Dasta

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Odpovědět
Dasta
Příspěvky: 1449
Registrován: 25 zář 2016 15:08

Re: Dasta

Příspěvek od Dasta »

Blesk666
Děkuji, jsem velice potěšen.
Přeji též vše dobré a hodně prima muziky.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
Dasta
Příspěvky: 1449
Registrován: 25 zář 2016 15:08

Re: Dasta

Příspěvek od Dasta »

Včera jsem byl účastníkem nádherné hifi seance.
Navštívil mně Saša (Zabiny 007) s Jarkem (Valderon), abychom pohovořili o hifi, porovnali nějaké tituly na gramofonových deskách mezi sebou a hlavně mně Saša zarovnal přenosku Yosegi podle křivky UNI DIN na mojem gramofonu Smartractorem. Tato křivka vykazuje na mém kolotoči nejlepší výsledky, chtěl bych tímto poděkovat členovi Japex za inspiraci, když křivku loni ve svém vlákně zmiňoval.Též mu děkuji za poskytnutí závaží na rameno, jsem zavázán.
Při této příležitosti jsme vyzkoušeli ještě další přenosky v cenové relaci od 10 do 120tisic. Velice zajímavé a poučné, myslím, že Saša s Jarkem určitě o tom něco napíší.
Velice inspirující, poučné a v praxi ukázané, krásných sedm hodin HiFi
Děkuji kamarádi.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

Ano, byl to hodně vydatný a úžasný den.
Když mi Honza volal ohledně své nové přenosky, domluvili jsme se, že vezmu všechny další, co se mi teď doma nahromadily, a že je zkusíme porovnat na identické aparatuře. Honzův gramofon totiž umožňuje velice jednoduché prohození headsellů a také má zajímavě řešený phono preamp (Dynavector P-75 mkII), u kterého není nutné přenastavovat hodnoty pro jednotlivé MC přenosky díky "MC Phono Enhanced módu".
Když jsem se o této plánované akci zmínil před Valderonem, tak si to nemohl nechat ujít, takže jsme po vyladění termínu v pátek společně vyrazili do města rekordů.
Ohledně popisu zvuku byl za zapisovatele zvolen Jarda (jako nejmladší člen seance), tak se zde určitě brzo objeví jeho poznámky :angel:
IMG_20180607_175342.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
lachim
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 led 2011 11:40
Bydliště: Praha

Re: Dasta

Příspěvek od lachim »

Zabiny
Diky za clanek. Vzdy me potesi pohled na dasta-sestava.
Rad ji davam za priklad sestavy skvele vyvazene.
Tesim se zase na jeji poslech.
Jak by jsi porovnal zvuk phona u dasta a u sebe?
Musime s pytlem konecne vyrazit. Tez si Rad svychutnam ag flek z nove prenosky
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Zdravím všechny přátele poslechu dobré hudby. Jak už Honza psal, setkání u něj doma bylo úžasné a dalo všem hodně radosti a zkušeností. Psát znovu, že jsou Saša i Honza výborní lidé a kamarádi, je možná pro někoho neznámé , ale kdo je zná, tak ví. V takové společnosti den uteče jako vítr. A kdo Honzu zná, ví, že jeho laskavost a pohostinnost je natolik upřímná , že se u něj člověk cítí „jako doma“. Tímto chci oběma ještě znovu poděkovat za pozvání k takové akci. Ani nevím, kde začít, protože toho bylo opravdu spousta. Tak popořadě…

Honzova sestava je krásná, úhledná, vyvážená, sladěná, dotažená do „posledního detailu“, ale hlavně(nebo právě proto?) úžasně hrající. Změnu, kterou jsem od poslední návštěvy zaznamenal, bych už ani nečekal, protože už v květnu byl zvuk po různých úpravách výborný. Přesto to Honza dokázal zvovu posunout. Jsme milovníci hudby a vinylu, proto nikoho nepřekvapí, že poslech gramofonu byl dominantní, nejen kvůli testování přenosek. Až na jednu výjimku (vlastně 2-nakonec, k pokecu o muzice vybrán Zappa jako kulisa z cd) Srovnali jsme lp Queen – Innuendo. Měli jsme k dispozici 1.anglické vydání, německé vydání, pak vydání z roku 2008,2015. A protože Honza má i původní vydání právě na CD, tak jsme srovnali i to. HUDBU Queen miluji. Každé vydání hrálo jinak, není vítězů ani poražených, každý by si jistě vybral jinou signaturu zvuku k svým uším, vkusu i sestavě. Já jsem rád za 1.anglické vydání, ale o tomto jindy nebo jinde, pokud by to někoho dále zajímalo. Dále se testovalo na AG Flek – Dohrála hudba. (a mnohem více, kluci klidně doplní)

Všechny dojmy a pocity včetně poslechových zjištění jsou stažené na danou sestavu, místo, čas. Nešlo v zásadě o kritické testování, jako spíše udělat si základní obrázek o přenoskách nebo odpovědět si na některé otázky kolem gramofonu … Honza má výborný gramofon Technics, který překvapil i tím, že zvládl i vrcholné přenosky bez technických problémů na jedničku. Pochopitelně ho to překvapilo (vlastně nás všechny,mimochodem včetně ještě jednoho hifisty, který byl krátce přítomný) a velice potěšilo, protože si potvrdil, že i tento jindy některými zatracovaný gramofon, je technicky špičkový. Přenosky mely v zásadě stejné podmínky a před hraním nastaveny Sašem a jeho pomocníkem Smarttraktorem. K testování byly vybrány přenosky :Yosegi , Denon 103r  (s shibata hrotem po tuningu u Techneaudio), Ortofon A 95, Miyajima Kansui a Shilabe. Prostě analogový ráj. A jaké je zjištění a závěr? Všechny mají skvělý zvuk. Dalo by se říct, že základní rozdělení podle charakteru je, že Denon, Yosegi a Ortofon mají světlejší charakter, jsou přesné, otevřené. Spíše rýsují. Ale pořád analogově příjemně. A Mjiyajimy jsou teplejší, sofistikovanější, mírně plnější. Spíše malují. Ale ne bez detailu! Pro mě zjištění a potvrzení domněnky , že za více peněz i v přenoskách dostanu více „zvuku“. Neřeším polemiku poměru výkonu a ceny. U nasazení A 95 si člověk prostě říká, že takto to má být, už nic neřešíte,zůstává jen hudba v nejlepším podání. Všechny ostatní jsou špičkové taky, jen mají svůj, někdy jiný charakter a… prostě „všeho míň“. U Miyajima Kansui bych se ještě zastavil. Bylo až neuvěřitelné, jak moc se změnil charakter při výměně za jiný headshell. Težký headshell JELCO ji neseděl, byla utlumená, nejistě se krčila v koutě, ztrácela řeč. Změna za lehký originál Technics (stejný, jako měla Shilabe) ji vdechl život, narovnal ji, získala sebevědomí, nadechla se a začala doslova zpívat, vokály byly až intimní.Znělost i atmosféra.. .
Jak říkám, krásný den v té nejlepší společnosti kamarádů i kama…. Ehm… přenosek.. :lol: Jako všude i zde platí, doladit i přenosku ke zbytku gramofonu a řetězce, aby to bylo do ucha a lahodnosti každého z nás. Svět, nejen hifi, je rozmanitý, složitý a tím zároveň krásný. Věřím, že pro mnoho lidí by byl šok i poslech Yosegi nastavené na křivku Belvarda, a potom přenastavení na UniDIN. Nejde jen o zkreslení, ale změní se i zvuk. UniDIN v dané situaci přesnější hlavně na basech, uklidnění nervozity ve středovyškových špičkách. Mé shrnutí bude asi velmi jednoduché a naivní, ale… pokud bych si mohl vybrat bez ohledu na cokoliv, chtěl bych Ortofon A 95. Je to analogové Sacd, kdy si bere to nejlepší z každého. Potom Miyajimy. Jiné pojetí zvuku. Záleží na vkusu, aparátu i výběru hudby. Každá hraje mírně jinak, byť ve firemní filosofii. Mě se více líbila Shilabe před dražší Kansui pro její přímočarost. Vše by jistě mohlo být jinak po delším poslechu, ale v danou chvíli….? Potom následuje Yosegi. Má špičkový zvuk nahoře, ale já mám rád více plnosti a objemu i dole, je to ta energie plná emocí. A tak to já mám rád. A Denon? Za dané peníze (nejlevnější v danou chvíli) neuvěřitelný zvuk v poměru výkon a cena. Nemám moc rád to škatulkování, ale do temnějších a nabasovaných sestav určitě výborná volba. Od pasu to strelim tak, že za pár peněz velké množství zvuku i z těch dražších přenosek, ale plně s jejich charakterem! Dle mého měla velmi blízko k Yosegi, jen všeho trochu méně. Jsem velmi rád za takovou zkušenost. Neberte to jako absolutní závěry, ale něco se z toho vyčíst snad dá . 

Omlouvám se za délku textu a prosím o shovívavost. Nejsem spisovatel, tester, ani nemám ty ambice, je to jen snaha se podělit o skvělý zážitek, který jsem zažil se stejně postiženými kamarády.
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

20180817_155250.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

20180817_134520.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

20180817_153510.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
koudelka
Příspěvky: 329
Registrován: 11 zář 2013 15:50

Re: Dasta

Příspěvek od koudelka »

BOMBA :) bezva vyčerpávající report!
Hi-Fi: Triangle Magelan Concerto, Linn, Sroll
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

lachim píše:Zabiny
Jak by jsi porovnal zvuk phona u dasta a u sebe?
Lachim
Já i Dasta máme úplně jiné sestavy, i když nás spojuje umístění v panelákovém obýváku a to ještě "na široko" s poslechem v blízkém poli. Tady ale podobnost končí a projevilo se to i různým zvukem A95 u mne i něj. Honza má třípásmové bedny a je milovník hardrocku, já dvoupásmové a miluji jazz, blues, folk. Každý máme tedy sestavu jinak znějící, i když pravda je, že se Honza za poslední rok od "rockového soundu" posunul neskutečným způsobem k věrnějšímu a jemnějšímu zvuku, ovšem pořád při zachování slušného základu. U mne hutný spodek nenajdeš. Mám basy méně objemné, ale zase rychlé a důrazné. A moje směřování je opačným směrem, než Honzovo - já chci do sestavy dostat trochu té hutnosti na basech, proto hledám nové bedny. Ovšem nechci basům obětovat rozlišení na výškách i středech, to bych raději zůstal u toho, co mám.
Ale je to jen můj zaujatý názor - myslím, že nezaujaté srovnání může dát pouze Valderon, který slyšel A95 jak na na mé sestavě na dvou různých bednách (moje ProAc i jeho ATC50), tak i nyní u Dasty.
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

Při pokecu jsme se shodli, že by nebylo vůbec špatné zorganizovat někdy v budoucnu srovnání našich gramofonů.
Zajímalo by nás, jak velké budou rozdíly, když na jedné aparatuře postupně zapojíme tři gramofony z různých kategorií, všechny osazeny identickou přenoskou... Takový souboj Technics vs. Project vs. Oracle. Třeba se nám to někdy podaří zorganizovat.

:shh: :shh: :shh:
Nebo třeba zmrtvýchvstane nějaká analogakedemie, kam své stroje dovezeme a porovnáme pro více uší :-)
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Můžu se pokusit něco napsat, ale popravdě nerozumím, na co se Michal přesně ptá, když píše o phonu? Mysli tím phono předzesilovač, zvuk celé analogové větve nebo se ptá pouze na přenosku A 95,o které zabiny007 začal psát jako odpověď? Trochu se v tom ztrácím :lol:
Dasta
Příspěvky: 1449
Registrován: 25 zář 2016 15:08

Re: Dasta

Příspěvek od Dasta »

Slyšel jsem u Saši v červnu gramofon Oracle Delphi osazený přenoskou Ortofon A95 na ramenu Micro Seiky ve spolupráci s preampem Canor.
Do té doby jsem takový zvuk ještě neslyšel, mám ho pořád v hlavě.
Strukturovaný bas, který je přesný a rychlý, neskutečný prostor, jak pravolevý, tak předozadní, stredovýškové pásmo podáno takových způsobem, že běhá mráz po zádech, plasticita projevu, reálná těla nástrojů, vše zachováno i v nejvyšší hlasitosti, neuvěřitelná jemnost projevu.
Když bych chtěl porovnat reprodukci u Saši s tím co jsem slyšel včera se stejnou přenoskou na svojí sestavě, tak zvuk šel více do spodku, bas nebyl tak rychlý jako u Saši, prostor však myslím si byl velmi pěkně podaný.Středové pásmo a výšky byly velmi dobré, ale ne tak brilantní jako u Saši,přesto si myslím, že byly podány velmi přesvědčivě.Celkový dojem byl takový, že při reprodukci nic neschází a vše je podáno v maximální čistotě.
Zvuk u Saši je maximálně audiofilní s rychlými přesnými basy, nádherným prostorem a monitorovým způsobem podané stredovýškové pásmo, které vytváří přímo magický zvuk, to vše prosím v maximální čistotě.
Zvuk u mně myslím byl také velmi dobrý, až jsem se divil, že můj stařeček Technics, takovou přenosku unesl, byl ale spíše na straně hudby, v žádném případě nevládl takovou přesností jako u Saši.
Snad jsem popsal rozdíl dost přesvědčivě, takto jsem to slyšel já.
Nikdy bych si nepomyslel, že budu psát o strojích a preampech z opačného cenového spektra, natož je porovnávat.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Dasta

Příspěvek od aretax »

Dasta, to čo si napísal vyplýva aj z rozdielnych konštrukcií gramofónov. Oracle je odpružený na tanieri a prenoske. Tieto gramofóny majú všeobecne oveľa nižšiu hmotnosť a sú presnejšie, ale menej dynamické a to hlavne na basoch. Ťažké gramofóny (väčšiny vyrábaných) sú odpružené na nožičkách, a majú podstatne vyššiu hmotnosť. Sú menej presné a menej citlivé na detaily, ale sú oveľa dynamickejšie a majú pevnejší a hlbší bas. Najvyššie modely Ortofon, ako A95, Xpression, a Anna hrajú lepšie na ťažkých gramofónoch a so stredne ťažkými až ťažkými ramienkami. Ja som mal donedávna Ortofon Xpression. lepšiu dynamiku ako z tejto prenosky som nikdy nepočul. Na druhej strane nebola tak detailná na výškach a na starších LP dosť praskala. Hrot Ortofon Replicant 100 má väčší oblúk (r=5/100 mikrom.) ako moderné japonské hroty (r=3/100 mikrom.) a z toho dôvodu nezapadne tak hlboko do drážky a kopíruje povrchové poškodenia LP. Keď som prenosku vymenil za Transfiguration Axia S, skoro všetky staré LP mi hrajú skoro bez praskania. Axia je o niečo menej dynamická, ale na druhej strane má viac detailov a hlavne na stredoch sa mi viac páči. Aj táto prenoska vyžaduje stredne ťažké až ťažké rameno. Aj výmenou hedshellu za Ortofon 6000 (Mg) sa zvuk posunul dopredu (ďakujem, Dasta, za radu). Nemusím písať, čo všetci viete, že nevhodnou kombinácia ramienka a prenosky môžeme totálne "zabiť" zvuk. Preto sa veľmi neprikláňam k testovaniu prenosiek na jednom gramofóne, aj keď ma to veľmi zaujíma a Tvoju reportáž som si so záujmom prečítal. Ideálne by bolo porovnávať prenosky u každého doma, na jeho aparatúre. Každý si ladíme zvuk podľa seba a veľa ráz za zlomok ceny dokážeme vyladiť lepší zvuk ak z násobne drahšej aparatúry.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
lachim
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 led 2011 11:40
Bydliště: Praha

Re: Dasta

Příspěvek od lachim »

Valderon
Myslel jsem samozřejmě zvuk gramofonu, jako zďroje zvuku. Phono = cela cesta z prenosky az do preampu.
me to vzdy přišlo, ze phono je jen o penezich. Na rozdil od zdrojů CD/sacd, kde lze koupit za hodně peněz i sunty.
Zabiny ma výrazně dražší phono. Zda je tedy proti dasta výrazně lepsi. Nebo zda výrazný rozdil v ceně phono smazavaji ostatní komponenty sestavy? Atd.
Dekuji
Ramones
Příspěvky: 565
Registrován: 11 úno 2013 08:48

Re: Dasta

Příspěvek od Ramones »

Aretaxi:

jako znalého gramo provozu se tě chci zeptat, jestli nevíš o nějaké nejlevnější přenosce s r=3/100 mikro.
Gramo je pro mne sice okrajový poslech, ale občas bych si přece jen chtěl vychutnat hudbu a né šum, či praskot.
Děkuji za doporučení.
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Dasta

Příspěvek od aretax »

Najlacnejšie stoja okolo 2000 €. Samotný hrot je veľmi drahý - tu platí opačná rovnica: čím menší, tým drahší. Napr. najlacnejšia Koetsu stojí cez 2000€, Transfiguration podobne (ak ju ešte dostaneš, pretože konštruktér, výrobca a predajca nedávno zomrel a výrobu po ňom nik neprevzal). Občas sa podarí kúpiť aj novú prenosku v second hande za veľmi dobrú cenu, ale s tým nákupom opatrne. V žiadnom prípade nekupovať "mačku vo vreci" cez internet, pokiaľ nemáš overeného dodávateľa. Môžem doporučiť holandského predajcu High End Brookers, inzeruje na www.audiomarkt.de a je naozaj spoľahlivý a to, čo napíše, platí. Už som od neho kupoval viac prenosiek a vždy bolo všetko OK.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

Lachim
Každá větší investice do phono větve jde poznat, ale je potřeba to řešit jako celek - viz např. můj případ, kdy nevyrovnanost komponent po pořízení phono preampu spustila kompletní obměnu celé větve.
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

ARETAX
- sám jsem zvědav, jak se zvuk u mne změní, až budu mít final ramínko. Micro Seiki je zatím pořád jen provizorium.
- dynamika A95 byla u Dasty větší, ale u některých nahrávek bych řekl, že až moc (zvuk kopáku u Patricie Barber, který za sebe schoval celou basovou linku)
- z těch přenosek co jsem zatím měl je u A95 slyšet absolutně nejmíň "bordel" z vinylu, tedy praskot atd...
- u Dasty jsme měli A95 nasazenu na headshell Ortofon LH-9000, na jiné kombinace čas nebyl, to bychom si museli udělat víkendové soustředění :-)
- a ano, hned v prvním příspěvku psal Jarda, že cílem nebylo udělat nějaké objektivní srovnávání přenosek, protože to ani není možné. Sám víš, jak dlouho to trvá, než člověk najde správnou kombinaci v řetězci mnoha proměnných "přenoska-kablík do headshellu-headshell-ramínko-kabel do phono preamu - nastavení phono preamu - kabel do předzesilovače". Cílem bylo porovnat jen základní charakteristiky přenosek na identické sestavě za obdobných podmínek a také zjistit, kde jsou limity gramofonu od Dasty. A to se nám v daných podmínkách podařilo. Ale je možné, že kdybych třeba vzal sebou svůj preamp canor, tak vše dopadne jinak, protože ten má schopnost dostat ze sestavy ještě mnohem více, než Dynavector se svým univerzálním "MC Phono Enhanced módem". Jen je to na dlouhé zkoušení, experimentování a není reálné toto během jednoho dne řešit pro X přenosek.
Obecná doporučení výrobců totiž nejsou vždy a všude platná. Je to sestava od sestavy.
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Ahoj.
1.jsme ve vlakně Dasty, možná by bylo vhodné to přesunout do nového, od 1. zmínky tohoto testu přenosek
2. dostávám se do bodu, kdy píšu informace, o kterých bych asi měl mlčet, protože se necítím být tím správným informátorem, nemám tolik zkušeností jako vy. Mám jistou pokoru, proto pokud napíšu něco špatně, opravte mě, nechci plácat nesmysly a zároveň mě omluvte. Jsou to mé pohledy na věc, čistě subjektivní, chápu, že to může každý vidět(slyšet) jinak.

Aretax: souhlasím s tebou, jak s rozdělením "váhy" gramofonu a vlivem na zvuk, tak s tím, že nelze testovat přenosky jen tak na 1 gramofonu. Proto jsem taky psal při popisu zvuku pouze o základním charakteru přenosek (nastínění) a nechtěl jsem se zaměřit na detaily, toto jsme si též řekli všichni už během "testování". A taky jsem proto zmínil, že je potřeba každou z nich doladit, příkladem byla výměna headshellu a výrazný dopad na zvuk. Je to opravdu neuvěřitelná alchymie...
Lachim : subjektivně a bez okolků.... Možná spíše zamyšlení...
Myslím si, že zvuk u Dasty a zabiny007 není příliš rozdílný v "kvalitě" gramo výstupu, respektive co dokáže z beden vylézt. Množství detailů atd. Rozdíl je v prezentaci zvuku. Oba mají podobně laděný zvuk ve smyslu - hodně přesných informací ve stredech a výškách. To, že Dasta více basuje, je jasný. Když pominu jiné gramce, tak i přenoska A 95 se u Dasty prezentovala, pro mě, velmi podobně. Což, dle mého, poukazuje na vysokou kvalitu obou. Rozdíl, opravdu podle mě, je v bednách a phonu. Phono Canor jsem měl možnost slyšet u mě doma v rámci srovnání phono a jeho výběru do mé sestavy. Canor je jednoduše úžasný. Velmi detailní, zároveň díky lampám delikátní projev, tekutý, konzistentní . Zapomeneš cokoli řešit, jen posloucháš. Ale není to to, že by maloval, to ne. Pamatuji si přesně jeho zvuk a charakter i po té době. A potom bedny. To jsem psal už ve vlakně o zkoušce mých ATC 50 u zabiny007. Opět detail atd. Jeho bedny jsou fakt super. Ale až při srovnání s "neutrálněji" a "syrověji" hrajicima 50kama zjistíš, že mají velmi jemný, delikátní a jemně medový charakter přednesu. Velmi příjemný projev. Tak, a teď si spoj charakter phona a beden u zabiny007 a postav to proti Dasta. Čili pro mě nejde o kvalitu a množství informací a hlavní rozdíl pro mě je charakter. Obě sestavy výborné, detailní. Dasta "ostřejší" zabiny007 "sladší" (rozdíly tam samozřejmě jsou i jiné, myslím, že Dasta to trefně popsal ve svém příspěvku). Prostě každý to má k poslechu té své hudby a vkusu přesně vybrané a doladěníé. A potom ten bas, že? Já mám na to svůj pohled. Abych vysvětlil, dovolím si být konkrétní. Saša má strach aby nepřišel výměnou beden o středy a výšky. Ale to nepřijde. Jen se změní jejich vnímání. Ne ztrátou, ale tím, že něco přibude. Potom není ten důraz na "jen" 2 pásma. Informace se neztratí, jen zakomponují do celku i s basem, takže to člověk VNÍMÁ jinak, než to SLYŠEL předtím. Takže u zabiny007 to vnímám tak, že "absencí" basu více vnímám důraz na středy a výšky. U Dasty je navíc bas, je to plnohodnotnější zvuk s důrazem na CELEK. Ale má tam taky vše. Tak takto to vnímám já...
Rothaudio
Příspěvky: 188
Registrován: 29 pro 2010 00:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Dasta

Příspěvek od Rothaudio »

Ano trefně napsáno.
Z přesné dvoupásmovky se lidem těžko přechází na plnohodnotné třípásmo. Je to jiný zvuk.
Navíc třípásma potřebují silnější kontrolu, stabilnější zesilovač.
lubos
Příspěvky: 297
Registrován: 27 čer 2011 22:47

Re: Dasta

Příspěvek od lubos »

valderon si to super napísal, plne súhlasím a mám rovnakú skúsenosť . :thumbup:
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

Jsme tady úplně OT, ale pro upřesnění - ty moje dvoupásma hrají pěkně odspodu. Podle výrobce od 20Hz, ale v reálu začínají cca 30Hz v toleranci +-5dB a od 40Hz již téměř rovně... Jen ten bas je jiný. Více lze dočíst zde: http://highendforum.cz/viewtopic.php?f= ... 234#p60221 kde s Valderonem popisujeme test beden ATC50 u mne v porovnání s ProAcD30.
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Lachim : všichni známe tvůj pohled na gramec. Jako všude jsou to strašný prachy, tak i tady. Pro tebe je to nepochopitelné, protože za moc peněz máme pořád jen lup, prsk a zkreslení, že? Takže "špatná investice" . Zato pc, cd je čistý. Takže "dobrá investice." Ale... Gramofon opravdu není pro každého. Pokud se ovšem vše podaří a je pro tebe, odpustíš tomu to lup, prsk i to zkreslení, protože je to jiná dimenze, kterou ti cd, pc nedá. Je to magické, spjaté s tvojí duší, estetikou, emocema. Přesně toto mi gramofon dává. Ne zvuk, ale hudbu, emoce, radost. O tom to je, aspoň u mě. Proto jsem ochotný technické nedostatky analogu tolerovat, omlouvat a dokonce zainvestovat. Protože, jak je to v reklamě, něco je prostě k nezaplacení.... A krásný bonus,.... setkání s přáteli u lp, povídání o muzice, ne o zvuku. Testování hudby, ne kabelů. Atd. Vnímáš jistě mé sdělení. V digitalu jsem cca 25 let, to je jedno. Ale pořád jsem něco řešil, nebyl vnitřně spokojený. A nevěděl, co to je. Ale když poslouchám lp, vše je pryč, je jen hudba, radost, emoce a krásný tlak na hrudníku, ježí se chlupy. Je mi jedno, jak to cinká, jen hudba... (pochopitelně, i tady je kvalita potřebná, neber mě úplně za slovo :thumbup:). A pokud máš levnou analogovou větev, jako kamarád Martin, která hraje neskutečně vzhledem k investici, říkáš si, co víc potřebuješ. U Martina to slyšeli i Dasta, zabiny007, lubin. Takže jistě dosvedčí. Ale ano, není to pro každého! To vím, uznávám a toleruji
Dasta
Příspěvky: 1449
Registrován: 25 zář 2016 15:08

Re: Dasta

Příspěvek od Dasta »

Je to zajímavé, každý hledá to co si myslí,že má v menší míře, než by mělo být,
přitom to vždy nemusí být až tak pravda, protože každý jedinec to vidí jinou optikou, protože jak se říká "sto lidí sto chutí", nebo možná ještě lépe " odříkaného největší krajíc".
Asi dva roky jsem se potýkal s přebytkem basů (kamarádi se divili proč, když to tak pěkně basuje), chtěl jsem více detailů, prokreslené stredovýškové pásmo, kovový činel, znějící triangl, ale basy také, jen mírnější, ne tak dominující.
Následovala během dvou let kompletní výměna kabeláže,polic v racku, nákup ceraballů i jiných podložek, výměna kondenzátorů v zesilovačích za kondenzátory Mundorf a spousta jiných drobných úprav, které sice moc nestojí, ale v souboru dopomohou ke kýženému zvuku.Za tyto drobné úpravy chci poděkovat lachimovi,co mně poradil, vždy dopomohlo ke zlepšení.
Na závěr toho všeho mám ještě celou cestu u analogové větve od přenosky až po zesilovače provedenou stříbrem od VdH.
Dostal jsem se ke zvuku, který jsem chtěl mít.Nebýt kamarádů z fóra,nikdy se k němu nedopracuji.Jsem vděčný a rád, když mně Saša nastaví gramofon, protože na to nemám a po padesáti letech na střeše bych tak maximálně vytrhl drátky z pinů, když mně Pytel udělá stříbrné propojky, kabel.., lachim doporučí kabel a spoustu jiných věcí,s Jarkem pokecáme po telefonu třeba hodinu o deskách,s Terahera taktéž.
Hlavní přínos takových seancí, jaká proběhla v pátek, kromě vyzkoušení v praxi, vidím hlavně v tom osobním setkání, kdy mluvené slovo má daleko větší váhu, než sto stránek napsaných.
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Sašo, možná to z mého popisu špatně vyznělo. Ano, máš pravdu, tvé bedny samozřejmě hrají basy, umí jít hluboko, mají přesný objem, jsou tam. Já to napsal a myslel v kontextu srovnání s basy u Dasty a zdůraznil jsem to záměrně, aby z toho vynikl ten rozdíl vnímání zvuku u tebe a Dasty, jak se ptal Lachim. Těžko se takový rozdíl popisuje a zřejmě jsem to nepřesně formuloval. Takže to upřesňují teď.
Navíc jak jsem už vícekrát napsal, já mám rád trošku té basové smetany :lol:. A to už je subjektivní věc a podle toho to mám doma poladěné. Stejně tak i Dasta, nebo ty. Ono to možná nikde napřímo nepadlo, ale tvé bedny jsou podle mě v dané cenové ojedinělé a unikátní provedením i zvukem. A rozumím, že to bude těžké najít jiné bedny s tak famózním středním a vysokým pásmem + stejně dokonalým basem, který bude zároveň fyziologicky větší. Věř nebo ne, dodnes pamatuji na 1.poslech u tebe, kdy jsem zíral jako bacil do lékárny právě nad basem. Nechápal jsem, kde se bere z takového měniče i kabinetu. Byla to Rebecca Pidgeon- Spanish harlem. Tak hluboký ale neskutečně přesný bas se málokdy slyší. Bedýnky holt klamou tělem...
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Ještě bych rád upřesnil toto :

dynamika A95 byla u Dasty větší, ale u některých nahrávek bych řekl, že až moc (zvuk kopáku u Patricie Barber, který za sebe schoval celou basovou linku)

Ten kopak překryl basu při Yosegi, u A95 to bylo úplně ok.
lachim
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 led 2011 11:40
Bydliště: Praha

Re: Dasta

Příspěvek od lachim »

Valderon
Dekuji za velmi presny popis. Hezke cteni.
S rim gramcem by jsi mi krivdil. Uz jsem mel vse nakoupeno. Eat, graham phantom... jen jsem to nebyl schopen nacpat k DK. Mit jen stereo, mam i gamofon.
Jen holt zvuk z sacd audionet vipg3 “poridit” z gramofonu... to chce min. 2x tolik v kc. A kdyz si vezmu zivotnost prenosky vzhledem k cene?
Jedno prehrani lp vyjde na 200 kc? Odhaduji pres palec.
Laser je sakra levnejsi. Ten v mem byvalem sacd vydrzel hrat jiz 12 let
:-)
valderon
Příspěvky: 775
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dasta

Příspěvek od valderon »

Lachim :
nekrivdim ti,ani to nebyl záměr. :ympeace: Jinak máš pravdu, cena a životnost přenosky a dalších serepatiček je vysoká. Ale i levná analog větev do 50t bude hrát suprově a zábavně, a dá mi víc než digital za 200t. Ale nesmí ti vadit spousta těch věcí kolem a nesmíš být ve stavu, kdy nesneseš nic jiného, než "co největší věrnost". Ale to je už opravdu mimo, už nechci Dastovi plevelit vlákno.
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

lachim
S tou cenou jsi blízko, zvláště u přenosky typu Miyajima, která udává životnost nějakých 1000 hodin, tedy průměrná deska cca 60-70 Kč, každá minuta cca 1,5 Kč. U Ortofon A95 s cca 2-3násobnou životností to tak hrozný není. Zrovna v pátek jsme se o tom u Dasty bavili... Na druhou stranu - investicí do kolotoče to vlastně teprve vše začíná, zvláště pokud je člověk posedlý sběratelstvím... Ale - o tom člověk nesmí přemýšlet. Když si chceš užít svižnou jízdu, nemůžeš jezdit na ekorežim, šetřit na gumách a řešit spotřebu...

Každopádně - až budeš mít doma B&W 800D2, mohu k tobě vzít gramec+Canor a zkusíme, co se dá z vinylu vymáčknout, když bude celý řetězec nekompromisně dotažen. Docela by mne to zajímalo. K tomu můžeme půjčit na srovnání VIP G3 a sehnat identické nahrávky, vydané jak na SACD, tak i na vinyl.

valderon
ano, máš pravdu, byla to yosegi
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Dasta

Příspěvek od aretax »

zabiny007 píše:ARETAX
- sám jsem zvědav, jak se zvuk u mne změní, až budu mít final ramínko. Micro Seiki je zatím pořád jen provizorium.
- dynamika A95 byla u Dasty větší, ale u některých nahrávek bych řekl, že až moc (zvuk kopáku u Patricie Barber, který za sebe schoval celou basovou linku)
- z těch přenosek co jsem zatím měl je u A95 slyšet absolutně nejmíň "bordel" z vinylu, tedy praskot atd...
- u Dasty jsme měli A95 nasazenu na headshell Ortofon LH-9000, na jiné kombinace čas nebyl, to bychom si museli udělat víkendové soustředění :-)
- a ano, hned v prvním příspěvku psal Jarda, že cílem nebylo udělat nějaké objektivní srovnávání přenosek, protože to ani není možné. Sám víš, jak dlouho to trvá, než člověk najde správnou kombinaci v řetězci mnoha proměnných "přenoska-kablík do headshellu-headshell-ramínko-kabel do phono preamu - nastavení phono preamu - kabel do předzesilovače". Cílem bylo porovnat jen základní charakteristiky přenosek na identické sestavě za obdobných podmínek a také zjistit, kde jsou limity gramofonu od Dasty. A to se nám v daných podmínkách podařilo. Ale je možné, že kdybych třeba vzal sebou svůj preamp canor, tak vše dopadne jinak, protože ten má schopnost dostat ze sestavy ještě mnohem více, než Dynavector se svým univerzálním "MC Phono Enhanced módem". Jen je to na dlouhé zkoušení, experimentování a není reálné toto během jednoho dne řešit pro X přenosek.
Obecná doporučení výrobců totiž nejsou vždy a všude platná. Je to sestava od sestavy.
Najprv k prenoske A95 - ten headshell, čo máš, doporučuje aj výrobca k tejto prenoske. Čo sa týka ramienok, sú doporučené stredne ťažké, ako napr. Ortofon TA 110, alebo TA 210 (túto verziu som počul a naozaj platí, čo Ortofon doporučuje), prípadne ťažké ramienka SME hliníkové, Technics, Ikeda a pod. Najlepšie som počul hrať Ortofon Anna s ramienkom Ikeda 407. Keď sme po hodine montáže a nastavovanie prehodili túto prenosku na ramienko SME V, zvuk akoby stratil dynamiku. Nástup orchestra sa jednoducho nekonal. Anna je špičková prenoska, ale potrebuje dokonalé zladenie. Inakšie za veľa nestojí. Hrot - to, čom som už písal. Je ideálny na nové LP. K tomu testu - aj ja som to pochopil tak, ako to píšeš. Ale chcel som iba napísať, že ak Ti nesadne kombinácia ramienko - prenoska, tak žiaden charakter prenosky nezistíš. Z tej najdrahšej prenosky môže vyliezť horší zvuk, ako z lacnej MM. Úplne najhoršia kombinácia čo som mal a počul bola Ortofon Cadenza Black s ramienkom ProJect EVO. Zvuk bol matný, zastretý a nevýrazný. Čaro gramofónu tam jednoducho nebolo. Pritom Cadenza Black vôbec nie je zlá prenoska.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Dasta

Příspěvek od aretax »

zabiny007 píše:lachim
S tou cenou jsi blízko, zvláště u přenosky typu Miyajima, která udává životnost nějakých 1000 hodin, tedy průměrná deska cca 60-70 Kč, každá minuta cca 1,5 Kč. U Ortofon A95 s cca 2-3násobnou životností to tak hrozný není.
S tou životnosťou je to zaujímavé. Obidve prenosky majú diamantový hrot, MIYAMA má nižší prítlak a polovičnú životnosť? Už to tu niekto písal - je možné, aby sa na mäkkom vinyle opotreboval hrot? Už sa niekto stretol s opotrebovaným diamantovým hrotom?
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Uživatelský avatar
Frogyman
Příspěvky: 3032
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Balkán

Re: Dasta

Příspěvek od Frogyman »

Aretax
- k té Miyajima - netuším, proč výrobce uvádí tak nízkou životnost. Možná kvůli tomu, že jsou řešeny úplně jinak, než ostatní přenosky. Také mne překvapuje, že i do těch vyšších modelů (alespoň co mám já - Silabe a Kansui) dává Sibata hrot s hliníkovou chvějkou. Když jsem řešil s Francouzským prodejcem (a zároveň servisem) možnost tuningu a výměnu u Shilabe za lepší hrot s boronovou chvějkou, tak měřením zjistil, že by se dost radikálně změnila snímací schopnost a že tento zdánlivý tuning by vlastně přenosku degradoval...

- k A95 - tak to jsme se u Dasty asi trefili do dokonalé kombinace přenosky/headshellu i raménka. To moje usazení na lehoučkém MS asi nebude dokonalé. Ale uvidíme za pár týdnů. Objednaný GRAHAM je zatím v nedohlednu, tak jsem dnes na ebay vydražil SME 30009 II a už se těším, jak jen na Oracle nasadím společně s A95+ LH-9000. Teoreticky by tato kombinace mohla být velmi dobrá :-). Dám pak vědět ve svém vlákně.
TT:Oracle,Garrard,Technics; TA:Glanz,Graham,FR64S,Thomas Schick; Přenosky:MySonicLab,SPU,Ortofon,Miyajima,Denon; Železo:Brinkmann,SculptureA,Consolidated,EAR,TRON,PRIMARE; Repro:Xavian; BIŽU:GMG,Furutech,AQ,Townshend,VDH,Balkan,Čajna
Dasta
Příspěvky: 1449
Registrován: 25 zář 2016 15:08

Příspěvek od Dasta »

Sašo, hliníkovou chvějku má i můj Dynavector DV20Xmk2.
Výrobce uvádí:
Cantilever: 6mm lenght hard aluminium pipe
Stylus: Micro Ridge Nude Diamond
Technics SL1210/SME3009,Ortofon A95, Jo No8,Yosegi, Pro-ject phono RS,Step Up trafo Ortofon Verto , Brassany, Vincent/Casea Lynx MK2, Xavian Carisma, Noble Audio Sunrise,
Furutech, VdH 501silver, Sroll, Mondiale2
JAPEX

Re: Dasta

Příspěvek od JAPEX »

Dasta píše:Včera jsem byl účastníkem nádherné hifi seance.
Navštívil mně Saša (Zabiny 007) s Jarkem (Valderon), abychom pohovořili o hifi, porovnali nějaké tituly na gramofonových deskách mezi sebou a hlavně mně Saša zarovnal přenosku Yosegi podle křivky UNI DIN na mojem gramofonu Smartractorem. Tato křivka vykazuje na mém kolotoči nejlepší výsledky, chtěl bych tímto poděkovat členovi Japex za inspiraci, když křivku loni ve svém vlákně zmiňoval.Též mu děkuji za poskytnutí závaží na rameno, jsem zavázán....
To nestojí za řeč, přesto díky! :thumbup:
terahera

Re: Dasta

Příspěvek od terahera »

Je to pěkné čtení a mám z toho velmi dobrý pocit.Jsou tu furt členové,které to baví,zkoušejí,porovnávají,dělí se o zkušenosti a poznatky,prostě paráda.Žádné napadání,hádání se o všem možném(hlavně kabely,to je teď téma všude a na hifiroom už docela drsné napadání a sprostá slova).Znám díky fórům Dastu osobně a jsem zato velmi rád,velice příjemný a vstřícný člověk s až neuveřitelným přehledem o hudbě,který má navíc skvěle sladěnou a hrající sestavu.Díky fórům jsem poznal více lidí např osobně Žabiny,Koudy 42,Horizon,Efičák,Renown a některé,které znám zatím jen přes telefon jako Valderon,Borismat,Kychtax,Pavel Dosko atd.,s některýma zas jenom přes soukromé zprávy atd.Je prostě super vědět,že i když jdou fóra kvůli některým do kytek,tak furt jsou tu tací,kvůli kterým to dává smysl a nebýt jich,tak nejsem ani v půlce toho,kde teď jsem :angel: Jak psal Dasta výše,někdy i hodinové telefonáty a to nejen s ním,mi dávají velký smysl toho všeho,co se kolem hifi děje.Takže kluci všem dík a jen tak dál :thumbup:
aretax
Příspěvky: 3057
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Dasta

Příspěvek od aretax »

Pekne si to napísal, ja mám tie isté skúsenosti. Konečne je toto fórum prínosom pre všetkých, ktorí majú radi hifi a hudbu. Každý jednotlivec je originál, každý má iný vkus, čo sa páči jednému, nemusí sa páčiť druhému, ale z poznatkov každého sa dajú čerpať nové skúsenosti. Napríklad nikdy som nevenoval pozornosť konektorom a káblovým koncovkám, poistkám, ani rôznym nožičkám. Až po skúsenostiach niekoho z fóra mi to nedalo, vyskúšal som a mám nové poznatky. Až tu som pochopil, že nie je nutné po každé meniť stroje za násobne drahšie, ale že je možnosť doladenia až po "mieru spokojnosti". Iba i diot sa bude vysmievať z niečoho, čo nikdy neskúsil. Na druhej strane aj to, čo sa na prvý pohľad javí ako totálna hlúposť môže byť v konečnom dôsledku zaujímavým riešením. U mňa to tak bolo s poistkami. Považoval som za totálnu kravinu, aby kúsoček drôtu ovplyvnil zvuk, ale po vyskúšaní sa môj názor zmenil. A hlavne - nie vždy je najlepšie to najdrahšie.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Uživatelský avatar
NA-Noble Audio
Příspěvky: 887
Registrován: 23 pro 2010 22:19
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Dasta

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Jde o to, že technicky vzdělaného to ke zkoušení Aretaxem zmíněných věcí většinou ani nepustí, protože to není v souladu s tím co ho naučili ve škole, tedy co vědecké obory v současnosti chápou. A pokud ho to ke zkoušení pustí, tak se ještě může nechat přesvědčit o neschopnosti ty rozdíly bezpečně poznat, protože v metodice testu A-B-X neuspěje. Pokud je přesvědčen, že tyto testy nejdou proti přirozenému fungování lidského vnímání a hodnocení, tak si na základě své neschopnosti v takto koncipovaném testu obstát udělá závěr, že slyšené rozdíly třeba i slepé A-B si jen vsugeroval.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Uživatelský avatar
NA-Noble Audio
Příspěvky: 887
Registrován: 23 pro 2010 22:19
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Dasta

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Musím se připojit ke členu terahera.
Je fajn, že hifi stále žije, existují fóra a stále se na nich oběvují přínosné i milé příspěvky a členové spolu komunikují a i se navštěvují. Terahera si nedávno při své dovolené na severu udělal vílet a navštívil mě s reprokabelem Musical Fidelity Tri Vista. Stále se něco děje a je fajn to zdílet s ostatními, naším koníčkem není je budování a vylepšování sestav a poslech muziky, ale i setkáváníse a komunikace lidí se stejnou láskou.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
blesk666
Příspěvky: 1293
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Dasta

Příspěvek od blesk666 »

NA: stotoznujem sa s tymto nazorom.
Konicky okrem individualistickeho uspokojenia prinasali odjakziva aj “komunitne zdielanie”.
Konickarske “sektarstvo” kde sa ista komunita stavia nad ostatnych mne nikdy nebola blizka a zial je dnes velmi rozsirenym javom.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
power:VDH,Furutech,NA,Viborg,signal:Crystal Cable
Odpovědět