No a pak věřte odborníkům

Takhle to tady podle dosavadních příspěvků opravdu nikdo nevnímá. To by bylo na hlavu postavené. Tvoje zkušenost je reálná, došel jsi k ní vlastní iniciativou, prezentuješ ji jako svou zkušenost a nesnažíš se nikomu nic vemlouvat. Palec hore.
A o tom to je. Systémový disk, ať má jakoukoliv konstrukci, je vždy podřízen OS a HW. Ty dva kondenzátory na tom SSD srovná jedna fáze procesoru a jedna úloha OS.Yiakubou píše: ↑18 led 2022 18:54 Pokud jsem to pochopil spravne, tak tohle SSD ma byt k pouziti jako hlavni systemovy disk v audio PC / hudebnich serverech. Ma to i omezenou kapacitu na tretinu kvuli pouziti pseudo SLC modu. Nema to byt jako uloziste hudby, ze ktereho ty data tecou nejak cistsi, ale ja to chapu to tak, ze to ma omezovat ruseni v tom PC, kdyz probihaji operace, kde OS, nebo nejaka aplikace pracuji s daty z disku (cimz nijak nehodnotim jestli to muze, nebo nemuze fungovat). Coz ale taky znamena, ze napr. pri pouziti v PC, kde bezi Euphony s ramrootem, to asi bude dost k nicemu.
Pokud vím, tak se odjakživa jako obecné doporučení uvádělo, že právě kvůli rušení nemá v PC DAC co dělat a že má být externí. A obojí, PC i DAC, v dobře stínící krabici.Yiakubou píše: ↑18 led 2022 18:54 Pokud jsem to pochopil spravne, tak tohle SSD ma byt k pouziti jako hlavni systemovy disk v audio PC / hudebnich serverech. Ma to i omezenou kapacitu na tretinu kvuli pouziti pseudo SLC modu. Nema to byt jako uloziste hudby, ze ktereho ty data tecou nejak cistsi, ale ja to chapu to tak, ze to ma omezovat ruseni v tom PC, kdyz probihaji operace, kde OS, nebo nejaka aplikace pracuji s daty z disku (cimz nijak nehodnotim jestli to muze, nebo nemuze fungovat). Coz ale taky znamena, ze napr. pri pouziti v PC, kde bezi Euphony s ramrootem, to asi bude dost k nicemu.
Vidis to a u mna uplne naopak ;-) , uplna inertnost na hocico co sa tyka dat a naopak, pricetny tieneny power kabel mam pocit ze uplne marginalne pomohol. A to sme sa nedostlai este ke Exakt Link kablu - ten tiez mas nejaky lepsi? Ja sa priznam, ja som uplna ovca - povie vyrobca - pouzivajte taketo kable, pouzivam ich. Povedia mi - lejte do auta benzin, lejem benzin. Rozhodne nie som presvedceny ze o vyrobkoch LINN viem viac ako Tieferbrunn, ktory odporuca velmi jednoduche CAT5 max Cat6 kable.PTK píše: ↑18 led 2022 17:58 Fidji99
Mám naprosto odlišnou zkušenost jako dlouholetý vlastník špičkových modelů Linn. Linn je do jisté míry rezistentní pouze na kvalitu napájecích kabelů.
V případě LAN kabelů je ovšem všechno jinak. Rozdíl ve zvuku použitých kabelů je značný. Stejně tak je přínosem pro kvalitu zvuku optimalizace sítě hodinami a další úpravy.
Z mé osobní zkušenosti mohu říci, že stejné to je i v případě jiných špičkových výrobců streamerů.
To souvisí s tzv. fyzickou a linkovou vrstvou TCP/IP.
Doplnění:dvader píše: ↑19 led 2022 11:25 U přehrávání hudby streamerem/DAcem z NAS pak bude podstatné, jak ten daný přehrávač funguje. Pokud si pomocí TCP přečte soubor (jednu skladbu) do vlastní paměti a poté jí z paměti přehrává, tak by měl vždy k sobě dostat data bez chyb. V případě nějakých velkých chyb na síti pak zahlásí chybu čtení.
Takto - ked vyhodi elektriku tak si rovnako v riti ako ja ;-). Ale samozrejme, uz som si zazil zopar prihod, kedy sa jedna cast siete po vypadku elektriky nenapojila na master clock a polka domu si myslela, ze je polnoc a druha, ze 8 hodin rano, to bolo fakt vtipne. Ale mna to strasne bavi, najma tie vsetky senzory a take vychytavky cez IFTTT, vcitane hlasoveho ovladania cez Siri.PítrsPraha píše: ↑19 led 2022 11:24 Fidji99, za mě zároveň super, že máš takhle komplexně zasíťovaný dům, je vidět, že nad tím někdo přemýšlel a dotáhl do smysluplného konce. Na druhou stranu mě osobně taková závislost na technologiích trochu děsí a v domě by mi vadila. Ale to je věc čistě osobních preferencí, nic proti. Tebe to očividně baví.
Nevim jak ostatni protokoly, ja pouzivam Roon / RAAT protokol. Presne technicke detaily k tomu asi nikde nejsou verejne, ale v pripade RAAT protokolu by melo casovani byt na konecnem audio zarizeni / streameru a tedy teoreticky by na to nejake lepsi hodiny ve switchi nemeli mit vliv.dvader píše: ↑19 led 2022 13:25 Ještě bych k tomu dodal, že v případě, že se z hudebního serveru (třeba NAS s nějakou aplikací) streamuje do přehrávače, tak detaily protokolů na vyšších vrstvách neznám a rychle jsem je teď na netu nedokázal najít. Netuším tedy, jak je to v tomto případě s hodinami, zda-li si je přehrávač/DAC rekonstruuje ze streamu, či má složitější vlastní logiku a používá vlastní (tohle asi ale výrobci přehrávačů detailně ve specifikacích neuvádějí)...!
A k tématu nic. Stejně jak se odvíjí debata k nesmyslům.PítrsPraha píše: ↑19 led 2022 07:21 Jooo, snobi, tenhle "argument" jeste nezaznel
![]()
.
Cim horsi sestava, tim vic hifista.
Přesně. Hraje to prostě líp a basta.svartenatt píše: ↑20 led 2022 01:48A k tématu nic. Stejně jak se odvíjí debata k nesmyslům.PítrsPraha píše: ↑19 led 2022 07:21 Jooo, snobi, tenhle "argument" jeste nezaznel
![]()
.
Cim horsi sestava, tim vic hifista.
Je vidět, že mnohým stačí zaplatit stovky tisíc za audio, ale o něm nevědí nic. Protože osobní zkušenost.
Takže si ten disk koupí a je jasné, že to hraje lépe. Proč by to mělo být stejné jako jiné disky, když to je něco snobského a nějaké fyzikální principy jsou méně než peníze.
Že ten disk vyrobili jen pro své zbohatnutí na nevědomosti jiných tady málokoho napadne.
hej, LINN ide svojou cestou, niekedy az velmi tvrdohlavo - vid Space Optimisation, alebo aj ten ich nestastny filcovy mat na gramci za 25 000 euro ;-). Ja hram na LINNoch snad od 2011 ? [no uplne tie prve co vysli DS], predtym nejaky ten Sonos, SOOLOS od Meridianu a tak. Nikdy som siet ako taku neriesil - vzdy som siel tou uplne najjednoduchsou sietovou architekturou. NIkdy som nehral s PC ako takeho do DAC, cely zivot len NAS/CLoud -> ethernet -streamer.PTK píše: ↑21 led 2022 13:49 Fidji99
Exakt Link nepoužívám. Před 3 lety jsem zkoušel Exakt s 350A Katalyst, ale zvukově bližší je mi „klasické“ AB v triampu. Linn skutečně doporučuje pro Exakt CAT 5 – 6, nevím proč, nezkoumal jsem..
Zasíťování domu máš skvěle a komplexně vyřešené. U mne se zvukově osvědčilo naprosté „odstřihnutí“ hifi od ostatního zařízení domu. Samostatný přívod ethernetu pouze pro zvuk s nezávislým uzemněním - to je dle mého názoru nejlepší cesta ke kvalitnímu zvuku ze streamu.
Vliv hodin na zvuk: před týdnem jsme testovali hodiny SOtM SCLK-OCX10 s dvěma switchi SOtM v plné konfiguraci. Hodiny jsou to opravdu dobré, doporučuji vyzkoušet. Víc ti určitě ochotně sdělí Petr Svoboda v Amarocku, já nechci vyvolávat další flame..