Uložení gramofonu - vibrace

Gramofony a jiné analog. zdroje včetně příslušenství kromě phono předzesilovačů.
aretax
Příspěvky: 2336
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od aretax » 23 úno 2020 16:58

Týka sa to každého kvalitného gramofónu, môžeme začať napr. gramofónmi MoFi, ProJect vyššej rady (napr. Xtension a pod.) ktoré nie sú drahé, ale sú kvalitné a prakticky každej MC prenosky, rádovo od 700€. Tým chcem napísať, že sa to netýka iba gramofónov z "ríše rozprávok".
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.

J@nik

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od J@nik » 23 úno 2020 18:20

Ešte raz pre uzrejmenie. Mam pocit, že Lachim so všetkou úctou k tebe a hifi guru. Miesas jablká s hruškami.

Písal som LEN toto: "Ale ak mi pred úpravou ukazovalo nejaké vychylky a teraz žiadne. Co to známena? Na tom istom meriacom zariadení ten istý software." (pri extrémnom akustickou tlaku, pri ktorom je mnohým ľuďom nevoľno :smile:.

Dodám: úprava spočívala vymenou nôh (kombinácia sorbothanu a hliníka sendvič) a pridaním mramorovej dosky (medzi dreveným stolíkom a mramorom je 2mm penová podložka po celej dĺžke). Stolík stojí na izolačný oceľových nohách z bauhausu. (tip od troelsa "FEET FOR CABINETS" http://www.troelsgravesen.dk/tips.htm)

Pre mňa je výsledok (logicky pozitívny) merania zaujímava informácia (v pomere cena/výsledok). Pre teba je celá táto záležitosť úplná hlupost a to je v poriadku pretože ty si to neskúšal v mojich podmienkach (zariadenie, soft, miesto, spôsob).

Uživatelský avatar
Otikle
Příspěvky: 172
Registrován: 14 bře 2015 18:17

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Otikle » 23 úno 2020 19:18

@Lachim, mohli bychom Paolovi pořídit mobil+appku na měření vibrací v síťových kabelech. Tipuju, že vysypaný Paolo kabel keramickým pískem, bude mít vnitřní vibrace vodičů 0,0000. Ale nevysypaný kabel jen 0,00. Jestli ne tak kabely budeme reklamovat :-?
STEREO: BW800D3/Sroll, McInt.1,2kW, dCS Rossini, AurenderW20, Bespoke preamp
KINO:BW805+HTM1D3, McIntosh MX170+MI254, OPPO205/Casea
GRAMO:Transrotor Rondino/MC-Fuuga, Aud.Res.PhonoRef10
KABELY:NordostOdin+Valhalla, KimberKS6068
FILTR:Sup.Titan+Genesis

lachim
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 led 2011 11:40
Bydliště: Praha

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od lachim » 23 úno 2020 19:20

J@nik
Neber můj text konfrontacne, osobně atd., prosím.
Mám na to proste jiný pohled. Po tolika letech ..... díky.

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 23 úno 2020 19:37

J@nik
Lachim, Aretax atd se Ti snaží jen sdělit tisíckrát ověřenou pravdu, že pověšením gramofonu na zeď získáš za zlomek ceny všech podložek a žul mnohem lepší výsledek a že je to téměř povinnost každého, kdo nemá stavební či jiná omezení a myslí to s gramofonem vážně. Já kdybych neměl za rackem sádrokartonové pouzdro na posuvné dveře, již dávno by mi oba gramofony visely...
To že měření s telefonem je jen taková nevinná hra a že "nula na displeji" neznamená skoro nic, je přeci jasné. Citlivost takové aplikace na mikrovibrace bude nulová, kdežto jejich vliv na zvuk je podstatný... Ale přiznám, že i pro mne je to příjemné kouknout na nulu, když před tím tam "něco" bylo. Ale finále to rozhodně není...
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 674
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od terahera » 23 úno 2020 19:44

Otikle píše:
23 úno 2020 19:18
@Lachim, mohli bychom Paolovi pořídit mobil+appku na měření vibrací v síťových kabelech. Tipuju, že vysypaný Paolo kabel keramickým pískem, bude mít vnitřní vibrace vodičů 0,0000. Ale nevysypaný kabel jen 0,00. Jestli ne tak kabely budeme reklamovat :-?
A já si byl do teď jist,že je to jedíný měřící přístroj,který má k výrobě k dispozici :-?
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Canor TP 206+,EAT Joy No 8,,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5,Onkyo PRSC5508
Kabely:VDH,Nordost,Terahera balkán

J@nik

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od J@nik » 23 úno 2020 20:56

lachim píše:
23 úno 2020 19:20
J@nik
Neber můj text konfrontacne, osobně atd., prosím.
Mám na to proste jiný pohled. Po tolika letech ..... díky.
Nie čosi v pohode. Ja chápem, že to myslíš dobre.

Uživatelský avatar
Otikle
Příspěvky: 172
Registrován: 14 bře 2015 18:17

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Otikle » 23 úno 2020 21:22

terahera píše:
23 úno 2020 19:44
Otikle píše:
23 úno 2020 19:18
@Lachim, mohli bychom Paolovi pořídit mobil+appku na měření vibrací v síťových kabelech. Tipuju, že vysypaný Paolo kabel keramickým pískem, bude mít vnitřní vibrace vodičů 0,0000. Ale nevysypaný kabel jen 0,00. Jestli ne tak kabely budeme reklamovat :-?
A já si byl do teď jist,že je to jedíný měřící přístroj,který má k výrobě k dispozici :-?
Obávám se, že by jakékoli měření způsobilo v jeho produkci zmatek. Naštěstí “ukázaná platí” a funguje mu to v reálu. Teorie přetavená do praxe, aneb měřeno a potvrzeno poslechem 🤓
STEREO: BW800D3/Sroll, McInt.1,2kW, dCS Rossini, AurenderW20, Bespoke preamp
KINO:BW805+HTM1D3, McIntosh MX170+MI254, OPPO205/Casea
GRAMO:Transrotor Rondino/MC-Fuuga, Aud.Res.PhonoRef10
KABELY:NordostOdin+Valhalla, KimberKS6068
FILTR:Sup.Titan+Genesis

Fidji99
Příspěvky: 122
Registrován: 24 zář 2018 08:43

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Fidji99 » 24 úno 2020 10:36

lachim píše:
23 úno 2020 07:50

( pro 19 z 20ti majitelů vymazlených gramofonů neproveditelný .... bohužel!) :

"citlovost dobře postaveného gramofonu na všechny možné vibrace (samotné chvějky ještě o řády větší) je tak ohromná, že jej má
smysl provozovat jen v prostoru stavebně odděleném od sestavy
."
@Lachim - v principe s tebou suhlasim,
Sam mam komponenty v oddelenej miestnosti a bol to ten najvacsi skok v akustike aky som kedy u seba zaznamenal. Delim svoj hifi zivot na "pred a po" tejto uprave. Kazdy, kto ma co len trosku moznost, nech do toho ide. a kto nema, nech skusi minimalne uplne vycistit priestor medzi a okolo repro. Uprimne, ked vidm fotografie niektorych zostav, kde fantasticke komponenty uplne zbytocne zabijaju desiatky percent svojho potencialu, tak mi je az smutno. A pritom to su casto len jednoduche upravy, typu spravit poriadok, nakupit kable v spravnej dlzke atd atd.
100x vacsie zlo je TV medzi repro, ako gramo na dobrom racku.

Nejaku dobu som mal takto aj gramofon, a to uz je maximalne otravne a neprakticke - pustim, pozeram, bezim do posluchovej miestnosti, sadam pocuvam [asi ako dobehnut na skupinovu fotografiu po spustenej samospusti] a nevidiet na gramofon ako sa toci - to je hned 30% zazitku prec.

Na druhej strane, nie celkom suhlasim z tvrdenim tvojho hifi guru - podla mna rozdiel medzi priemernym a spickovym gramofonom, je prave v jeho schopnosti byt co najviac inertny voci vibraciam a rezonanciam. Na dobrom gramofone sa chveje IBA prenoska a nic ine. Ked niekomu vibruje podlaha tak, ze sa mu prenasa vibracia do reprodukcie, tak ma problem uplne inde a nie v umiestneni gramofonu.
Tie miliony za gramofony sa platia, prave za schopnost byt odolnym voci vibraciam.

Ked si pozries skutocne ultrahighend gramo - vsetky su konstruovane ako kompletne sety urcene na postavenie na podlahu. Nikto nerata s tym ze postavi 350 kilovy TechDas Air na jaklovinu navrtanu do steny. Alebo ze s Clearudio Statement flexou spilim nohy.
1) Martin Logan/Moon/Trinnov 2) ATC/Audio Research/Linn LP12 3) DK Trinnov+Neumann Active 7.2

lachim
Příspěvky: 1114
Registrován: 01 led 2011 11:40
Bydliště: Praha

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od lachim » 24 úno 2020 13:36

fidji99
díky za podnětnou debatu.
(umístění komponentů na podlahu a "vzduch" kolem beden řešem třeba u tomatsu. zde offtopic)

správnost umístění gramofonu versus vibrace mi připomíná analogii se situací, zda je smysluplnější:
- Magico za 3 mio do holého obýváku
nebo
- Xavian za 0,5 mio do akusticky vyřešené poslechovky
jaký přístup přinese lepší reprodukci zvuku ?

osobně by mě zajímalo úplně stejně, zda bude lepší/přesnější reprodukce ( výsledek zvuku) gamofonu
- Clearaudio Statement za 3 mio mezi bednami
nebo
- Micro Seiki RX 1500 za 0,2 mio v oddělené místnosti.

ono totiž tvrdit, že někdo udělal gramofon se "setem určeným na podlahu" ze 2 mega a vyřešil tím vibrace gramofonu .... :-?
co když jsou právě tohle TY vyhozené peníze za "nohy".
PROTOŽE pořád lepší by bylo TEN "vršek" za 1 mega přišroubovat na dedikovanou polici na nosné stěně ?

bo ...
osobně bych raději ty Xaviany Prometeo do vyřešené poslechovky než (můj osobní sen) Magico Q7 do 4+kk v mrakodrapu.
a tím se vracím zpět k názorům mého guru.
gramofon je ultra citlivý na vibrace. zřejmě nikdo si neumíme představit jak moc.
respektive já neznám nikoho, kdo by se tím zabýval adekvátně k ceně tohoto "zdroje".
znám pár hifistů, kteří mají v gramci 1,0mio + a uložení gramofonu řeší méně než třeba napájecí kabely.
nechci se nikoho dotknout. jen příklad "z nosu", prosím.
:smile:

J@nik

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od J@nik » 24 úno 2020 16:53

Neviem ci to je len moj pocit ale myslim si, ze vsetko merias peniazmi. Mal som moznost pocut rozne sukromne zostavicky dokonca aj tie co sa blizia 30-40k eur. Aj nejake komercne v hifistudiach za 100k a viac. Moja skusenost je taka, ze to hra inak. Zeby lepsie horsie. Nevem. Od urciteho levelu to je velmi tazko porovnavat.

Vela hifistov je chorych (riesia dookola zariadenia). Treba sa vyliecit z tej choroby. Zamerat sa na pocuvanie hudby lebo toto ide dost castom mimo v tomto konicku.

aretax
Příspěvky: 2336
Registrován: 01 led 2012 18:34

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od aretax » 24 úno 2020 19:41

J@nik píše:
24 úno 2020 16:53
Vela hifistov je chorych (riesia dookola zariadenia). Treba sa vyliecit z tej choroby. Zamerat sa na pocuvanie hudby lebo toto ide dost castom mimo v tomto konicku.
To určite nemyslíš vážne. Prečo si potom kupuješ drahú aparatúru? Kúp si v Tescu vežu a počúvaj hudbu. Kto si kúpi drahú aparatúru, aby tú hudbu mohol počúvať v čo najvyššej kvalite, väčšinou urobí všetko preto, aby z tej aparatúry vyťažil maximum. Ja osobne si myslím, že je nezmysel investovať kopec peňazí do drahej aparatúry a potom to zvukovo nedotiahnuť dokonca. Dostal si tu rady od ľudí, čo tak robia. To však neznamená, že nepočúvajú hudbu.
Druhá cesta je vykašľať sa na kvalitu a počúvať iba hudbu (ak Ti nebude vadiť, že nerozoznáš saxofón od trubky a Leonarda Cohena od Fredy Mercuryho) a kúpiť si lacnú aparatúru, ktorá Ti bude cinkať, búchať, revať, ale predsa Ti stačí počúvať hudbu...
Všeto čo píšem, je iba môj subjektívny názor.

Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 506
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od YamahaMan » 17 říj 2020 10:47

Mňa zaujala táto podložka, ktorá môže byť položená na všetky už spomenuté materiály napr. v terahera vlákne:

https://enigma-audio.sk/gramofony-prisl ... 90487.html

alebo o "niečo" drahšia:

https://enigma-audio.sk/gramofony-prisl ... javor.html

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 674
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od terahera » 17 říj 2020 11:39

Výborné a účinné podložky dělá i ProJect,ale už to něco stojí :cool: Ale to v hifi vlastně všechno,co funguje :cool:

https://www.project-audio.com/en/produc ... it-carbon/
Myslím,že ji používá i Zabiny pod svůj vymazleny Oracle a mám pocit,že až mě přestane ničit covid šílenství,tak u ní skončím taky :lol:
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Canor TP 206+,EAT Joy No 8,,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5,Onkyo PRSC5508
Kabely:VDH,Nordost,Terahera balkán

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 158
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Jan1k » 17 říj 2020 12:55

YamahaMan píše:
17 říj 2020 10:47
Mňa zaujala táto podložka, ktorá môže byť položená na všetky už spomenuté materiály napr. v terahera vlákne:

https://enigma-audio.sk/gramofony-prisl ... 90487.html

alebo o "niečo" drahšia:

https://enigma-audio.sk/gramofony-prisl ... javor.html
To sa neoplati. Za lacne peniaze si to vies vyrobit aj sam...
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 158
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Jan1k » 17 říj 2020 12:56

terahera píše:
17 říj 2020 11:39
Výborné a účinné podložky dělá i ProJect,ale už to něco stojí :cool: Ale to v hifi vlastně všechno,co funguje :cool:

https://www.project-audio.com/en/produc ... it-carbon/
Myslím,že ji používá i Zabiny pod svůj vymazleny Oracle a mám pocit,že až mě přestane ničit covid šílenství,tak u ní skončím taky :lol:
Toto vyzera super.
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 17 říj 2020 20:43

Project Cround-It Carbon je skvělá izolační deska. Jedná se opravdu těžkou základnu, vyplněnou nějakým mixem broků a dalších tlumících materiálů, potažená karbonovou vrstvou a umístěná na masivních magnetických nohách. Ale také není samospasitelná. U Projet gramofonu mi fungovala skvěle, stejně tak nyní u Oracle.
DSCN9034.JPG

Ale třeba pro GARRARD už to nefungovalo (možná za to může váha gramofonu? Nebo jiný rozměr, takže ne zrovna ideální rozložení váhy na celou desku?), tak jsem našel dokonalé řešení v podložce "Seismic Vibration Isolation Platform" od Townsendu, které jsem si nechal udělat přesně na míru mému gramofonu... Ale podobně fungovaly i samotné nohy, které se dají koupit i bez základny a namontovat přímo na gramofon.

nahled_IMG_20200312_075449_resized_20200312_101122910.jpg
Obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 506
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od YamahaMan » 17 říj 2020 20:55

zabiny007 píše:
17 říj 2020 20:43
Project Cround-It Carbon je skvělá izolační deska. Jedná se opravdu těžkou základnu, vyplněnou nějakým mixem broků a dalších tlumících materiálů, potažená karbonovou vrstvou a umístěná na masivních magnetických nohách. Ale také není samospasitelná. U Projet gramofonu mi fungovala skvěle, stejně tak nyní u Oracle.
Ak funguje tak ako vyzerá je to skvelá voľba.
Modely RPM9 a 10 ju majú dokonca v cene!
Ps.: mimochodom, uvedené modely sa dajú na požiadanie objednať aj s XLR káblom....

roberts
Příspěvky: 26
Registrován: 08 zář 2017 20:54

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od roberts » 17 říj 2020 21:02

RPM 9 ji určitě v ceně nemá

Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 506
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od YamahaMan » 17 říj 2020 21:07

roberts píše:
17 říj 2020 21:02
RPM 9 ji určitě v ceně nemá
Toto teda ako chápeš?
https://www.techhouse.sk/produkt/project-rpm-9-carbon/
Nová verzia úspešného gramofónu RPM 9. Snúbi všetky predošlé poznatky a nové technológie vychádzajúce z dlhoročného vývoja.

Nová ťažká, tuhá, sendvičový základňa vyplnená absorobčními broky a karbónová povrchová úprava zaisťuje veľmi nízku hladinu rezonanciou. Tlmiaci nôžky s magnetickým poľom, ktoré zabezpečujú dokonalé tlmenie od podložky.

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 17 říj 2020 21:11

A dokonale na to sedí i dekl od Projektu... :thumbup:
IMG_20201017_210816_resized_20201017_090856866.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 17 říj 2020 21:20

YamahaMan

Pokud vím, tak podložka je opravdu součástí pouze RPM10 carbon (https://www.techhouse.sk/produkt/projec ... denza-red/). U ostatních si ji musíš přikoupit. Ono je to i logické - základna sama o sobě stojí nějakých 820 EURO, takže asi nebude součástí gramofonu za 2000 EURO.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

roberts
Příspěvky: 26
Registrován: 08 zář 2017 20:54

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od roberts » 17 říj 2020 21:20

V popisu u RPM 9 nic o podložce není. V ceně je u RPM 10

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 17 říj 2020 21:25

JJ, je potřeba rozlišovat mezi označením "základna" a "podložka"...
U RPM 9 se mluví jen základně gramfonu. Tedy ta část, která nese ložisko s talířem a ramínko... Podložka je mimo.
(i když je pravda, že na jedné z fotek RPM9 je vidět i podložka a je to tak zavádějící...)
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 506
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od YamahaMan » 17 říj 2020 21:40

Chlapi, máte pravdu ALE tá 9ka je tým pádom bez toho spodku asi ťažko predajná.
Ak stojí 2,000 + tých 850,- a cena 10ky je od 3,300,- , tak ten rozdiel za 10"rameno oproti 9" a váha s výškou taniera je za babku....
Či...?

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 17 říj 2020 22:14

Tak podle mne je 9 určená těm, kteří po základně netouží. Pokud bys ji plánoval dokupovat, tak to opravdu nedává smysl a je lepší jít rovnou do RPM10, kde získáš nejen podložku, ale i 10" rameno atd...
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 506
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od YamahaMan » 17 říj 2020 22:36

zabiny007 píše:
17 říj 2020 22:14
Tak podle mne je 9 určená těm, kteří po základně netouží. Pokud bys ji plánoval dokupovat, tak to opravdu nedává smysl a je lepší jít rovnou do RPM10, kde získáš nejen podložku, ale i 10" rameno atd...
:thumbup:
Tak jest!

Uživatelský avatar
marks
Příspěvky: 72
Registrován: 02 kvě 2012 09:53

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od marks » 18 říj 2020 10:25

Nechal jsem si uřezat pod můj Pro ject desku silnou 3 cm z černé žuly , po čtení tohoto vlákna jsem zkusil vrátit gramec na rack z bukového masivu
a zvuk je lepší .Pod žulou jsem měl tyto nohy .
gramo 2.jpg
Oproti žule je zvuk takový plnokrevný není tak " tenký " . Takže u mě žula moc nefunguje , vidím to na desku od Pro jectu Ground it deluxe ,
jen nevím v čem se liší deluxe 1 a deluxe 2 , kromě rozměru . Ground it deluxe 3 se asi liší jen tím , že má magnetické nohy , možná by věděl víc Zabiny007 .
Nohy které jsem měl pod žulou dám pod Ground it a snad budu mít uložení gramofonu vyřešené , když uložení na zeď u mě nejde .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kinki Studio EX B7 , Copland CTA 305 ,Audiovector R3 Signature, Pro-Ject 6 Perpex SB , přenoska HANA ML , Marantz SA 8005, NAD M51, Bluesound node2, GMG Harmonic Hammer 3000P , NA Night Sky, Roth Audio Orfeo, Kabelguru , DH Labs silver sonic .

Uživatelský avatar
YamahaMan
Příspěvky: 506
Registrován: 22 říj 2017 20:49

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od YamahaMan » 18 říj 2020 10:57

Kluci a aké magnetické nohy používate?
Môžete hodiť link? Prípadne akú majú MAX nosnosť...
Vďaka!

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 158
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Jan1k » 18 říj 2020 11:42

Ja to mam tak nejak... Najväčší posun som zažil keď som znížil rack, že nemám gramo na úrovni oči oproti sebe. Ešte viac dokážem vnímať scénu. Preto aj dávam dosť často dole kryt.

[attachment=0]2020-10-18-113903144.jpg[/attachment]
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 18 říj 2020 19:56

marks píše:
18 říj 2020 10:25
jen nevím v čem se liší deluxe 1 a deluxe 2 , kromě rozměru . Ground it deluxe 3 se asi liší jen tím , že má magnetické nohy
Přesně tak...
Dimensions Ground it deluxe 1 (W x H x D): 500 x 65 x 400mm (height incl. spikes). Without spikes 45mm
Dimensions Ground it deluxe 2 (W x H x D): 435 x 65 x 340mm (height incl. spikes). Without spikes 45mm
Dimensions Ground it deluxe 3 (W x H x D): 435 x 80 x 340mm (height incl. feet

Ale s těmi já zkušenost nemám, já mám verzi Pro-Ject Ground It Carbon
masivní stabilizační základna pro gramofony a hifi kompnenty, povrch klavírní lak s karbonovou vrchní plochou, plněno tlumivým granulátem, čtyři výškově nastavitelné nožky s magnetickým tlumením, rozměry včetně nožek (š / v / h) 500 x 70 x 400 mm, hmotnost 14,5 kg.
http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... arbon.html

Obrázek
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 18 říj 2020 19:59

Výstřižek.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

marasten
Příspěvky: 69
Registrován: 06 dub 2015 17:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od marasten » 18 říj 2020 20:09

Koukám, že podložka Pro-Ject Ground It Carbon je výrobcem přímo doporučená pro můj gramofon (Xtension 12). To by už bylo dvojnásobné magnetické odpružení. Nemá tu někdo zkušenosti s touto kombinací?
Ortofon, Pro-Ject, Audiomat, Lumin, Spendor, NA, VDH, Nordost

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 18 říj 2020 20:11

Používal jsem pod Xtension9 a jednoznačně přínos. Stejně tak jako pod stávající Oracle, který má vlastní dvojité tlumení pomocí pružin a olejové lázně...

Výstřižek.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 158
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Jan1k » 18 říj 2020 20:15

Neviete čo tam je vo vnútri za zmes?
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

marasten
Příspěvky: 69
Registrován: 06 dub 2015 17:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od marasten » 18 říj 2020 20:16

Díky za informaci :thumbup:
Ortofon, Pro-Ject, Audiomat, Lumin, Spendor, NA, VDH, Nordost

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2101
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od zabiny007 » 18 říj 2020 20:23

Jan1k píše:
18 říj 2020 20:15
Neviete čo tam je vo vnútri za zmes?
Netuším. Ale když jsem si nechal dělat Garrard, tak jsem v základně nechal udělat kapsy, do kterých jsem dával toto:
https://www.analogueseduction.net/speak ... iller.html
Obrázek

Ale úplně správně by tam mělo být více druhů různých materiálů a rozměrů...
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU:Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 674
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od terahera » 18 říj 2020 23:04

Jan1k píše:
18 říj 2020 11:42
Ja to mam tak nejak... Najväčší posun som zažil keď som znížil rack, že nemám gramo na úrovni oči oproti sebe. Ešte viac dokážem vnímať scénu. Preto aj dávam dosť často dole kryt.

2020-10-18-113903144.jpg
Jak to myslíš,že dáváš dost často dole kryt?
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Canor TP 206+,EAT Joy No 8,,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5,Onkyo PRSC5508
Kabely:VDH,Nordost,Terahera balkán

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 674
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od terahera » 18 říj 2020 23:22

marks píše:
18 říj 2020 10:25
Nechal jsem si uřezat pod můj Pro ject desku silnou 3 cm z černé žuly , po čtení tohoto vlákna jsem zkusil vrátit gramec na rack z bukového masivu
a zvuk je lepší .Pod žulou jsem měl tyto nohy .gramo 2.jpg
Oproti žule je zvuk takový plnokrevný není tak " tenký " . Takže u mě žula moc nefunguje , vidím to na desku od Pro jectu Ground it deluxe ,
jen nevím v čem se liší deluxe 1 a deluxe 2 , kromě rozměru . Ground it deluxe 3 se asi liší jen tím , že má magnetické nohy , možná by věděl víc Zabiny007 .
Nohy které jsem měl pod žulou dám pod Ground it a snad budu mít uložení gramofonu vyřešené , když uložení na zeď u mě nejde .
Přesně tak to bylo i u mě s jakýmkoliv kamenem pod gramo,zvuk prostě zeštíhlil a chyběly mu koule :cool:
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Canor TP 206+,EAT Joy No 8,,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5,Onkyo PRSC5508
Kabely:VDH,Nordost,Terahera balkán

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 158
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Uložení gramofonu - vibrace

Příspěvek od Jan1k » 19 říj 2020 06:03

terahera píše:
18 říj 2020 23:04
Jan1k píše:
18 říj 2020 11:42
Ja to mam tak nejak... Najväčší posun som zažil keď som znížil rack, že nemám gramo na úrovni oči oproti sebe. Ešte viac dokážem vnímať scénu. Preto aj dávam dosť často dole kryt.

2020-10-18-113903144.jpg
Jak to myslíš,že dáváš dost často dole kryt?
Plexi
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

Odpovědět