pana Š. bude pravděpodobně i nízká schopnost sebereflexe – přesvědčení, že jenom on ví jak udělat dokonalý zesilovač či reprobedny hodné připojení k tomuto zesilovači je zaručenou cestou k neúspěchu.
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 548
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: SROLL

Příspěvek od PMA »

Sebereflexe a schopnost komunikace je naprostá nutnost.
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Tatujana.Věcný příspěvek,jen s tím,že se hodnotí obchodní strategie či osobní vlastnosti majitele(aniž byste znali jeho plány) místo toho hlavního a tím je zvuk!!!!!I Já jsem si vědom některých problémů,ale čas ukáže jak pan Sroll naloží s tím obrovským potenciálem,který jeho výrobky mají.Já osobně jsem rád,že jsem se k tomu dostal a že mi tento zesilovač poslouží na těch cca 20-30 let k mé plné spokojenosti.Když jsem se rozhodoval co koupím,měl jsem v tom opravdový guláš,tolik firem,každá tvrdí jak je dobrá.To byl opravdu těžký oříšek.Pak přišla možnost zapůjčení tohoto stroje a bylo hotovo,věděl jsem,že není poptřeba hledat něco jiného,vše je obsaženo v tomto přístroji.Nemusím kupovat super drahý strereo zesilovač či drahé monobloky,nemusím kupovat drahé předzesilovače,drahé zdroje,drahé propojovací kabely,a že jich je nespočetně a to vše z výsledkem nejistým.Každý si prostě musí jít svojí cestou,já šel tou proti proudu,tak jak to vždycky mám.Nikdy jsem nešel tou jednoduchou cestou,ale v tomto případě to bylo daleko jednodušší než unáhleně koupit výrobky od renomované firmy a pak následně prodávat s velkými ztrátami!Zde mám jistotu servisu,hodina cesty ,velmi rychlou opravu(zatím toho nebylo třeba) a hlavně vám je schopen za příplatek váš zesilovač upgradovat na současnou verzi!!!!Pro mne to byla jasná volba a nelituji toho,naopak jsem naprosto spokojeným majitelem.A deign?Ačkoliv to není můj srdcový design,není to žádná tragedie,nebo za něco, za co bych se musel stydět(nijak zvlášt na sebe ten černý zesilovač neupozornuje a to může být i výhodou).Opakuji zvuk je pro mne hlavním činitelem pro rozhodování,a proto jsem se pro něj rozhodl,konec příběhu,tečka,a je mi srdečně jedno kdo si to bude nebo nebude kupovat!!!!!!A hlavně jsem toto téma založil jako informativní a ne abych zde někomu dokazoval,že Sroll je nejlepší hifi zesilovač na světě,přesto sem dal do placu můj názor s kterým můžete a nemusíte souhlasit.Pro mnohé může toto téma být velmi zajímavé,protože určitě nejsem sám,který si prošel složitým vývojem,nebo prostě neví co vyzkoušet.Prostě tvrdím můžeme zde diskutovat do aleluja,ale nejdůležitější je ,aby si každý udělal názor na zvuk sám za sebe.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Mirek
Příspěvky: 340
Registrován: 11 led 2011 23:43
Bydliště: Brno

Re: SROLL

Příspěvek od Mirek »

Milý Zappo, nezlob se, ale mám ten dojem, že si moji zkušenost se značkou Sroll bereš moc osobně, i když na druhé straně tě chápu, že tak bojuješ za své a vážím si toho, nemám totiž rád lidi, co všechno druhým odkejvou jenom aby vypadali dobře. Vytýkáš mi tady několik věci, které jsem podle mého ani nezpáchal. Proč si myslíš, že se snažím zdiskreditovat pana Šrolla, co bych z toho vůbec měl, jenom jsem otevřeně napsal (a ne každý je to ochoten udělat a nosit svoji kůži na trh), že se mi nelíbila jeho zcela zřejmá přezíravost vůči jiné značce a potažmo vlastně i vůči mé osobě, kterou vyjádřil zcela jasně tím, že se ani nepokusil akceptovat mé názory (mimochodem tobě by se takový přístup líbil?), když jsem např. navrhoval jinou (ve skutečnosti pro něj vlastně výhodnější) variantu. Já osobně bych jako podnikatel takovou zpětnou vazbu od zákazníka, či případného zákazníka uvítal, mám s tím dost zkušeností – pravda někdy bolí, ale vede k růstu.
Promiň, ale vůbec se mi nelíbí, co píšeš o mém kamarádovi, když zde napadáš jeho objektivnost a zkušenost. Ty ho tak dobře znáš, že tohle můžeš o něm napsat ? A mimochodem nebyl tehdy u mě jenom on. A vůbec ty máš glejt na to, že jsi zkušený a objektivní, nebo si to o sobě jenom myslíš ? Možná se mýlím a v tom případě se předem omlouvám, ale pokud si dobře pamatuji jenom si vždy nadšeně popisoval to co sám momentálně vlastníš, nikdy jsem jsem od tebe neslyšel chválu jiné značky než jsi zrovna měl. Myslím si, ale že zcela objektivní není z nás hifistů nikdo, každý má nějaké preference.
Máš pravdu zvuk S. u mne opravdu nebyla taková tragedie, pokud by se jednalo o zesilovač do 50 000 ale ne za 500 000, tam už očekávám schopnost dobře zahrát se vším. Ano slyšel jsi správně – moje 1. reakce byla ohromení, ale rozdílností zvuku, něčím co jsem neočekával a potřeboval jsem si to v klidu poslechnou a nechat si to projít hlavou a nebo jsem podle tebe měl vybafnout na pana Šrolla, že je to špatné, to mi opravdu v té chvíli nepřipadalo vhodné ? A jak víš, že jsme jenom potom hledali chyby (sám píšeš, že jsi u toho nebyl) ? Ty jsi možná schopen ihned něco objektivně posoudit po 1. skladbě, já zvláště pokud se charakter zvuku tak v tomto případě lišil ne. Asi se mnou nebudeš souhlasit, ale mám ten dojem, že já celou dobu píši o faktech a ty zde uvádíš jenom domněnky. Také prosím nech na mně zda-li jsem schopen změnit svůj názor. Pokud mi po naší korespondenci budeš ještě ochoten umožnit poslech, rád si tvoji sestavu někdy poslechnu a pokud je to tak dobré jak říkáš, proč bych to neuznal ?

Přečti si prosím pozorně můj předešlý text – nikde ani slovem neuvádím, že je Sroll Lyric špatný zesilovač – naopak jsem psal, že se domnívám, že si asi nesedl s mými bednami a také nepíši nic o poslechu transportu, který jsem ještě neslyšel. Píšeš, že jsi se rozhodl prezentovat zesilovač s transportem, to je zcela v pořádku, já se zase rozhodl napsat o své osobní zkušenosti s touto značkou, protože jsme oba psali do rubriky, která se jmenuje "Značky". Pokud by jsi to napsal do rubriky "Zdejší členové a jejích představení" ve svém vlákně vůbec bych na to pochopitelně nereagoval, protože proč bych tam psal o něčem, co jsem doposud neslyšel – to jenom tak na vysvětlení.


A mimochodem nejsem jediný, kdo nebyl tímto přístrojem bezmezně nadšen, ale ne každý z těch lidí na tomto fóru je nebo je ochoten o tom napsat. Kromě toho jsem u toho nikdy nebyl, takže bych ocitl v oblasti domněnek


Zcela na závěr, proč prosím do tohoto vlákna znovu zatahuješ moji dřívější komunikaci s Petrem5 ?

Přeji prima poslech.
Mirek
monte

Re: SROLL

Příspěvek od monte »

Je zvláštní, jaké reakce jsou na naše konstruktéry. Oni dělají jednu chybu, když se snaží vymyslet i vzhled. Lidi nemají rádi změnu se zaběhlých pořádků a brání se zuby, nehty. Věřím, že SROLL hraje a perfektně. Taky hlavní díl mají i bedny a ty dokážou změnit zvuk až,až. Mirek má úplně jinné poslechové podmínky, tak slyší něco jinak a to je vše.
Spoustě lidí taky hlava nebere, proč levný zesilovač YAGIN za pár šupů muže hrát, ale až uslyšíte pohyb prstů a vzduchu mezi strunami, tak máte hifi jako řemen :clap:. Ti naši konstruktéři jsou jedni z posledních a co hlavní, prošli si dobou a celým vývojem a pak bude konec.
Oni potřebují zázemí, peníze a to jim u nás nikdo nechce dát. Výrobu v Číně nepotřebují, vyrábět jeden kus za rok je taky na dvě věci.
tujatuja
Příspěvky: 459
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: SROLL

Příspěvek od tujatuja »

Zappo, já přece nemohu "hodnotit zvuk" dotyčného zesilovače, protože jsem ho neslyšel. Ale i kdybych ho slyšel, tak bych mohl hodnotit zvuk pouze celého reprodukčního řetězce v daných akustických podmínkách - samotný zesilovač lze pouze měřit, nikoliv hodnotit jeho zvuk, protože zesilovač žádný zvuk přece nevydává sám o sobě. Osobně jsem přesvědčen, že vhodně a pečlivě sladěný řetězec třeba z levnějších komponentů je schopen kvalitnější reprodukce než řetězec poskládaný bez rozmyslu z těch nejdražších komponentů. Osobně panu konstruktérovi přeji to nejlepší v jeho podnikání, ale z toho, co se prostřednictvím této diskuze dovídám, jsem nanejvýš skeptický.
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1793
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

Re: SROLL

Příspěvek od pajuna »

Chlapi! Davejte si nejake citelne a vyslovitelne Nicky :lol: ! Myslim, ze Zappa i nekteri dalsi z nas jsou z nich zmateni, sam jsem si musel nekolikrat precist zde je spravne tujatuja nebo Tatujana. To bylo samozrejme jen tak pro odlehceni =)) .

Ted k tematu.Precetl jsem si diskuzi o zesilovaci Sroll. Urcite je chvalihodne, ze tady byl predstaven vcetne projeveneho citu vlastnika k nemu. Sam vim, jak je zappa zapaleny do tohoto konicka a musim i rict, ze jsem mel moznost slyset Srolla 2x v Praze a 3x u Zappy, dokonce s nekolika CDP i s jinymi i kdyz podobnymi bednami. Zesilovac je to urcite velmi dobry. I presto, kdybych mel napsat jednoznacny zaver, zda je lepsi NEZ, nebo odpovida CENE, musel bych vedle sebe postavit vicero zesiku v podobne cenove hladine a take vicero repro...a to zejmena z duvodu "nejlepsi" kombinace a vhodnosti komponentu. Tudiz chapu ruzne prispevky stran, kteri toto slyseli vcetne domaciho poslechu na svych znamych komponentech. Mirek to takto udelal a ma proste tento nazor a libi se mu jina sestava vice. Zappovi proste Sroll s Tannoy hraje a libi se maximalne. Nekdo jiny to proste slysi zase jinak...tak uz to je a bude. Myslim si take, ze kdokoli uvadejici podobne tema musi byt pripraven na opacny nazor, zejmena majice k vyrobku blizsi vztah.
Urcite je uctyhodne, ze nasi konstrukteri se snazi vymyslet a vytvorit podobna dila, samozrejme druhou otazkou zustava, ci a jak jsou schopni vyrobky prosadit na trhu.

Neda mi neuvest zde v tematu prispevek naseho noveho clena (znameho z jinych mist ;) ), ktery byl zminen v jinem vlakne...

Největší umění je spojit do sebe přístroje,které jsou v rámci možností z dostatečně dobrého materiálu postavené,na dostatečně dobré konstrukční technologii,za rozumný peníze ,ale hlavně.....které nás zvukově a tím i hudebně neserou. To je ale právě ten největší OŘÍŠEK.

Těch vzájemných možností spojení aparátů je neskutečné a skoro nekonečné množství. Navíc do toho vstupuje akustika místnosti (tedy co někde hraje super, ve vedlejší místnosti to může být nic moc a naopak),dále každý z nás jinak slyšíme. Nejen že máme jinak "akusticky" stavěné uši,jsme jinak citlivý na určité frekvence. Co někdo považuje za řezání uší,jiný si spokojeně pochvaluje.Někdo má rád basobřichotřasy,jiný je oželí za daň superčistých středů a výšek.
Někdo má rád především prostor a detaily neřeší (třeba jen kvůli pouštěné hudbě,=myšleno kvalita nahrávky a druh hudby),jiný řeší především detaily a předozadní prostor ho nějak neirituje.

Proto se NIKDY nemůže shodnout na jednotném výsledku. Neexistuje. VŽdy to bude pro někoho dobrý a pro někoho ne.
Je to prostě tolik proměnných,že to nejde. Kdyby to šlo,kupovalo by se jedno zařízení a bylo by to.


Muzeme se dohadovat o tom, co je pro koho lepsi ci horsi, co hraje ci ne a za jake penize, vzdy je to subjektivita zalozena na uchu kazdeho, aproto je tezke a mnohdy zbytecne snazit se presvedcovat jeden druheho o pravde.
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Mirku v pohodě,napsal jsi co potřebuješ a já taky. :thumbup: Vítám tě ke mně na poslech,já se budu snažit taky přijet k t tobě.Jsem rád za každou diskuzi,bez diskuze je to nudné.Ale jedno snad přeci,líbil se mi zvuk Voxativ,Great Lucid,Naim,Audio research,MBL a Fousův systém.Projdi si mojí bohatou historii na foru a vše tam najdeš.
Tajatuja.No vidíš,že jsme se domluvili.Jseš taky vítán.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Pajuna.Hezky řečeno. :thumbup: Tak trochu vše pasuje na Srolla,jeho zvuk nikoho nesere,protože je neutrální a vyvážený a proto se právě mnohým může líbit jiné firmy,protože mají určitý charakter,více nebo méně basů apod!!!!
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 548
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: SROLL

Příspěvek od PMA »

To opět není nestranný příspěvek, zappo :smile: Kdo si troufne posuzovat "neutralitu" komponentu?
Uživatelský avatar
boxer
Příspěvky: 439
Registrován: 16 pro 2011 15:52

Re: SROLL

Příspěvek od boxer »

S tou neutralitou je to přesně jak jsem psal.

A jak správně píšeš ty Pavle,kdo to rozsoudí? Že?

Dám se výcuc pojednání z článku recenze na Audiodromu.
------------------------------------
recenzent/posluchač nazývá komponent neutrálním, protože mu chybí slovní zásoba a jazyk, kterými by popsal pozitivní zvukové atributy, jako jsou, mezi jinými, hladký průběh frekvenčního pásma, zvuková spojitost a vyváženost, vlastnost nezvýrazňovat nebo nepotlačovat některé elementy v časové či prostorové doméně nebo prostě jen schopnost komponentu neunavovat po delším poslechu.
Druhá kategorie ´neutrality´je záchrannou berličkou některých recenzentů tam, kde audio zařízení prostě nedokáže nadchnout, strhnout nebo pobavit.

Zatímco první případ je jen o volbě vhodného slovníku, druhý přímo svádí případného zájemce ke koupi komponentu, které pak doma nemusejí přinášet radost, ale od emocí oproštěný zvuk. Je snad nějaký gramofon neutrální? Četli jste někdy nějakou neutrální knihu? Vypravili byste se do divadla nebo kina na představení, o kterém by kritika napsala, že šlo o výjimečně neutrální zážitek?

Každý mám jiné uši a jiný vkus. To, co jednomu připadá vzrušující, jiný odzívá, a naopak. Zapamatujme si: NEUTRALITA NEEXISTUJE. Říkáme-li neutrální, nemíníme tím nic jiného, než ´pro mé ucho nekonfliktní´. Pojem neutrality někteří často také zaměňují za pojem zvukové věrnosti.
-----------------

Kdo chce pokračovat ve čtení,tak ZDE .
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Pavel Macura-Audio píše:To opět není nestranný příspěvek, zappo :smile: Kdo si troufne posuzovat "neutralitu" komponentu?
Dle mého je neutrální,ale jak jsem psal hned v záhlaví,neberte mé názory v tomto vláknu za bernou minci,je to pouze MŮJ názor!!!!Nebo nechcete, aby se tu názory psaly?To sem pak psát nemusíme vůbec,můžeme si informace,které potřebujeme ,vyguglovat. :cool: Pokud s názorem nesouhlasíte,napište ho jako Mirek a je to.Každý váš příspěvek je pouze pohled z jiného úhlu,a to je dobře.Všichni si pak můžeme vybrat to dobré pro nás,a špatné hodit za hlavu.Diskuze je dobrá,ale nesmí být jednostranná,a proto ocenuji každý váš vstup,negativní čí pozitivní.Lepší bouřlivá debata v slušném duchu než neutralita,ta je nudná. :lol: A pro různé názory nemusíme býti nepřátelé,že?
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 548
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: SROLL

Příspěvek od PMA »

Nebudu psát komentář k zesilovači Sroll, jelikož by to bylo krajně nevhodné, vzhledem k tomu, že jsem z břehu konstruktérů a jsem aktivní i na trhu výkonových zesilovačů. Bylo by to nevhodné kdyby byl názor i pozitivní, nebo negativní. Mohu říci jen tolik, že můj názor se vyvíjel, jak jsem s těmito zesilovači přicházel posledních 8 let do kontaktu.

Jedno mohu ale říci zcela upřímně a otevřeně - nikdy bych si nedovolil zákazníkovi tvrdit, že můj produkt je ten nejlepší, že je prostý všech neharmonických zkreslení a že pokud se zákazníkovi nezdá, tak je chyba v jeho reprodukrorech, zdroji signálu, nebo uších. Toto říkám natvrdo a za svým názorem si stojím! Pokud někdo něco takového tvrdí, je to v lepším případě klamání zákazníka!
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Já nevím co říká zíkazníkům,ty to víš?Je pravda ,že je hodně sebevědomý,ale na tom není nic tak zvláštního.O zvukových pozitivech se takto vyjadřuje řada firem.Je fakt,že když budu říkat,že mám nejlepší pizzu tak konkurent pukne zlostí.Nejvíce toho konkurenta naštve,když to samé budou tvrdit hosté!!!Vím to sám na sobě,když někdo přede mnou řekne,že mu na dovolené chutnala pizza. :lol: To je asi přirozená vlastnost člověka,takový prostě jsme,ješitní.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 548
Registrován: 21 úno 2011 09:01
Kontaktovat uživatele:

Re: SROLL

Příspěvek od PMA »

Já jsem to, co jsem psal, slyšel přímo, a velmi se to shoduje s tím, co psal uživatel Mirek, takže mě jeho příspěvek přijde důvěryhodný.
Uživatelský avatar
NA-Noble Audio
Příspěvky: 887
Registrován: 23 pro 2010 22:19
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: SROLL

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Ano toto je smutná pravda.
Neznám žádného jiného výrobce, nebo konstruktéra, který by tvrdil, že jeho zesilovač nemá prakticky žádné zkreslení a nejsou k němu dostatečně dobré a odpovídající žádné bedny na světě.
Zesilovač jsem slyšel při několika příležitostech a v různých sestavách a zážitek z hudby se v podstatě dostavoval, takže špatný by být nemusel. Druhá věc je ale, že si hudbu užívám i s daleko levnějšíma zesilovačema. Neměl jsem možnost dosud tento zesilovač porovnat s jiným, takže nemůžu dělat hodnotnější závěry.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Mirek
Příspěvky: 340
Registrován: 11 led 2011 23:43
Bydliště: Brno

Re: SROLL

Příspěvek od Mirek »

Oceňuji vysokou úroveň našeho fóra i kdy se může jednat o pro někoho kontraverzní téma, tak se komunikace stále udržela v mezích slušnosti i když emoce tu hrají přirozeně svoji roli. A to je skvělá zpráva. Myslím si, že podobné debaty můžou být jenom prospěšné – člověk se něco nového dozví a řečeno slovy “klasika“ a vo tom je. A taky tu není nuda.

Zajímavé je, že z debaty o značce se vyvinula také debata o přístupu k zákazníkovi a souhlasím s panem Mazurou. Omlouvám se předem za následujíc přednášku. Jsem už starej chlap a obchodem se živím dlouhá léta a osvojil jsem si některé zásady - např, že zákazník je král a pokud není král, tak je císař. Když dám najevo zákazníkovi, že on nemá pravdu nebo se s ním budu dokonce přít, co tím asi získám, možná zadostiučinění z toho, jak jsem si pohojil své ego, ale těžko kšeft a zákazníkovu loajalitu. Většina obchodu, pokud mám v oboru konkurenci (a že je téměř všude) je o vztazích, protože kdo ode mne koupí, ten co mi věří a kdo mi věří, ten co mne má rád (nebo ho aspoň nenaštvu ;) ). Samozřejmě jsou i jiné možnosti - zmanipulovat někoho, hezky řečeno málo odolného až nakonec koupí a nebo přebít svoji konkurenci nejnižšími cenami, ale to pak není byznys, ale zoufalství. Další věci, která podle mého dlouhodobě škodí je vyvyšování se nad konkurencí nebo dokonce její hanění, tohle může být velká brzda úspěchu. Podle mého je výhodnější zachovat si pokoru a od kvalitní konkurence se něco naučit a dostat se tak dál, nikdo totiž nejsme ve všem stoprocentně dokonalí. To, že dávám zákazníkovi i konkurenci na vědomí, že JÁ JSEM Č.1 není o sebevědomí, ale o naivitě.

Pojem neutralita – dobře to napsal Boxer. Osobně jsem se nikdy při poslechu živé hudby neopájel její neutrálností, a ani jsem neslyšel nikoho si pochvalovat – ó to byl zážitek, tahle kapela hrála, tak úžasně neutrálně. Podle mého každé umění je o emocích a bez emocí je to nuda.Stejně i domácí poslech, pokud nejsme jenom lovci zvuků je o emocích o radosti z hudby. A co se týče zvuků aparatur – někdo má rád vdolky, někdo zase holky, a proč někomu vnucovat, že jedině tohle je správné, popř. to nejlepší. Stejně to nefunguje.

Zappo děkuji a za pozvání – určitě toho využiji a ty jsi samozřejmně také zván.
lachim
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 led 2011 11:40
Bydliště: Praha

Re: SROLL

Příspěvek od lachim »

zcela laicky....
na výrobcích sroll je např. zajímavé i to, že jeho velká trafa vůbec, ale vůbec nevrčí.
neviděl jsem zatím žádný jiný zesík ( a pár jsem jich měl možnost v domácích podmínkách slyšet)
mající trafa 1,2 kw trafa,(a víme o typu 2 x 1,2) který by nebyl vůbec, ale vůbec slyšet.
"50-kou".
samotný sound má sroll skutečně zvláštní. minimálně tzv.vedoucí k zajímavým debatám.
neznám asi nikoho komu by se "sroll-sound" na první či druhý poslech líbil.
sám jsem nebyl výjimkou.
otázkou je, zda je dobrý, zda je nutné se k němu "proposlouchat" nebo zda je špatný.
sroll jsem zatím slyšel na cca. 15-ti sestavách.
vždy to bylo, pro mé uši, poslouchatelné. nenápadné. pohodové.
nikdy to nebylo muzikální nebo agresivní nebo jiskřivé nebo technické.
bylo to nenápadné, nenásilné, klidné.
a ještě....když na výstavě high-end praha 2011 německý vystavovatel top modelu tannoy
litoval, že neměl půjčený sroll na oba dny, řekl mu někdo z posluchačů jeho cenu.
německý vystavovatel udělal 3 kroky zpět, hluboce vydechl a prohlásil " tak to je tedy velice odvážné"
Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1692
Registrován: 27 pro 2010 09:07
Bydliště: Opava

Re: SROLL

Příspěvek od fox »

A není jeho cena pouze reklamním tahem ?
Slyšel jsem, že se prodává podstatně levněji.

Byl jsem před rokem u Zappy na návštěvě. S Diokovým CD a s Tannoy hrál, pro mé uši, excelentně. :thumbup: Dodnes si s Pavlem a Berkou říkáme, že to byl jedna z nejlepších audiokombinací, které jsme slyšeli.
Michell Gyrodec/Orbe, SME V, Lyra Delos, RCM+step up trafo MgBeran, Esoteric DV60, Lumin U2 Mini+DAC Gustard X26 Pro, Audia Flight Strumento no4 mk II+Audia Flight FLS1,Tannoy Turnberry GR+ST100, Niagara 5000+1200, hrom, hurikán, drak a pták Ohnivák.
martinowsky
Příspěvky: 641
Registrován: 17 dub 2011 21:07
Bydliště: Ostrava

Re: SROLL

Příspěvek od martinowsky »

Trochu tohle téma odlehčím, pořád jsem si říkal co mi ten dizajn zesilovače připomíná, že jsem to už někde viděl. Ale je mi celkem sympatický.
Obrázek
CA, MFA, DYNAUDIO,PROJECT,FURUTECH,SUPRA,REL.......OSTRAVAR,BERNARD,ROHAN a jiné, hlavně hodně dobrého, nežli málo špatného.
Uživatelský avatar
Maretti
Příspěvky: 290
Registrován: 21 pro 2011 14:59
Bydliště: Novojičínsko ...

Re: SROLL

Příspěvek od Maretti »

ano ano :thumbup:

Zrovna jednoho takového mini-Srolla v červeném barvě jsem kupoval včera v domácích potřebách
Electrocompaniet a NAIM komponenty *** propojené kabelem Nordost Heimdall2, Wilson Benesch A.C.T. C60 propojené kabelem Nordost Frey2, napájencí kabely Heimdall2/Frey2, síťová lišta Quantum QB4 s kabelem Nordost Valhalla
Uživatelský avatar
boxer
Příspěvky: 439
Registrován: 16 pro 2011 15:52

Re: SROLL

Příspěvek od boxer »

nikdy to nebylo muzikální nebo agresivní nebo jiskřivé nebo technické.
bylo to nenápadné, nenásilné, klidné.


Vovovotom to je. Nesere.

Mnohokrát jsme byli (všichni) unešeni nekterou z kombinací,kterou jsme napoprvé slyšeli. Říkali jsme si,herdek,to hraje jako z praku. Tak bych to chtěl mít doma. Mě se to stává skoro pořád. :crazy:

Ale.....po delším poslechu najednou to začne vadit. Něco převyšuje,něčeho je málo. Abych hovořil konkrétně. Hodně se mi v začátcích líbily Martin Logan-y. Bylo to takové vzdušné,hezké. Ovšem co naplat,doma jsem měl půjčeno na 4 nebo 5 typů a nedoposlouchal jsem nikdy ani jedno CD. Začala mne bolet hlava.
Stejně jsem dopadl na Buntofonech.
Z druhé strany mi McIntoshe a Sonusy po delším poslechu začaly nudit.Podobně jsem dopadl s Audophysicama.To však neznamená,že to nemůže hrát pro někoho naprosto skvěle. Je toho samo vícero,proto říkám,záleží na našich uších,zvycích a taky jak se k čemu časem doposloucháme.
Protože častým poslechem různých sestav se naučíme odhadnout na "první ránu" ,jakým směrem se bude zvuk řetězce pro nás ubírat.
Taky mám pár kousků v zásobě,které mne oslovily napoprvé a vždy když je slyším,je to OK.

Pokud sedíme na zadku a posloucháme "jen to svoje",zvyk je železná košile a může se stát,že se nám i skvělá sestava může zdát nicmoc,protože holt jsme zvyklí na to svoje.

Myslím si,že opravdu je nejlepší,když dlouhodobým poslechem zjistíme,že "jen posloucháme" a nic neřešíme.

Osobně si myslím,že z toho,co jsem slyšel Šrolla, je to hodně dobrý kus železa. Ovšem dle mého ,u něj je dost (nebo bylo dříve) dost podstatné,jaké bedny k němu byly. Nebo spíše (možná) obráceně, ne že si k němu bedny nesedly,ale spíše ON ukázal na jejich (beden) nedokonalosti.
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

Já to Srollovi řeknu vždycky na plnou hubu.Jak víte,že ten váš je to nejlepší,vy jste viděl všechny výrobky od konkurence?Odpověd je vám asi jasná.A to mi také vadí.Ale slova v jeho případě pro mne nejsou až tak důležitá,protože činy to je co se počítá,!!!!!Slyšel jsem dost aparátů,které měli výborný zvuk,ale vždy tam bylo něco co až tak nezaujalo.Já prostě na jeho zvuk nedám dopustit,ačkoliv jsem otevřený diskuzím,stejně si tentokrát budu stát na svém. :smile: Boxer zde se rozepsal o síle zvyku na vlastní zvuk domácí sestavy.Lachim zase prohlásil,že se k dobrému zvuku musíš proposlouchat,s tím též nelze než souhlasit.Mne samotnému se jěště před 10 lety líbil zvuk,který ačkoliv byl velmi dobrý, by mi dnes už nestačil,ale to je prostě vývoj.A jěště jedna poznámka,čím lepší bedny připojíte ke Srollovi tím lepší výsledek,např. na výstavě Vivid byly ve spojení s ním opravdu dobré,přesto pár lidí mělo nějaké výtky ke zvuku,a to je normální.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1793
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

Re: SROLL

Příspěvek od pajuna »

Maretti píše:ano ano :thumbup:

Zrovna jednoho takového mini-Srolla v červeném barvě jsem kupoval včera v domácích potřebách
Tak tohle me tak pobavilo, ze si snad jednoho mini-Srolla zajedu taky koupit! :lol:. Kde se to porizuje?
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Uživatelský avatar
Maretti
Příspěvky: 290
Registrován: 21 pro 2011 14:59
Bydliště: Novojičínsko ...

Re: SROLL

Příspěvek od Maretti »

u každého správného Hi-Fi prodejce. Vzhledem k ceně to dávají zdarma ke každému nákupu.

Tady je verze s elegantním úchytem - asi inspirace v Audio Research :D

http://www.eshop-pro-dum.cz/-nabytek-/6 ... dumbo.html
Electrocompaniet a NAIM komponenty *** propojené kabelem Nordost Heimdall2, Wilson Benesch A.C.T. C60 propojené kabelem Nordost Frey2, napájencí kabely Heimdall2/Frey2, síťová lišta Quantum QB4 s kabelem Nordost Valhalla
martinowsky
Příspěvky: 641
Registrován: 17 dub 2011 21:07
Bydliště: Ostrava

Re: SROLL

Příspěvek od martinowsky »

to je nějaký vyšší model =)) asi MK II
CA, MFA, DYNAUDIO,PROJECT,FURUTECH,SUPRA,REL.......OSTRAVAR,BERNARD,ROHAN a jiné, hlavně hodně dobrého, nežli málo špatného.
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: SROLL

Příspěvek od zappa »

jo to koupím dětem do pokojíčku.Dík za tip.Navrhnu Srollovi aby to použil místo té hliníkové krabice,zesilovač by pak mohl být za lidovku. :lol:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Odpovědět