Zappa aka Zappadaddy

Diskuze o zdejších členech a jejich Hifi.
Odpovědět
blesk666
Příspěvky: 1322
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od blesk666 »

Dovolim si tak trochu zabrdnut do dalsich suvislosti. Asi 10 rokov dozadu som prvy krat vyskusal DRC - Digital Room Correction. Zrovnanie v digitalnej rovine korekcne “do rovna”, tak ma to nenadchlo a nadlho som to nechal bokom. Avsak evidoval som, ze ak by som sa tomu viac venoval, vedelo by to vyrazne posunut zvuk k lepsiemu. Az nedavno som si povedal ze sa tomu idem venovat a nedam sa hned odradit a musim povedat ze nabanujem. Mal som asi mesiac vedla seba korekcne neupraveny “raw” z Aurenderu (a zatial asi 3 tyzdne k tomu s Hifi Rose RS130) a custom audio PC s lineranymi zrojmi, optimalizovanym BIOS-om, s Daphile sotwerom a aktualne 7-mu verziu digitalnej korekcie na zaklade odmerania v mieste posluchu a musim povedat ze to zasadnym sposobom meni aj pohlad na laborovanie s komponentami, vcitane kabelaze. Zmeny vedia byt radikalne a od “alalogovej gulatej vrelosti” po “analyticku lupu” na tom istom zeleze a kabloch.
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 1057
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od YamahaMan »

blesk666 píše: 08 lis 2023 00:15 Dovolim si tak trochu zabrdnut do dalsich suvislosti. Asi 10 rokov dozadu som prvy krat vyskusal DRC - Digital Room Correction. Zrovnanie v digitalnej rovine korekcne “do rovna”, tak ma to nenadchlo a nadlho som to nechal bokom. Avsak evidoval som, ze ak by som sa tomu viac venoval, vedelo by to vyrazne posunut zvuk k lepsiemu. Az nedavno som si povedal ze sa tomu idem venovat a nedam sa hned odradit a musim povedat ze nabanujem. Mal som asi mesiac vedla seba korekcne neupraveny “raw” z Aurenderu (a zatial asi 3 tyzdne k tomu s Hifi Rose RS130) a custom audio PC s lineranymi zrojmi, optimalizovanym BIOS-om, s Daphile sotwerom a aktualne 7-mu verziu digitalnej korekcie na zaklade odmerania v mieste posluchu a musim povedat ze to zasadnym sposobom meni aj pohlad na laborovanie s komponentami, vcitane kabelaze. Zmeny vedia byt radikalne a od “alalogovej gulatej vrelosti” po “analyticku lupu” na tom istom zeleze a kabloch.
Zaujímavé! So záujmom čítam toto Zappove vlákno aj pohľady ostatných. V digi vetve moc neporadím /u mňa je na druhom mieste/ ale tvoj príspevok mi pripomenul, že je to niečo podobné ako keď sme v 80tych rokoch korigovali analog zvuk pri nahrávaní na deck cez sľučku s equalizérom. To slúžilo práve na tento účel. Niektoré LP to mali ploché a týmto sa to dalo perfektne upraviť.
Nebolo to síce audiofilské riešenei ale zlé nahrávky boli zrazu prudko počúvateľné :angel:
Tebou spomínané riešenie je zase o míle vpred a rád by som si to určite niekedy vypočul. Výborný report :thumbup:
aretax
Příspěvky: 3078
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od aretax »

zappa píše: 07 lis 2023 20:21 Moc děkuji Janik A HonuaE za návštěvu. Mám návštěvy moc rád, vždy si poslechneme super hudbu, posdílíme si hudební klenoty, prostě jsou tyto návštěvy inspirativní. Moc mne potěšilo, že Janik prohlásil, že v pravdě analog nepotřeuji. Co se týče Tambaqui, opravdu jsem byl spokoujený jak hrál s Tannoy, dodával mu čistotu a rozlišení, hmotu má Tannoy na rozdávání. Při poslechu Horning jsem si uvědomil, že Tambaqui na přímo bez předzesilovače je zvuk příliš tenký a tím pádem transparentní, ale bez emocí. Zapojil jsem Magnetic, a vola, už to tam bylo, a to Magnetic je jen vyšší střední třída. To už jsem však myslím psal. Psal jsem, že právě řeším předzesilovač, nemělo to však co dělat s Horning, ty jsem jěště neměl, když jsem zjistil, že Moon 740p je výborý ale v mé sestavě přeci jen je malou brzdou, to jsem však zjistil a ž po té, co jsem měl doma Westminsterlab Quest, který stojí 3x tolik. Po poslechu Horning mne napadlo, že bych měl první řešit zdroj signálu první, tím nemyslím Pink faun, ale dac, a až po té řešit předzes. Můj plán je pořídit dac, který bude znít dobře s Horning. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale pokud bude hrát dobře s Horning, bude dobře hrát i s Tannoy. Znám Tannoy a vím co od nich mohu očekávat. Moje představa, možná naivní, je, že ty opravdu topové převodníky budou hrát dobře na všech kvalitních reprosoustavách! Každý jinak, ale skvěle, pak už bude jen záležet na preferncích či na financích. :) Horning stojí za to, zkusit doladit zbytek sestavy na ně. Základ , zesilovače SE-833 jsou ideální, Pink Faun též, takže úkol zní dac a předzesilovač. Jěště bych chtěl podotknout, jestli si někdo myslí, že s Tambaqui Horning hrají špatně tak to tak opravdu není. Jen mám pocit, že Horning potřebují prostě víc zhmoty, tím, že jsou tak transparentní by to právě těmto repro mohlo prospět jěště k větší muzikálnosti i v jiných hudebních stylech než je klasika a jazz. Za mne je Tambaqui tak dobrý, že vám dá sežrat slabiy vašeho aparátu. Zajímalo by mne na jakých sestvách jste Tambaqui testovali, to by nám mohlo hodně pomoct. Tím myslím všechno od filtrace, kavelů, zdroje signálu, repro, předzes a zesilovače, a v neposlední řadě i místnost a akustiku, a druh hudby. Sám jsem se přesvědčil, že jak se může vše úplně obrátit vzhůru nohama, např. zmíněný předek NAT Magnetic, který jsem po pár minutách zavrhl při poslechu s Tannoy. A pak při připojení k Horning systému mi spadla brada jak to hrálo s Tambaqui. Je super, že jste testovali dacy, ale bez informací na čem jste testovali by výsledek pro nás neměl mít jěště tu absolutní hodnotu.
že Janik prohlásil, že v pravdě analog nepotřeuji.
S týmto tvrdením absolútne nesúhlasím. Podľa mojich skúseností dobre zvolené phono Ti prinesie podstatne lepší zážitok. Zvuk síce nie je tak "dokonalý", ako s digitálnych zariadení, ale je jednoznačne príjemnejší a má "dušu". Nie je to tá (pre mňa) nepríjemná dokonalosť. Je to niečo, ako keď porovnávaš Tvoje Tanoy s nejakými maximálne presnými bedňami (napr. Dynaudio, Estelon a pod.), prípadne tranzistorový a elektrónkový zosilňovač. Je tu na fóre dosť ľudí, čo by Ti v tejto oblasti vedeli poradiť. Ale, škoda rečí. Už si vyskúšal toľko rôznych vecí, že možno by nebol problém vyskúšať aj phono. Najlepšia je vlastná skúsenosť. V tejto oblasti Ti doporučujem vyskúšať phono predzosilňovač Canor. Možno by stálo za to, aby si vyskúšal aj predzosilňovač Canor. Mňa Canor vždy príjemne prekvapil, či to bolo na výstavách, alebo v súkromných posluchovkách. Napriek tomu, že obecne sa nezaraďuje do absolútnej špičky, ale po zvukovej stránke tam jednoznačne patrí. Ako vieš, ja sa neženiem za cenovkami a zvučnými značkami, ale zaujíma ma predovšetkým zvuk. Ten sa dá dosiahnuť aj s rádovo nižšou cenovkou, ak sa všetko dokonale zladí...
P.S- Na záver iba toľko - naozaj to nepotrebuješ. Nepotrebuješ ani takú aparatúru, ako vlastníš. Na počúvanie stačí aj All In One. Ale ....z čoho potom má mať človek radosť?
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Janik
Příspěvky: 1660
Registrován: 14 pro 2020 15:35

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od Janik »

Michal sa vyjadril, ze mozno sa raz pusti aj do analogu. Uprimne som mu povedal, ze mu to bavi tak, ze nepotrebuje analog. Vsetci co mame analog vieme preco ho mame (zivost, emocie, atd.) a prave kvoli tomu som bol velmi pekvapeny ako digital bavi u Michala (a urcite to nie je len dacom ... ale vsetkym dokopy A ckove koncaky, preamp a v neposlednom rade repro (tento mix bavi tak ako bavi = super ako analog hlavne v kombinacii s TW)). Mozno keby presiel na analog posunul by sa ale kolko by ho to stalo... nejde len o gramo, phono, prenoska, sut (popripade), kable, xy hodin laborovania (analog nie je ako digital, ze zapojis a pocuvas, musis sa fyzicky venovat nastavovaniu a skusat) no a v neposlednom rade zbierka LP, ktorej cena moze byt prave dovod preco mnohi odolavaju ist do analogu.
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth, Ramena:Bokrand 12”,Denon DA-309 10”,Prenosky: AT33MonoAnni, EMT JSD6G, Phono: PJ RS + LPS (Rix), SUT: Entre ET-100 (MySonicLab), Preamp: SPX 2010, Koncak: SPX A40 (A class), Repro: STH12 , Filter: NA, Kable: Rix,NA,Viborg,YT
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

Janik píše: 08 lis 2023 09:13 Michal sa vyjadril, ze mozno sa raz pusti aj do analogu. Uprimne som mu povedal, ze mu to bavi tak, ze nepotrebuje analog. Vsetci co mame analog vieme preco ho mame (zivost, emocie, atd.) a prave kvoli tomu som bol velmi pekvapeny ako digital bavi u Michala (a urcite to nie je len dacom ... ale vsetkym dokopy A ckove koncaky, preamp a v neposlednom rade repro (tento mix bavi tak ako bavi = super ako analog hlavne v kombinacii s TW)). Mozno keby presiel na analog posunul by sa ale kolko by ho to stalo... nejde len o gramo, phono, prenoska, sut (popripade), kable, xy hodin laborovania (analog nie je ako digital, ze zapojis a pocuvas, musis sa fyzicky venovat nastavovaniu a skusat) no a v neposlednom rade zbierka LP, ktorej cena moze byt prave dovod preco mnohi odolavaju ist do analogu.
Janik tak nějak to je. Potřeba to slyšet. Aretax, to co jsi slyšel tenkrát se ani na míle nepodobá dnešnímu zvuku, potřeba přijet kamaráde. :thumbup:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

Rád bych slyšel Rockna Signature a Pacific od Lampizátoru. Málem mne jeden podvodník z Polska dostal, 9700 euro z aPacific v plné palbě. :evil: .
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
T101
Příspěvky: 204
Registrován: 22 lis 2017 19:49

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od T101 »

A co tohle?
https://www.kitsunehifi.com/product/holo-audio-may-dac/

Nebo Chord Dave jak už tu někdo zmínil + Mscaler - slyšel jsem a super přesné, přitom analogové a emoce neskrývající
Stereo: JAY CDT2, Oppo 105D casea mod - JAY DAC 2 Signature - preamp DCT+ 2x Kinki EX-B7 - Electra 1027 Be - Aperion - Carbon Special - Desire Cable Technology - Filtrace + trafa DCT
Head: Modi Multibit + Asgard 2 - Mr Speakers Ether C Flow
aretax
Příspěvky: 3078
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od aretax »

zappa píše: 08 lis 2023 09:19
Janik píše: 08 lis 2023 09:13 Michal sa vyjadril, ze mozno sa raz pusti aj do analogu. Uprimne som mu povedal, ze mu to bavi tak, ze nepotrebuje analog. Vsetci co mame analog vieme preco ho mame (zivost, emocie, atd.) a prave kvoli tomu som bol velmi pekvapeny ako digital bavi u Michala (a urcite to nie je len dacom ... ale vsetkym dokopy A ckove koncaky, preamp a v neposlednom rade repro (tento mix bavi tak ako bavi = super ako analog hlavne v kombinacii s TW)). Mozno keby presiel na analog posunul by sa ale kolko by ho to stalo... nejde len o gramo, phono, prenoska, sut (popripade), kable, xy hodin laborovania (analog nie je ako digital, ze zapojis a pocuvas, musis sa fyzicky venovat nastavovaniu a skusat) no a v neposlednom rade zbierka LP, ktorej cena moze byt prave dovod preco mnohi odolavaju ist do analogu.
Janik tak nějak to je. Potřeba to slyšet. Aretax, to co jsi slyšel tenkrát se ani na míle nepodobá dnešnímu zvuku, potřeba přijet kamaráde. :thumbup:
Ahoj, poslal som Ti SS
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1252
Registrován: 08 lis 2011 10:33

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od lidumil »

Michal se zmínil o tom, že analog zvažuje, před mnoha lety, když jsem u něj byl na návštěvě ještě v Týnci.
Poslouchám hudbu, která se mi líbí, mám to co mám a co jsem ochoten zaplatit.
Uživatelský avatar
-NIN-
Příspěvky: 116
Registrován: 04 led 2014 13:27
Bydliště: Strakonice

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od -NIN- »

Hlavně to Zappa
Já vám tady do toho nechci kecat, ale nebylo by na čase se zastavit a užívat poslechu bez přemýšlení, jak to zase vylepšit? To přeci nemá konec. Tahle evoluce nás stejně dostane. Už dnes nejsme schopni pořádně rozklíčovat, co je lepší (nechci urazit místní netopýry). Já nemám zdalekou takovou sestavu jako tady hlavní postava (shodou okolností vlastním taky Tannoy), ale dospěl jsem k tomuto - Poslouchám převážně rock a "barevnější" zvuk mi k tomu velmi sedí. Poslouchat klasiku a pod, tak mám určitě jiné komponenty. Pokud to máš Zappo půl na půl (což bych se divil) a můžeš si dovolit dvě sestavy, tak budiž. Ovšem posouvat bedny z místa na místo před každou změnou žánru by mě teda štvalo. Hlavně většině z nás už zbývá ta menší část života a ruku na srdce, stihnete si pustit veškerou tu krásu na plackách nebo v PC, kterou doma máte? Vždyť to naše přání druhému typu "Už jen užívej" má podobného trvání a váhu jako dneska uzavření manželství (bohužel). A není to škoda? Já vím, mně se to řekne, když každej takovou vůli nemá. :sad:
Ayon+MF+Tannoy
Uživatelský avatar
acibuk
Příspěvky: 71
Registrován: 10 říj 2011 23:46

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od acibuk »

U předzesilovče bych se pozastavil nad pasivními. Dle mého názoru ideální konstrukce. Byl jsem v kontaktu s panem z https://www.passivepreamp.com/. Má toto https://www.passivepreamp.com/product/i ... -balanced/ k vyzkoušení v Maďarsku. Za poplatek jej půjčí.
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, NuPrime CDT-8 Pro,Tellurium Q ultra silver, Acrolink
manev
Příspěvky: 34
Registrován: 24 lis 2021 11:52

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od manev »

Zatím dobře míněné rady směřují k přizpůsobení některých Zappových aparátů novým reprosoustavám.A co zkusit to opačně-o krapet vylepšit rozlišení Tannoy WR samozřejmě při zachování jejich kouzla tak,aby zahrály ještě lépe tu klasiku a jazz.
Konkrétně tím mířím na výměnu celkem slušných rezistorů Mundorf před výškovou sekcí buď za ještě lepší Mundorf M Resist Ultra anebo vynikající uhlíkové Lefson Supra či Ultra(jsou zvukově lepší než uhlíkové Duelundy).Zvuk by se zas posunul o těch pověstných pár procent a velikost investice oproti ceně nových komponentů směšná.A vrátit do původního stavu to jde vždycky.
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

Je to koníček a vášen. Každý at si to dělá přeci po svém. Někdo zůstává s jedním systémem celý život, druhý se zase chce posunout někam jinam. Obojí je v pořádku. Pokud, ale někdo pouští pár písniček dokola,a stále testuje, to asi úplně není ono. Já poslouchám mnoho, a objevuji, a to mne baví hodně,také se mi změily priority poslechu, poslouchám opravdu téměř vše, kromě Nohavici, a estrád. Moje repro jsou oboje na kolečkách, výměna je za 10 minut hotová. V tom problém nevidím. A muj systém jěště doladěn není, chybí předzesilovač. Věřím, že předzes, možná dac bude poslední základní kámen, pak už jen doladovat voodoo a akustiku.Od své cesty se neodkláním, jen zjištuji, jestli o něco nepřichází, jsem zvídavý. :smile: Také věřím, že finální doladění bude dobré jak pro Tannoy tak i pro Horning. Časem určitě něco půjde pryč, možná vše, a budu žít jinak, minimalisticky, integráček, regálovky a multi dac/stream,obyčejný kabely, ale zatím to tak necítím, jsem jěště mladý. :lol:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

manev píše: 08 lis 2023 18:17 Zatím dobře míněné rady směřují k přizpůsobení některých Zappových aparátů novým reprosoustavám.A co zkusit to opačně-o krapet vylepšit rozlišení Tannoy WR samozřejmě při zachování jejich kouzla tak,aby zahrály ještě lépe tu klasiku a jazz.
Konkrétně tím mířím na výměnu celkem slušných rezistorů Mundorf před výškovou sekcí buď za ještě lepší Mundorf M Resist Ultra anebo vynikající uhlíkové Lefson Supra či Ultra(jsou zvukově lepší než uhlíkové Duelundy).Zvuk by se zas posunul o těch pověstných pár procent a velikost investice oproti ceně nových komponentů směšná.A vrátit do původního stavu to jde vždycky.
Toto už mám za sebou, dokonáno jest. Basová sekce, a možná vnitřní kábeláž jěště není doladěna, nebyl čas. .
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
blesk666
Příspěvky: 1322
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od blesk666 »

T101 píše: 08 lis 2023 10:07 A co tohle?
https://www.kitsunehifi.com/product/holo-audio-may-dac/

Nebo Chord Dave jak už tu někdo zmínil + Mscaler - slyšel jsem a super přesné, přitom analogové a emoce neskrývající
Holo May som nejaku dobu vlastnil ale cim dlhsie tym mi tam viac chybal vzduch, zivost. Skusal som Doma Rocknu Wawedrem Signature Balanved, Chord Higo TT2 a Dave a do mojej zostavy najlepsie z tohto sadol Dave (aj ked vrelost a ferebnost Rockny ma tiez lakala a pritom ovela zivsi a vzdusnejsi prejav proti Holo May)
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

Dave y mohl být dobrý, je tam aes ebu? Nejvíc mne láká Lampizátor Pacific s regulací hlasitosti.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

NIn. Ale musím přiznat, že už je to trochu za hranou. Zvuk už je tak dokonalý, že už bych si to mohl užívat zcela v klidu. Ale zvědavost mi nedá spát, mně prostě zajímá jak hrajou ty slavné věcičky. A musím říct, že koupě Horning nelituji a stojí za každou utrácení mincí. Je to zase zcela jiný zážitek. Prostě paráda, velká paráda. Jak to hraje housle, oh my god.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

A ta dynamika, uff. Tyhle bedny jsou opravdu něco. Nestačím se divit jak to hraje. Dnes jsem poprvé vyzkoušel jak to hraje s Tambaqui bez hlasitosti přímo do zesilovačů, které mají ovládání hlasitosti. Zjišťuji, že to je zdaleka ta nejlepší kombinace, hraje to neskutečně. Takže digitální regulace Tambaqui je sice výborná, ale Horning odhalily naprosto zřetelně , že je to v té nejvyšší lize brzda. Moc si to teď užívám a to není zahřátí. Poslouchám Soubdtrack Crouching Tiger. Pecka
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

V této kombinaci si dovolím tvrdit, že toto může předčit kdejaký analogový řetězec. Ne, že bych chtěl soutěžit, ale trochu mi vadí, na rovinu, s jakým despektem se tu mluví o analogu, když to ani v této kombinaci kolegové neslyšeli. Opravdu se přesvědčte než začnete radit. Horning byla ta nejlepší volba. Přál bych si, aby je tu u nás někdo prodával.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
blesk666
Příspěvky: 1322
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od blesk666 »

Nadsenie, emocie, zimomriavky… To je to podstatne, korenie do zivota a to preco sme ochotni tomu aj nieco obetovat. Uzivaj!
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

blesk666 píše: 08 lis 2023 22:02 Nadsenie, emocie, zimomriavky… To je to podstatne, korenie do zivota a to preco sme ochotni tomu aj nieco obetovat. Uzivaj!
krása, moc díky
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

Jěště dodám, opět zjištuji jak je tambaqui skvělý, a jak mohou komponenty ovlivnit negativně špičkové zařízení. On ten pan Pjeknik měl pravdu, že přezesilovač musí být na vysoké úrovni, aby byl v cestě a měl pozitivní efekt na zvuk celé sestavy. Proto jsm trochu k tomu testu, který hoši prováděli s Rocknou malinko skeptický. Repro, předek mohl totálně ovlivnit zvuk Tambaqui. To se mi potvrdilo i z celkem dorým předem jako je Magnetic, i sním to je výborné, ale ta brilantnost Tambaqui se neprojevila v tak velké míře jako, když jede na přímo do zesilovačů, což mám velké štěstí, že mohu porovnat jak hraje samotný dac. To bych vám přál také, protože jen tak zjistíte jak vlastně hraje dac sám o sobě. Už jsem to musel vypnout ta dynamika a realita podání akustických nástrojů tak pozdě v noci je i v nízké hlasitosti pro sousedy nesnesitelná, a pro mne však emotivní, hodně emotivní. Musím sousedy :evil: vystěhovat, nemohu hrát pozdě v noci, kdy je to nejlepší.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
aretax
Příspěvky: 3078
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od aretax »

zappa píše: 08 lis 2023 21:29 V této kombinaci si dovolím tvrdit, že toto může předčit kdejaký analogový řetězec. Ne, že bych chtěl soutěžit, ale trochu mi vadí, na rovinu, s jakým despektem se tu mluví o analogu, když to ani v této kombinaci kolegové neslyšeli. Opravdu se přesvědčte než začnete radit. Horning byla ta nejlepší volba. Přál bych si, aby je tu u nás někdo prodával.
Možno máš pravdu, ale pokiaľ si na Tvojom reťazci analóg sám nevyskúšaš, môžeš sa iba dohadovať, ako by to hralo. Nie je dôležité, aby to počuli ostatní, ale iba Ty. Nezabúdaj, že analóg má neskutočné množstvo variant (prenosky, káble, predzosilňovač, ako aj samotný stroj). Nikde však nie je napísané, že práve tá najdrahšia kombinácia by u Teba hrala najlepšie. Nevyskúšaš, nevieš, iba sa domnievaš...(a za vyskúšanie veľa nedáš). Ako som Ti písal, na fóre je viac ľudí, ktorí Ti vedia poradiť. Samozrejme, analóg má oproti digitálu aj dosť nevýhod, napr. šum, praskanie platní...Na druhej strane je to diametrálne odlišný zvuk od digitálu, je "ľudskejší", teda príjemnejší ale nie je tak dokonalý. Mne osobne aj príliš veľká dokonalosť vadí.
Navyše obľúbené médium (LP) máš stále na nosiči a vytvoriť si zbierku LP tiež prináša radosť.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.
Fidji99
Příspěvky: 859
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od Fidji99 »

zappa píše: 08 lis 2023 22:26 Jěště dodám, opět zjištuji jak je tambaqui skvělý, a jak mohou komponenty ovlivnit negativně špičkové zařízení. On ten pan Pjeknik měl pravdu, že přezesilovač musí být na vysoké úrovni, aby byl v cestě a měl pozitivní efekt na zvuk celé sestavy. Proto jsm trochu k tomu testu, který hoši prováděli s Rocknou malinko skeptický. Repro, předek mohl totálně ovlivnit zvuk Tambaqui. To se mi potvrdilo i z celkem dorým předem jako je Magnetic, i sním to je výborné, ale ta brilantnost Tambaqui se neprojevila v tak velké míře jako, když jede na přímo do zesilovačů, což mám velké štěstí, že mohu porovnat jak hraje samotný dac. To bych vám přál také, protože jen tak zjistíte jak vlastně hraje dac sám o sobě. Už jsem to musel vypnout ta dynamika a realita podání akustických nástrojů tak pozdě v noci je i v nízké hlasitosti pro sousedy nesnesitelná, a pro mne však emotivní, hodně emotivní. Musím sousedy :evil: vystěhovat, nemohu hrát pozdě v noci, kdy je to nejlepší.
To plati vseobecne o vsetkych DACoch z digitalnou regulaciou halsitosti. Optimalne operuju pri odB [max] vacsinou, este niekolko dB pod tym, potom sa uz straca rozlisenie.

U mna bol posun, pri tom istom retazci, ked som isiel o 10dB dole gainom na koncaku [na 19dB] - jednak sa znizil sum, zvysila sa dynamika a hram Trinnov blizsie k optimu. [len treba mat koniec s variabilnym gainom].
Martin Logan Renaissance 15A, Focus C18+ 13xMCH/Beckersounds subwoofers 8x18in/8*2500W/Purifi&NCore
Trinnov Altitude 32/LINN Akurate&Organik 9.8.7, Sony 4K Laser Screen 124in Panasonic UB9000
Akustika GIK Snake Oil - Isoacoustics, Mogami, Kimber.
Janik
Příspěvky: 1660
Registrován: 14 pro 2020 15:35

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od Janik »

@zappa pozri aj na thrax maju v ponuje aj predzos. https://www.thraxaudio.com/dionysos
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth, Ramena:Bokrand 12”,Denon DA-309 10”,Prenosky: AT33MonoAnni, EMT JSD6G, Phono: PJ RS + LPS (Rix), SUT: Entre ET-100 (MySonicLab), Preamp: SPX 2010, Koncak: SPX A40 (A class), Repro: STH12 , Filter: NA, Kable: Rix,NA,Viborg,YT
F2014
Příspěvky: 533
Registrován: 05 zář 2014 14:02

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od F2014 »

zappa píše: 08 lis 2023 22:26 ... přezesilovač musí být na vysoké úrovni, aby byl v cestě a měl pozitivní efekt na zvuk celé sestavy...
Přemýšlím, jestli má dosavadní zkušenost tohle spíše potvrzuje anebo vyvrací.

Dlouhé roky můj systém do pracovny představoval na stole umístěný CD přehrávač Cairn Fog v2.0 + Soft 24/192 s možností regulovat výstupní hlasitost a pár Ačkových monobloků Ri Audio hrajících do KEF RDM ONE. Hlasitost jsem ovládal potenciometrem na monoblocích, které RiAudio mělo standardně instalované. Pokud tedy ten potenciometr budu považovat za úplně nejtriviálnější a nejlevnější pasívní preamp, pak i toto byla lepší volba než variabilní výstup. A s tím tvrzením bych tedy spíše nesouhlasil.

Na druhé straně cenového spektra jsem dlouho používal TAD D1000 mk2-S. V této recenzi D100 (verze bez mechaniky) vystihli velice přesně dopad na zvuk po přímém propojení na koncák:
"It doesn’t take long for us to lose the Bryston preamp and use the DA-1000 straight into the power amplifier. The gains in transparency and resolution are significant, with little of the loss of body, dynamics and drive that usually results when we use a suitably specified DAC in such a role."
V té době jsem měl preamp Pass Labs XP20 a jeho vynecháním se dostavila přesně ta úžasná transparentnost, ale současně ztratil zvuk na přirozenosti, objemu a hlavně prostoru. Některé nahrávky z toho profitovaly, jiné naopak. Po prvotním nadšení jsem se sice vždy zase rád vrátil k zapojení s XP20 s vědomím, že to není vůbec jednoznačné (a věřte, že by se mi hodilo preamp prodat a uvolnit místo) a že bych v případě nouze bez XP20 mohl taky spokojeně hrát. Později jsem vyměnil preamp za Pas Labs XP22 a tady už nebylo o čem pochybovat - s XP22 to u mne hrálo po všech stránkách lépe než bez preampu. Podle toho bych s diskutovaným tvrzením souhlasil.
PC Audio + lineární PSU HDPlex + Metronome DSS + Metronome c|AQWO + integrovaný zesilovač Vitus audio SIA-025 + TAD Evolution One + doplňky a kabeláž Nordost (Tyr2, Valhalla2, SortKone, SorfFut, QB8, QKORE1)
Naim Superuniti + KEF RDM One
koudelka
Příspěvky: 330
Registrován: 11 zář 2013 15:50

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od koudelka »

Ja stále doufám, že se nám k tobě podaří dostat nějaký solidní gramec a vyzkoušíme ty úžasné bedny i na analogu. Foto přidávám pro lepší představu o famózní velikosti, to malé, krčící se vzadu, jsou Tannoy Westminster Royal :thumbup:
tempImageLWf7kn.gif
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Hi-Fi: Triangle Magelan Concerto, Linn, Sroll
Janik
Příspěvky: 1660
Registrován: 14 pro 2020 15:35

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od Janik »

"MUSIC IS THE BEST" :thumbup:
Gramo: Denon DP-80 DasPlinth, Ramena:Bokrand 12”,Denon DA-309 10”,Prenosky: AT33MonoAnni, EMT JSD6G, Phono: PJ RS + LPS (Rix), SUT: Entre ET-100 (MySonicLab), Preamp: SPX 2010, Koncak: SPX A40 (A class), Repro: STH12 , Filter: NA, Kable: Rix,NA,Viborg,YT
Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 1057
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od YamahaMan »

[/quote]

Toto už mám za sebou, dokonáno jest. Basová sekce, a možná vnitřní kábeláž jěště není doladěna, nebyl čas. .
[/quote]

Ahoj Zappo,
čo sa týka tej basovej zložky. Skúšal si už pod tie RWčky dať niekedy mramorovú dosku?
Viem, pod obe by to chcelo asi rozmer ako na malý pomník ale u viacerých na fóre to pomohlo.
Z vlastnej skúsenosti /tiež som mal bedne s hrotmi na parketách/ to bolo k neuvereniu. Basy sa nedali porovnať pred tým a po podložení.
Presné, ohraničené, hlšie /o dosť/a také, že zrazu všetko spolu "hralo".
A tie Horningy by s tým tiež stáli za pokus....
Je to myslím minimálna položka oproti zvyšku zostavy a pomerne veľká šanca na zlepšenie.... :thumbup:
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

YamahaMan píše: 09 lis 2023 11:32
Toto už mám za sebou, dokonáno jest. Basová sekce, a možná vnitřní kábeláž jěště není doladěna, nebyl čas. .
[/quote]

Ahoj Zappo,
čo sa týka tej basovej zložky. Skúšal si už pod tie RWčky dať niekedy mramorovú dosku?
Viem, pod obe by to chcelo asi rozmer ako na malý pomník ale u viacerých na fóre to pomohlo.
Z vlastnej skúsenosti /tiež som mal bedne s hrotmi na parketách/ to bolo k neuvereniu. Basy sa nedali porovnať pred tým a po podložení.
Presné, ohraničené, hlšie /o dosť/a také, že zrazu všetko spolu "hralo".
A tie Horningy by s tým tiež stáli za pokus....
Je to myslím minimálna položka oproti zvyšku zostavy a pomerne veľká šanca na zlepšenie.... :thumbup:
[/quote]

Urščitě. Už jsem měl mramory pod TW. A budu zkoušet dál, :thumbup:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

F2014 píše: 09 lis 2023 08:59
zappa píše: 08 lis 2023 22:26 ... přezesilovač musí být na vysoké úrovni, aby byl v cestě a měl pozitivní efekt na zvuk celé sestavy...
Přemýšlím, jestli má dosavadní zkušenost tohle spíše potvrzuje anebo vyvrací.

Dlouhé roky můj systém do pracovny představoval na stole umístěný CD přehrávač Cairn Fog v2.0 + Soft 24/192 s možností regulovat výstupní hlasitost a pár Ačkových monobloků Ri Audio hrajících do KEF RDM ONE. Hlasitost jsem ovládal potenciometrem na monoblocích, které RiAudio mělo standardně instalované. Pokud tedy ten potenciometr budu považovat za úplně nejtriviálnější a nejlevnější pasívní preamp, pak i toto byla lepší volba než variabilní výstup. A s tím tvrzením bych tedy spíše nesouhlasil.

Na druhé straně cenového spektra jsem dlouho používal TAD D1000 mk2-S. V této recenzi D100 (verze bez mechaniky) vystihli velice přesně dopad na zvuk po přímém propojení na koncák:
"It doesn’t take long for us to lose the Bryston preamp and use the DA-1000 straight into the power amplifier. The gains in transparency and resolution are significant, with little of the loss of body, dynamics and drive that usually results when we use a suitably specified DAC in such a role."
V té době jsem měl preamp Pass Labs XP20 a jeho vynecháním se dostavila přesně ta úžasná transparentnost, ale současně ztratil zvuk na přirozenosti, objemu a hlavně prostoru. Některé nahrávky z toho profitovaly, jiné naopak. Po prvotním nadšení jsem se sice vždy zase rád vrátil k zapojení s XP20 s vědomím, že to není vůbec jednoznačné (a věřte, že by se mi hodilo preamp prodat a uvolnit místo) a že bych v případě nouze bez XP20 mohl taky spokojeně hrát. Později jsem vyměnil preamp za Pas Labs XP22 a tady už nebylo o čem pochybovat - s XP22 to u mne hrálo po všech stránkách lépe než bez preampu. Podle toho bych s diskutovaným tvrzením souhlasil.
Ano, to chápu, taky se mi to stalo, ale né v této konstelaci hvězd. Tady se nezískal jen transparentnost, ale všechno, od spodu nahoru, a to i prostor a rozlišení.
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

V pondělí další překvapení. Tentokrát prozradím, že se jedná o DAC. V úterý pokud vše dopadne podám report. :thumbup: Tak hádejte, kdo uhádne má u mne pivo, třeba 2.. :lol:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 2563
Registrován: 14 bře 2012 19:59
Bydliště: Olomouc

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od PavelDosko »

T+A 200 :razz:
neni placka, neni highend
blesk666
Příspěvky: 1322
Registrován: 24 bře 2013 22:26

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od blesk666 »

Rockna Wawedream Signature Balanced
Audio PC+Daphile+DRC/Lindemann CD1SE/Chord Dave+Choral stand>Denafrips Athena>PMA PA4-Big Brother>Marten Django XL
230V:VDH,Furutech,NA,Viborg, prepoje:Crystal Cable,Audioquest
lubos
Příspěvky: 299
Registrován: 27 čer 2011 22:47

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od lubos »

Chcel by si Lampizator Pacific, ale ten je v PL . Ja tipujem Grandinote Volta, Streamer s DAC
Uživatelský avatar
jisk
Příspěvky: 87
Registrován: 11 srp 2017 17:54
Bydliště: Hradec Králové

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od jisk »

Topping D50s :lol: :lol:
A: PJ 2Xperience - AT95ML/O-Quintet - PJ DS2
D: RPí Tidal streamer DIY (nulová SW manipulace s daty) - EverSolo Z8
HK-970 mods pre + A-800 reference - Shan 330mk2
Uživatelský avatar
zappa
Příspěvky: 2203
Registrován: 23 pro 2010 21:52
Bydliště: Vratislav

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od zappa »

Jeden z vás trefil hřebíček na....... :smile:
EP reprosoustavy + SE-833 MX Challenge + Lampizator Pacific + Pink Faun 2.16x/ultra + Sroll Purity Quntum system + 2x SoTM sNH-10G + Ediscreation LPS, AAI Maestozo LAN, Cryo Ref. Cora kabely od EP , Kraut Gold pro Aes/ebu
tm.watch
Příspěvky: 141
Registrován: 09 říj 2013 15:07

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od tm.watch »

zappa píše: 10 lis 2023 21:46 Jeden z vás trefil hřebíček na....... :smile:
A to jsem si chtel tipnout na Soulnote D2, skoda.
Vinco
Příspěvky: 1144
Registrován: 03 úno 2019 18:15

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od Vinco »

Osobne si myslim, ze kym doma nebude cosi od MSB Technology, tak klud urcite nebude...
Rothaudio
Příspěvky: 188
Registrován: 29 pro 2010 00:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Zappa aka Zappadaddy

Příspěvek od Rothaudio »

Další TIP
20231111_181114.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět