STUDIO ESO

Výrobci, prodejci a Hifi studia.
Odpovědět
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Máme již naskladněno, k poslechu u nás ve studiu Eso, Ondříčkova 32, Praha 3, Žižkov

odkaz na eshop: http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/se ... ledatjak=2

SÉRIE CAMBRIDGE CX BOŘÍ HRANICE DIGITÁLNÍHO AUDIA

Nejúspěšnější a největší britský výrobce audiotechniky, firma Cambridge Audio, uvádí na trh zcela novou řadou produktů s jednoduchým označením CX, u které se rozhodl přejít na zkrácený název Cambridge a lehce inovovat logo.
Přístroje svou pozicí v portfoliu výrobce navazují na úspěšnou skupinu komponentů řady azur (s výjimkou nejvyšší osmičkové řady, která zůstává v nabídce Cambridge Audio nadále) a přináší výraznou inovaci vzhledu, který působí modernějším dojmem, než tradiční vizáž zavedených předchůdců. U nových zesilovačů řady CX se konstruktéři zaměřili na vylepšení digitální konektivity, proto dostaly do vínku podstatně lepší D/A převodníky, než měli jejich starší sourozenci, takže připojení digitálního zdroje audio obsahu přímo k zesilovači již není třeba považovat za provizorní řešení. I když zařazení síťového přehrávače do sestavy, osazeného zdvojenými převodníky, výslednou kvalitu reprodukce posune samozřejmě ještě o něco výš. Filozofii komponentů schopných kvalitně přijímat digitální audiodata dokládá také zařazení kvalitního CD transportu do kolekce nových přístrojů Cambridge řady CX, který nahrazuje tradiční CD přehrávač.
Všechny přístroje jsou dodávány v černé nebo stříbrné povrchové úpravě, s čelními panely z kartáčovaného hliníku.

Obrázek
Obrázek

Integrovaný zesilovač CAMBRIDGE CXA60
Výchozí model zesilovačů řady CX zdědil kvalitu a poctivou konstrukci po svých "rodičích", včetně dostatečně dimenzovaného napájení a použití toroidního transformátoru s nízkým rozptylem elektromagnetického pole. Větší pozornost však byla věnována kvalitě integrovaného D/A převodníku. CXA60 je výkonný zesilovač třídy AB, s analogovými i digitálními vstupy a sluchátkovým výstupem.
Výstupní výkon: 2 x 60 W (8 ohmů), 2 x 90 W (4 ohmy)
Kmitočtový rozsah: 5 – 60 000 Hz (+/-1 dB)
D/A převodník: Wolfson WM8728
Analogové vstupy: 4 x nesymetrický (RCA), 1 x 3,5 mm MP3 (na čelním panelu)
Digitální audio vstupy: 1 x S/PDIF coaxiální, 2 x TOSLINK optický, Bluetooth pomocí BT100
Výstupy: repro A + B, 3,5 mm sluchátkový, Preamp a výstup pro subwoofer
Cena: 24 990 Kč

Obrázek
Obrázek

Integrovaný zesilovač CAMBRIDGE CXA80
Plně symetrický zesilovač třídy AB s toroidním transformátorem, s nízkým rozptylem elektromagnetického pole a samostatným (dual mono) vinutím pro levý a pravý kanál.
Zdokonalené obvody D/A konverze, postavené na osvědčeném 24-bit 192kHz čipu Wolfson, které nabízejí kromě 2 optických vstupů a jednoho koaxiálního vstupu i asynchronní USB Audio vstup s neuvěřitelně nízkým jitterem, umožňují kvalitní přehrávání hudby přímo z počítače. S pomocí votitelného Bluetooth přijímače BT100 je možné streamovat hudbu přímo ze smartphonu nebo tabletu.
Výstupní výkon: 2 x 80 W (8 ohmů), 2 x 120 W (4 ohmy)
Kmitočtový rozsah: 5 – 60 000 Hz (+/-1 dB)
D/A převodník: Wolfson WM8728
Analogové vstupy: 1 x symetrický XLR, 4 x nesymetrický (RCA),1 x 3,5 mm MP3 (na čelním panelu)
Digitální audio vstupy: 1 x S/PDIF coaxiální, 2 x TOSLINK optický, 1 x USB audio, Bluetooth pomocí BT100 (volitelné příslušenství)
Výstupy: repro A + B, 3,5 mm sluchátkový, Preamp a výstup pro subwoofer
Cena: 32 990 Kč

Obrázek
Obrázek

Síťový přehrávač CAMBRIDGE CXN
Díky vnitřní technologii postavené na základě mnohokrát oceněných přístrojů série StreamMagic, přehraje CXN prakticky vše, od základních komprimovaných formátů MP3 až po FLAC soubory ve studiové master kvalitě, v rozlišení až 24 bit/192 kHz a WAV soubory. A přehraje je neuvěřitelně dobře.
Podporované formáty: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, WMA, MP3, AAC, HE AAC, AAC+ a Ogg Vorbis
D/A převodníky: zdvojené 24 bitové Wolfson WM8740
Digitální filtr: ATF2 (s časově proměnnou filtrací) druhé generace, převzorkování na 24 bit/384kHz
Digitální audio vstupy: S/PDIF coaxialní a TOSLINK optický, USB vstup (USB typu B, vyhovující USB audio profilu 1.0 nebo 2.0, volitelné uživatelem), DSD přes USB
Digitální audio výstupy: S/PDIF coaxialní a TOSLINK optický
Analogové audio výstupy: symetrický (XLR), nesymetrický (cinch)
Kompatibilita: UPnP, USB média, USB audio 1.0 a 2.0, S/PDIF Toslink a koaxiální, Internetové rádio, Spotify, BT100 Bluetooth přijímač (volitelné příslušenství)
Cena: 31 990 Kč

Obrázek

CD transport CAMBRIDGE CXC
Jednorychlostní, pro přehrávání hudebních CD optimalizovaný transport Cambridge CXC, byl navržen pro dobře fungující načítání digitálních dat z CD nosičů, s nejmodernější korekcí chyb. Používá legendární, osvědčené S3 servo a nejpokročilejší systém chybové korekce. Víceúčelové univerzální Blu-ray přehrávače mu prostě nemohou konkurovat.
Bez vlastního D/A převodníku je předurčen pro použití v kombinaci se zesilovači řady CX. Dokonale se uplatní také ve spojení s jakýmkoliv kvalitním externím D/A převodníkem.
Digitální audio výstupy: S/PDIF coaxialní a TOSLINK optický
Cena: 14 990 Kč

ODKAZ NA VÝROBCE: http://www.cambridgeaudio.com/products/cx-series

http://www.studioeso.cz
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Pár položek z bazaru prodáno, ale O5 přibyly nějaké nové věci...
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/BA ... 13_0_1.htm

Zajímavý je zejména MARSH SOUND DESIGN HT-750

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Ma ... 0-d621.htm


harley44
Příspěvky: 180
Registrován: 29 črc 2012 13:41

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od harley44 »

Zaajimalo by me zda si CXN po pripojeni externiho hdd pamatuje nactene soubory nebo je nacita po kazdem zapnuti.
Franco Serblin Ktema - Accuphase C2450 + A75 - Esoteric K-05B - Melco N1 - Shunyata Triton V3 - Michell gyrodec - SME V - Koetsu black - Ear 88pb phono+Ear MC4 sut - Pioneer RT 909
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Dobrého dne všem,

tak MSD HT-750 zmizela dost rychle, ale objevil se celkem pěkný ROTEL AV -
předek...

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/RO ... 2-d652.htm


S přáním příjemného dne, JŠ
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Právě teď k poslechu nás,

ve studiu ESO: ručně vyráběný referenční gramofon německé značky
Transrotor, typ ZET 1 black s přenoskou MM Uccello.



Produkt v našem E-shopu: http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Tr ... k-d735.htm

Stránky výrobce: http://transrotor.de/en/products/1-plat ... zet-1.html
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

doplňující obrázky

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Nové přenosky Hana

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek
Představujeme novou řadu elektrodynamických (MC) gramofonových přenosek 華 , neboli „HANA“ z Japonska. HANA je synonymem pro „brilantní a nádherné“, což výstižně charakterizuje zvukový projev těchto produktů. Gramofonové přenosky HANA využívají aluminiové materiály špičkové kvality ve spojení se speciálním zpracováním, kvalitně navržený magnetický obvod a precizně vyrobenou chvějku a snímací hrot. Výsledkem pak je vskutku „brilantní a nádherný zvuk“, obvyklý doposud u cenově mnohem dražších produktů. Hana „SL“ a „SH“ používají čistý přírodní diamantový hrot ve tvaru Shibata, který má vynikající kmitočtovou charakteristiku a zaručuje nejvyšší transparentnost a vynikající čitelnost zvukových nahrávek. Levnější varianty s označením „EL“ a „EH“ jsou pak osazeny hrotem eliptickým při zachování ostatních vynikajících vlastností vyššího modelu. Přenosky HANA vyrábí společnost Excel Sound Corporation v Tokiu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Parametry:
Obrázek

odkaz na produkty Hana v E-shopu Studio Eso
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Mo ... m?man=Hana

S pozdravem JŠ.
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek

Přejeme vám vše nejlepší v Novém roce.


Prvním letošním příspěvkem je odkaz na referenci, celkem hezké ozvučení realizované naší firmou v minulém roce, poslední galerie, č.34

https://www.facebook.com/pages/Studio-E ... ?sk=photos

http://www.studioeso.cz/reference.html

S přáním všeho nejlepšího, Šimko Josef
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Sonus faber PRYMA

Příspěvek od studio_ESO »

Sluchátka PRYMA
A je to tady! Sonus faber má sluchátka.
V poslední době, kdy se se sluchátky, díky bouřlivému vývoji chytrých telefonů, tabletů a dalších mobilních zařízení, které dokážou ve velmi dobré kvalitě přehrávat zvuk, doslova roztrhl pytel, se i nejeden z „klasických“ výrobců reproduktorových soustav pustil do jejich výroby, aby ukousl alespoň kousek z koláče, který tento zajímavý segment audio zařízení představuje.
Firma Sonus faber, jeden z nejznámějších výrobců reprosoustav na světě, který je znám mimořádným důrazem na dokonalý design svých výrobků a patří do silné skupiny Fine Sounds Group, nezůstal stranou tohoto trendu a rozšířil portfolio o překrásná sluchátka, vyráběná pod značkou PRYMA.
Doba, kdy posluchač s velkými sluchátky na uších vzbuzoval na veřejnosti shovívavý úsměv, podobně jako Otík, z kultovního snímku Vesničko má středisková, je dávno pryč. Výrobci si uvědomili, že ne jenom špunty se dají nosit na ulici a tak kromě velkých modelů, zařadili do sortimentu vysoce kvalitní, ale relativně lehká a elegantní sluchátka. Posluchač je využije nejen na kvalitní poslech doma, ale může s nimi vyrazit také mezi lidi. A právě do této kategorie Fine Sounds zacílil.
Jedinečný design, prvotřídní provedení, styl. Kompletně vyrobené v Itálii. Návrh vývojářů Sonus faber zaručuje to, že nejen dokonale vypadají, ale také hrají.
Jejich originální konstrukce navíc umožňuje velmi jednoduše vyměnit nejen hlavový most, potažený vysoce kvalitní italskou kůží, ve třech barevných provedeních (černá, kávová a odstín burgundské), ale také pohodlné náušníky, přichycené k mušlím sluchátek magnetem. Pomocí konektorů je možné také vyměnit sluchátkový kabel.

Mušle těchto cirkumaurálních uzavřených sluchátek jsou vyrobeny z lehké hliníkové slitiny a obsahují dynamické měniče o průměru 40 mm s tehkou mylarovou membránou a neodymovým magnetem. Jejich cívka je navinuta vodičem z 99,99% -ní bezkyslíkaté mědi. Stejně kvalitní materiál je požit také na přívodní kabel, opatřený masivně pozlacenými konektory a mikrofonem.
Každá mušle je opatřena elegantní sponou, pomocí které je připevněna k hlavovému mostu a pomocí níž se upravuje její pozice na hlavovém mostu, tedy „velikost“ sluchátek.


Dokonalá povrchová úprava mušlí, spolu s prošívaným koženým hlavovým mostem, dělá z těchto sluchátek skutečný módní doplněk. Nabízí se v několika variantách: smetanové, černé a karbonové, se stříbrnou povrchovou úpravou kovových částí a v černé a tmavě šedé se zlatou povrchovou úpravou, ve dvou odstínech zlaté. Hlavový most v alternativní barvě je možné přikoupit.
Impedance sluchátek je 32 ohmů, kmitočtový rozsah 10 - 25.000 Hz, zkreslení 0,1% při 90dB, citlivost 118 dB / 1kHz / 1 mW. Kabel je zakončen 3,5 mm konektorem jack, k mušlím sluchátek se připojuje dvěma 2,5 mm jack konektory. Hmotnost mají 355 g.
Cena 14 490,- je stejná, pro všechna provedení, s výjimkou karbonové verze, ta stojí 15 490,-

Obrázek

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... escription
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Pračka LP desek Wcs-2 od Music Hall

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek

Novinka ve Studiu ESO, pračka desek Wcs-2 od Music Hall, která vás zbaví nečistot z drážek LP desek.

Produktové video: https://www.youtube.com/watch?v=EZLXaPHLQ10

Odkaz na stránky Eshopu: http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/music-hall-wcs2
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek

Nejnovější počin v Lifestyle kategorii Naim Audio, bezdrátový all-in-one systém.

Britský výrobce Naim Audio spojil klasické audiofilské hodnoty s moderními trendy a komfortem.

Co se týče konstrukce, tak zaujme bohaté žebrování zadní strany a působivý podsvícený kruhový ovladač. Mu-so vybavil celkem šesticí dopředu hrajících reproduktorů
a ke každému z nich je připojen vlastní koncový stupeň s výkonem 75 Wattů. Celkem tomu odpovídá 450 Wattů.

Všechno dění se odehrává bezdrátově, včetně pokročilejšího ovládání. (Bluetooth, WiFi),
Naim mu-so nabízí připojení po Wi-Fi, Bluetooth kodek aptX, USB vstup pro připojení datových pamětí,
ale také analogový a digitální vstup v podobě 3,5 mm jacku.

Podpora AirPlay i standardu UpnP a podpora HD souborů (streamy do 24-bit / 192kHz WAV, FLAC a AIFF. ), bezdrátově je omezená do 48kHz.

Mu-so vás rozhodně zaujme v oblasti basů, na to jak měniče nejsou nikterak dramaticky velké. Basem zaplní i místnost o velikosti 50m².


Ocenění :

Hi-Fi Voice 1.místo Multiroom roku

EISA jednoho z nejprestižnějších ocenění v oboru spotřební elektronika za all-in-one systém.

Obrázek

Obrázek

K poslechu ve Studiu. E-shop: http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Na ... o-d837.htm
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN XN-350

Příspěvek od studio_ESO »

Z bazaru sice zmizely Rí-Audio (FOX AUDIO) HD-MK I, ale máme opět pár zajímavých kousků…

Legendární XAVIAN XN-350, výr. číslo 005, 006.

Dýha restaurována,

osazeny zcela nové vysokotónové měniče,

vše změřeno, zkontrolováno. Nádherný americký ořech.

Repro vypadají jako nové. 2 roky záruka od našeho studia.

K poslechu u nás ve studiu…

Bližší info, Šimko Josef, 602 219 647, studioeso@studioeso.cz

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... 0-d860.htm

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN SUONA GRAN COLONNA

Příspěvek od studio_ESO »

Dnes opět jeden kousek ze soukromé sbírky…
XAVIAN SUONA GRAN COLONNA ,
přeměřené a po kontrole, dvoupásmová reprosoustava s pasivním zářičem,
podobná osazením v té době rovněž oblíbeným PRO-AC STUDIO 125 (pokud mi paměť ještě slouží). Vynikají měkkým, příjemným, neunavujícím přednesem a (na svůj objem) velmi zajímavě reprodukovanou basovou složkou. Jsou vhodné pro dlouhodobý neunavující poslech a nenáročné na kombinaci se zesilovačem…
Třešňová dýha, opticky ve výborném stavu. Krycí síťky rovněž zcela nepoškozené.
Lakovaná základna má drobné otěry.
K POSLECHU u nás ve studiu…

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... A-d847.htm

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Tak s omluvou, ale byl to větší fofr než jsme čekali. Xavian GRC. už jsou fuč. Nevadí, chystáme další zajímavé kousky. XAVIAN PRIMISSIMA jsou už pryč taky, ale pozornosti by neměly ujít ani pěkné XN-125 se stojany v třešňové dýze…


Obrázek

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... 5-d975.htm

S přáním příjemného dne,
Šimko Josef
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

"SAFRA, jde to rychlejc než jsem čekal" - XN-125 PRODÁNO... Já snad
opráším ve sklepě, na půdě a z letního bytu nějaké další poklady...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale v rámci úklidu se můžete těšit na nějaké další 20-30 let staré "novinky"


Již brzy.

Šimko Josef
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN XN 225 + STOJANY

Příspěvek od studio_ESO »

Tak Primissima a Scena centr už je také pryč (to ostatně i DYNADIO CONTOUR 1.1, které jsme nestihli ani vystavit),
ale přibyla dnes v nabídce jedna VINTAGE sběratelská lahůdka XAVIAN XN 225 + originál stojany.
Vůbec první model XAVIAN, kterým se etabloval na Český trh. Dodnes přemýšlím, jestli zaváděcí cena
(brzy zvýšená, ale i po zvýšení ceny měly tyhle „budky“ neuvěřitelný poměr cena/výkon) nebyla čistý dumping.
Velmi zachovalý a plně funkční pár, v ořechové dýze (český ořech, světlejší, nikoli tolik rozšířený americký).
Soustavy jsou uzavřené konstrukce.



Dýha ve výborném stavu, reprosoustavy zkontrolovány a změřeny. Cena 12 500,- včetně stojanů…

Obrázek

Obrázek

Obrázek

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... 5-d989.htm


Šimko Josef
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Dobrého dne, XN-225 se tedy pravda neohřály. Dnes Vám nabídneme něco trochu (spíše víc) speciálnějšího. Jedny z prvních XAVIAN XN-350.
Už u nás byly jednou, původní MDF základna nebyla v dobrém stavu, takže byla nahrazena žulovým soklem v podobných rozměrech a s nožkami s keramickým tlumením. Jde o vývojový pár XAVIANu s osazením jiným středotónovým měničem, rovněž od Scanspeak. Zákazník, žijící v Rakousku, na ně cca 5 let hrál a nyní se opět dostaly k nám. Bylo potřeba udělat drobný repas, doplnit chybějící čudlíky na čelní síťce a vyměnit středové měniče. Za typ stejný, jaký byl použit v prvním osazení. Soustavy jsou opraveny, přeměřeny, zkontrolovány a jsou za velice příjemnou cenu. Transport bude trochu horší, jedna váží cca 100 kg. Kupec obdrží nezávazný tip na dopravce, nebude-li se tím chtít zabývat sám. Já se s tím každopádně nevezu, záda mám jen jedny… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dýha světlý ořech, nikoli americký, nabízený minule. Možno vidět a slyšet u nás ve studiu.

Obrázek

Obrázek


https://www.facebook.com/Studio-ESO-639908926090670/

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... 0-d708.htm
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

XAVIAN XN-350 v provedení tmavý americký ořech (ty dražší) prodány,
gratulujeme novému majiteli... :thumbup:.
V nabídce stále ty levnější
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... escription

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Dobrého dne všem, repasované XAVIAN XN-350 ve světlém ořechu prodány.
Gratulujeme novému majiteli k dospělému zvuku.


Obrázek

Chystáme pro Vás jedny XN-230 v mahagonové dýze, ale ty budou chviličku
trvat... :thumbup:
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Rád bych dnes upozornil na zajímavý TIP v našem bazaru, téměř nový ROTEL
RSP-1572 od našeho dobrého klienta, který se po hlavě vrhl do kvalitního
sterea. Přátelé, pokud někdo z vás chce už opravdu dobré 5+1 (7+1), pak
tento předzesilovač, A ZA TYTO PENÍZE, je slušná vstupenka do opravdového
domácího kina...

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/RO ... 2-d652.htm

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN CUORE

Příspěvek od studio_ESO »

Subwoofer XAVIAN CUORE v barvě třešeň, plně funkční, po kontrole u nás.
Možno předvést u nás ve studiu. Jedná se však o prodej bez jakékoli provize
přímo od zákazníka. Woofer celkově v dobrém stavu, na horní straně pár
škrábanců, viz foto.

https://www.facebook.com/Studio-ESO-639908926090670/

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... -d1022.htm

Obrázek

Obrázek

Cena 16 500,-
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN CUORE

Příspěvek od studio_ESO »

Dnes jsme dostali svolení zákazníka dát kontakt přímo na něj, takže možno
cokoli i rovnou s ním, p. patrik Zachar: patrik.zachar@gmail.com
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN XN-230 a AKAI GX-625

Příspěvek od studio_ESO »

Dnešní post bude poněkud ANALOGOVĚ HISTORICKÝ, rád bych nabídl SH XAVIAN XN-230, včetně originál stojanů, v provedení „stará třešeň“ včetně originál Xavian výškově stavitelných stojanů. Provedli jsme celkovou kontrolu, vyčištění, změnu na vnitřním tlumení a drobnou změnu na výhybce.

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... -d1023.htm

Obrázek
 
A druhá lahůdka je cívkový magnetofon AKAI GX-625. Akai jsou poměrně spolehlivé a dobře hrající stroje. Tento je v pěkném stavu, pouze jsme čistili a odmagnetovali páskovou dráhu. Je samozřejmě plně funkční. Test jednoduššího modelu zde: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... x-620.html
 
Obrázek

Obrázek

Obé je k poslechu u nás ve studiu.

https://www.facebook.com/Studio-ESO-639908926090670/
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

XAVIAN PRELUDIO

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek


Z bazaru O5 zmizel další kousek a to centr od Bowers & Wilkins.

Dále můžete (krom běžných aktuálních produktů) sledovat naši zvýhodněnou nabídku, například XAVIAN PRELUDIO za akční cenu, jedná se dostupnou tří-pásmovou podlahovou reprosoustavu jež konkuruje třeba Bowers & Wilkins CM9. Jedná se o poslední pár, v barvě ořech. Doporučujeme vybavit hroty Soundcare M8 http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... 8-d105.htm, reprodukce basové části spektra se výrazně zpřesní.



Viz info: http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... o-d268.htm



Recenze: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ludio.html



Za studio ESO

Tom Lukůvka
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Dnešního slunného dne (venku sice prší, ale nějak jsem to teď přestal vnímat... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) jsme naskladnili velmi zajímavou (a zaplatitelnou), skvěle hrající novinku od SONUS FABER... Celá řada PRINCIPIA má skvělý design, v poměru k ceně úchvatný zvuk a cena je velice, velice příjemná. Je to takový hifistický entry level, ale s velmi, velmi kultivovaným zvukem...

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... -d1047.htm
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... -d1046.htm
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... -d1050.htm
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... -d1048.htm
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... -d1049.htm
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SO ... -d1051.htm


Obrázek

Obrázek


Srdečně zvu k poslechu do našeho studia. Šimko Josef
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Novinka v sortimentu:

„zrcadlo“ (deska bez záznamu) na nastavení Antiskatingu. Naskladněno v dostatečném počtu…



http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/An ... escription

Obrázek



Základní cena je 349,- Kč s DPH. Nyní je zaváděcí cena 299,- Kč s DPH.



Za Studio ESO, Tomáš Lukůvka
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

„Dánové nelžou“

A také „vrah se vrací na místo činu“ J V roce 96 jsme měli na své prodejně v Lucemburské první větší závoz reprosoustav DYNAUDIO. Dnes, po více než dvaceti letech od první várky, navazujeme na tradici a nově DYNAUDIO nabízíme. Z levnějších bych rád upozornil na řadu Emit a řady Excite. Pamětníkům možná některé modely budou připomínat tehdejší řadu Contour, konkrétně modely 1.1 a 1.3. Dnešní provedení zahrnuje bílý a černý lak, případně též dřevěné dýhy.



http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Dy ... -d1349.htm

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Dy ... -d1350.htm

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Dy ... -d1358.htm

Zveme vás k poslechu do našeho studia


Obrázek

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

SENNHEISER HD 660 S

Příspěvek od studio_ESO »

Novinka v rozšířeném výběru sluchátek, nový Sennheiser HD 660 S, vylepšený nástupce oblíbených sluchátek HD 650. (Neutrálnější. Méně basů, zato přesnější)



Klíčové vlastnosti a výhody:

· Referenční úroveň reprodukce otevřených dynamických kabelových sluchátek

· Inovovaný reproduktor s mimořádně nízkým harmonickým zkreslením

· Ručně vybírané reproduktory s precizním souběhem tolerancí pravého i levého maximálně do hodnoty ± 1 dB

· 150 ohmů nominální impedance pro snadné připojení jak domácích, tak přenosných Hi-Res přehrávačů

· Výměnné kabely jsou vyrobeny z vysoce vodivé OFC mědi, s velmi nízkým šumem, zesílené para-aramidovými vlákny

· Obsahuje možnost výběru typu připojení - 6,35 mm jack nebo 4,4 mm symetrický Pentaconn. Redukce 6,35 mm na 3,5 mm je v setu.

· Frekvenční rozsah: 10 Hz – 41.000 Hz

· Akustický tlak při 1 kHz, 1 Vrms: 104 dB

· THD při 1 kHz, 100 dB: 0,04 %

· Dodáváno s pouzdrem

Obrázek

Obrázek

Obrázek


http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/SE ... -d1394.htm

K poslechu u nás ve Studiu.
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Přestavujeme vám novinku v sortimentu subwooferů novou řadu 4000 od společnosti SVS, která je vnímána, na poli výrobců subwooferů, jako ikonická a jednoznačně patří k nejprestižnějším producentům aktuálního trhu.
 
Obrázek

Společnost SVS založili v roce 1998 čtyři nadšení audiofilové, kteří se seznámili při diskuzích na odborných fórech. Jejich nespokojenost s aktuálně nabízenými produkty vyústila ve vývoj a výrobu několika zvukově výjimečných subwooferů, jak už to bývá, nejprve v garáži. První kusy byly distribuovány mezi přátele, avšak okamžité vřelé reakce vyústily v kontinuální výrobu. Prodej první série byl realizován výhradně pomocí internetu a i v tomto případě byly tyto výrobky velmi pozitivně přijímány, dnes již širokou, veřejností. Na základě těchto skvělých reakcí trhu společnost SVS zahájila v roce 2002 regulérní výrobu sofistikovaných subwooferů.
 
Obrázek

Hlavní produktovou řadou společnosti SVS jsou špičkové subwoofery. Jejich hlavními rysy jsou maximálně stabilní a výkonné zesilovače s výkonem v řádu kW, což subwooferům zaručuje skvělou stabilitu a také osazení výbornými DSP procesory, které umožňují precizní nastavení zvukových vlastností subwooferů. Zvukovou korekci pomocí DSP procesorů řadí vývojový tým společnosti SVS jako nejdůležitější ikonickou vlastnost subwooferů SVS a proto zvolili nejprestižnější produkt High Resolution Audio DSP procesor od společnosti Analog Devices. Ten pracuje na frekvenci 50MHz, což představuje korekci v reálném čase. Pro jednoduché ovládání a snadné nastavení všech vlastností zmíněného DSP procesoru vývojový tým SVS připravil intuitivní aplikaci pro chytré telefony a tablety. Ta pomocí rozhraní Bluetooth komunikuje se subwooferem a je dostupná pro platformy iOS i Android.

Obrázek

Poměrně ikonickým charakterem subwooferů SVS je možnost zvolit si konkrétní model v provedení s uzavřenou, bassreflexovou nebo cylindrickou ozvučnicí. A právě ta třetí zmíněná - cylindrická ozvučnice, jinak téměř exotická mezi výrobci subwooferů, přináší nejlepší zvukové výsledky z pohledu minimalizace vzniku stojatých akustických vln a to jak vně subwooferu - v poslechové místnosti, tak i uvnitř subwooferu.

Obrázek

Firma SVS tímto dává velmi silný nástroj, který, při spojení s námi běžně realizovaným měřením akustiky interiéru, umožňuje nejen naprosto plynule wooferem navázat na hlavní reprosoustavy, ale rovněž, což je neméně důležité, částečně kompenzovat i nedostatky samotné poslechové místnosti.

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

PRODÁM Cabasse IROISE 500

Černé provedení – dřevěná dýha, ve velmi pěkném optickém stavu, dle časopisu AUDIO hodnocení
90 (4 000,- Eur). Originál síťky a hroty. Technicky ve vynikajícím stavu, proměřené na impedanci i
frekvenční charakteristiku

parametry :
- Počet pásem : 3 (2 x bass, 1 x koaxiální střed/výšky)
- Impdance : 8 Ohm
- Výkonová zatížitelnost (W) : 120
- Frekvenční rozsah : 45 – 20000
- Citlivost (dB/W/m) : 93.0
- rozměry : v.113 × š.28 × h.49
- Hmotnost: 34.0 kg
http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/Ca ... -d1585.htm
Obrázek
Obrázek
Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

PRODÁM XAVIAN XN-125 II

Třešňová dřevěná dýha, opticky stav nového kusu, originál síťky, obal. Technicky ve vynikajícím stavu,
kontrolované, proměřené na impedanci i frekvenční charakteristiku, na tento pár poskytujeme
ZÁRUKU 24 měsíců.

http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/XA ... -d1586.htm

Zde pro představu stavu dýhy pár detailů. Na spodní straně soustav je viditelné ztmavnutí třešňové dýhy vlivem oxidace a UV záření (zcela běžné) v místě kolem plochy na které stály na stojanu, ale ani spodní strana nemá vpich od hrotu, či jakýkoli škrábanec.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
studio_ESO
Příspěvky: 33
Registrován: 23 dub 2014 15:29

Re: STUDIO ESO

Příspěvek od studio_ESO »

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Odpovědět