Oehlbach Phaser

Doplňky - hifi stojany, podložky, hroty a ostatní doplňky pro kvalitiní poslech.
Odpovědět
Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Oehlbach Phaser

Příspěvek od Vlado222 » 12 led 2016 14:35

Užitočná vec :arrow: http://www.tophudba.sk/oehlbach-phaser-3285
Osvedčilo sa mito. :thumbup: Kto si chce sfázovať svoje audio komponenty, alebo byť istý že ich má správne sfázované, tak tomu ho doporučujem. :smile:
oehlbach-phaser.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
timcs
Příspěvky: 477
Registrován: 13 kvě 2012 12:00

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od timcs » 12 led 2016 17:35

Ja mám na to cd prehrávač, tá červená kontrolka. :lol:
ayon.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ayon-AudioNote-Pathos-HarmonicTechnology-SonusFaber-PSAudio-Lessloss-Benalex-akusticky upravená miestnosť

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od Vlado222 » 12 led 2016 18:07

Máš ju aj na zosíku, phono zosíku, BDP, poprípade DACE či streamere, sieťovom filtri, či Tv a pod?
Neni nad to keď je vwšetko správne sfázované. :idea: Na zvuku je to počuť. :smile:
Okrem toho sa stáva že niektorý sieťový kábel obracia fázu. Nemalo by to byť, ale stáva sa to.
Sieťový kábel zasunieš do audio komponentu a následne do fázeru v ktorom je batéria, stlačíš tlačítko fázer si to premeria a na ktorej strane na ňom zasvieti červená letka, tam máš na kábli fázu.

Uživatelský avatar
timcs
Příspěvky: 477
Registrován: 13 kvě 2012 12:00

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od timcs » 12 led 2016 19:32

Všetky káble mám vopred otestované na cd prehrávači a až potom zapojené do ostatných komponentoch , nakoľko som sa stretol s tým pri sieťových kábloch, že na strane vidlice a zástrčky do komponentu je fáza zapojená opačne ako by mala byť. Keď je kábel montovaný a nie lisovaný tak o nie je problém prehodiť, ale ak je lisovaný tak zostáva možnosť len otočiť vidlicu v šuko zásuvke. A tu nastane otázka, že čo ak nastane ten prípad so sieťovým káblom, kde je fáza v koncovkách kábla inak zapojená a musíš ju zapojiť do klasickej zásuvky. Tam už bude fáza na druhej stane a nie tam, kde by mala byť. Na prístrojových komponentoch by sa to stať nemalo, tam by mala byť fáza vždy na správnom mieste. Avšak cd prehrávač funguje aj s opačne zapojenou fázou, čo indikuje svietiaca kontrolka, ale dlhodobo som to neskúšal, čo to urobí. Ak by došlo k niečomu, nerád by som ho dával opravovať. Nie som elektrotechnik. Väčšinou situácia so zlou zapojenpu fázou môže nastať hlavne pri shuko zásuvkách, kde môžeš vidlicu zasunúť dvoma spôsobmi a nie na klasickej zásuvke, kde kolík nedovolí otočiť konektor v zásuvke. Samozreme tebou spomenutá vec je isto dobrá, ale jednoduchým spôsobom a skúšačkou to dá lacnejčie overiť. :angel:
Ayon-AudioNote-Pathos-HarmonicTechnology-SonusFaber-PSAudio-Lessloss-Benalex-akusticky upravená miestnosť

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od Vlado222 » 12 led 2016 22:05

Ja mám všetko len shuko zásuvky v stene aj vo filtri.
Viem že sa to dá zmerať(elektrikári nech sa hrajkajú :smile: ).
Takto to je rýchle a pohodlné, no nie najlacnejšie.
Nestačil som sa diviť koľko sieťových káblov malo pootáčané fázy a po premeraní som ich podľa toho potom aj musel vo stupe do filtra otočiť.
Môj filter má tiež letku čo zasvieti ak do zásuvky v stene zasuniem koncovku z jeho kábla nastene opačne. Ale s ním nepremeriam fázu lebo má uzamykaciu Neutrik zásuvku. :smile:

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1408
Registrován: 27 pro 2010 09:07

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od fox » 13 led 2016 08:18

Stačí obyčejná zkoušečka za pár korun. PS: Nejsem elektrikář. :smile:
Michell Gyrodec/Orbe,SME V,Lyra Delos,RCM,step up trafo MgBeran,Esoteric DV60,Stream box RS,Music First Audio,Audia Flight 100 MK4, Red Wine Audio,Leben300,Tannoy Stirlig+ST100,Acoustic Revive,WBT a plno dalších ptákovin.

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od Vlado222 » 13 led 2016 08:49

Tak tak. Už som ticho. :smile:

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Administrátor
Příspěvky: 3451
Registrován: 23 pro 2010 12:00
Bydliště: Ostrava

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od Mark Levinson » 30 kvě 2018 12:22

Používáte ještě někdo výrobek Oehlbach Phaser nebo volíte raději jinou cestu jak sfázovat všechny komponenty v řetězci? Podělte se o zkušenosti včetně vlivu na zvuk svých komponentů.
Mark Levinson

merhaut
Příspěvky: 180
Registrován: 05 led 2018 00:46

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od merhaut » 30 kvě 2018 13:28

Kdysi před 9 roky jsem na dtto. dotaz odpovídal na hifinazory, takže pastnu i sem, není co měnit:

Jednoduchý způsob, jak soustavu přístrojů "sladit", je ten, že mezi zapnutými - ale signálově nepropojenými - přístroji změřím potenciál mezi signálovými zeměmi pro obě polohy vidlice v zásuvce. Ta s menší hodnotou je ta správná. Jako základní "vztahovací" přístroj se zvolí (před)zesilovač. Některé hodnoty jsou až překvapivé, i desítky voltů.

P.S. I taková kabelovka, sta, včleněná do av systému (per tv, tuner, rekordér) dodá po své "zemi" zajímavé hodnoty, proto doporučuji galvanické oddělení terestriálních signálů TV/R. Pozor, satelitní signál nelze galvanicky oddělit (DiSEqC)!

Vienna
Příspěvky: 2
Registrován: 04 led 2020 12:51

Re: Oehlbach Phaser

Příspěvek od Vienna » 20 led 2020 12:48

Dobry den vsem moznym uzivatelum Oehlbach Phaser.

Mam dotaz k praci s pristrojem - viz. prilozeny obrazek
27559839_5_9ph138.jpg
Chapu to spravne tak, ze zapojim zastrcku do pristroje, stisknu cudlik a rozsviti se LED na strane, kde je na zastrcce faze. Obratim zastrcku, udelam to same a faze se tak logicky musi rozsvitit na druhe strane. Viz. situace I. na prilozenem obrazku. Tzn. ze v tomto pripade je faze na koliku B zastrcky, OK?

Fajn. Kdyz ale udelam totez a neotocim zastrcku, ale Phaser (viz. situace II), jednou se mi rozsviti LED na koliku A a jednou na koliku B. Z meho pohledu je to nesmysl, ale funguje mi to tak opakovane bez ohledu na typ komponentu, ktery pripojim do Phaseru a netusim proc.

Treba jde o vadny kus, ale rad bych to overil. Dekuji predem.
Dalsi vec, kterou nechapu je i fakt, ze treba u 3 ruznych komponentu Accuphase (coz je mimojine zkratka ze "spravne faze"), zjistuji, ze v situaci I. dostane podle typu komponentu fazi jednou vlevo jednou vpravo. Pochopitelne jsem si pohlidal, ze napajeci kabel faze neobraci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět