Dire Straits

Odpovědět
HonzaE
Příspěvky: 420
Registrován: 21 úno 2019 22:33

Re: Dire Straits

Příspěvek od HonzaE »

Včera SACD přišlo, dnes je konečně čas na poslech. Zatim jen spokojeně poslouchám. :angel: Dojem z SACD uz trefně popsal dvader.
dvader píše: 07 bře 2024 09:37 ...
- celkově je nahrávka taková více “hebká”, ve výškách čistší

Poslech celého alba bude tuším velmi příjemný, ...
Časem ještě porovnám s LP Supraphon. Hudebně je tam již slyšet vliv věcí příštích, sólovek M.Knopflera. Zrovna teď hrající Iron Hand a Ticket to heaven.

Hraje to fakt skvěle :thumbup:
20240315_212105.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Oppo BDP-105D (EU) Casea mk2+zdroj
Tesla NC580 s Ortofon Super OM20, Trichord Dino MkIII / Aiwa AD-F600
Hegel H200, Denon AVC-A11XV
Magnat Vintage 620, 410, Center 6
kabeláž Sroll, Oehlbach, Audioquest, Supra, Viablue, filtry Supra
komak
Příspěvky: 214
Registrován: 01 bře 2012 21:22

Re: Dire Straits

Příspěvek od komak »

dvader -plne súhlasím
s SACD som maximálne spokojný :thumbup:
DR mám u "autocenzura" - Hough.
Agilent
Příspěvky: 46
Registrován: 12 črc 2023 08:10

Re: Dire Straits

Příspěvek od Agilent »

aretax píše: 13 bře 2024 05:52
Jen taková drobná rada do života: když v něčem nemáš úplně přehled nebo tomu moc nerozumíš, či přesně nepochopíš o čem je řeč, tak nemachruj, nedělej frajera a nepředstírej, že víš všechno nejlíp, vypadá to blbě.
Ďakujem za radu - bez nej by som si ďalší život ani nevedel predstaviť.
Tak určitě nemáš zač, rád jsem pomohl.
aretax píše: 13 bře 2024 05:52 Je mi jasné, že iba Ty vieš všetko najlepšie. Je mi Ťa ľúto...
Trapné, ale je to tvá vizitka.
dvader píše: 13 bře 2024 06:21 Já poslouchám hudbu.
Do aparatury jsem dal nějaké peníze, aby mi to hrálo pokud možno čistě a slušně. Nicméně technikálie ohledně přístrojů a hudby moc neřeším (a jako že si myslím, že jim celkem rozumím), buď se mi to líbí nebo ne…

Natož abych si to kazil nějakou posedlostí a měřením DR!
Mám dost CD, kde nahrávka není nic moc - ale je to krásná hudba a i tak mi zato stojí, to poslouchat.

Pro mě je prostě podstatná ta hudba a ne nějaký technický fetišismus…
Ano, pro nás hifisty je podstatná hudba a protože hudba a zvuk jsou dvě nedílný součástí jednoho celku, tak když je mizernej zvuk ublíží to jaksi i tej hudbě. A každej máme zkrátka nějaký hranice. Prezentovat to ale tak, že jakmile někdě někdo zmíní DR, tak je hned hlupák co nerozumí poslechu hudby a neposlouchá hudbu, ale zvuk, je to fetišista posedlej měřením DR atd., s čímž někteří vždy hned na fórech vyrukujou, je naprostej nesmysl. DR je perfektní pomůcka, která, když víme jak jí použít, nám krásně napomáhá v hledání kvalitních vydání alb, ale nikdo netvrdí, že je to všespásný atd. Ovšem to pozvnesenejm jedincům nad věcí nevysvětlíš, ti dál jen budou plácat o poslednosti, fetišismu a budou to překruicovat tak aby z těch co vědí jak DR použít a používají ho udělali hlupáky co dají jen na to DR atd., i když je to nesmysl a není to pravda.
Dasta píše: 13 bře 2024 07:46 Agilent,
nerozuměli jsme si, ty píšeš o vydání v různých letech a různých zemí, já měl na mysli tituly jak píši (od Dire Straits po On Every Street).
Apropo, myslím, že nejlepší vydání On Every Street je lp 45 rpm.od MoFi.
Píšu celou dobu jasně a pořád stejně a o tom samém, nemůžu za to, že tomu nerozumíš.
Dieter Burmester píše: 13 bře 2024 13:15 Jó DR, to je fetiš, jak správně píše Dasta. Pár jedinců tady řeší jen DR, DR a zase jen DR. Co na tom, že to má blbý prostor, hnusnou barvu... hlavní je DR! :roll:
Přesně jak jsem řekl, tohle cos napsal jsou samý nesmysly, ale je potřeba z těch co jakkoli zmíní DR udělat hlupáky, tak co to takhle krásně nepřekroutit, že jo. Smutné.
Janik píše: 13 bře 2024 12:13 DR je len voditko aby si zistil preco nejaka ta nahravka nie je na rovnakej urovni ako mozno ta ista ale od ineho vydavatela alebo z ineho roku atd. Nemusis sa nad tym tak vzrusovat. Ked ti to je jedno a pustas hocico tak naco komentujes? Ja to mam zas tak, ze mojich oblubenych intertretov a konkretne vydania chcem v co najlepsie kvalite aby som si ich hudbu vychutnal co najlepsie.
Přesně tak, ale to některým nevysvětlíš, ti jakmile slyší DR, tak jsi pro ně hned hlupák co hudbě nerozumí a začnou povzneseně překrucovat jak se to s tím DR má.
Odpovědět