PurePower 1500/2000/3000

Filtry, pračky, síťové zásuvky a elektrické rozvody k hifi.
Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 08 pro 2013 19:54

To je hlavni :thumbup:
Dieter Burmester

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 08 pro 2013 20:10

S DC zložkou v sieti si vie vraj poradiť aj power kábel IsoTek Syncro.

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 08 pro 2013 20:18

Ano, je na to presne staveny. Ale jak jsem napsal vyse, vsechna ta DC reseni postavena na trafu nebo diodach maji urcita proudova omezeni. V 948 je to vsak vyreseno jinak a velmi chytre :clap:
Dieter Burmester

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 08 pro 2013 21:41

DB s IsoTek Syncro máš osobnú skúsenosť?
Pýtam sa preto, lebo sa ma to už pýtali v SS niektorí hi-fisti - ako je na tom PC 4 EVO.
Na jej odstránenie som im doporučil tento káblik od IsoTeku, alebo lacnejšie riešenie od: http://www.customworks.cz/amplifiers/dc-filtr/

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 08 pro 2013 22:40

Niekedy som DC prúd mal v láske, poháňal môj maják v izbe a bol polovičkou mojej oblúbenéj
skupiny. Teraz proti nemu bojujeme , ale vždy tu bude.Rozhádže naše aparáty na cimprcampl.
Pure Power si robí svoje , Accuphase sa snaží proti tomu bojovať , ale nezvláda náklady , PS Audio
si povedalo , kašlem na všetkých a vyrobým si vlastné AC bez DC. A my? Porátajme chechtáky a
kúpme si. Ani v jednom prípade neurobíme zle. Každé bude mať prínos k lepšiemu a nemusíme sa tu dohadovať,
či sme kúpili dobre , alebo zle.

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 09 pro 2013 10:07

bertram píše:Ani v jednom prípade neurobíme zle...
To si právě nemyslím :-|
Dieter Burmester

Uživatelský avatar
Yngwie
Příspěvky: 1145
Registrován: 08 pro 2012 12:39
Bydliště: Ostrava

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Yngwie » 11 pro 2013 17:40

Vlado222 píše:DB s IsoTek Syncro máš osobnú skúsenosť?
Pýtam sa preto, lebo sa ma to už pýtali v SS niektorí hi-fisti - ako je na tom PC 4 EVO.
Na jej odstránenie som im doporučil tento káblik od IsoTeku, alebo lacnejšie riešenie od: http://www.customworks.cz/amplifiers/dc-filtr/

Isotek Syncro funguje tak jak má ... čili jen odstraňuje DC složku a nesnižuje dynamiku (žádné tlumivky žádné potlačovaní RFI pouze DC). Omezení má, ale žádné takové, které by majitele běžných aparátů mělo zraňovat (ekvivalent 12000 VA trafu - stabilně 16A a ve špičkách až 300A . což už je naprosto nesmyslná hodnota:)). Kablík vyzkouším před pračkou a když nebude k užitku, tak bude na prodej ... před pasivním filrem typu Aquarius je přínos velký oproti běžné Supře.
Lumin, SPEC, Harbeth, Acoustic Revive, Oyaide

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 11 pro 2013 18:58

Jo, to je na nekterych prackach k pokakani - umi to kde co, sle DC slozku odprcat ne :crazy:
Dieter Burmester

Uživatelský avatar
Tony
Příspěvky: 378
Registrován: 06 led 2011 22:15
Bydliště: Bratislava

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Tony » 11 pro 2013 19:48

Dieter Burmester píše:Jo, to je na nekterych prackach k pokakani - umi to kde co, sle DC slozku odprcat ne :crazy:
Je to tak, a navyše ešte začne vrčať aj ich vlastné trafo...

Uživatelský avatar
Tinariwen
Příspěvky: 318
Registrován: 01 led 2013 12:33

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Tinariwen » 11 pro 2013 19:54

Preto treba dat pred takuto pracku IsoTek Syncro :thumbup:
Jeden takyto kablik mam volny:-)
ATC SCM50 ASL,ATC CDA2 MkII

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 17 pro 2013 21:32

Dieter Burmester píše:Jo, to je na nekterych prackach k pokakani - umi to kde co, sle DC slozku odprcat ne :crazy:
LS 1 od Gigawattu sa vraj vie tiež vysporiadať s DC zložkou. ;)
ls1_2.jpg
LS-1-MK3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bubuxin-KILBRU power
Příspěvky: 309
Registrován: 20 pro 2011 22:46

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Bubuxin-KILBRU power » 18 pro 2013 10:51

Vieš povedať akým spôsobom? Pretože sám Adam Szubert píše: "For now our products don't eliminate DC because generally only a fraction of devices on the market hum. But we do plan to make such products in the future."
zdroj: http://www.6moons.com/audioreviews/gigawatt5/4.html

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 18 pro 2013 22:25

Neviem. Povedal mi to ich dovozca (tak som to tu zavesil) po tom čo som mu napísal že som si zapožičal IsoTek Syncro ohľadne boja proti rušivej DC zložke. :angel:
Syncro je super kábel, je cca o polovicu lacnejší ako LS1 od Gigawattu a hlavne funguje :thumbup: čo je podstatné. :D Preto o LS 1 sa už nezaujímam. Nech žije Syncro. (*)
IS.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 19 pro 2013 20:31

Dodám ešte, že Gigawatt LS 1 som doma nemal, neviem ako sa chová pozvukovej stránke oproti Isoteku Syncro, či iným káblom.Neviem či je lepši či horší v tomto smere oproti Syncro.

Uživatelský avatar
Tony
Příspěvky: 378
Registrován: 06 led 2011 22:15
Bydliště: Bratislava

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Tony » 19 pro 2013 21:47

Povedal by som, že ten anglán buďe slušnejšie vychovaný ;)

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 19 pro 2013 22:01

Tony píše:
Dieter Burmester píše:Jo, to je na nekterych prackach k pokakani - umi to kde co, sle DC slozku odprcat ne :crazy:
Je to tak, a navyše ešte začne vrčať aj ich vlastné trafo...
Problém je , že tu sa miešajú veci , ktoré k sebe vôbec nepasujú. Oddelovacie trafá pred prístroje ktoré majú v sebe velké trafá,
sieťové filtre pred prístroje , ktoré v sebe majú zabudované vlastné sieťové filtre , hlavne veci s elektrónkami. Potom je naozaj
napätie nevyhovujúce a zvuk to degraduje. Ani trafá v prístrojoch sú nie vždy kvalitne urobené a brum trafa nie je dobré zvalovať
na DC zložku v napätí.

PS Audio si vie poradiť s prítomnou DC zložkou v AC napätí , už s jej princípu fungovania. Ale tiež to nie je vždy na 100%. Je to
vždy aj na tom v akéj kvalite je trafo , ktoré bere prúd.

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 20 pro 2013 00:21

Bertram u mňa je to problem s DC zložkou..
Občasné zabrumenie (bez Syncro) a stíchnutie tráf sa neprejavuje len v konc. zos ale súčastne aj v CDP. A je jedno či sú komponenty zapnuté v stene alebo vo filtrácii. Mal som doma aj iné filtre. Drahé aj lacné.
Nemyslím že by som mal v konc. zos. a v CDP Electrocompaniet EMC 1UP nekvalitne urobené trafá.
Tento istý problém má kamarát. Má koncáky Mark Levinson a nechce sa mi veriť že by mal v nich nekvalitne urobené trafká.
Tiež ide skúsiť predradiť pred ne Syncro. Uvidíme či mu to pomôže.

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 20 pro 2013 01:05

Tony píše:Povedal by som, že ten anglán buďe slušnejšie vychovaný ;)
To neviem. Ale LS1 by som nepodceňoval. Keď vedia v Gigawatte vyrobiť kvalitný filter, tak by pre nich nemal byť problém vyrobiť aj dobrý power kábel.
Syncro je meď a LS1 a jeho drahší nástupca LS2 je postriebrená meď. Určite sa budú rôzne chovať v audioreťazcoch.

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 20 pro 2013 07:24

Vlado222 píše:Bertram u mňa je to problem s DC zložkou..
Občasné zabrumenie (bez Syncro) a stíchnutie tráf sa neprejavuje len v konc. zos ale súčastne aj v CDP. A je jedno či sú komponenty zapnuté v stene alebo vo filtrácii. Mal som doma aj iné filtre. Drahé aj lacné.
Nemyslím že by som mal v konc. zos. a v CDP Electrocompaniet EMC 1UP nekvalitne urobené trafá.
Tento istý problém má kamarát. Má koncáky Mark Levinson a nechce sa mi veriť že by mal v nich nekvalitne urobené trafká.
Tiež ide skúsiť predradiť pred ne Syncro. Uvidíme či mu to pomôže.
To je normalni, kdyz jsem mel Buřty chvili v byte, tak v 8 rano byla beznou praxi DC slozka cca 140mV. A to si trafko v 956 MK2 taky "zanadavalo", jenze 948 power conditioner to krasne srazi k nule, takze zadny stres. Na separatnim privodu v baraku jsem nikdy zadnou pritomnost DC slozky nezaznamenal - DC filtr tedy v tomto pripade (alespon z duvodu hucicich traf) neni nutnosti. Mam zkusenosti a zpravy, ze hucici trafa jsou problem velkych koncaku napric vsemi znackami. Jen u Luxmana jsem si nikdy nevsimnul - ani vcera pri poslechu koncaku M800 s 1,4 kVA trafem (coz mozna souvisi s tim, ze neni toroidni).
Dieter Burmester

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 01 úno 2014 08:45

Vlado222 píše:Tento istý problém má kamarát. Má koncáky Mark Levinson a nechce sa mi veriť že by mal v nich nekvalitne urobené trafká.
Tiež ide skúsiť predradiť pred ne Syncro. Uvidíme či mu to pomôže.
Tak ako? Pomohlo? :angel:
Dieter Burmester

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 02 úno 2014 15:49

Syncro je super!

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 02 úno 2014 18:45

Zoberte si , aké sú rozvody v starých bytoch , alebo v panelových bytovkách. Každý nebýva v novom,
v byte si môžeš prerobiť čo len chceš, aj tak to nepomôže.Preto mi pripadá úplne uletené , ak niekto
hladá tienenený kábel a samostatný prívod energie s vlastnou poistkou. Veď je to úplne proti rozumu.
S čoho , s toho sajrajtu , odkial berete el. prúd? Premerajte si , kolko máte napätia v nulákoch a budete
prekvapený , tak isto ako s DC zloškou v našich el. sieťach.
Pračice pomáhajú , ale najväčším problémom je DC zložka a napätie v nulákoch. Hodne pri tomto pomôžu,
ale úplne neodstránia tento problém.

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 02 úno 2014 19:28

Mne IsoTek Syncro pomohol. Od vtedy čo ho mám, mám s rušivou DC zložkou pokoj. :thumbup:
Kamarát tiež. Teraz je už aj on -> :D

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 02 úno 2014 19:36

Vlado , ja s DC zložkou tiež nemám problém , od PS Audio P10 po prístroje . Čo som však prekvapený,
že si nedokáže poradiť zo zbytkovým napätím na nulákoch. Je to zaujímavé , čo dnu vôjde , tak to isté
aj ide von. Ako keby s tým nerátali.

sekal
Příspěvky: 634
Registrován: 28 srp 2012 19:22

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od sekal » 02 úno 2014 20:16

Bertrame, separátní (dedikovaný) el. přívod NN pro HiFi aparát je, zvláště v případě panel. bytu, naprostou nutností.. A stíněný vodič také ničemu neuškodí. Spíše naopak.. To je základ, bez kterého nelze postupovat dál..
Jedině hifisté, kteří bydlí v RD, kde mají v souladu se stávajícími normami provedeny rozvody NN, se na to mohou vybodnout...

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 02 úno 2014 20:46

sekal píše:Bertrame, separátní (dedikovaný) el. přívod NN pro HiFi aparát je, zvláště v případě panel. bytu, naprostou nutností.. A stíněný vodič také ničemu neuškodí. Spíše naopak.. To je základ, bez kterého nelze postupovat dál..
Jedině hifisté, kteří bydlí v RD, kde mají v souladu se stávajícími normami provedeny rozvody NN, se na to mohou vybodnout...
Sekale ,

toto mi vysvetli , v čom to pomôže a prečo je to nutnosť a načo sú nám v stene tienené vodiče.Čomu to pomôže , keď istič mám
v pračici. Energiu beriem s PS Audio P10. Mňa tak zaujíma posledný meter až meter a pol od pračice. Potom mi tá pračica vychádza,
ako zbytočná.

Ja si myslým , že nie je zbytočná. Je to deliaca priečka medzi vonkajším svetom el. prúdu a mojim vnútorným svetom el. prúdu,
ktorým napájam všetky komponenty.Keď ma raz chitila neuroza , tak som s práce doniesol elektrocentrálu a pračicu som napojil
novým káblom na priamo. Rozdiel som nepočul. Ale ak som aj hluchý , tak vyradenie pračice počujem okamžite.

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 02 úno 2014 21:07

Bertrám súhlasím s Tebou.
Tvoja PS 10 by si s tým asi mala poradiť, lebo ona regeneruje el. prúd (opravuje aj jeho sínusoidu). Narozdiel od môjho Gigawattu PC 4EVO (ten len filtruje el. prúd).

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 02 úno 2014 22:15

Ano , presne tak funguje , ale stále na tom nuláku je pár V. Na výstupe je toho naozaj už velmi
málo , ale stále ten 1-2 Voltiky sú. Tú LED diodku na prístrojoch to vie velmi rýchlo oklamať.Kto si
to nepremerá , často krát má naopak fázu., v domienke , že motor sa mu točí správne. :idea:

Vlado222
Příspěvky: 1031
Registrován: 13 led 2013 13:56
Bydliště: pri Piešťanoch

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Vlado222 » 02 úno 2014 22:29

Gigawatt upozorní (červenou kontrólkou) ak mu bude predradená sieťová šnúra s opačnou fazou.

bertram

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od bertram » 02 úno 2014 22:42

Stále o tom píšem , never červenéj kontrolke. :!:

Jirka33
Příspěvky: 439
Registrován: 28 čer 2017 00:04

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Jirka33 » 01 pro 2019 00:30

PurePower+ 3000 vypadá hodně dobře, pokud nepoškodí dynamiku mého 2 Kwh zesiku tak by to mohla být dobrá volba. :thumbup:

kolda
Příspěvky: 18
Registrován: 28 led 2013 18:15

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od kolda » 01 pro 2019 18:03

Jirka33 píše:
01 pro 2019 00:30
PurePower+ 3000 vypadá hodně dobře, pokud nepoškodí dynamiku mého 2 Kwh zesiku tak by to mohla být dobrá volba. :thumbup:
Měl jsem na PP původně zapojeny dva monobloky Vincent (také po jednom Kwh) a PP ukazovala padesátiprocentní zatížení, takže v pohodě.

Bubuxin-KILBRU power
Příspěvky: 309
Registrován: 20 pro 2011 22:46

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Bubuxin-KILBRU power » 02 pro 2019 17:35

Žiadny zosilňovač nemá 2 kWh. To je spotreba (kWh), príkon má jednotku W (alebo kW).

Jirka33
Příspěvky: 439
Registrován: 28 čer 2017 00:04

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Jirka33 » 02 pro 2019 19:36

Tak 1900w. Lepší?

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 17 bře 2020 15:28

Nahodou jsem narazil na recenzi Pure Power 2000+ z HiFiNews, davam k dispozici:

https://www.dropbox.com/s/2voe5l0nga3cs ... w.pdf?dl=0
Dieter Burmester

Ramones
Příspěvky: 250
Registrován: 11 úno 2013 08:48

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Ramones » 17 bře 2020 19:08

K spokojenosti užívám pár let PurePower™ 1050.
Pravda, při tichém poslechu je větráky slyšet, ale vyřešil jsem to tak, že mám PP v jiné místnosti a od něj přes zeď přiveden stíněný Lapp kabel.
Vzhledem k tomu, že mám téměř bezšumovou aparaturu s tichým pozadím (Nuforce), bylo to nutné takto udělat.
Vše, kromě gramofonu je filtrováno přes PP.
Občas jsem využil při výpadcích proudu i záložní baterie k údivu sousedů, že oni svítí mobily a mě hraje v bytě muzika a svítí stojanová lampa :thumbup: :idea:

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: PurePower 1500/2000/3000

Příspěvek od Dieter Burmester » 17 bře 2020 20:31

Jj, to je super benefit :thumbup:
Dieter Burmester

Odpovědět