Solfegio loudspeakers Trebišov

Diskuze o Hifi akcích (výstavy, srazy apod.)u nás i ve světě.
Uživatelský avatar
milan
Příspěvky: 38
Registrován: 01 led 2011 19:24

Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od milan »

Poslednú júnovú nedeľu som dostal pozvanie od kamaráta do Trebišova na súkromnú posluchovú akciu firmy Solfegio loudspeakers. O tejto firme som predtým vedel, že iba existuje, jej výrobky som predtým nepočul , čo teraz považujem za dosť veľkú chybu, ale o tom ďalej. 300 km cesta na východ Slovenska ubehla ako voda a celé osadenstvo auta o počte 4 kusov sa netrpezlivo nahrnulo do skromnej posluchovej miestnosti pána Mareka Barillu - šéfkonštruktéra a majiteľa firmy Solfegio loudspeakers v jednej osobe.
Obrázek
Obrázek

Ako zdroj zvuku bol pripravený CD prehrávač Advance Acoustic. Zvuk nám zosilňoval elektrónkový zosilňovač Prima Luna DiaLogue Two, osadený elektrónkami KT88.

Ako testovacie CD som hlavne požíval :

KAZUMI WATANABE/ASIAN SUPER GUITAR TRIO GUITAR :
Obrázek,
Kazumi Watanabe, New Electric Trio - Mo' Bop :
Obrázek
JB Project Brombo :
Obrázek,
LADY KIM - LEFT ALONE :
Obrázek
Isao Suzuki Oma Sound :
Obrázek
Ikuko kawai - From the new world :
Obrázek
Oscar Peterson We Get Requests :
Obrázek
Bromberg Play Hendrix:
Obrázek
BASSFACE SWING TRIO: PLAYS GERSHWIN
Obrázek

CD prehrávač Advance Acoustic:
Obrázek
Aj keď sa jedná o lacnejší CD prehrávač, na jeho zvuku to nieje vôbec poznať a nechá zahanbiť oveľa drahšie stroje.

elektrónkový zosilňovač Prima Luna DiaLogue Two:
Obrázek

Na úvod celého posluchu nás všetkých zaujala kvalita spracovania všetkých reprosústav a hlavne dýhovanie z pravej drevenej dýhy, ktorá sa často nevidí ani výrobcov s cenami s jednou nulou navyše. Aj malé reprosústavy na poklop takmer vôbec nereagovali.
Ako prvý bol predvedený jednopásmový model Soliti prime
Obrázek Obrázek
Na prvý pohľad malá a nenápadná bednička, ktorá ma šokovala svojim zvukom. Neskutočne veľký priestor, vynikajúce rozlíšenie a farba nástrojov. A ten bas, tak to som z takejto malej bedne ešte nepočul a ani z bedne trojnásobne väčšej. vynorili sa aj nedostatky ako menšia presnosť a plochosť zvuku, ale vzhľadom na svoju cenovú kategóriu to bol skutočne zážitok.

Po zapojení väčšieho dvojpásmového modelu Alliante Prime, som prišiel k poznatku, že nie Dynaudio Confidence C1 je najlepšia dvpojpásmová regálovka, ale Solfégio Alliante Prime.
Obrázek
Možno je to tým, že na zvuk širokopásmového meniča som zvyknutý a vyslovene mu dávam prednosť pred klasickým kalotovým výškačom + stredový reproduktor. Spojitý, koherentný zvuk plný detailov bez stresu. A k tomu neskutočný bas, až má človek tendenciu hľadať skrytý subwoofer. Vynikajúci P-Ľ priestor ďaleko presahuje rozmedzie reprosústav a aj šírku miestnosti. Aj po pustení zložitejších nahrávok nebolo počuť žiadne zlievanie zvuku alebo nečitateľnosť jednotlivých nástrojov. Ak mám byť úprimný, už dávno som nepočul tak dobre zahranú nahrávku Oscar Peterson - We Get Requests. Ale boli tam aj nedostatky, ktoré si človek hlavne pripustí, až keď počuje kvalitatívne lepšiu reprobedňu (aparatúru). Priestor bol výborný ale len do šírky, chýbala hĺbka a plasticita nástrojov. Tak isto rozmiestnenie nástrojov bolo ploché. Toto by som hlavne pripísal malej posluchovej miestnosti (cca 17m2) a tým pádom nevhodným umiestnením reproduktorom takmer na zadnú stenu. Chcelo by to viac vytiahnuť dopredu , ale v inej, väčšej posluchovke. Aj keď pripojený zosilňovač a hlavne CD prehrávač hrali nad svoju cenovú kategóriu, s kvalitnejšie komponenty by neublížili.
Na záver sme počúvali najvyšší model Vintage supreme.
Obrázek Obrázek
Objemné trojpásmo s 15 " basovým reproduktorom a jedným tlakovým reproduktorom v hornovej ozvučnici a výškovým reproduktorom neznámeho výrobcu (presného výrobcu reproduktorov používaných v reprosústavách Solegio sa mi nepodarilo od p. Barillu vymámiť - obchodné tajomstvo). Pri počúvaní najvyššieho modelu firmy Solfegio sa skĺbili takmer všetky atribúty, ktoré by dobrá hudba mala mať. Hlboký a presný bas, mikroskopické rozlíšenie, zvukovú scénu ako v prvom rade na koncerte Stinga, separáciu nástrojov a ich prirodzenú farbu, vyrovnaný frekvenčný priebeh. Ale toto všetko dostaneme len pri optimálnych podmienkach (posluchová miestnosť, špičkový zdroj zvuku a nekompromisný zosilnovač a to všetko pospájané adekvátnou kabelážou). Prvý posluch Vintage supreme bol mierne rozpačitý, zvuk bol mierne zatretý, priestor zúžený a aj farba nástrojov nebola pravá orechová. PO výmene CD prehrávača Marantz CD17MkIII za Advance Acoustic sa zvuk rapídne zmenil a nabral tie správne kontúry a my sme si mohli ďalšie 2 hodiny vychutnávať hudbu. Aj táto skúsenosť mi dala za pravdu, že nevhodný (slabší ) komponent môže výrazným spôsobom ovplyvniť charakter zvuku inak výborných reprosústav. Konečne som si vychutnal basu B. Bromberga v jej plnej hĺbke (čo mi neposkytli nemenované reprosústavy v cene 25000 €) a aj inak dosť ťažká a miestami málo prehľadná 2. skladba albumu Isao Suzuki - Oma Sound bola reprodukovaná v plnej kráse. Avšak aj tento model trpel vyššie zmienenými nedostatkami, čo však nie je neriešiteľné.

Celkom sme v Trebišove strávili takmer 7 hodín a ak by nás nečakala 4 hodinová cesta späť, boli by sme ostali aj dlhšie. Napriek už vyššie povedaným nedostatkom som bol veľmi spokojný s predvedenými reprosústavami Solfegio a vzhľadom k ich nadobúdacej cene sa tieto nedostatky vytrácajú. Pre poriadok ešte uvediem použitú kabeláž, signálny kábel Virtual Dynamics Revelation, reprokabel Audioquest Type 6, sieťový kábel mne homemade mne neznamej konštrukcie.
Ešte pár fotografií :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Petr 5-Naimstudio
Příspěvky: 464
Registrován: 24 pro 2010 14:17
Bydliště: Kopřivnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od Petr 5-Naimstudio »

milan :

Jako bývalý moderátor zdejšího fóra, musím poděkovat za velmi krásně zpracovoanou reportáž včetně všech poznatků ve zvuku a výčtem všech cd, které jste poslouchali.
Wow !!!
Takkhle by to mělo vypadat.Více takových reportáží .
Mohu se zeptat, jaká byla použita kabeláž při poslechu, případně jaká je cena reprosoustav ve Vašem poslechovém testu ?

S pozdravem Petr.
Audio Solutions, Alluxity, Rockport Technologies, Métronome a Kalista, Vitus Audio , SOtM, Solid Tech, ASI, Nordost, Naim Audio, KEF, Vicoustic.
http://www.amarockstudio.cz/ http://www.sotmaudio.cz/

Mé uši věří tomu, co slyší...
Uživatelský avatar
milan
Příspěvky: 38
Registrován: 01 led 2011 19:24

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od milan »

kabeláž bola použitá : signálny kábel Virtual Dynamics Revelation, reprokabel Audioquest Type 6, sieťový kábel homemade mne neznamej konštrukcie.

Cena reproduktorov :

Soliti prime 550 € Obrázek Obrázek

Alliante Prime 1000 € Obrázek Obrázek

Vintage supreme 4400 € Obrázek
Uživatelský avatar
milan
Příspěvky: 38
Registrován: 01 led 2011 19:24

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od milan »

Ešte by som pripojil, že počúvaných CD bolo viac, ale boli to väčšinou mne neznáme veci a nepoznám plné názvy, tak ich radšej neuvádzam. Sám som si doniesol tak 15 CD a uviedol som tie, ktoré som točil najviac.
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2134
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od zappa »

Tak to je radost číst.Výborně.Škoda,že je to tak daleko,zajímal by mne zvuk těch největších repro.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od Mark Levinson »

Milane,
parádní čtení, díky za to. V podstatě souhlasím s Petrem 5 a smekám :clap:.
Taky koukám na ty třípásmové Vintage Supreme a je mi jasné, že by Michala braly. Ty bedny na obrázku nevypadají, ale jestli je to 15'' basák, tak to musí být pořádné macky a musely by uhrát i tu Michalovu velkou poslechovku. Fakt zajímavé čtení a ještě zajímavější musel být poslech, škoda, že je to tak daleko. Cesta ve více lidech je vždy příjemnější, Milane, možná nám Slávo napíše jak mu sedly Soliti Prime :thumbup:.
Mark Levinson
Uživatelský avatar
bigjoe
Příspěvky: 616
Registrován: 28 pro 2010 19:36

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od bigjoe »

Ahoj Milane.
Takovéto zprávy z podobných akcí mám také rád a věřím, že to hrálo dobře, ALE:
píšeš, že "Po zapojení väčšieho dvojpásmového modelu Alliante Prime, som prišiel k poznatku, že nie Dynaudio Confidence C1 je najlepšia dvojpásmová regálovka, ale Solfégio Alliante Prime". Ovšem pak vyjmenuješ neduhy těchto repro a jsem si jistý, že C1 tímto určitě netrpí. Takže si myslím, že díky momentální eufórii si to trochu přepísk [-x .
Za další píšeš, že "spolucestujúci Slávo prišiel ako potencionálny kupujúci a dnes je šťastným majiteľom reprosústav Soliti prime (vo výbere boli aj B@W MAtrix 805)". Ovšem při hodnocení poslechu jsi naprosto jasně upřednostnil Alliante Prime. A pokud Slávo přemýšlel i o 805kách, tak si vzal radši Soliti Prime ?
Samozřejmě, může se jednat o osobní vkus, ale úrověň hudebního přednesu je asi prvořadější.
Napiš, jak to vidíš s odstupem nějakého času.
Díky bigjoe
Linn Majik CD, Electrocompaniet ECI 5, Dynaudio Heritage Special, IsoTek Sigmas GII, Magnat MMS 730, Nordost Tyr 2, Nordost Frey 2, AQ Columbia, Furutech Evolution II, Furutech Alpha 3, Furutech Absolute Power 18, Audioquest NRQ Z2, Soundcare
Uživatelský avatar
milan
Příspěvky: 38
Registrován: 01 led 2011 19:24

Re: Solfegio louspeakers Trebišov

Příspěvek od milan »

Ahoj bigjoe.
Som rád že si prečítal celú reportáž z Trebišova. Dynaudio Confidence C1 je vynikajúca bedňa, počul som ju hrať viackrát v rôznych posluchovkách. Ale napriek tomu po návšteve u Solfegio louspeakers aj s odstupom času tvrdím, pre moje ucho a štýl počúvanej hudby je lepšia Alliante Prime. Zvuk je prirodzenejší, otvorený, ale nevtieravý. C1 viac pútajú pozornosť, sú agilnejšie, ale pre mňa menej prirodzené, povedal by som majú viac umelý zvuk (nebrať doslovne). Vyššie spomenuté neduhy na 80% pripisujem ,malej posluchovke a tým pádom nemožnosti najlepšieho umiestnenia reproduktorov. Ak by bola k dispozícií posluchovka 5*7m, tak potom by to bolo o niečom inom, Tak isto som presvedčený o tom, že po pripojení Alliante Prime do kvalitnejšieho reťazca ako bol v Trebišove (CD prehrávač Advance Acoustic - 700 €, Prima Luna DiaLogue Two - 2800 €), boli by spomenuté nedostatky vo veľkej miere eliminované. Už som veľakrát presvedčil, že nevhodná miestnosť a zlé umiestnenie reproduktorov, môže rapídnym spôsobom degradovať inak výborné reprosústavy. Dynaudio C1 som vždy počul na minimálne raz tak drahom audio reťazci a vo väčšej miestnosti s umiestnením minimálne 1m od zadnej steny. Ale môžem sa mýliť (miestnosť, umiestnenie a ani kvalitný reťazec nepomôže) a potom Alliante Prime naozaj nedosahujú kvality C1. Priznávam , istú rolu v mojom subjektívnom hodnotení zohrala aj cena Alliante Prime, ktorá je 5 x menšia ako Dynaudio C1.

Spolusediaci kamarát Slávo sa veľmi dlho rozhodoval, ktorý model zoberie, nakoniec však rozhodla podľa mňa peňaženka, lebo my ostatný traja vy sme na jeho mieste hned zobrali Alliante Prime a nie Soliti prime.

S odstupom času to vidím tak, že najväčším problémom je miestnosť, pre objektívne porovnanie potencionálnych konkurentov by chcelo urobiť nejakú akciu v kvalitnej posluchovke pri dodržaní rovnakých podmienok. Inak pán Marek Barilla dokončuje dva nové modely a keď bude možnosť si ich prísť vypočuť, nebudem váhať.
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

TO MARK LEWINSON: Slávo nieje registrovaný člen fóra, tak v jeho mene len stručne a sprostredkovane: Marantz CD17MkIII "nesedí" podľa jeho ucha v zostave Soliti prime + Jolida 202A. Oveľa príjemnejší je zvuk ProJect RPM1 s prenoskou Ortofon OM5 a phono ProJect Phono box II. Podľa Slava je táto kombinácia veľmi dobrá, a pri posluchu "krochká blahom" . Podotýkam, že Slávo upgradoval zo zostavy 2 v tejto posluchovke: https://sites.google.com/site/mirecp4f/ ... levice/lv3 okrem jolidy FX10 samozrejme ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

TO BIG JOE: informácia s B&W805Matrix nieje celkom pravdivá, išlo len o porovnanie týchto modelov, nie o kúpu, B&W805Matrix sú moje (Mirec) súčasné bedničky : https://sites.google.com/site/mirecp4f/hifi sekcia posluchovky ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

pripájam môj (Mirec) pohľad na tú istú posluchovku: https://sites.google.com/site/mirecp4f/ ... ky/ine/tv9
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 4212
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od Mark Levinson »

To p4f:
Díky za zajímavé odkazy, asi je škoda, že Slávo není registrovaným členem. Trochu se v tom ztrácím, čí, že jsou ty velké sloupy BW? Nebo to byl jen sen než jste slyšeli Solfegio louspeakers? Perfektně zpracované reportáže :clap: . Možná by to chtělo založit vlastní vlákno "p4f", rozhodně by to bylo zajímavé čtení. :thumbup:
Ještě jednou díky a vítej zde.
Mark Levinson
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

Mark Levinson píše:To p4f:
Díky za zajímavé odkazy, asi je škoda, že Slávo není registrovaným členem. Trochu se v tom ztrácím, čí, že jsou ty velké sloupy BW? Nebo to byl jen sen než jste slyšeli Solfegio louspeakers? Perfektně zpracované reportáže :clap: . Možná by to chtělo založit vlastní vlákno "p4f", rozhodně by to bylo zajímavé čtení. :thumbup:
Ještě jednou díky a vítej zde.
Ďakujem pekne, áno, Tvoj postreh je správny, B&W800Matrix boli mojim dlhoročným snom než som poznal Solfegio loudspeakers ... počul som okrem Intense grande hádam všetky modely Solfegio loudspeakers a každý má svoje čaro. Mojim favoritom sú zatiaľ Vintage prime Customized, no to je hudba budúcnosti. Najprv musím poriešiť nábytok, aby som mal miesto pre stĺpy ... Mirec.

PS: tie odkazy sú na moje webstránky, z hlavnej stránky https://sites.google.com/site/mirecp4f/ je odkaz na posluchové akcie, kde nájdeš 27 kompletných recenzií, ku posluchu v Trebišove sa aj Slávo vyjadrí práve na mojich webstránkach plus doplní info k poslednej posluchovke v Brezne, https://sites.google.com/site/mirecp4f/ ... rezno/br13 kde sú zatiaľ iba fotky. Chystáme spolu posluch v Leviciach (u Sláva doma) kde donesiem aj ja svoju zostavu a budeme to testovať krížom krážom, no hlavne pôjde o avizované porovnanie Soliti prime a moje B&W805Matrix so zosikmi Jolida JD202A (Slavova testovaná už v TV) Jolida JD302BRC (moja) ... bude toho dosť a samozrejme pribudne recenzia na mojich stránkach ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

Len doplnenie predchádzajúceho príspevku, posluchovky v Trebišove https://sites.google.com/site/mirecp4f/ ... ky/ine/tv9 aj v Brezne https://sites.google.com/site/mirecp4f/ ... rezno/br13 sú doplnené, Slávo požiadal o registráciu v tomto fóre, tak si budete môcť prečítať dojmy priamo z jeho pera.
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
povopozitiv
Příspěvky: 7
Registrován: 12 črc 2011 12:40
Bydliště: Levice, SR

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od povopozitiv »

Zdravím všetkých HiFipozitívnych ľudí a teším sa na komunikáciu...
Nadišiel čas aby sa do tejto diskusie zapojil aj „Slávo“ keď už okolo mňa toľko „točíte“
budem vystupovať pod prezývkou povopozitiv, ktorá je odkazom gmailu...
Moje poznatky z posluchovky v Trebišove som "zavesil" na stránku:http://sites.google.com/site/mirecp4f/h ... ky/ine/tv9, kde som spolurecenzent a tak len v skratke: všetci zúčastnení na posluchu v Trebišove sme sa zhodli v jednom : k Jolide JD202A s CD-17mkIII najlepšie sedia bedničky Solfegio loudspeakers Alliante prime. Sústava hrala brilantne ale pre mňa s jedným neduhom : vadili mi značné sykavky, v určitých nahrávkach, až rušivo vplývali a ako sa ukázalo len mojim ušiam, z odstupom času to pripisujem hlavne CD prehrávaču...zrejme potrebujem iný... p.Barilla je natoľko ústretový výrobca, že sme sa dohodli na výrobe bední šitých na mieru môjmu reťazcu a možno aj ušiam a inovuje model Aliante Prima so zachovaním všetkých pozitív a zapracovaním mojich požiadaviek - to sa len tak nevidí!!! Na čas som teda majiteľom Soliti prime, ktoré som kúpil s obciou ... Na nasledujúcej návšteve mám možnosť sa rozhodnúť, či si ponechám súčasné Soliti alebo jeden z párov Aliante a doplatím...
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1793
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od pajuna »

Pekne zpracovany clanek :thumbup: ... a vitame te na foru.
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Uživatelský avatar
NA-Noble Audio
Příspěvky: 887
Registrován: 23 pro 2010 22:19
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od NA-Noble Audio »

Pánové je vidět, že jste si ten výlet opravdu užili a z vašich řádků prýští čisté nadšení, ale musím se chtě nechtě připojit k bigjoemu. Při použití těch nejlacinějších měničů se nedá konkurovat špičkovým bednám, a o HIGH-ENDU se nedá hovořit. Pan konstruktér ví moc dobře proč tají které měniče ve svých výrobcích používá. Kdyby vás zajímalo, cože si to Slávo přivezl domu, nemusíte ani šahat po šroubováku: http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5574

Mimochodem, pokud je výškový měnič umístěn mimo osu jako u Alliante Prime, tak pravá bedna má výškáč blíže levého okraje a naopak, tedy přesně opačně než je na fotce z poslechovky i z fotky páru s cenovkou. Tohle zná každý průměrný stavitel beden. Takto opačně to je občas vidět i na výstavách, kde expozice připravují obchodníci a eventuelně nadšenci, o odbornících se dá hovořit málokdy.

Přemýšlel jsem, jestli to mam vůbec psát, protože můžu někomu zkazit radost a připravit ho o iluze. Došel jsem ale k tomu, že takovéhle fóra by měla být zejména o předávání si hodnotných informací a zkušeností, nejen o subjektivních pocitech a názorech. Takže v rámci vyváženosti informací jsem se rozhodl přispět pohledem i z jiné strany.
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 659
Registrován: 28 pro 2010 22:28
Bydliště: Stockholm, SWE

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od MB »

Ospravedlnte ma, je to len moj nazor: nieco tak odporne ako tieto DIY som uz davno nevidel, mozno hraju skvele, ale matrixy su 1000 lig vyssie aj ked maju 20 rokov. Pan konstrukter by si mal zajst na STU fakultu architektury a odchytit nejakeho prvaka...
B&W CDM-7NT,Sony TA-E90ES+TA-N90ES+SCD-555ES+TC-KA6ES+ST-SA5ES,Kuzma Stabi+Stogi+Denon DL-304&Ortofon QB+P-J PhonoBoxRS&PowerBoxRS,Linn Basik+Akito+Sumiko BP2,D AH-D2000+S HD800+Creek11SE
Uživatelský avatar
winelover
Moderátor
Příspěvky: 445
Registrován: 28 pro 2010 12:05
Bydliště: Teplice

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od winelover »

N.A. píše:Takže v rámci vyváženosti informací jsem se rozhodl přispět pohledem i z jiné strany.
A dobře jsi udělal, Pavle. Informací není nikdy dost - já jsem například to pravidlo o stranovém umístění soustav s ohledem na vyosení výškáče neznal. Fakt je taky, že jsem to nikdy nepotřeboval zjišťovat.
Co se týká designu, tak to je čistě individuální záležitost. Mně například nijak neuráží, ale ani mně nikterak nenadchnul.
Mám takový pocit, že jsem budky s podobným nebo spíš skoro stejným vzhledem už dřív někde viděl.
K porovnání s C1 se nebudu vyjadřovat, protože jsem tyto DIY neslyšel. wl
NAS QNAP TS-439 ProII+->Meitner MA3->Electrocompaniet AW250R->Dynaudio Confidence 20, Zappiti Reference, IsoTek Sigmas GII, Nordost Valhalla, XLO 10b AC...
Uživatelský avatar
NA-Noble Audio
Příspěvky: 887
Registrován: 23 pro 2010 22:19
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od NA-Noble Audio »

V hodnocení designu bych byl také mírnější, je to velmi individuální záležitost, jde o účelnost a dále také rozumnou vyrobitelnost.
Je to jednoduché a já s tím nemám problém.
Co se týká těch třípásmovek v kterých se snoubí historie a PA styl, tak inspirace byla nejspíše v Klipsch Cornwall http://wardsweb.org/misc/klipsch_cornwalls.jpg
http://www.noble-audio.webnode.cz
Noble Audio Galaxys, Lindemann CD1SE, Sroll Rhythm, Noble Audio Stonehenge
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

MB píše:Ospravedlnte ma, je to len moj nazor: nieco tak odporne ako tieto DIY som uz davno nevidel, mozno hraju skvele, ale matrixy su 1000 lig vyssie aj ked maju 20 rokov. Pan konstrukter by si mal zajst na STU fakultu architektury a odchytit nejakeho prvaka...
Milý MB,

omluvam sa, a je to len môj názor, ale takéhoto osočovania som sa chcel vyhnúť, preto nepíšem svoje recenzie na žiadne fórum, ale na vlastné stránky (kde je tiež možnosť vyjadriť názor), plnú hubu múdrych a prázdnych rečí majú na fóre vždy len tí, ktorí v tomto prípade reprosústavy nikdy nevideli a nepočuli,len si nadúvajú vlastné EGO ... takých ľudí fakt ľutujem ...
Naposledy upravil(a) p4f dne 14 črc 2011 16:21, celkem upraveno 1 x.
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

winelover píše:
N.A. píše:Takže v rámci vyváženosti informací jsem se rozhodl přispět pohledem i z jiné strany.
A dobře jsi udělal, Pavle. Informací není nikdy dost - já jsem například to pravidlo o stranovém umístění soustav s ohledem na vyosení výškáče neznal. Fakt je taky, že jsem to nikdy nepotřeboval zjišťovat.
Co se týká designu, tak to je čistě individuální záležitost. Mně například nijak neuráží, ale ani mně nikterak nenadchnul.
Mám takový pocit, že jsem budky s podobným nebo spíš skoro stejným vzhledem už dřív někde viděl.
K porovnání s C1 se nebudu vyjadřovat, protože jsem tyto DIY neslyšel. wl
reprodutory sme počúvali tak ako majú byť, len kvôli Slávom spomínanej agresii sykaviek sme to skúsili vymeniť ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

N.A. píše:Pánové je vidět, že jste si ten výlet opravdu užili a z vašich řádků prýští čisté nadšení, ale musím se chtě nechtě připojit k bigjoemu. Při použití těch nejlacinějších měničů se nedá konkurovat špičkovým bednám, a o HIGH-ENDU se nedá hovořit. Pan konstruktér ví moc dobře proč tají které měniče ve svých výrobcích používá. Kdyby vás zajímalo, cože si to Slávo přivezl domu, nemusíte ani šahat po šroubováku: http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5574

Mimochodem, pokud je výškový měnič umístěn mimo osu jako u Alliante Prime, tak pravá bedna má výškáč blíže levého okraje a naopak, tedy přesně opačně než je na fotce z poslechovky i z fotky páru s cenovkou. Tohle zná každý průměrný stavitel beden. Takto opačně to je občas vidět i na výstavách, kde expozice připravují obchodníci a eventuelně nadšenci, o odbornících se dá hovořit málokdy.

Přemýšlel jsem, jestli to mam vůbec psát, protože můžu někomu zkazit radost a připravit ho o iluze. Došel jsem ale k tomu, že takovéhle fóra by měla být zejména o předávání si hodnotných informací a zkušeností, nejen o subjektivních pocitech a názorech. Takže v rámci vyváženosti informací jsem se rozhodl přispět pohledem i z jiné strany.
a ešte jeden názor konštruktéra NA, ktorý dané sústavy v živote nevidel ani nepočul, a už píše že: "o HIGH-ENDU se nedá hovořit" ... ja Noble Audio nebudem ohovárať, lebo niesom nafúkaný magor, no vzhľadom na napísané by som asi mal začať ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

N.A. píše:V hodnocení designu bych byl také mírnější, je to velmi individuální záležitost, jde o účelnost a dále také rozumnou vyrobitelnost.
Je to jednoduché a já s tím nemám problém.
Co se týká těch třípásmovek v kterých se snoubí historie a PA styl, tak inspirace byla nejspíše v Klipsch Cornwall http://wardsweb.org/misc/klipsch_cornwalls.jpg
je pravda, že reproduktory Klipsch sa podobajú na Solfegio loudspeakers, ale konštrukčne nemajú spoločné nič ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

N.A. píše:Pánové je vidět, že jste si ten výlet opravdu užili a z vašich řádků prýští čisté nadšení, ale musím se chtě nechtě připojit k bigjoemu. Při použití těch nejlacinějších měničů se nedá konkurovat špičkovým bednám, a o HIGH-ENDU se nedá hovořit. Pan konstruktér ví moc dobře proč tají které měniče ve svých výrobcích používá. Kdyby vás zajímalo, cože si to Slávo přivezl domu, nemusíte ani šahat po šroubováku: http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5574

Mimochodem, pokud je výškový měnič umístěn mimo osu jako u Alliante Prime, tak pravá bedna má výškáč blíže levého okraje a naopak, tedy přesně opačně než je na fotce z poslechovky i z fotky páru s cenovkou. Tohle zná každý průměrný stavitel beden. Takto opačně to je občas vidět i na výstavách, kde expozice připravují obchodníci a eventuelně nadšenci, o odbornících se dá hovořit málokdy.

Přemýšlel jsem, jestli to mam vůbec psát, protože můžu někomu zkazit radost a připravit ho o iluze. Došel jsem ale k tomu, že takovéhle fóra by měla být zejména o předávání si hodnotných informací a zkušeností, nejen o subjektivních pocitech a názorech. Takže v rámci vyváženosti informací jsem se rozhodl přispět pohledem i z jiné strany.
a nedá mi nereagovať na know how a lacné meniče - je umenie z lacných meničov vytiahnuť maximum a zladiť ich k zvuku, za ktorý sa nemusia hambiť. Sú však firmy, ktoré ani s najlepšími a najdrahšími meničmi nedokážu vytvoriť dobrú reprosústavu, a tomu hovorím prúser ... a šroubovák u dobre znejúcich reprosústav môže ležať spokojne v zásuvke :)
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

winelover píše:
N.A. píše:Takže v rámci vyváženosti informací jsem se rozhodl přispět pohledem i z jiné strany.
A dobře jsi udělal, Pavle. Informací není nikdy dost - já jsem například to pravidlo o stranovém umístění soustav s ohledem na vyosení výškáče neznal. Fakt je taky, že jsem to nikdy nepotřeboval zjišťovat.
Co se týká designu, tak to je čistě individuální záležitost. Mně například nijak neuráží, ale ani mně nikterak nenadchnul.
Mám takový pocit, že jsem budky s podobným nebo spíš skoro stejným vzhledem už dřív někde viděl.
K porovnání s C1 se nebudu vyjadřovat, protože jsem tyto DIY neslyšel. wl
No ďalší mudrlant, ktorý zaradil Solfegio loudspeakers do DIY ... potom nechápem, odkedy pozývajú organizátori výstav ako prvých DIY konštruktérov ... radšej si sa nemal vyjadrovať ako píšeš ...
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
bigjoe
Příspěvky: 616
Registrován: 28 pro 2010 19:36

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od bigjoe »

To p4f
a nedá mi nereagovať na know how a lacné meniče - je umenie z lacných meničov vytiahnuť maximum a zladiť ich k zvuku, za ktorý sa nemusia hambiť. Sú však firmy, ktoré ani s najlepšími a najdrahšími meničmi nedokážu vytvoriť dobrú reprosústavu, a tomu hovorím prúser ... a šroubovák u dobre znejúcich reprosústav môže ležať spokojne v zásuvke :)
Myslím, že jsi zbytečně horká hlava a asi uražená ješitnost. Jak N.A., tak winelover ti nenapsali nic špatného. Je super když někdo dokáže vytáhnout z měničů maximum. Tohle když někdo umí, tak je to frajer, ale samozřejmě pokud jsou použity levnější měniče, tak mají své hranice a svůj strop. Jinými slovy - za málo peněz se dá udělat také dobře hrající bedna, ale mezi nejlepší se prostě dostat nemůže. Sice jsem jí neslyšel, ale na zázraky nevěřím. Nemusíš se mnou souhlasit, tak o tom budeme diskutovat, ale nemusíme se hádat.
Jo a mně se líbí. Mám rád klasiku - futuristické tvary nechávám snobům.
Linn Majik CD, Electrocompaniet ECI 5, Dynaudio Heritage Special, IsoTek Sigmas GII, Magnat MMS 730, Nordost Tyr 2, Nordost Frey 2, AQ Columbia, Furutech Evolution II, Furutech Alpha 3, Furutech Absolute Power 18, Audioquest NRQ Z2, Soundcare
Uživatelský avatar
milan
Příspěvky: 38
Registrován: 01 led 2011 19:24

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od milan »

MB píše:Ospravedlnte ma, je to len moj nazor: nieco tak odporne ako tieto DIY som uz davno nevidel, mozno hraju skvele, ale matrixy su 1000 lig vyssie aj ked maju 20 rokov. Pan konstrukter by si mal zajst na STU fakultu architektury a odchytit nejakeho prvaka...
Názor akceptujem, ale v žiadnom prípade nesúhlasím. Ako som už povedal, stolárenské spracovanie reprosustav Solfegio je špičkovej úrovni, aj malé bedne sú na poklep takmer mŕtve a čo sa týka povrchovej úpravy, mal som doma Spendor S9s (5000 €) a ten v žiadnom prípade nemal tak dobre urobenú povrchovku ako Solfegio (presnosť dýhy, opracovanie, hrany, pokračovanie vzoru hrany...). Čo sa týka dizajnu, tak všetky modely majú veľmi triezvy a neutrálny dizajn, neurazia žiadnu posluchovku. Aj s týmto dizajnom a touto povrchovou úpravou (pravá drevená dýha), by sa nemusel hanbiť žiadny seriózny výrobca reprosustav. Jedine najväčší model má trocha archaický vzhľad, ktorý ale úplne zatieňuje svojou zvukovou kvalitou.
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

bigjoe píše:To p4f
a nedá mi nereagovať na know how a lacné meniče - je umenie z lacných meničov vytiahnuť maximum a zladiť ich k zvuku, za ktorý sa nemusia hambiť. Sú však firmy, ktoré ani s najlepšími a najdrahšími meničmi nedokážu vytvoriť dobrú reprosústavu, a tomu hovorím prúser ... a šroubovák u dobre znejúcich reprosústav môže ležať spokojne v zásuvke :)
Myslím, že jsi zbytečně horká hlava a asi uražená ješitnost. Jak N.A., tak winelover ti nenapsali nic špatného. Je super když někdo dokáže vytáhnout z měničů maximum. Tohle když někdo umí, tak je to frajer, ale samozřejmě pokud jsou použity levnější měniče, tak mají své hranice a svůj strop. Jinými slovy - za málo peněz se dá udělat také dobře hrající bedna, ale mezi nejlepší se prostě dostat nemůže. Sice jsem jí neslyšel, ale na zázraky nevěřím. Nemusíš se mnou souhlasit, tak o tom budeme diskutovat, ale nemusíme se hádat.
Jo a mně se líbí. Mám rád klasiku - futuristické tvary nechávám snobům.
ano, súhlasím, len ma mrzí, keď niekto kritizuje niekoho koho nepozná, a nemá na to žiadny pádny dôvod (MB), a za výhradami, ktoré som voči citovaným (NA,winelover) príspevkom uviedol, si stojím. Možno som ješitný, (to sme my chlapi všetci), no mám doslova alergiu na ľudí, ktorí kritizujú to, čo v živote nepočuli. :mad:
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
pasul
Příspěvky: 268
Registrován: 23 pro 2010 12:31

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od pasul »

Musím napsat, že taky nikdy nekomentuji to, co jsem neslyšel na vlastní uši. Snad jen design co vidím na fotkách. Proto souhlasím tady s názorem konstruktéra. Je pravda, že jsem slyšel spousty reprosoustav. Byly tam diamantové výškáče (cenou za pár zcela jistě překračující cenu celých těchto reprosoustav v prodejce!!!), keramické membrány na středech a kdo ví co všechno dalšího. A byl to takový neposlouschatelný průser, že sračka je ještě slabý popis....

Takže s rozumem lidi.
Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 659
Registrován: 28 pro 2010 22:28
Bydliště: Stockholm, SWE

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od MB »

p4f:
Prepac, ak sa ta to dotklo (asi ano, ked ich más doma), ale ja by som si nikdy nedovolil komentovat zvukové kvality tychto bedni, len proste mi pride design tychto bedni trochu nie moc pekny (zaobalil som to tak aby ta to neurazalo), cít sa prosím medzi nami dobre a nenechaj si pokazit chut na hifi od "autocenzura" ako som ja, ktory vsetko hned neobalene a velkohubo komentuju ako keby tomu rozumeli....inak v kazdom pripade, pekne a zaujimave citanie o Vasich navstevach a posluchovkach, je dobre ked to na Slovensku žije
B&W CDM-7NT,Sony TA-E90ES+TA-N90ES+SCD-555ES+TC-KA6ES+ST-SA5ES,Kuzma Stabi+Stogi+Denon DL-304&Ortofon QB+P-J PhonoBoxRS&PowerBoxRS,Linn Basik+Akito+Sumiko BP2,D AH-D2000+S HD800+Creek11SE
Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 659
Registrován: 28 pro 2010 22:28
Bydliště: Stockholm, SWE

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od MB »

p4f píše:
bigjoe píše:To p4f
a nedá mi nereagovať na know how a lacné meniče - je umenie z lacných meničov vytiahnuť maximum a zladiť ich k zvuku, za ktorý sa nemusia hambiť. Sú však firmy, ktoré ani s najlepšími a najdrahšími meničmi nedokážu vytvoriť dobrú reprosústavu, a tomu hovorím prúser ... a šroubovák u dobre znejúcich reprosústav môže ležať spokojne v zásuvke :)
Myslím, že jsi zbytečně horká hlava a asi uražená ješitnost. Jak N.A., tak winelover ti nenapsali nic špatného. Je super když někdo dokáže vytáhnout z měničů maximum. Tohle když někdo umí, tak je to frajer, ale samozřejmě pokud jsou použity levnější měniče, tak mají své hranice a svůj strop. Jinými slovy - za málo peněz se dá udělat také dobře hrající bedna, ale mezi nejlepší se prostě dostat nemůže. Sice jsem jí neslyšel, ale na zázraky nevěřím. Nemusíš se mnou souhlasit, tak o tom budeme diskutovat, ale nemusíme se hádat.
Jo a mně se líbí. Mám rád klasiku - futuristické tvary nechávám snobům.
ano, súhlasím, len ma mrzí, keď niekto kritizuje niekoho koho nepozná, a nemá na to žiadny pádny dôvod (MB), a za výhradami, ktoré som voči citovaným (NA,winelover) príspevkom uviedol, si stojím. Možno som ješitný, (to sme my chlapi všetci), no mám doslova alergiu na ľudí, ktorí kritizujú to, čo v živote nepočuli. :mad:
Mylis sa, dovod som mal, ale vobec nie je dolezite, ci konstruktera poznam alebo nie, proste som vyjadril svoje, opakujem svoje esteticke citenie, ty co ma poznaju na forach uz dlhsie, tak vedia, ze ked nieco napisem, myslim to vazne a nemam dovod niekoho urazat.
B&W CDM-7NT,Sony TA-E90ES+TA-N90ES+SCD-555ES+TC-KA6ES+ST-SA5ES,Kuzma Stabi+Stogi+Denon DL-304&Ortofon QB+P-J PhonoBoxRS&PowerBoxRS,Linn Basik+Akito+Sumiko BP2,D AH-D2000+S HD800+Creek11SE
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

MB píše:p4f:
Prepac, ak sa ta to dotklo (asi ano, ked ich más doma), ale ja by som si nikdy nedovolil komentovat zvukové kvality tychto bedni, len proste mi pride design tychto bedni trochu nie moc pekny (zaobalil som to tak aby ta to neurazalo), cít sa prosím medzi nami dobre a nenechaj si pokazit chut na hifi od "autocenzura" ako som ja, ktory vsetko hned neobalene a velkohubo komentuju ako keby tomu rozumeli....inak v kazdom pripade, pekne a zaujimave citanie o Vasich navstevach a posluchovkach, je dobre ked to na Slovensku žije
Nie MB, mňa sa nedotklo Tvoje vyhlásenie ohľadom designu - čo Ti neberiem je to Tvoj názor - ale posielanie konštruktéra kdesi do školy za prvákmi je podľa mňa drzosť. K prevedeniu (nie designu) môžem dodať toľko, že ŽIADNE Bowersy (všimol som si že máš CDM7NT) nemajú tak dokonale a precízne prevedené dýhovanie, ako Solfegio loudspeakers. Videl som všetky modely od Bowersov za posledných 10 rokov na vlastné oči (doma mám Matrix 805), a ani jedny nemali kvalitnejšie odýhovanie ako Solfegio loudspeakers, a tie som videl na vlastné oči tiež všetky modely. Je to aj logické, pretože Solfegio loudspeakers je poctivá kusová výroba - NIE DIY!!! - čosi ako Rolce Royce, a Bowersy sú čosi ako Audi. Kvalita, ale robená na páse. Nevyhlasuj sa prosím za kreténa, to si o Tebe naozaj nemyslím, len zváž prosím nabudúce slová, než niekoho niekam pošleš. Ďakujem za pochvalné slová, snažím sa cestou tohoto fóra rozšíriť okruh čitateľov :lol: .
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 659
Registrován: 28 pro 2010 22:28
Bydliště: Stockholm, SWE

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od MB »

No budem musiet pouzit merhautove slova : O voze a o koze

Dobre, vidim, ze si neoblomny, vyjadrim sa naposledy, kritizoval som design, nie zvuk a uz vobec nie spracovanie, je to moj nazor,no a matrixy som spomenul preto, lebo si riesil problem Matrix 800 vs Solfegio, vobec to nema spolocne nic s tym, ze ja mam doma stare CDM7NT. Ber to ako konstruktivnu kritiku, ktorou chcem pomoct vyrobcovi z Trebišova. Vyjadril som svoj nazor a zaroven navrhol riesenie (bohužial som svojou rétorikou urazil hlavne tvoje ego, co ma opatovne mrzí) a vzhladom na to, ze viem ake esteticke citenie maju studenti architektury a ako narocne je dostat sa na fakultu (teda aspon za mojich cias bolo), som konstrukterovi navrhol studenta brigadnika, ktory mu namaluje architektonicky skvost podla parametrov, ktore mu zada samotny konstrukter. A po dlhych a vycerpavajucich bojoch a desiatkach ci stovkach hodin, presedených u počitača či za rysovacou doskou, na telefóne alebo v zasadačke výrobnej haly, kde konstrukter bude chciet dokonale technicke riesenie a architekt-designer svoj "zlaty lotosovy kvet položeny na hladine horskeho jazierka" mozu najst riesenie, ktore bude urcitym designovym prinosom pre tohto výrobcu.

Ak ti je prosím niečo nejasné, napiš, rád sa vyjadrím, sám ten boj s architektom zvádzam denno denne, ale ver mi prináša to výsledky, pokial si toto konstrukteri bední vezmú k srdcu, tak majú možnost prerazit tam kam sa to podarilo aj tomu RR, co dufam s trošku chladnejšou hlavou sám uznáš nebolo ani trosku adekvatne prirovnanie
B&W CDM-7NT,Sony TA-E90ES+TA-N90ES+SCD-555ES+TC-KA6ES+ST-SA5ES,Kuzma Stabi+Stogi+Denon DL-304&Ortofon QB+P-J PhonoBoxRS&PowerBoxRS,Linn Basik+Akito+Sumiko BP2,D AH-D2000+S HD800+Creek11SE
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

to MB:
Prirovnanie k RR som použil zámerne, lebo zladenie každého detailu je minimálne na rovnakej úrovni. Marketing, zázemie a všetko ostatné je samozrejme odlišné.
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
povopozitiv
Příspěvky: 7
Registrován: 12 črc 2011 12:40
Bydliště: Levice, SR

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od povopozitiv »

No páni ale sa na nám tá diskusia rozbehla... Škoda, že sme nemohli sedieť niekde pri pivku, určite by nedošlo k toľkým nedorozumeniam. ;) Ono každý z vás má v niečom pravdu a aby to nebol „súboj“ p4f verzus ostatný, pridám aj ja pár slov tak povediac z pravej ruky. Reproduktory Soliti prime som za tých pár týždňov podrobil niekoľkým hodinám ako zahorovaniu tak priameho posluchu z rôznych zdrojov gramo, cd, kazeťák, dvd... všetko som to prehnal cez JOLIDU JD202A. Ako každé bedne majú svoje + a - , ktoré im diktuje cenová kategória. Samozrejme, že Soliti nemôže súperiť z B&W805, ale to vzhľadom na cenu nikto neočakáva. Na strane druhej som nepočul tak brilantne hrať reproduktory za 550€ a že som ich už počul dosť – to bol vlastne dôvod, prečo som ich kúpil a vystriedali B&W602, ktoré sú v tej istej cene. Po hodinách posluchu môžem zodpovedne prehlásiť, že Soliti, budú ťažko hľadať súpera aj o kategóriu vyššie, pozor povedal som ťažko, nie, že vôbec... Čo sa týka použitého meniča neriešim, mojim jediným posudzovačom je ucho a keď to hrá, ako p4f správne podotkol, nepotrebujem šroubovák... Samozrejme, že by lepšie znelo, povedať : boli ta m použité napr. scan speak, ale výsledný zvuk s monacorom má jednoznačné posolstvo:za málo peňazí veľa muziky a to doslovne. Design, tu by som sa priklonil k väčšine, pretože mám iné estetické cítenie ako konštruktér, myslím tým najvyšie modely, regálovky sú v poho – neurazia i keď aj tu by sa dalo zlepšiť, na druhej strane výrobca ponúkol aj možnosť : vyberte si vzhľad a zbytok nechajte na mňa... Tak či onak je to veľmi subjektívne a čo sa páči mne, nemusí sa kamarátovi. Myslím si, že uvedená strohosť šetrí peniažky a je „nadčasová“. Dielenské spracovanie ako sa už viackrát spomenulo je pri uvedenej cenovej relácii nevídané a treba vidieť na vlastné oči – fotka neukáže všetko. :sad:
Na záver ďakujem všetkým, ktorí sa vyjadrili, každý názor obohatí toho druhého či už je pozitívny alebo negatívny. :thumbup:
O týždeň v Leviciach dôjde k priamym porovnávkam Soliti, verzus bowersy602 a 805, budeme sa snažiť čo najdetalnejšie popísať zvukové rozdiely a verím, že vás to zaujme, presne sa budeme snažiť vydefinovať kde sa končí hranica najnižšieho modelu solfegio a kde hranice posúvajú bowersy zhodou okolností najvyšší model v regálovej sekcii v danom čase.
Som rád, že som tu medzi vami a teším sa na ďalšie výmeny názorov tak plodných...
hifi zdar!
:-h
Uživatelský avatar
winelover
Moderátor
Příspěvky: 445
Registrován: 28 pro 2010 12:05
Bydliště: Teplice

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od winelover »

To p4f:
No, musím přiznat, že mne tvá podrážděná reakce dost zaskočila. Můžeš mi prosím napsat, ve kterém příspěvku jsem někoho nebo něco kritizoval? Nebo dokonce urážel? Pouze jsem reagoval na příspěvek NA, to je vše.
Jestli tě tak moc urazilo to označení DIY, tak se omlouvám. Po přečtení prvního článku v tomto vlákně jsem se pokusil najít nějaké další informace o výrobci jako například web - pouze statický obrázek, žádné informace ... V podstatě jsem nenašel nic. Tak jsem, zřejmě mylně, usoudil, že to ten člověk dělá pro zábavu a jako bokovku. Asi neumím hledat.
Na druhou stranu si myslím, že prohlášení "Po zapojení väčšieho dvojpásmového modelu Alliante Prime, som prišiel k poznatku, že nie Dynaudio Confidence C1 je najlepšia dvpojpásmová regálovka, ale Solfégio Alliante Prime" si o nějaké reakce přímo říká, přesto jsem se jich zdržel nemaje možnost porovnání - jak píši výše.
Mimochodem, já bych si nikdy nedovolil tvrdit, že DA C1 je nejlepší 2p regálovka a to přesto, že mi její zvuk naprosto vyhovuje a mám ji rád. ;)
NAS QNAP TS-439 ProII+->Meitner MA3->Electrocompaniet AW250R->Dynaudio Confidence 20, Zappiti Reference, IsoTek Sigmas GII, Nordost Valhalla, XLO 10b AC...
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

winelover píše:To p4f:
No, musím přiznat, že mne tvá podrážděná reakce dost zaskočila. Můžeš mi prosím napsat, ve kterém příspěvku jsem někoho nebo něco kritizoval? Nebo dokonce urážel? Pouze jsem reagoval na příspěvek NA, to je vše.
Jestli tě tak moc urazilo to označení DIY, tak se omlouvám. Po přečtení prvního článku v tomto vlákně jsem se pokusil najít nějaké další informace o výrobci jako například web - pouze statický obrázek, žádné informace ... V podstatě jsem nenašel nic. Tak jsem, zřejmě mylně, usoudil, že to ten člověk dělá pro zábavu a jako bokovku. Asi neumím hledat.
Na druhou stranu si myslím, že prohlášení "Po zapojení väčšieho dvojpásmového modelu Alliante Prime, som prišiel k poznatku, že nie Dynaudio Confidence C1 je najlepšia dvpojpásmová regálovka, ale Solfégio Alliante Prime" si o nějaké reakce přímo říká, přesto jsem se jich zdržel nemaje možnost porovnání - jak píši výše.
Mimochodem, já bych si nikdy nedovolil tvrdit, že DA C1 je nejlepší 2p regálovka a to přesto, že mi její zvuk naprosto vyhovuje a mám ji rád. ;)
No musím priznať že som reagoval podráždene, sorry, a bolo to pre DIY ako píšeš. Výrobca Solfegio loudspeakers staré webové stránky zrušil, a nové ešte niesu. O Dynaudiách C1 písal Milan, zakladateľ témy, ja si zvuk týchto bedničiek nepamätám, ak som ich aj kdesi na výstave počul. :smile:
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Uživatelský avatar
bigjoe
Příspěvky: 616
Registrován: 28 pro 2010 19:36

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od bigjoe »

Táák. Konec dobrý, všechno dobré. A tak to má byť ! :thumbup:
Linn Majik CD, Electrocompaniet ECI 5, Dynaudio Heritage Special, IsoTek Sigmas GII, Magnat MMS 730, Nordost Tyr 2, Nordost Frey 2, AQ Columbia, Furutech Evolution II, Furutech Alpha 3, Furutech Absolute Power 18, Audioquest NRQ Z2, Soundcare
Uživatelský avatar
p4f
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2011 18:15
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Solfegio loudspeakers Trebišov

Příspěvek od p4f »

to bigjoe:

:thumbup: jasnačka, už sa teším na ďalšie "blbnutie" so Slávom o týždeň :angel: odkaz na recenziu bude tu: viewtopic.php?f=18&t=516
Solfegio loudspeakers Alliante prime, Jolida JD302BRC, Marantz CD17KI-Signature, Marantz TT15, Jolida JD9, Technics RS-BX828, Technics RS-B965, Pioneer CT-S920S, JVC KD-A33, Akai GX600D-PRO
Odpovědět