Dr Feickert Adjust+

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 21 zář 2020 20:03

Pokouším se uvést do provozu software pro nastavení gramofonu Dr Feickert Adjust+ na laptopu Lenovo (Windows 10) s externí zvukovkou Creative Sound Blaster X-Fi HD, připojenou k USB portu.

Ačkoli jsem nastavil zvukové zařízení v počítači podle návodu, aplikace na testovací tón nereaguje. Na to, abych odhalil, kde je chyba, moje velmi omezené znalosti počítače nestačí.

Našel by se zkušený uživatel této aplikace, který by byl schopen a ochoten poradit?

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 21 zář 2020 20:08

Vítej v klubu. Mně to fungovalo a pak se něco stalo a nic.
100x jsem to reinstaloval a nevím, kde je chyba? Jestli je někde v ovladačích nebo je něco zablokované...?!

Já to mám ještě horší, že to mám Win10 na Macu v Parallels. Tak jsem rád, že v tom nejsem sám.

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 21 zář 2020 21:12

Mám stejnou zvukovku :-)

Nejdřív to nejzákladnější...
- máš správně zapojeny kabely z gramce? Tedy nejdříve do phono preampu a z výstupu phona do zvukovky vstup line in?
- máš nastaven v ovladačích W10 zvukovku jako primární vstup i výstup?
- máš nastaven v ovladačích "spravovat zvuková zařízení" - vstup - zvolit vstupní zařízení : line-in (USB Sounf Blaster HD)?

Pokud je vše výše uvedené správně, když pustíš na gramci jakoukoliv desku, jde ti z repráku na ntb nějaký zvuk?
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 21 zář 2020 21:46

ano, ano, ano, ne (ale vu meter na zvukovce macu ukazuje :-( ale aplikace ne)

- zkoušel jsem to nastavit jako zvukovku jak maca tak widlí, ale nejde mi to...ale šlo to. A to jsem koupil druhou zvukovku (tu samou)

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 21 zář 2020 22:09

S macem ti nepomůžu, to je svět mimo mne...

Co mne napadá:
- v aplikaci všechny ostatní "TASKS" vidíš? Nebo jen "configuration"? (pokud jen "configuration", znamenalo by to, že to nečte USB klíč. Mám pocit, že klíč funguje jen na konkrétní ntb a na jednu instalaci a při přeinstalaci se mohla někde stát chyba... Máš jej pořád ve stejném USB vstupu? Zkoušel jsi jej dát do jiného?

Jinak - asi určitě víš, ale pro jistotu:
V aplikace "configuration" - GENERAL - DEVICE : nastavit buď "default", nebo konkrétní zvukovku, ostatní dle pokynů (96000/24)+ mne napadá v záložce "input volume" zkontrolovat, zda náhodou není šavle stažená dole.


Pokud nic, tak bych se ozval na podporu...
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 21 zář 2020 22:30

Aplikace se mi otevře korektně, tam problém není.

Problém je právě v té zvukovce (nemyslím fyzicky ale nastavením). Dnes jsem změnil nějaké ochrany, ale přímo jsem to nezkoušel. Kvůli tomu jse si i koupil ten KORG a je tam stejný problém... Tam je sice ještě nekorektní SW, protože je zatím (od února) v beta verzi na 64...

Nebetyčně mě to s**e :thumbdown:

Uživatelský avatar
Bond 007 alias Monte
Příspěvky: 1535
Registrován: 01 pro 2014 12:06

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od Bond 007 alias Monte » 22 zář 2020 06:45

A kluci zlatí, všimli jste si, pro jaké Windows byl vlastně retro prográmek vytvořený ?
Je mi dvacet a chci změnit svět, je mi čtyřicet a nic měnit nechci, je mi šedesát a se_ru na něj :lol: ©

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 22 zář 2020 06:52

Bond 007 alias Monte píše:
22 zář 2020 06:45
A kluci zlatí, všimli jste si, pro jaké Windows byl vlastně retro prográmek vytvořený ?
Neboj, já jsem to před koupí konzultoval s výrobcem!!!

Navíc opravdu není problém s programem, ale externí zvukovou kartou (alespoň v mém případě). Počítač i bez spuštěného programu nepřehrává zvuky z externí zvukovky, ačkoli se tváří, že ano. Ale v podrobnějším rozklikávání nastavení MIDI (na Macu), jsou nezvýrazněné posuvníky. A za to feckert fakt nemůže :lol:

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 22 zář 2020 07:04

Ale @Monte, tak mi Tvůj příspěvek stejně nedal spát a tak jsem teď znovu napsal přímo Chrisovi F. (přesně úřed rokem jsem s ním řešil padání aplikace při exportu do .pdf, už ani nevím, jak to mám obejít...)
Asi taky bude mít zkaženej den, až si to přečte :lol:

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 22 zář 2020 07:16

To byl fofr, už mám pro "Monteho" odpověď :mrgreen: :

Hi Jan,

it can be that antivirus software or similar is blocking the access for A+. And no, there is no newer version as the old one still works fine in case the setup is correct...

Best regards,

Chris

Dr. Feickert Analogue
Stegenbachstrasse 25 b
79232 March-Buchheim


A ten zbytek s nastavením mě napadl už dříve, ale nevím, kam sáhnout :-?

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 22 zář 2020 16:17

Především chci poděkovat Zabinymu a Japexovi za příspěvky.

Řekl bych, že připojení i konfiguraci mám dobře. Pro jistotu přikládám obrázky:
Obr_1.JPG
Obr_2.JPG
Obr_3.JPG
Obr_4.JPG
Z reproduktorů počítače se žádný zvuk neozývá. Ze sluchátkového výstupu zvukovky je zvuk slyšet, pokud povolím "Speaker (USB Sound Blaster HD)".
Nicméně Adjust+ nijak nereaguje ani po přeinstalování.

Pokud mládenci na něco ještě přijdete, budu vděčen za jakoukoli informaci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 22 zář 2020 16:57

Ještě zkus:
- u obrázku níže ťukni na Line-in, u kterého máš šipku. Pak "vlastnosti" dole vpravo.

Zde dej záložku "poslouchat" a zapni "poslouchat toto zařízení".
U "přehrávání pomocí" dej zvukovku v ntb

Pak záložka "upřesnit" a zkontroluj:
- je povoleno aplikacím mít kontrolu?
- jaká je nastavena frekvence? Zkus tam něco změnit a dát "použít".

Pozn: na tyto testy nemusíš mít zapojen gramofon. Stačí napojit třeba telefon kabelem jack-RCA. Pokud bude vše OK, mel by jsi z repráků u ntb slyšet zvuk. A tím pádem by měl začít reagovat i Adjust+.



Obrázek
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 22 zář 2020 17:01

Výstřižek.JPG
Výstřižek1.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 22 zář 2020 17:13

Všechno, co tu je teď popsáno, jsem snad dělal trilionkrát... :-?

A teď koukám, že tam nemám poslední zaškrtávatko na posledním screenshotu "Dávat prioritu aplikacím ve výhradním režimu"

Tvl, zase já mám problém ~x(

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 22 zář 2020 21:15

Vím, že píši věci, které jsou majitelům jasné a tisíckrát je zkoušeli. Ale podle mne bude problém právě v nějaké hovadině, kterou majitel díky provozní slepotě a tisícinásobnému opakování přehlédne. Proto popisuji jak to mám nastaveno já, když mi to funguje... :cool:
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 22 zář 2020 21:17

zabiny007 píše:
22 zář 2020 21:15
Vím, že píši věci, které jsou majitelům jasné a tisíckrát je zkoušeli. Ale podle mne bude problém právě v nějaké hovadině, kterou majitel díky provozní slepotě a tisícinásobnému opakování přehlédne. Proto popisuji jak to mám nastaveno já, když mi to funguje... :cool:
To víš, že mi to je jasné, že to bude jeden klik a zase se to rozjede :lol:
Horší je, ten klik najít!

Uživatelský avatar
Bond 007 alias Monte
Příspěvky: 1535
Registrován: 01 pro 2014 12:06

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od Bond 007 alias Monte » 22 zář 2020 22:27

Kuš, nebo virtuál a to mrkvosowt nemá rád :lol:
Je mi dvacet a chci změnit svět, je mi čtyřicet a nic měnit nechci, je mi šedesát a se_ru na něj :lol: ©

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 23 zář 2020 00:19

Vše mám podle obou screenshotů, akorát jsem dodatečně zaškrtl “Poslouchat toto zařízení”.
Bohužel, pořád nic. Navíc jsem dočasně vypnul antivirový program.

V každém případě děkuji Zabinymu za jeho snahu pomoci. Moc si toho vážím.

Asi mi nezbyde, než se zas vrátit k zrcátku a Fozgometru, kterému tak moc nevěřím.

A co Japex? Uspěl jsi s oživením Adjust+? (Mimochodem, máme oba gramofony z jedné dílny - vlastním Michell Orbe.)

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 23 zář 2020 07:05

tujatuja píše:
23 zář 2020 00:19
Vše mám podle obou screenshotů, akorát jsem dodatečně zaškrtl “Poslouchat toto zařízení”.
Bohužel, pořád nic. Navíc jsem dočasně vypnul antivirový program.

V každém případě děkuji Zabinymu za jeho snahu pomoci. Moc si toho vážím.

Asi mi nezbyde, než se zas vrátit k zrcátku a Fozgometru, kterému tak moc nevěřím.

A co Japex? Uspěl jsi s oživením Adjust+? (Mimochodem, máme oba gramofony z jedné dílny - vlastním Michell Orbe.)
...ještě neuspěl. Začnu se tomu věnovat, až bude hnusně (a to nebude dlouho trvat). Jak to popisuješ, máš úplně stejný problém. Já si vzpomínám, že mi to fungovalo do té doby, než jsem něco odinstaloval. A tím se to rozbilo. Už jsem jenom kousek od toho, přinutit se přeinstalovat systémy. Určitě dám vědět! Program je dost drahý na to, aby nebyl používán!

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 23 zář 2020 07:13

Pořád mám pocit, že váš problém není primárně Adjust, ale nastavení zvukovky.
Když napojite na line-in zvukovky jakýkoliv zdroj hudby, jste schopni jej přehrát tak, aby hrál z repraků v ntb? Na to bych se zaměřil. A až toto rozchodíte, řešte Adjust+
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 23 zář 2020 07:19

zabiny007 píše:
23 zář 2020 07:13
Pořád mám pocit, že váš problém není primárně Adjust, ale nastavení zvukovky.
Když napojite na line-in zvukovky jakýkoliv zdroj hudby, jste schopni jej přehrát tak, aby hrál z repraků v ntb? Na to bych se zaměřil. A až toto rozchodíte, řešte Adjust+
Přečti si to pořádně! :mrgreen: Nebo alespoň mé příspěvky.

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 23 zář 2020 08:03

japex
Od začátku reaguji na vlákno a dotazy zakladatele, který program koupil a řeší nastavení. Proto posílám popisy u sebe aby si zkontroloval, zda má vše nastaveno stejně. Mne totiž program jede bez problému a tazatel má stejnou zvukovku jako já a jede taky na W10. Ty jsi se k tomu jen přicmrndnul a vezeš se na vlně jeho dotazu. Tak prosím akceptuj, že moje odpovědi nejsou určeny tobě. I když v posledním dotazu jsem se nechal unést a oslovil vás oba. To byla chyba.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 23 zář 2020 08:27

zabiny007 píše:
23 zář 2020 08:03
japex
Od začátku reaguji na vlákno a dotazy zakladatele, který program koupil a řeší nastavení. Proto posílám popisy u sebe aby si zkontroloval, zda má vše nastaveno stejně. Mne totiž program jede bez problému a tazatel má stejnou zvukovku jako já a jede taky na W10. Ty jsi se k tomu jen přicmrndnul a vezeš se na vlně jeho dotazu. Tak prosím akceptuj, že moje odpovědi nejsou určeny tobě. I když v posledním dotazu jsem se nechal unést a oslovil vás oba. To byla chyba.
Sorry za OT
=)) Poslední dobou tady nějak často reješ...

PS: Tebe se opravdu ptát nebudu, kam mohu či nemohu přispět.

valderon
Příspěvky: 509
Registrován: 18 bře 2014 19:11

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od valderon » 23 zář 2020 08:36

Zabiny007 :
Obdivuji tvé znalosti a ochotu pomáhat. Každý kdo tě zná, to ví. Pomohl jsi už tolika hifistum, že to ani není možné....
Japex:
...a proto nechápu, že se o zabiny007 vyjadřuješ takovým stylem. Je to ostuda a tvé pokrytecke smajlíky to nezachrání....

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 682
Registrován: 07 říj 2019 13:48
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od terahera » 23 zář 2020 08:54

Huš,nechte toho chlapi a věnujte se tématu :cool: Na vysírání jsou tu přece jiní specialisti,vy jste už zkušení ostřílení borci,tak to nemáte zapotřebí :angel:(nebo vám nařežu svým nově zahořenym kabelem :lol: )
ProAcResponseD30
CanorTP106VR+KT88,Oppo105DCasea mk2+lineární zdroj,ProJect The Classic Renown tunning,Canor TP 206+,EAT Joy No 8,,Furugescu
MCH+:ProAc response center,MA RXFX silver,Primare 30.5,Onkyo PRSC5508
Kabely:VDH,Nordost,Terahera balkán

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 23 zář 2020 09:30

japex
:ympeace: ... myslím, že majitelů programu je nás co bys na jedné ruce napočítal, takže bychom si měli spíš pomáhat a radit.
A i když nestojíš o mé rady, tak přesto si jedno doporučení neodpustím... Je totiž potřeba vše nazývat správným jménem a i klást dotazy na správných místech. A tvůj problém není "nejede mi Adjust+", ale "nefunguje mi externí zvukovka na meku ve virtual voknech". Zkus udělat adekvátní vlákno a určitě Ti někdo z ajťáků pomůže a poradí...
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

dvader
Příspěvky: 98
Registrován: 26 dub 2020 20:19
Bydliště: Praha 18

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od dvader » 23 zář 2020 17:29

japex píše:
22 zář 2020 06:52
Navíc opravdu není problém s programem, ale externí zvukovou kartou (alespoň v mém případě). Počítač i bez spuštěného programu nepřehrává zvuky z externí zvukovky, ačkoli se tváří, že ano. Ale v podrobnějším rozklikávání nastavení MIDI (na Macu), jsou nezvýrazněné posuvníky. A za to feckert fakt nemůže :lol:
Takže ta externí zvukovka (předpokládám USB) nefunguje ani na MacOS? A ani v případě, že jsou Parallelsy zcela vypnuté?

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 23 zář 2020 19:24

@tujatuja promine, že jsem se přicmrndnul a vezu se na vlně jeho dotazu

Parallels fungují tak, pokud to neznáš, že widle běží paralelně na OS X v dalším okně. takže nejen že můžeš za chodu přetahovat soubory (nebo je přímo sdílet na obou systémech najednou) a zároveň připojovat různý HW k jednomu nebo druhému systému. A právě ta zvukovka je vidět na obou systémech, ač jde ovládat/vybírat vstup, tak to nefunguje/nehraje. Takže i když něco do té zvukovky (pro méně vnímavé a jejich nohsledy, jedná se také o Creative Sound Blaster X-Fi HD) pustíš, tak to nejde do repro počítače (ač mimo jiné zaškrtnuto "poslouchat"). Ale obráceně, tedy zvuk z počítače do zvukovky jede.

PS: USB zvukovka může být připojena k jednomu a nebo druhému systému. Kdyby to fungovalo na OS X, tak to jednoduše nastavíš v Parallels a widle si to vezmou. Když mi to fungovalo, tak jsem to měl ale na přímo do win10.
Nyní to funguje jenom jedním směrem...z počítače do zvukovky.

Takže to, co tady celou dobu popisuji, opravdu nemá nic společné s programem adjust+. Tam, jak jsem psal, mi nefungoval pouze přímý export dat do .pdf. Ale to šlo obejít a jinak funkčně a měřením to jelo.

Takže mám s @tujatuja, řekl bych, naprosto stejný problém. Ale když ta zvukovka zrovna funguje, tak program je super!

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 23 zář 2020 19:58

zabiny007 píše:
23 zář 2020 07:13
Pořád mám pocit, že váš problém není primárně Adjust, ale nastavení zvukovky.
Když napojite na line-in zvukovky jakýkoliv zdroj hudby, jste schopni jej přehrát tak, aby hrál z repraků v ntb? Na to bych se zaměřil. A až toto rozchodíte, řešte Adjust+

Především, díky Zabinymu na správné navedení, i když v mé počítačově zaostalé mysli některé otazníky zůstávají. Věci se tedy u mě vyvinuly následovně:

Jelikož nepoužívám na svém notebooku Skype a podobné komunikační programy, měl jsem vypnutou kameru a mikrofon a za žádnou cenu jsem nemohl dostat zvuk z přes externí zvukovku do reproduktorů počítače. Zjistil jsem však, že věci se změní, pokud v nastavení Windows zruším zákaz mikrofonu a povolím aplikacím přístup k mikrofonu. Ne že by do reproduktorů šel zvuk z mikrofonu, ale najednou se z reproduktorů ozýval signál z připojeného zdroje a vida - na osciloskopu Adjust+ se k mému nesmírnému potěšení začaly pohybovat vlnky.

Opravdu nechápu, co s tím má společného povolení přístupu aplikací k mikrofonu? Dále mě zaráží skutečnost, že po přerušení vstupního signálu se nakrátko vlnky na osciloskopu srovnají do přímky, aby se potom zase rozpohybovaly v dlouhých vlnách, při vypnutí phono-předzesilovače dokonce vznikají takové krátké kmity - viz obrázek níže:
Screenshot_1.jpg
I když vlastně nechápu, odkud se ty pohybující křivky berou, když do počítače nejde žádný signál (a mikrofon na zvuk nereaguje), hlavní je, že Adjust+ začal fungovat. Ovšem bez pomoci Zabinyho bych to asi vzdal.

Takže ještě jednou díky Zabinymu za ochotu pomoci!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

dvader
Příspěvky: 98
Registrován: 26 dub 2020 20:19
Bydliště: Praha 18

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od dvader » 23 zář 2020 20:09

Zvuk z počítače ven do zvukovky tedy jede ať už je zvukovka přiřazena přímo MacOS či do Win?
(Parallels Desktop používám roky a celkem i s exotickými zařízeními, např. čipová SmartCard)

A obráceně tedy zvuk dovnitř nejde, opět v obou případech?
Jak vypadá nastavení v Mac Audio MIDI?

Uživatelský avatar
zabiny007
Příspěvky: 2113
Registrován: 05 lis 2014 22:46
Bydliště: Brno

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od zabiny007 » 23 zář 2020 20:12

tujatuja
:thumbup: paráda, mám radost :thumbup:
Budu moc rád, až se s programem sžiješ, když si budeme moci vyměnit nějaké zkušenosti, grafy a taky interpretace výsledků (máš full verzi, nebo osekanou?). Já zatím používám na azimut, nastavení rychlosti + rezonanční frekvence, ale možností je více, ne všemu však úplně rozumím anebo neumím vše správně interpretovat.
Mimochodem - pro snadnější práci a pochopení jsem si udělal pomocí google překladače komplet CZ manuál včetně obrázků a grafů, tak kdyby Tě to zajímalo, dej vědět.
Analog1:OracleDelphiVImkII-GrahamPhantomIII-OrtofonA95
Analog2+3:Garrard401 - FR64+MiyajimaKansui; SME3010R+MiyjimaZeroMono
AMP:ARC REF2phono,REF5,TRONmono, PRIMARE, BD/CD: PRIMARE, Repro:Xavian,REL
BIŽU: GMG, Furutech,Nordost,AQ,Townshend

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 23 zář 2020 20:42

Ahoj Zabiny,

Mám jen tu základní verzi a koupil jsem ji vlastně už před několika lety, ale teprve nyní jsem se dokopal k tomu ji vytáhnout na světlo boží :oops: .
Manuál teď studuji v angličtině, na což mé znalosti tohoto jazyka postačují. Jsem opravdu zvědav na výsledky měření v praxi. Podle těch ukázkových měření některých přenosek, jak je uvádí Feickert v manuálu, je hlavně důležité se naučit výsledky měření správně interpretovat.
Rád si s tebou nabyté zkušenosti budu vyměňovat. A pokud se připojí i další uživatelé, mohlo by vzniknout zajímavé a užitečné vlákno.

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 29 zář 2020 14:50

Tak mám za sebou první měření. Byl jsem poněkud nemile překvapen - přenoska Lyra Delos (na raménku SME M2-9R, headshell Yamamoto HS-4) je dost extrémně mimo - viz graf:
Orbe Delos.jpg
Od toho však vlastně Adjust+ je, aby nás vyvedl z omylu, pokud spoléháme na optické nastavení azimutu pomocí zrcátka, že?

Jak se dočítám i na různých hififórech, je spíše výjimkou, kdy se výrobci povede sestavit přenosku perfektně.

Uvidíme, jak dopadnou další přenosky, které mám v arsenálu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 170
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od Jan1k » 29 zář 2020 15:05

tujatuja píše:
23 zář 2020 20:42
Ahoj Zabiny,

Mám jen tu základní verzi a koupil jsem ji vlastně už před několika lety, ale teprve nyní jsem se dokopal k tomu ji vytáhnout na světlo boží :oops: .
Manuál teď studuji v angličtině, na což mé znalosti tohoto jazyka postačují. Jsem opravdu zvědav na výsledky měření v praxi. Podle těch ukázkových měření některých přenosek, jak je uvádí Feickert v manuálu, je hlavně důležité se naučit výsledky měření správně interpretovat.
Rád si s tebou nabyté zkušenosti budu vyměňovat. A pokud se připojí i další uživatelé, mohlo by vzniknout zajímavé a užitečné vlákno.
na kolko ta vysla ta zakladna verzia? uvazujem, ze si tiez poriesim zvukovku a tento softik.
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 29 zář 2020 15:14

...sice si se neptal, ale verze adjust+ Pro přišla na € 356,30 bez MWSt. Takže základní (tuším, že se liší pouze úrovní klíče - nejsou povoleny některé volby) je o něco levnější

Obsahuje to SW, HW klíč, vodováhu, LP vinyl s tóny a kablík na reset zvukové karty.

Cena 8/2019 přímo od Dr.Feickert

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 29 zář 2020 15:21

Dr Feickert má bohužel e-shop mimo provoz, takže asi jedině přes e-mail "order&adjustplus.de".

Uživatelský avatar
Jan1k
Příspěvky: 170
Registrován: 14 zář 2020 16:52

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od Jan1k » 29 zář 2020 15:22

pana to je take drahe kks. to sa mi radsej oplati navstivit niekoho co to uz ma :lol:
SPX 2010-TA + BV Audio PA300SSE / Pioneer PL-50L Mark 2 + Yosegi + Pro-ject Phono RS + LPSU (na plane) / STH12 / Pro-ject VC-E + Knosti Antistat / Lampizator by MV, Audirvana, Delock USB, iDef, iSil / X4100 + Rix-Audio SPC-2, SPC-1

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 368
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od japex » 29 zář 2020 15:33

...v ČR to ještě nabízel ALTEI

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 29 zář 2020 16:05

Na str. 27 manuálu Dr Feickert uvádí, že výsledky měření azimutu se mohou podstatně lišit v závislosti na nastavení VTA (jako kdyby těch komplikací s přehráváním vinylu nebylo již tak dost =)) ).

Před pár lety M. Fremer (Analogplanet.com) vzbudil mezi vinylisty značný rozruch zjištěním, že u přenosek jsou rozdíly v nastaveném úhlu hrotu (SRA - Single Rake Angle).

Takže další červík v hlavě a vyplývající otázka pro Zabinyho a další uživatele Adjust+:

Experimentovali jste při měření azimutu i s nastavením VTA?

tujatuja
Příspěvky: 348
Registrován: 17 srp 2011 23:40

Re: Dr Feickert Adjust+

Příspěvek od tujatuja » 29 zář 2020 16:08

Jan1k píše:
29 zář 2020 15:22
pana to je take drahe kks. to sa mi radsej oplati navstivit niekoho co to uz ma :lol:
Zdá se, že moc lidí to nemá ......

(Ale určitě se dá žít i bez toho.)

Odpovědět