Příspěvekod aretax » úte 12. úno 2019 7:54:35
Skúšal si aj iné - lacnejšie poistky? Ja som vyskúšal všetky typy SR, Hifi Tuning, AHP, aj nejaké Russ Andrews, Furutech.... Napr. keď som založil novú poistku SR Black, zvuk bol vynikajúci. Čistý, dynamický a detailný. Po zahorení sa však akoby "zgrcol", ostal zahuhlaný. Red zas ostala ostrá, bez basov. Začal som laborovať. Na konce mi najlepšie "sadla" strieborná Supreme 3. Po zahorení nastal opak, ako pri SR. Zvuk sa otvoril a ostal čistý a hlavne dynamický. V predzosilňovači mi najlepšie pasuje AHP medená. Veľmi ma to potešilo, lebo stoja zlomok ceny SR. Tým skončilo moje "poistkové laborovanie". Píšem to sem preto, lebo nie vždy je zlato, čo sa blyští, teda aj lacnejšie poistky môžu byť "to pravé orechové". Konkrétne zosilňovač McIntosh C 2500 má originálne poistky obyčajné sklenené trubičky, 2 ks v napäťovej časti. Žiadna drahá poistka ich zvukovo neprekonala, ani SR. Zvuk sa mierne polepšil, t.j. vyčistil iba vtedy, keď som jednu z nich vymenil za AHP. Z toho vyplýva, že súduhovia v McIntosh vedia, čo robia.
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.