CD stabilizer

Doplňky - hifi stojany, podložky, hroty a ostatní doplňky pro kvalitiní poslech.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Steve
Příspěvky: 189
Registrován: 26 pro 2010 19:31
Bydliště: Kroměříž

CD stabilizer

Příspěvek od Steve »

Včera jsem lelkoval na ebay a narazil na tuhle věc. Máte to někdo? Je to k něčemu ?
http://www.ebay.com/itm/Brand-New-CF-CD ... _791wt_662
Usher Dancer Mini One,Pioneer D9/Casea,Xindak XA8250+XA8800MNu,Crystal cable Reference+Standard, gramo AURA G6N+Cambridge Audio 640P,Connex audio Ultimate speaker cable, IsoTek Aquarius,Oyaide Tunami+Harmonix X-DC2+ Acoustic revive standard
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: CD stabilizer

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Steve,
viděl jsem, zkoušel jsem. Opravdu dochází k nějakým změnám ve zvuku, ale na různých plaerech se to chová různě. Slyšel jsem pozitivní přínos na Electrocompanietu UP-1. Měl jsem to i doma na svém playeru a nakonec jsem si to nepořídil, takže doporučuji vyzkoušet na vlastním aparátu.

Obrázek
Mark Levinson
Uživatelský avatar
Tinariwen
Příspěvky: 318
Registrován: 01 led 2013 12:33

Re: CD stabilizer

Příspěvek od Tinariwen »

Mam to aj ja,priznam dostal som to zadarmo a tak asi aj môj prístup je taký laxnejší :D
Placebo efekt funguje,to ano,ale to je asi všetko.Položim to s CD iba ked si spomeniem,alebo mam po ruke.Cena by mala byť tak 5 Eur,alebo rozdavať ako darček za dobrý nakup :thumbup:
Je to voodoo ktore mňa neoslovilo,ale ako píše ML je dobre si to vyskúšať na vlastnom aparate ;)
ATC SCM50 ASL,ATC CDA2 MkII
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 3299
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: CD stabilizer

Příspěvek od Dieter Burmester »

Kdyz uvazim, jak toto "zarizeni" funguje a co ma byt prinosem, tak to logiku ma. Otazka je, zda je nejaky ten prinos slyset. I kdyz prinos slyset je (jak pise Viktor ohledne sve zkusenosti s provozem na playeru UP-1), pro mene vnimave to zrejme nebude :silent:
Dieter Burmester
Uživatelský avatar
timcs
Příspěvky: 476
Registrován: 13 kvě 2012 12:00

Re: CD stabilizer

Příspěvek od timcs »

Premiestnené z vedľajšieho fóra

Čo si uviedol nemám, ale používam http://www.m-puck.de/klangtuning.php?DOC_INST=2. V podstate by funkčnosť mala byť rovnaká. Objednal som to len na vyskúšanie s tým, že ak to nebude mať pozitívny prínos tak to vrátim. No po prvom použití som nechcel veriť vlastným ušiam. Zväčšila sa dynamika, priestor, pribudli detaili a zlepšila sa farba nástrojov, Rozsah pozitívneho prínosu je rôzny u jednotlivých cd. Niekde je väčší a niekde menší. Čo to spôsobuje neviem. Možná kvalita výlisku. Čo mi Z.Schuster uviedol ako poznatok, že on spozoroval, že menej to funguje pri cd zo svetlejšou potlačou ako s tmavšou a čiernou.
Aby som si nepripadal ako u blbých, pozval som si známeho na slepý test. Prehral som mu zopár jeho obľúbených skladieb bez a následne s podložkou, on nevedel kedy som použil podložku, vlastne ani nevedel, čo budeme testovať. Testli sme viacero nahrávok. Jeho prvá otázka bola, či som vymenil nejaký komponent, poprípade káble alebo, či to je nejaké iné, lepšie vydanie cd. Následne si objednal 2ks nakoľko má prehrávače v dvoch miestnostiach, aby to nemusel so sebou nosiť z jednej miestnosti do druhej. Vyskúšali sme to okrem môjho cdp aj v Marantz DV-12, TEAC-Esoteric DV 50 a Electrocompaniec EMC 1UP, kde sme všade zistili pozitívny prínos. Tak isto prínos u jednotlivých cdp a dvd je rôzny, záleží od kvality použitej mechaniky. Čím je mechanika náchylnejšia na rezonancie, tým by mala podložka lepšie fungovať. To bol môj subjektívny názor. Treba si to vyskúšať. Ak sa niekomu nebude pozdávať, môže to poslať späť, strata len na poštovnom. http://www.zs-acoustics.com/carbon-fiber-cd-mat.html
Ayon-AudioNote-Pathos-HarmonicTechnology-SonusFaber-PSAudio-Lessloss-Benalex-akusticky upravená miestnosť
lubos
Příspěvky: 297
Registrován: 27 čer 2011 22:47

Re: CD stabilizer

Příspěvek od lubos »

Používam Marigo Labs Signature 3-D Stabilizer a je to jasne počuť.
Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: CD stabilizer

Příspěvek od Vlado222 »

Luboš ja tiež. Marigo je :thumbup:
Mal som aj ten karbonový .
HCR
Příspěvky: 72
Registrován: 30 led 2014 19:15

Re: CD stabilizer

Příspěvek od HCR »

Firma Marigo Labs (ktorej produkty považujem za najlepšie) vymenila model Signature 3-D za model Aida CD Mat už dávnejšie. Mal som doma starší a teraz aj novší model. Keďže som mal rôzne prehrávače priamo som ich neporovnával.
Vplyv je počuteľný. U staršieho mi dokonca fólia umožnila skopírovať deťmi doškriabané cd ktoré predtým mechanika PC nebola schopná načítať. Na používanie tejto pomôcky je ale treba mať prehrávač so správnou mechanikou. Prednostne zvrchu "plnené" s prítlačným magnetom.
Dnes už ale cd formát upadá ...
Odpovědět