Slušná sluchátka do 1800,- ,aneb já neviem uš

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
Odpovědět
ZeppyCZ
Příspěvky: 2
Registrován: 05 dub 2015 10:39

Slušná sluchátka do 1800,- ,aneb já neviem uš

Příspěvek od ZeppyCZ »

Zdravím! (S tímto dotazem jsem byl na jiném nejmenovaném fóru, však bez úspěchu, třeba tady se něco kloudného dozvím)
Přišel jsem s takovým krátkým příběhem jak se Honza do světa kvalitního zvuku vyrazil a k rozumu tam přišel.
Byl jsem dlooouhodobým spokojeným majitelem všudepřítomných, do očí bijících sluchátek KOSS Porta Pro. Ty moje konkrétně byly staré 8 let a sloužily po nějakých lehkých opravách zapříčiněných opotřebením opravdu poctivě. Ale jednoho dne mi je doslova a do písmene... přejelo auto na přechodu. Bez legrace.
Samozřejmě jsem chtěl využít doživotních služeb KOSS aby mi vyměnili tu hromádku za nové. Až na tázavý výraz servisáka s tím neměli problém. ALE!
Soudruzi z NDR udělali chybu nebo co. Ta nová hrála docela jinak a vůbec se mi to nelíbilo. Přebasované, středy utlumené a celkově charakteristika zvuku starých Porta Pro někam odletěla k moři na dovolenou. Pár měsíců jsem je ještě používal, že by se "rozehrály", ale pak jsem je se zklamáním a stejně tázavým výrazem toho servisáka vrátil z nespokojenosti. Když jsem zjišťoval proč hrají jinak, je to tím že od roku 2009 se trochu sluchátka poupravila pro novou dobu (iPhone kompatabilní jack, pevnější plasty a molitany, lehčí, atd... ) a prostě se tak už vyrábí... tak jsem začal šilhat někde úplně jinde. Někde ve vyšších sférách poslechu hudby, kam ty chudinky Porty ani nedohlédly.
-> K věci (konečně, co? )
Jsem chudý študent, takže se držme prosím hladiny max 1800. Já vím, není to nic moc extra.
Jsem si vědom, že člověk musí audiotechniku vybírat ušima, ale nemám teď možnost si jezdit a zkoušet sluchátka, tak by se mi hodily alespoň vaše zkušenosti, poznatky, nápady .. :) .Něco málo o mě... byl jsem odkojen na těch portách, poslouchám snad všechno co se mi zrovna líbí... od rocku, metalu, metalcore (Asking Alexandria, Bring me the horizon, Linkin Park, System of a Down,...) přes klasiku (miluju Dvořákovo dílo), filmové soundracky a když mi momentálně hrábne ze školy tak i něco elektrického (Bassnectar, Protigy, Black sun Empire,...). Pop, jazz to není moje gusto, takže celkově shrnuto spíš takové zvukově "agresivní" typy. Sluchátka mám hlavně doma, ale vylézt s nimi ven nemám problém. Preferuji otevřenou konstrukci, mám rád když slyším co se děje kolem mě. Jesli budou na uších nebo přes ně je jedno, jen nechci špunty a v žádným případě žádný přebasovaný ozvěny z jeskyně jako Razer Kraken nebo z plastovéhu sudu jako Dre. Beats (takový lidi tu snad nejsou).
Mě zaujaly sluchátka Beyerdynamic. Konkrétně modely DTX 710 a o malinko dražší bráška DTX 910. Zdá se že jsou to sluchátka z říše divů, protože jsem je nikdy naživo neviděl, české recenze non-existentní a zahraníční recenzenti melou každý něco jiného. Obchodů nabízející je je sakra málo. To se týká obou kousků, takže ani nevím, jaký je mezi nimi kromě ceny a vzhledu. Četl jsem o nich velkou chválu co do zvuku, nejlepší do 2000 říkali, nakopávají "autocenzura" Sennheiserům a AKG v cenové relaci říkali, snad jen prý hloubky trošku pokulhávají...říkali...což by mi mohlo vadit. Jsem zvyklý spíše na temnou, "juicy" však stále čistou charakteristiku, která se ve výškách neudusí a zároveň vám neztrhá bubínky. Takže absolutně nemám "šajn" co jsou ty sluchátka zač, jen mě prostě zaujaly kvůli tomu, že drtivá většina zahraničních majitelů tvrdí že do 1800 se nic lepšího nesežene. Budu rád za každou informaci o nich. Samozřejmě nebráním se ani návrhům na jiné značky, jsem vám plně otevřen, prostě potřebuju poradit prioritně o těch BD čkách jestli někdo něco víte, nebo kdyžtak si popovídat o alternativách :) Předem díky
ZeppyCZ
Příspěvky: 2
Registrován: 05 dub 2015 10:39

Re: Slušná sluchátka do 1800,- ,aneb já neviem uš

Příspěvek od ZeppyCZ »

Dalším kandidátem by mohl být Sennheiser HD 429, snad aspoň s ním má někdo zkušenost
Uživatelský avatar
pajuna
Administrátor
Příspěvky: 1796
Registrován: 23 pro 2010 14:02
Bydliště: Liberec

Re: Slušná sluchátka do 1800,- ,aneb já neviem uš

Příspěvek od pajuna »

Ocekavas, ze ti nekdo napise recenzi a poznatky na sluchatka za 1500kc? Mam obavy, ze kdyby i ano, tve subjektivni pocity muzou byt naprosto jine. Ja mam osobne drazsi Sennheisery a na dovcu Koss Porta Pro, tak nemam primou zkusenost s typy co pises. Nicmene bych doporucil si zajet napr. do Prahy, Brna apod, par jich vzit na usi a udelat si predstavu a zaver. Urcite si myslim ze Beyery nebo Senny jsou dobrym vyberem.
https://www.audigo.cz/Sluchatka/
1. Jadis DA88S MkII,McIntosh MCD500,Franco Serblin Accordo Essence,Tyr2,Heimdall2,LessLoss,XLO,filtr NA,BW PV1D, Sennheiser HD595,
2. Electrocompaniet ECI6D,OPPO UDP205,Franco Serblin Accordo,Pro-ject Debut III ES
Uživatelský avatar
radimecek13
Příspěvky: 36
Registrován: 17 pro 2011 19:35
Bydliště: Liberec

Re: Slušná sluchátka do 1800,- ,aneb já neviem uš

Příspěvek od radimecek13 »

http://www.headphones.cz/inshop/prenosn ... s-okta.htm
výborná sluchátka,zvukově úplně někde jinde než koss porta...
http://www.headphones.cz/inshop/prenosn ... srh145.htm
http://www.headphones.cz/inshop/prenosn ... srh144.htm

slušná sluchátka,zvuk pořád lepší než porty
Cambridge Audio Azur 540C -vdh mcd 300 mk III hybrid-Hypa 300SE - Beyerdynamic DT 880 600 ohm,Fostex TH -7B
Colorfly C3 - Fiio E12-Fischer Audio DBA-02 mk II,hisoundaudio live
Odpovědět