Problém MoFi Studio Phono

Potřebujete poradit? Hifi rady všeho druhu.
Odpovědět
jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 04 bře 2020 22:45

Zdravím všetkých. Problém opíšem. Celý audio systém mám zapojený cez rozvodku s bleskoistkou a viacerými zásuvkami. Zapínam to jedným tlačidlom na tej rozvodke. Po zapnutí sa gramec a studio phono zapne hneď. Zosilovač len do stand by režimu, ten potom zapínam diaľkovým ovládačom. Keď pustím platňu tak nejde žiadny zvuk. Musím stlačiť tlačidlo subsonic filtra a následne ho vypnúť. Problém je v tom že pri tom sa ozve z repro docela nepríjemná rana a následne sa zosilovač prepne do režimu protect. Zosilovač musím nanovo vypnúť a zapnúť aby sa odstránil režim protect. Potom už všetko ide normálne. Pri ďaľšom prehrávaní a zapínaní, vypínaní subsonic filtra už sa neozýva žiadna rana z repro a ide všetko normálne až do vypnutia tej rozvodky. Keď ju zapnem nanovo trebárs na druhý deň tak proces sa opakuje. Riešim to tak že na zosilovči si navolím iný vstup a na phono zapnem a vypnem subsonic filter a následne prepnem na vstup pre gramec. Riešenie ako také to je ale aj tak to nechápem kvôli čomu sa to takto správa. Vyskúšal som Studio Phono na inej zostave a podobný problém sa vôbec nevyskytuje ani pri opakovanom zapnutí a vypnutí celej zostavy a zapnutí, vypnutí subsonic filtra. Už som úplne v koncoch keďže Studio Phono to asi nebude príčina lebo na inej zostave ide normálne hneď od štartu. Môže to byť prepojovacími káblami alebo čím vlastne? Systém mám popísaný dolu v podpise a káble idú z gramca do Studio Phono Cardass Crosslink a z Sutdio Phono do zosilovača Chord. Opísal som to asi dosť kostrbato ale dúfam že to z toho pochopíte. Ďakujem za akékoľvek vyjadrenie sa k problému.
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

Uživatelský avatar
japex
Příspěvky: 205
Registrován: 26 lis 2019 16:03

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od japex » 05 bře 2020 07:34

Proč to vypínáš na liště?! Kdo Ti to poradil? :-?

1, Jakékoli napěťové rázy žádnému zařízení neprospívají. A ty vlastně zapneš zesilovač uvedením do limitace, pak ho musíš vypnout a znovu ho hned zapínáš... :shock:
2, phono předzesilovač je zkonstruován tak, že běží nonstop.
3, Tebou popsaný ráz vznikne podle mne proto, že u zesilovače již proběhlo zpoždění připojení "konců k bednám" a teprve potom se vlastně zapne předzesilovač. Tuhle ráno znám.
:arrow: a až jednou bude ochrana o 0,000000prd pomalejší, tak si půjdeš kupovat nový zesilovač.

jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 05 bře 2020 08:35

Vypínam to na lište z dôvodu že niekedy nepočúvam muziku trebárs aj týždeň, tak som si myslel že načo bude aj gramec a phono stále pod prúdom. Zosilovač ten má svoj vlastný vypínač. Takže podľa teba by som to mal nechať stále zapnuté alebo vyťahovať to zo zásuvky radšej ako vypínať jedným vypínačom všetko? Ako som už hovoril v úvode u kamoša to vôbec nerobí aj keď som to vypol cez lištu niekoľko krát za sebou a vôbec žiadny problém. Alebo vlastne ako by si to riešil ty?
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od Dieter Burmester » 05 bře 2020 08:39

Tak si s kamošem ty strojky vyměňte a pokud ten jeho bude u tebe OK, tak ten svuj reklamuj.
Dieter Burmester

jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 05 bře 2020 08:48

To nie takto. Ja som ku kamošovi doniesol môj Studio Phono a u neho na jeho zostave ale s mojim phono sme to skúšali.
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 06 bře 2020 14:28

japex píše:
05 bře 2020 07:34
Proč to vypínáš na liště?! Kdo Ti to poradil? :-?

1, Jakékoli napěťové rázy žádnému zařízení neprospívají. A ty vlastně zapneš zesilovač uvedením do limitace, pak ho musíš vypnout a znovu ho hned zapínáš... :shock:
2, phono předzesilovač je zkonstruován tak, že běží nonstop.
3, Tebou popsaný ráz vznikne podle mne proto, že u zesilovače již proběhlo zpoždění připojení "konců k bednám" a teprve potom se vlastně zapne předzesilovač. Tuhle ráno znám.
:arrow: a až jednou bude ochrana o 0,000000prd pomalejší, tak si půjdeš kupovat nový zesilovač.
jolefoto píše:
05 bře 2020 08:35
Vypínam to na lište z dôvodu že niekedy nepočúvam muziku trebárs aj týždeň, tak som si myslel že načo bude aj gramec a phono stále pod prúdom. Zosilovač ten má svoj vlastný vypínač. Takže podľa teba by som to mal nechať stále zapnuté alebo vyťahovať to zo zásuvky radšej ako vypínať jedným vypínačom všetko? Ako som už hovoril v úvode u kamoša to vôbec nerobí aj keď som to vypol cez lištu niekoľko krát za sebou a vôbec žiadny problém. Alebo vlastne ako by si to riešil ty?
Dieter Burmester píše:
05 bře 2020 08:39
Tak si s kamošem ty strojky vyměňte a pokud ten jeho bude u tebe OK, tak ten svuj reklamuj.
jolefoto píše:
05 bře 2020 08:48
To nie takto. Ja som ku kamošovi doniesol môj Studio Phono a u neho na jeho zostave ale s mojim phono sme to skúšali.
Tak ako teda by ste to vyriešili vy? Alebo čo teda vlastne s tým mám robiť? Keď to pošlem do opravy a u nich sa to neprejaví tak ako u mňa, tak aj tak mi to vrátia naspäť s tým že výrobok je v poriadku.
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

Uživatelský avatar
Dieter Burmester
Příspěvky: 2738
Registrován: 16 říj 2012 13:19

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od Dieter Burmester » 06 bře 2020 14:38

Je potřeba nejdříve zjistit, jestli se jiný kus stejného předzesilovače bude u tebe doma chovat stejně.
Dieter Burmester

jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 06 bře 2020 15:38

To bude si problém. Neviem o nikom v blízkom okolí čo by vlastnil MoFi Studio Phono.
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

Uživatelský avatar
J@nik
Příspěvky: 276
Registrován: 11 čer 2011 13:46

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od J@nik » 06 bře 2020 15:57

odkial si? mozes si pozicat z bis audia za nejaku zalohu. nemal by byt problem. pokial hej napis mi poznam sa dobre s majitelom.
Pioneer PL-50L II + Hana EH - Mofi Studiophono - SPX 2010 TA - BV PA300SSE - STH12

jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 06 bře 2020 16:36

Mofi mám cez internet priamo zo Zvolena. To je okolo 180 km. Najbližšie asi je Blava a to je tiež 120 km. Som od Nového Mesta nad Váhom.
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

jolefoto
Příspěvky: 106
Registrován: 20 led 2012 20:28

Re: Problém MoFi Studio Phono

Příspěvek od jolefoto » 21 bře 2020 21:47

Dieter Burmester píše:
06 bře 2020 14:38
Je potřeba nejdříve zjistit, jestli se jiný kus stejného předzesilovače bude u tebe doma chovat stejně.
Ahoj. Tak som to vyskúšal s daľším Studio Phono. Výsledok je presne ten istý ako s pôvodným, ale mám nový poznatok. Hana EH má výstupné napätie 2mV. To znamená že som studio phono nastavil tie pidi hýbatka na spodu na zisk 46dB, čiže 1/12 do polohy ON a 2/11 do polohy OFF. Vtedy mi robí problémy preamp a aj ten druhý ktorý som skúšal. Keď to dám na zisk 40db čiže 1/12 a 2/11 do polohy OFF tak ide všetko OK, len na mojom Primare musím zvýšiť zisk. Keď to neurobím tak musím vytáčať hlasitosť oveľa viac. Takmer na polovicu volume. Na spodu studio phono je písané že zisk 40 dB je pre výstupné napätie prenosky viac ako 3 mV a zisk 46 dB je pre prenosky výstupným napätím 1 - 3mV takže to by pasovalo pre Hana EH logicky viac. Ono podľa mňa, ako laika to vyzerá tak, že tá moja konkrétna prenoska asi dáva viac ako 2mV. Je to možné? Nemám to čím zmerať. Už som to čiastočne riešil cez SZ z užívateľom J@nik, ale dal som to ešte sem či niekoho niečo nenapadne.
Digital Primare I32, CD32
Analóg Pro-Ject 2Xperience SB, MoFi Studio Phono, Hana EH
Repro Sonus Faber Venere 1.5
Káble Chord Crimson Vee 3, Cardass Crosslink, Quadlink 5, Parsec Interconnect XLR
Na noc IBasso Dx 150, IT 01s

Odpovědět